Cum inima omului

Cum inima omului

inimă umană - un fel de motor care conduce sângele. Dar cum inima unui om?

Asigurați-vă că mișcarea continuă și unidirecțională a sângelui prin vasele - scopul principal al inimii și rolul său major în viața corpului nostru.Și punerea în aplicare a unui astfel de lucru importantă, este supusă tuturor: și inima lui, iar structura sa și compoziția zidurilor sale, inervarea sale și alimentarea cu sânge.

Da, este - un citat din ultima noastră conversație despre inima. L-am adus azi pentru că vreau să vorbesc cu tine mai mult despre asta. Vreau să realizezi cât de uimitor de înțelept ca natura prudentă creat de om. Judecător pentru tine!

Să începem cu locația inimii

Și este situat în corpul nostru foarte bine!

Cum inima omului

  • În primul rând, în centru. Este de aici, din centrul corpului, acesta este cel mai convenabil de a distribui fluxul de sânge la toate organele și celulele.
  • În al doilea rând, este dificil de a găsi un loc în corpul nostru este un mai sigur și mai sigur decât cel în care inima noastră. Frontul acoperă în mod fiabil sternului, în partea din spate - coloana vertebrala. Și pe părțile laterale - puternice coaste arc. Inima - un organ foarte important, și protecție de încredere este vital, nu-i așa?

De ce avem nevoie de patru camere?

Nu este înțelept?

Două camere din dreapta (atriu si ventricul) prednaznachyaeny pentru pomparea sângelui venos.

Două camere stânga ale inimii - pentru a pompa sângele arterial.

Deoarece camerele de luat vederi dreapta și stânga separate unul de altul în mod fiabil, venos și sângele arterial nu (normal) nu se amestecă. Aceasta este în ciuda faptului că atât una și cealaltă pompează sângele corpului!

Cum inima omului

Atriul primesc sânge din patul vascular și a împins-o în ventricule. Ventriculi, mai puternic și puternic, da de sânge în vasele.

Treptat, de pompare de sânge de la o cameră la alta, separând fiecare celulă din valve adiacente, o inima sanatoasa nu va permite revenirea fluxului sanguin.

Prin urmare, toate organele și celulele, datorită buna funcționare a inimii primesc sange bogat in oxigen si substante nutritive la timp, în mod continuu și în cantitate suficientă.

Structura pereților funcției inimii și inima

Aici, de asemenea, există totul!Toată inima umană în interiorul cavității sunt acoperite cu un înveliș special de țesut conjunctiv - endocard. Această coajă oferă o ședere „confortabil“ în sânge a cavităților inimii.

Și sub el - un strat de mușchi puternic - miocard. Acest strat de muschi, care este o necesitate acest corp! La urma urmei, el ritmic contractarea și relaxarea, ceea ce duce la contracția ritmică și relaxare a inimii.

Toate acestea musculare o excelentă rezistență superioară cu atenție și cu acuratețe acoperă stratul de țesut conjunctiv, care se numește epicardului.

Și, în sfârșit, pericard - sac de inima. Este într-adevăr este un fel de sac, care este inima.

Cum inima omului

Dar ceea ce este important: între epicardului și acest sac are un strat subțire de lichid. De ce? Apoi, pentru a facilita activitatea inimii. Pentru a reduce efectul de frecare cu țesuturile și organele vecine!

alimentarii cu sange a inimii

Dar asta nu e tot! Inima - un organ care nu se oprește activitatea toată viața noastră. Și acest lucru nu este important doar, dar, de asemenea, dificil.

Imaginați-vă inima unui adult în repaus timp de un minut pompe de aproximativ 5-5,5 litri de sânge, și o zi - de până la 10 000 de litri! Și în ciuda faptului că masa inimii este de numai 250-330! O reducere a unei pompe de inima numai 65-70 ml de sânge!

Deci, natura atentă și înțeleaptă și a considerat că este. El este luat în considerare, și să aibă grijă de faptul că atât de intens de lucru corpul bine hrănit.

Prin urmare, inima unei persoane are o retea de propriile sale nave, care transporta alimentarea cu sânge a tuturor importante țesuturi ale corpului bine dezvoltate.

Cum inima omului

Automatismul inimii

Dar există un alt lucru uimitor.

După cum știți cu siguranță, din activitatea inimii este complet dependentă nu doar bogăția, ci viața întregului organism. În cazul în care inima se oprește de lucru, apoi, după 2-2,5 minute incep sa moara din celulele creierului. Și, după 5-6 minute creierul moare complet. Și viața organismului încetează.

Prin urmare, este important să se asigure că inima este mai fiabil posibil. Și în această chestiune de natura, de asemenea, nu a ratat persoana.

Desigur, activitatea inimii, la fel ca orice alt organ, reglementat de nervos și așa-numitele sisteme umorale ale organismului.

Dar, în afară de aceasta, inima omului are, de asemenea, automatism. Ce înseamnă?

Acest lucru înseamnă că, în cazul în care inima este izolat de corp, ci să-i ofere hrană adecvată, aceasta va continua să scadă în mod constant și eficient. Asta este, va continua să își desfășoare activitatea. De ce? Deoarece inima este un celule musculare unice, capabile de impulsuri electrice auto-producătoare. Iar aceste impulsuri cauza inimii de a contracta.

Aceste celule uimitoare sunt situate în inima în formă de clustere. Aceste grupuri sunt numite noduri. Într-un astfel de ansamblu și un impuls electric provine. Și apoi se răspândește în jurul inimii, ajungând la fiecare fibră musculară, determinând-o să se micșoreze.

Un astfel de nod nu este în inima uneia dintre cele două. Și dacă se întâmplă dintr-o dată că celulele automatism nodul principal pentru orice motiv, își pierd capacitatea de a genera impulsuri, lucrarea ia pe o „rezervă“ nod diferit. Rezonabile și prudent, nu-i așa?

Cum inima omului

Aceasta încheie discuția noastră a inimii umane. Se așteaptă întrebări și solicitările dumneavoastră. Și inima ta mica va fi întotdeauna mare, generos și sănătos! Toate cele bune!

Deci, nu uitați să puneți un link activ pe site-ul meu! În caz contrar, site-ul dvs. mai devreme sau mai târziu (probabil mai devreme) cade sub sancțiunile motoarelor de căutare pentru plagiat.

Tocmai ai dat afară de căutare, și apoi vine întunericul resursa.