Cum pot determina ce tip de corp la om, sănătate vă

În absența unor contraindicații medicale fiecare om poate îmbunătăți de fitness fizice, crește rezistența, a umfla un frumos muschi de relief prin culturism. Înainte de a începe tragerea obiecte grele, fac exercițiile la sala de sport sau cu utilizarea de echipament sportiv, aveți nevoie pentru a determina tipul de corpul tau. Aceasta este o întrebare foarte importantă, pentru că fiecare persoană este diferită, și pentru a obține efecte concrete de formare pot fi date numai la caracteristicile maxime ale constituției organismului.Cum pot determina ce tip de corp la om, sănătate vă

tipuri de corp

O persoană poate fi completă sau subțire, diferă constituție, aproape de ideal, trebuie inerente doar să-i caracteristicile corpului. Conform clasificării curente pentru a distinge între trei tipuri de constituție. Acestea sunt somatotypes:

Un alt nume - de tip hypersthenic. Caracteristicile caracteristice ale somatotype de fund uman: ghemuit, tendința de a câștiga în greutate, o coloană vertebrală solidă. Oamenii de tip ușor hypersthenic pentru a câștiga în greutate, ceea ce este destul de dificil să-și piardă.Cu alte cuvinte - de tip astenic. Deci, oamenii au o subțirime din cauza metabolismului rapid în organism, care nu este propice pentru depunerea de grăsime subcutanată. Coloana vertebrală în astenik „subțire“. O persoană pentru a câștiga în greutate de tip ectomorf este dificil. Aceste persoane pot fi, de asemenea, numit subțire.

Normostenik - așa-numitele oameni cu un fizic atletic. Armonica proporțională a corpului uman pliat tip normosthenic considerat ideal sau aproape. In mesomorph structura genei optime, în comparație cu țesutul adipos este dominat de mușchi.

Organismul percepe normostenik exercitarea mare, mușchii în mod activ „răspunde“ la puterea și lucrarea voluminos a planului fizic. Prin aplicarea unui mesomorph putin efort ar putea arde cu ușurință a apărut depuneri de grăsime.

Tehnica determinativ estimată

Una dintre metodele de calcul - „Formula Peña“. Esența ei este aceasta: performanța de creștere umană trebuie să fie scăzută din suma de cifre, măsurarea masei și volumul său de piept (creștere - (w + v)). După primirea rezultatului, putem concluziona. În cazul în care:

  • Index mai mult de 36 - acesta este un somatotype slab;
  • De la 26 la 35 - o constituție slabă;
  • 21-25 - mediu;
  • 10 până la 20 - o opțiune foarte bună;
  • Sub 10 - indicator puternic de măsurare de tip somatic uman.

În cele mai multe cazuri, proporțional cu încheieturi și glezne, dar unii oameni au partea superioară a corpului poate fi mai masive decât în ​​partea de jos, sau vice-versa. Cu toate acestea, tipul de corp este adesea determinată prin măsurarea circumferinței încheietura mâinii. Necesar să se procedeze la următorii indicatori:

  • Rezultatul de la 15 cm până la 17,5 - oase fragile;
  • De la 17.5-20 - media;
  • Rezultatul măsurătorilor obținute după 20 caracterizează schelet puternic.

Între timp,