Cum să Christen regulile pentru copii și botezat

Cele mai multe dintre părinții de azi doresc să-și boteze copilul lor, și fă-o cât mai curând posibil. Botezul - una dintre cele mai importante evenimente pentru creștinii ortodocși. Biserica spune că un copil se naște deja păcătos, așa că are nevoie de curățire față de Dumnezeu și îngerul său păzitor, l-au luat sub protecția și îngrijirea lui. Botezat Biserica își găsește numele copilului, pe care acesta trebuie să efectueze pe tot parcursul vieții sale. Ea devine mai calm, ascultător, mai puțin bolnav.Când poate fi botezat un copil?

vârsta exactă și datele specifice la care doriți să efectueze ritualul botezului, copii, nu, dar se crede că este mai bine să o facă după patruzeci de zile de la data nașterii sale. Acest lucru se datorează faptului că o femeie de patruzeci de zile nu a eliminat după naștere, iar prezența ei la ceremonie este necesară și copilul și mama lui. Luând în considerare fiziologia copilului, este recomandat să-l boteze în vârstă de la 3 luni până la șase luni. Nu va fi capricios, în liniște stea care deține împărtășanie.

Conform legendelor vechi, copilul înainte de botez nu poate arăta celor din afară

Cum să se pregătească pentru botezul copilului?

În avans, vizita magazinul icoana care va oferi informații detaliate cu privire la procedura de rit, iar datele vor lua copilul, nasi.

În prezent, mai multe evenimente semnificative încercarea de a captura pe camera. Intenționează să facă acest lucru, trebuie să obțineți binecuvântarea preotului.

Organizarea botezului copilului. mama și tata Nași
Cum să Christen regulile pentru copii și botezat

 • PeWear noi haine albe copilului, fetele din necesitatea de a acoperi capetele obligatorii lor cu o esarfa sau capota motorului. nu interzice apa și hrana pentru copilul în timpul ceremoniei.
 • Nașa și tatăl recomanda alegerea prieteni apropiați și rude. Este imposibil de a naviga atunci când aleg situația lor financiară. Ar trebui să joace un rol numai calitățile morale ale acestor oameni și credința lor în Dumnezeu. Ei vor fi al doilea copil pentru părinți. Crucea (destinatarii) ar trebui să fie botezați persoane a căror vârstă nu este mai mică de 12 ani. În cazul în care o persoană este rugat să boteze copilul, el nu are dreptul să refuze. Destinatarii să își asume responsabilitatea pentru copil înaintea Domnului. Nasii trebuie sa se roage, cere Domnului pentru sănătatea lui, nu numai în ziua ceremoniei, ci pentru viață. Frecventă godson provedyvanie și oferindu-i cadouri - devine, de asemenea, responsabilitatea lor.
 • Destinatarii nu pot fi soț și soție, iubitori, străini, femei in timpul menstruatiei. O femeie gravidă, de asemenea, nu pot invita nașe.
 • Crucea (argint recomandat) pentru copil trebuie să cumpere nașul. El plătește pentru ceremonie. Sarcinile de nasa include cumpărarea prosoape și maieuri, care ar trebui să fie păstrate după ceremonie fără a șterge. În cazul în care un copil este bolnav, ei au un port copil.
 • Lipsit de credință, pentru a boteza copilul nu se poate. Acest lucru se referă nu numai destinatarii, ci și părinții lor.
 • Este de dorit ca ziua sacramentului nu coincide cu post strict, sărbătorile religioase importante.
 • La botez ar trebui să fie prezent numai cel mai apropiat. îmbrăcăminte pentru femei trebuie să fie strict - o fusta sau o rochie mai jos de genunchi, capul trebuie acoperit cu o frizură. Bărbații poartă costume. Îmbrăcăminte pot fi culori inchise, dar nu negru.
 • Nume pentru copii botez poate părăsi lumesc, dacă este, și ortodoxă. Alegeți un nume pentru botez este de obicei ceva ce place părinții. Puteți selecta dispozitivul de protecție a copilului, și în onoarea lui pentru a numi copilul. De multe ori pentru a alege o altă opțiune - botezat sub numele Sfântului a cărui zi cade la data ceremoniei.

Cum este ceremonia de botez a copilului

 • Durata ceremonie este de aproximativ 1,5 ore.
 • Copilul bisericii înfășurat într-un prosop, destinatarii sunt introduse în mâinile - un băiat deține o nasa și o fată - nasul.
 • Ritualul începe cu pronunțarea botezului jurăminte nasi. Ei răspundă la întrebări, în loc de tatăl copilului.
 • După destinatarii pronunția rugăciuni ( „credință“), de trei ori el pune copilul în apă sfințită. Ritualul este însoțit de rugăciune.

Rugăciunea „Crezul“:

Eu cred într-un singur Dumnezeu, Tatăl Atotțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, al tuturor lucrurilor vizibile și invizibile. Și într-un singur Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, singurul născut, născut din Tatăl înainte de toate vârstele; Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, nu făcut, de o ființă cu Tatăl înainte de toate lumile. Pentru noi oamenii și pentru mântuirea noastră a venit din cer, și să ia carnea de Duhul Sfânt și din Fecioara Maria, și a devenit om. A fost răstignit pentru noi în zilele lui Ponțiu Pilat, și a suferit și a fost îngropat. Și a înviat a treia zi, după Scripturi. Și Sa suit la ceruri și șade la dreapta Tatălui. Și veni din nou cu slavă să judece viii și morții, și Împărăția Lui nu va avea sfârșit. Și în Duhul Sfânt, Domnul, Dătătorul Vieții, purcede de la Tatăl, împreună cu Tatăl și Fiul sopoklanyaemogo, si slavit, care a vorbit prin vicii. Într-una, sfântă, catolică și apostolică. Mărturisesc un botez pentru iertarea păcatelor. Mă uit pentru învierea morților și viața lumii. amin

 • Atunci preotul pune pe smirnă trupul unui copil, care prezintă o cruce.
 • Apoi, copilul să se îmbrace într-un tricou, a pus pe o cruce. Fetele pus pe un capac. Se crede că, în cazul în care copilul mai mic botezat în haine, care au fost botezați cu fratele sau sora lui, ei vor fi întotdeauna pe cale amiabilă.
 • Ca un semn de recunoștință față de Dumnezeu pentru un nou copil viață tăiat transversal părul lor.
 • Etapa finală este un rit împreunat. Fetele aduce la imaginea Maicii Domnului, iar băieții sunt de până la altar.
 • În această ceremonie biserică este finalizată.

Credinte si superstitii asociate cu botezul copilului

Se toarnă apa botezului poate fi numai sub copac, și, în orice caz, nu de scurgere.Dacă copilul se plânge în timpul ceremoniei, deci nu va fi unul fericit.

Primul pahar de timpul celebrării botezului copilului, ar trebui să arunce plafonul. Apoi, copilul va crește înalt și sănătos.

clopotele bisericilor de apel înainte de ceremonie - mesager al fericirii pentru copil.

Nunta unui cuplu de tineri în fața botez - un semn bun. Dar înmormîntarea defunctului - rea.

În casa altcuiva să botez copilul nu poate suporta.

Nu este recomandat pentru a decora hainele de botez elemente de culoare roșie.

Numele dat copilului la botez, nu știu străini.

Destinatarii trebuie, fără a sta jos, stand up ceremonie.

Nu se poate modifica data fixată pentru ceremonie.

De preferință într-o zi boteza un singur copil.

În ziua ceremoniei nu se poate angaja în orice afacere.

În drum spre biserică nu vorbește cu voce tare despre unde să meargă sau să vină. Chiar dacă toată lumea din jurul știe despre evenimentul viitor, nu ar trebui să exprime.

prima femeie Finul să fie un băiat, un bărbat - o fată. În caz contrar, ei nu au nici viața personală vor fi aranjate.

Rudele și prietenii de acasă, nu deschide ușa pentru oricine, atâta timp cât copilul nu se va boteza, va fi din nou acasă cu părinții mei.

Pentru a ploaie în ziua în care ritualul se face - spre marea bucurie.

Nu puteți aplica în apropierea Baptisteriului.

La finalul ceremoniei trebuie să fie trimis acasă, fără a merge oriunde, și fără să se oprească, chiar dacă evenimentul nu este sărbătorită la domiciliu.

În cazul în care tatăl a ales numele copilului, să se certe cu el și cere să-l schimbe, nu poți.

Svyachenaya apă în sine trebuie să se usuce pe fata copilului, ștergându nu este necesar.

Nu este recomandat să cumpere copilului o cruce de aur.

copil botez Celebration

Pentru a sărbători botezul copilului luat în casa în care trăiește. Mulți părinți moderni preferă să marcheze evenimentul într-un restaurant, cafenea. În acest caz, aveți nevoie pentru a rezerva o sală de banchet separat, în cazul în care va exista o oportunitate de a da copilul să doarmă, se relaxeze, este ziua lui sărbătoare, și trebuie să fie prezent.

Ori de câte ori sărbători de vacanță, camera ar trebui să fie decorat în alb, cu elemente de aur. Aceste culori simbolizează curățare, căldură și lumină. Camera poate fi decorat cu un poster cu un soare pictat cu centrul fotografiei lipite celebrarea vinovatul. Este posibil să se reprezinte îngeri, cupole bisericești și albastru. fundal poster trebuie să fie de culoare albă, iar cea mai mare parte trebuie să rămână curat. În timpul celebrării, oaspeții pot lua un marker și scrie dorințele lor pentru copil pe ea.

La sărbătoarea de prieteni apropiați sunt invitați, iar pe masă ca o tratează trebuie să fie prăjitură cu brânză (dacă este botezat băiatul) sau caserola (fată dacă este botezat). antena Indispensabil pentru acest tabel sunt cereale, alimente făină (cu excepția clătite), precum și păsări de curte. Nu poți mânca în ziua de botez de la feluri de mâncare festive de masă de carne de porc.

Prin tradiție, mama copilului ar trebui sa surprinda invitatii personal pregătit fel de mâncare, un necunoscut (eventual de familia la o reteta veche, reteta sau popular, dar modificările sau adăugiri la gazda).

Că copilul a fost nasii bogat trebuie să încerce toate felurile de mâncare care sunt servite la masă.

În zilele de demult, pentru tatăl copilului a pregătit un terci de construcții - amar, foarte sărat, picant. În celebrarea de astăzi este o tradiție de a fi în întregime adecvată.

Dacă într-o vacanță de acolo sunt copii, ei trebuie să prezinte o trata dulce. Botezurile au fost mult timp considerată o sărbătoare a copiilor, astfel încât mai mulți copii vor fi prezenți în timpul sărbătorii, cu atât mai bine. După cum se poate oferi divertisment de colorat, de preferință pe teme biblice. Când copiii se vor abate, este necesar să le dea și cu ei orice bomboane pe care le amintesc botezul copilului.

Și copii și adulți pot fi prezente în surprize dulci bonbonnieres baptismale. Această tradiție este modernă, dar primesc astfel de cadouri pentru oaspeții este întotdeauna o plăcere. Acestea ar trebui să se facă într-un stil adecvat - care prezintă îngeri, cruci, în culori moi.

Consumul de alcool în timpul celebrării bisericii este permisă, dar numai în cantități foarte limitate. Este de dorit ca vinul de impartasanie. O atenție deosebită trebuie acordată rugăciunii. Oaspeții cu părinții și destinatarii lor trebuie să se roage pentru sănătatea copilului.

Puteți spune o rugăciune pe care copilul era sănătos

Rugăciunea pentru sănătatea copilului dumneavoastră:

Despre Premiloserdny Dumnezeu, Tatăl, Fiul și Sfântul Suflet, în indiviza Treime este închinat și slăvit, uita-te la servitorul licitație (e) boala (e) (numele copilului) posedat (mii); Să-l (i) toate păcatele lui (ei); Adu-l (o) de vindecare de boală; a revenit la el (ea), sănătate și putere telesnyya; Adu-l (ei) și dolgodenstvennoe blagodenstvennoe viață, mirnae premirnae ta și bine că el (ea) a adus cu noi (și) implorările recunoscător Ție, Dumnezeul All-Abundența și Făcătorului meu. Maica lui Dumnezeu, atotputernică mijlocirea Ta ajută-mă rog la Fiul tău, Dumnezeul meu, vindecarea slujitorului (e) lui Dumnezeu (nume). Toți sfinții și îngerii Domnului, rugați-vă lui Dumnezeu pentru bolnavi (bolnavi) servitorului său (nume). amin

Muzica în timpul festivităților nu ar trebui să sune prea tare.

Nașii trebuie să părăsească ultima vacanță.

Cum de a sărbători botezul acasă? Concursuri și divertisment în celebrarea botez

 1. Este necesar să se pregătească în prealabil o cutie cu o mică gaură în partea de sus, markere, hârtie. Oaspeții sunt distribuite markere și hârtie și a cerut să scrie o dorește pentru copil, și fixați-le într-o cutie. Acesta va trebui să deschidă copilul, când va crește.
 2. Pre-pregătit foaie mare de hârtie albă și un marker. Oaspeții au spus că copilul botezat - alb foaie, albă de hârtie. Acestea, la rândul lor sunt introduse pe calitățile sale, care ar trebui să aibă copilul. Acest prospect este stocat și pentru anii următori.
 3. Nașii aranja examen pe basme. Ei se adună pentru echipa și de a organiza evenimentul. Câștigătorul este echipa care va aminti mai mult de basme.
 4. Nu este colectat desființării echipa, aveți posibilitatea să le dea o competiție pentru rezolvarea misterelor. În general, puzzle-uri acestor copii sau legate de educația și dezvoltarea copiilor.
 5. Comenzile din aceeași compoziție (compoziții poate fi variată așa cum se dorește). Jucăriile împrăștiate în cameră, echipele colecta rasa lor.

În timpul celebrării a nasilor ar putea fi prezentat în mod solemn notă cu privire la noile lor responsabilități - de multe ori pentru a vizita finul lui (fina), nu uita să-i dea daruri, să fie întotdeauna gata să-l ajute, să fie prieteni cu părinții lui.

înregistrări similare

Cum să Christen regulile pentru copii și botezat
Conspirații, divinație mijlocirii Fecioarei Maria, precum și semne, credințe, ritualuri asociate cu sarbatoarea Acoperământul Maicii Domnului →

Cum să Christen regulile pentru copii și botezat
Când mijlocire act de Theotokos și Pururea Fecioara Maria. Istoriyapravoslavnogo de vacanță →

Cum să Christen regulile pentru copii și botezat
Ce ritualuri petrec în Ajunul Crăciunului (Sochevnik)? Cum ghicitul în Ajunul Crăciunului? →

Îți place YouTube? Vreau să fiu prieten cu tine :)

 • Cum să Christen regulile pentru copii și botezat
 • Cum să Christen regulile pentru copii și botezat
 • Cum să Christen regulile pentru copii și botezat
 • Cum să Christen regulile pentru copii și botezat