Cum pentru a curăța lentilele în casă

Cum pentru a curăța lentilele în casă

Nevoia de curățare - aceasta este, de obicei, primul lucru care vine la achiziționarea unui folosit / a cristalinului, deoarece mulți vânzători nu deranjez cu această procedură, iar unele nu atât de versat în tehnica fotografică, care nu chiar în măsură să descrie în mod corect starea cristalinului. Dar nu atât de înfricoșător. cumpărare cazuri rare permanent lentile inutilizabil, în cazul în care nu cumpăra de la vânzători discutabile și lentile de curățare exterioară este accesibilă pentru toată lumea și nu necesită abilități speciale.2. Organizarea locului de muncă și echipamentul necesar.

Ar trebui să se pregătească mai întâi o stație de lucru. Închideți orificiile de ventilație în cameră, ștergeți praful de pe masă și a fost acoperită cu o cârpă curată (de exemplu, un prosop). Înainte de a curăța, avem nevoie de următoarele:

  1. lichid de curățare, cum ar fi ecrane pentru LCD-display-uri;
  2. lichid pentru optică de curățare;
  3. scame din material sintetic;
  4. servetele subtiri pentru curatarea optica;
  5. tampoane de bumbac;
  6. stilou de curățare LensPen;
  7. perie moale cu capacul pentru pre-purificare;
  8. perie moale cu capac pentru purificarea finală;
  9. sac de cauciuc cu un vârf lung și supapa de admisie a aerului;
  10. lentile. )

Cum pentru a curăța lentilele în casă

Pentru comoditate și utilizarea economică, recomand o tăietură în fiecare cârpă la 12-16 părți.

Cum pentru a curăța lentilele în casă

3. Efectuarea de curățare.

Acum, când totul este gata, puteți începe curățarea. Pentru a începe cu curățarea cilindrul obiectivului și monturii. Este convenabil să o facă o cârpă fără scame, umezită cu lichid de curățare. În locuri îndepărtate, puteți folosi tampoane de bumbac. În cazul în care cilindrul obiectivului puternic cu praf, este mai întâi necesar să se „plimbare“ pe ea, cu o perie cu peri aspri.Optica chimică - o procedură delicată și ar trebui să fie atent aici. AR acoperire care a fost aplicat la partea din față și din spate a cristalinului, și este suficient de puternic pentru a se poate deteriora numai cu fluide agresive sau agenți abrazivi. inamicul nostru principal - acest praf, care poate conține microparticule solide. Prin urmare, primul pas este de a curăța obiectivul de praf. Mare pere mote dezumfle.

Cum pentru a curăța lentilele în casă

mișcări circulare în continuare cu blândețe blând, mătura particulele de praf rămase perie moale (dacă este depozitat în locul LensPen pur, atunci este perie adecvată, în caz contrar este mai bine să folosiți un alt).

Cum pentru a curăța lentilele în casă

După purificare de praf trece la umed de curățare. bucată jilav de șervețele de lichid fără scame pentru sisteme optice de curățare (se aplică lichid direct la obiectivul nu ar trebui să fie pentru a preveni intrarea cristalinului) și suprafața clară a lentilelor de la centru spre margini mișcare circulară lină, fără presiune (după o trecere șervețel poate transforma și merge prin lentila încă timp). Pentru a evita dungile rămase după șervețelele umede excesul de lichid poate fi îndepărtat cu un șervețel de hârtie uscată (cm. Pentru a revendica 4 din listă).

Cum pentru a curăța lentilele în casă

Pe scenă este foarte convenabil de a folosi final pen-ul de curățare a lentilelor de curățare LensPen (este bine să se spele amprentele grase de pe suprafața lentilei curată). Preliminar, este necesar, din nou, pentru a profita de o pară și o perie pentru a îndepărta praful. Scoateți capacul de la LensPen (fără a uita înainte de acest lucru manivela înainte și înapoi pentru a relua compoziția de curățare pe vârful unui creion). Purificare efectua mișcare circulară de la centru spre margini, fără presiune (descrisă repetarea procedurii de mai multe ori dacă este necesar).

Cum pentru a curăța lentilele în casă

Pasul final de curățare noastre - îndepărtarea compoziției de curățare a particulelor de pe suprafața lentilei cu un ventilator și o perie moale.

Cum pentru a curăța lentilele în casă

de protecție a lentilei în viitor, aș sfătui să vânt UV sau Skylight filtru. Este, de asemenea practică foarte utilă este utilizarea hotei, care, în plus față de scopul său direct, protejează perfect obiectivul de mizerie și deteriorări.