Cum să crească balsam de lamaie in casa pe pervazul ferestrei, în țară

Melissa officinalis - este denumirea botanică completă a plantei. Cunoscut sub numele de nume: iarba de lamaie, menta lamaie, menta albină, tsitronmelissa. Înrădăcinați și propagate-l ușor, dacă știi caracteristicile structurii și preferințele în condițiile de creștere. Descrie în articol, cum să crească balsam de lamaie in casa, care sunt regulile de ingrijire trebuie respectate pentru grădinari.Cum să crească balsam de lamaie in casa pe pervazul ferestrei, în țară

Cultivarea balsam de lamaie la domiciliu pe un pervaz

Cerințe pentru sol și îngrășăminte de la plantare

Gradinarii au fost mult timp răsădire, propagate prin divizarea rizomilor și butași. Parfumat balsam de lamaie este atât place floraria că a fost cultivat ca o planta in ghivece. Fara a fi surprinzator, deoarece aceasta nu este numai parfumat, dar, de asemenea, util. cel mai mare avantaj al acesteia - uleiuri esențiale.

Oamenii de stiinta spun ca numarul lor depinde de condițiile în care este crescut. Pe soluri sărace - 0,02%, pe cei bogați - 0,8%, în unele clase de - 0,14%. Diferența este evidentă. Nu există nici o îndoială, pentru a obține cel mai mare beneficiu de la planta să aibă grijă de el. Topsoil la melissa reprezintă un amestec de sol, în care:

nisip argilos sau argilos lumină

Slab acidă, pH aproape neutru la 5.8-6.5

Humificare (prezența de humus)

Mare (mai mare de 4%)

Pe nisipul se usuca rapid din cauza lipsei de umiditate și de substanțe nutritive, argilos umed grele este afectat de infecții fungice și mor. Solurile cu aciditate ridicată necesită neutralizare. Această sarcină față de substanțe care conțin calciu - var stins, cretă, calcar zdrobit, cenușă de lemn, eggshell sol.

Sfat # 1. Fertilizare, este necesar să se determine nivelul pH-ului. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui dispozitiv special.

Pentru a crește pH-ul cu o unitate de scală necesită 200 g de var stins pe 1m 2 de sol. Pentru a îmbunătăți aerarea solurilor grele face râu nisip grosier, pentru argilos lumina. 1 m 2 necesită:

 • humă - 21 kg;
 • argilos grele - 43 kg;
 • argilă ușoară - 75 kg;
 • argilă secundar - 110 kg;
 • argilă grea - 121 kg.

Oamenii metoda de dovedit - este aplicarea de îngrășăminte organice la rata de:

 1. dejecțiilor dry diluat la 400 g la 10 litri de apă, se aplică pe 1 m 2.
 2. gunoi de grajd de cai putrezit - 3 galeata la 1 m 2.
 3. Compost - 3 kg per 1 m2.

Inainte de plantare, fertilizare și nisip se amestecă bine până la omogenizare la o adâncime de 25 -. 30 cm, deci trece un mediu de cultură de formare de bază pentru mai mulți ani înainte. În cazul în care lucrarea în avans, apoi în anii următori nu trebuie să fertiliza, rezervele de nutrienți, suficient pentru o lungă perioadă de timp. “.

Cum să crească balsam de lamaie in casa pe pervazul ferestrei, în țară

Pregătirea solului pentru plantarea semințelor de roiniță

devenit recent populare metode de agricultură ecologică, folosind microorganisme eficiente. Acestea pot fi achiziționate sub formă de medicamente "emochki", "The Shining", "Baikal", "Bokashi".

Termeni și condiții de cultivare de roiniță, reguli de îngrijire

O cultură vie, dacă este introdusă în sol, îmbunătățește fertilitatea într-un mod natural, la fel ca în natură. Formarea humusului are o medie de 2 - 3 ani. De exemplu, „Bokashi“ instalație de prelucrat rămâne în humus timp de 2 - 3 luni, dar numai în timpul lunilor calde. Microorganisme, cum ar fi plante într-un sezon rece „somn“ și devin active în primăvară, când temperatura medie ajunge la 12 0.

Locul de amplasare și roiniță condițiile de cultivare

Lămâiță - planta undemanding, ea va supraviețui în umbră, iar soarele dogoritor. Dar lumina blândă sau umbra partiala, se simte confortabil. Cu recunoștință răspunde la o udare generos, dar stagnarea apei. La o singură sesiune stație de epurare crescute necesită soluții de 10 - 20 de litri de apă - 1 - 2 din găleată.

Mărimea, densitatea și aromă depind de condițiile. În sol sărac, în tulpinile umbra sunt desenate în „firul“ și o lungime de 30 - 40 frunze rare, miros slab. În soluri bogate arbuști aromatice groase ajunge la 50 - 80 cm Uneori, există cazuri de 100 - .. 120 cm Când locul ales pentru balsam, sol și pregătite pentru plantare poate începe. “.

Datele de plantare sunt prezentate în tabelul de mai jos:

Dupa ultimul inghet de primavara. imatură Fragile tulpini frică de frig;

plantare Caracteristici în sol

În cazul în care preparatul de bază a solului se realizează, atunci este necesar să se asigure condiții fertile pentru fiecare instalație în mod individual. Pentru aceasta gaura de plantare ar trebui să fie de 2 ori mai mult decât cantitatea de comă, vă permite să toarne un sol bogat. Ca parte a agriculturii tradiționale în îngrășământul luare la sol:

 • superfosfat - 50 g per 1 m 2;
 • Azotatul de amoniu - 20 g per 1 m 2;
 • sare de potasiu - 20 g per 1 m 2

Sfat # 2. La plantare îngropa cineva la 5 cm, ea promovează recresterea rădăcini noi.

Cum să crească balsam de lamaie in casa pe pervazul ferestrei, în țară

O greșeală comună - îngroșată plantarea răsadurilor pe o creștere constantă. Grădinari confuze dimensiunea plantele tinere. Melissa este în creștere, în medie, de la 30 la 50 cm în diametru.Aceasta este distanța pe care plantele sunt plantate una de alta, indiferent dacă sunt sau brazdă răsad. În cazul în care menta de albine destinate pentru scopuri medicinale și culinare, acesta ar trebui să fie plasate mai rar, asa ca a fost convenabil pentru a colecta frunze parfumate. Pentru un efect decorativ de aterizare ușor îngroșat.

Metode de mentă reproducție lămâie

Gradinarii folosesc mai multe metode de reproducere a ierburilor:

 1. Seminte pentru material săditor.
 2. Semințe în teren deschis.
 3. butași rasinoase.
 4. Împărțirea Bush.

Plantarea semințelor pentru răsaduri de

Cum să crească balsam de lamaie in casa pe pervazul ferestrei, în țară

Primele lăstarii vor apărea în trei săptămâni. După 10 - 15 zile culturile îngroșate se poate scufunda.

Material săditor răsaduri în casete speciale pentru răsaduri. Ele sunt ca palma de ouă. Vânzările au dispozitive de diferite forme și mărimi. In fiecare godeu a fost plasată pe plantă. Înainte de plantare în grădină format o minge strans, care pot fi îndepărtate cu ușurință. Această metodă crește rata de supraviețuire a plantelor tinere în comparație cu puieți tradiționale.

Semințe în teren deschis

Scroafă, atunci când amenințarea de îngheț de primăvară a trecut. boabe mici Melissa, pentru distribuția uniformă sunt amestecate cu nisip (ca pentru răsadurilor). Dezgropa solul bine afânat lăsând smocuri mari, acesta trebuie să fie ambele ecranate. șanțuri puțin adânci sunt preparate la 1 cm, udate.

După ce a așteptat până când se absoarbe apa, plasa semințele, apăsați ușor în jos și acoperite cu pământ afânat. Udarea trebuie sa fie precaut să nu se spele. Germinarea Melissa - 60%. Primele lăstari apar după 15 zile, după 3 - 4 săptămâni în fiecare magaziilor. O lună mai târziu, ele pot fi subțire. Între distanța rămasă nu trebuie să depășească 30 cm.

Reproducere iarbă butași verzi

Caracteristici ale acestei metode:

 • pentru tăiere selectat Escape 3 -4 internoduri;
 • rupe frunzele inferioare;
 • tulpină a fost pusă în apă sau într-un substrat pentru răsaduri de;
 • pentru supraviețuire în sol cu ​​ajutorul „Kornevin“ sau „Geteroauksin“;
 • înainte de plantare vârfului de tăiere, pulbere ukorenitelem;
 • în sol umed cu un creion face o ușoară adâncitură de 2 - 3 cm, iar grefa a fost plasată ușor încrețite;
 • „Teplichku“ acoperite cu folie de plastic.

După 10 de zile, puteți determina care elemente au supraviețuit, acestea sunt plantate într-un vas separat, de mărimea unui pahar de plastic de unică folosință. Pe măsură ce creșterea vaselor trebuie să crească pentru manipularea plantelor.

Cum să crească balsam de lamaie in casa pe pervazul ferestrei, în țară

Extins de în acest fel poate fi un balsam pentru a păstra casa, ca o planta, iar în primăvară transplantat în grădină. Acolo el va fi familiar și va beneficia mult mai mult.

În vastitatea menta albinelor devine o mulțime de nutrienți, se dezvoltă bine și plăcut proprietarii săi aroma parfumat timp de 10 ani. În acest timp, puteți actualiza în mod vegetativ. “.

Diviziunea Adult a bucșei de pe partea

În acest mod, cel mai bine rasa roiniță în primăvară. Rhizoma tăiat, astfel încât delenki 3 - 4 sau rinichi de evacuare eclozat. Această „chirurgie“ poate fi realizat in toamna. Porțiunea precipitat obținut într-un loc fix la intervale de 30 -. 50 cm Această metodă este mai potrivită pentru varietatea de plante, care în reproducere a semințelor nu păstrează proprietățile decorative și curative.

Cultivarea roiniță în ghivece la domiciliu

Fanii Melissa, care nu au nici o grădină se pot bucura de aroma delicată de acasă. Lemon menta - grădină de plante, dar se simte mare ca interior. Dacă va fi pe un pervaz de lumină într-un proiect de liber loc confortabil, în sol fertil, răspunsul la preocuparea de creștere și parfum sălbatic.

În grija de impozitare:

 • udare este necesar pentru a apăra apa, când solul în oală este uscat și nu pietrificată. Ai nevoie de a hidrata cu generozitate, până la apariția apei în tigaie, atunci această procedură va fi repetată mai puțin frecvent;
 • emochki hranei pentru animale mai bine sau a altor microorganisme „eficiente“, acestea sunt absolut inofensive pentru plante și la om.

Cum să crească balsam de lamaie in casa pe pervazul ferestrei, în țară

Din păcate, aroma de lamaie balsam de casă oferă vărul tău în grădină, dar încă serile frumoase de iarnă rece, să se bucure de gustul proaspăt și mirosul.

5 soiuri pentru cultivare acasă

 1. „Pure aur“ soi devine numele său de exclusivista „tolerarea“ în îngrijirea și efectul neobișnuit. Bush compact isi schimba culoarea de la alb la începutul înfloririi, până când culoarea albastră în cele din urmă.
 2. „Ceai de lamaie“ este apreciat pentru aroma sa originală, care înlocuiește cu succes un citrice reale.
 3. „Mahito“ afișat în scopuri culinare, nu este utilizat pentru prepararea băuturilor și preparate din carne.
 4. „Aromă de lămâie“ plante relativ mici, potrivite pentru casă și grădină.
 5. „Pestriț“ - balsam de lamaie decorativ are o culoare aurie pe marginea foii, se pare ca infloreste.

Este interesant să se uite atunci când este plasat pe o pervaz câteva soiuri. Grija pentru ei nu este greu, doar adăpate și hrănite sezonier îngrășământ pentru plante frunze decorative de interior.

Erori atunci când cultivate balsam de lamaie

Uneori, gradinari se plâng că nu pot reproduce o menta de albine pe site-ul. plantă Melissa nu este pretentios, dar răbdarea ei are o limită. Nu vă așteptați la un rezultat bun, dacă acesta este:

 • la soare sau o umbră adâncă;
 • El suferă de secetă în sol sărac;
 • Chiloți în sol umed;
 • înecat de buruieni;
 • suflat în proiectul;
 • îngheață în timpul iernii.

Cum să crească balsam de lamaie in casa pe pervazul ferestrei, în țară

Dacă excludem condițiile Spartan și alege un loc confortabil cu sol fertil și de irigare suficient, acesta va răspunde la o cultură generoasă de frunze utile.

Răspunsuri la întrebări frecvente

Gata să cumpere o instalație într-un centru de gradina care vinde plante perene. avantaj:

 • asigurarea calității și „sănătatea“ de exemplare vândute;
 • 100% rata de supraviețuire, datorită căruia solul, care este vândut.

Cumpara răsaduri. avantaj:

 • prețul este mai mic decât planta adultă;
 • plantate în teren deschis poate fi imediat după achiziție.

Se însămânțează semințe. avantaj:

 • costuri financiare minime;
 • posibilitatea de a semăna în teren deschis sau în camera ghivece.

Întrebarea №2. Cum să se ocupe de udare balsam de lamaie, în cazul în care țara nu se întâmplă de multe ori?

Cea mai bună cale de ieșire - udare automat, dar nu toată lumea își poate permite echipamentului din cauza costurilor ridicate. Poate retine umezeala pentru o lungă perioadă de timp după irigare normală, atunci când un mulci în jurul plantelor pentru a turna un strat de 5 - 10 cm iarba Potrivit cosite, talaș, coaja, zdrobit de bălegar de vacă uscat.. Toate acestea creează o protecție împotriva evaporării și servește ca îngrășământ cu acțiune lentă (CMR).

Întrebarea №3. Când balsam de lamaie recolta?

Acesta este cel mai bun la momentul înfloririi, atunci când este uleiuri esențiale, dar este posibil tot timpul anului, în cazul în grădina de iarnă de balsam de lamaie pentru a lua acasă.

Întrebarea №4. Ce plante balsam combinate?

Cel mai adesea este plantată cu ierburi de menta, leustean, isop, tarhon. În utilizările decorative în mixbordere horticole perene cu lupin înflorite, bazinelor hidrografice, Rudbeckia, coreopsis, margarete și alte plante mari.

Întrebarea №5. Trebuie să acopere un balsam pentru iarna?

Melissa hardy, dar în iarna rece, pentru a proteja agrovoloknom, rumeguș, iarbă tăiată. În acest scop, nu sunt potrivite frunze de stejar, nuc, carpen, plop, ele contin taninuri si inhiba planta.

div> .uk-panel „>„date-uk-grid-marja>

div> .uk-panel „>„date-uk-grid-marja>