Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas

Debarcării semințele reprezentantului familiei Solanaceae dintr-o dată în teren deschis în climatul nostru rar practicat. Complexitatea lăstari de îngrijire, lungi perioade de vegetație, precum și nevoia de ședere zilnic în zona - toate acestea face ca această metodă de cultivare de tomate inacceptabile. Cea mai bună opțiune - o cameră în paturi de dezvoltate și a primit materialul săditor mai puternic.Cumpara răsaduri de tomate este destul de scump (Bush în valoare de RUR 15 - 18), și nu faptul că se stabilească în jos. Da, și nu se știe ce se va întâmpla. Cea mai bună soluție - să crească răsaduri pe cont propriu, la domiciliu. Mai mult faptul că tehnologia funcționează este simplu și testat de ani de zile.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas

Când să înceapă pregătirea pentru cultivarea răsadurilor

 • Pentru creștere în condiții casnice răsaduri de tomate soiuri de maturare timpurie ar trebui să fie utilizate, adică, materialul săditor și cele care pot fi mutate în teren deschis, de îndată ce vremea caldă, atunci când nu există nici un risc de întoarcere de îngheț.
 • Pentru un plin cultivate din semințe gata pentru plantarea tufiș nevoie de aproximativ 7 - 9 săptămâni.
 • schimbările climatice treptată este de a face unele ajustări în calendarul activităților agricole. Ghidat de perioada tradițională de plantarea semințelor de tomate ( „face întotdeauna“), la domiciliu este greu de rezonabil. Prin urmare, pentru a podgadat timp optim, este util să se examineze previziunile pentru lunile următoare. Cel puțin acesta va fi clar atunci când o vreme caldă, stabilit, există vreo șansă de îngheț și așa mai departe.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas

Recomandarea privind datele aproximative de plantare

 • Anterior, în cultivarea acasă de răsaduri nu au avut de a face cu, este necesar să se învețe de la cei care au mai mult de un an este practica - prieteni, rude, vecini din zonă. Ele sunt prompte când să înceapă un astfel de lucru.
 • Pentru prima dată este diferită de semințe de plante în tăvi umplute cu sol și cu o distanță mică în timp și eticheta containerului (sau segmentele sale individuale). In primavara va deveni clar ce arbuști dezvoltat în mod normal, și sunt gata să se mute în zonă, și ceea ce are nevoie în continuare de expunere la domiciliu. Asta-i drept, prin experimentare, și să lucreze suficientă experiență proprie.

Pregătirea semințe de tomate

respingere

Ca o regulă, gradinari cu experiență recoltat semințe de tomate pe cont propriu, din propriile lor culturi. Ele sunt, cu depozitarea corespunzătoare în casă, potrivit pentru aterizare 7 ani, nu mai puțin. Cei care sunt doar incepand de rasa în zonă sau roșii au decis să cultive un nou soi, plantarea de câștig material, luate de la rude, prieteni și așa mai departe. Dar, în orice caz, trebuie verificat caracterul adecvat pentru germinare.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas

Când? Cu câteva zile înainte de a fi plasat într-un recipient (cutie) pe sol.

Cum? Destul de simplu. Într-un recipient de mică adâncime este umplut cu apă caldă, și încărcate semințe de tomate. Practica arată că o mică parte din ele vor apărea. Acesta este un „fals“, care în mod clar nu dă microbi. Aici, împreună cu apă și uscate. Semințele de aceeași, care au scăzut la fundul vasului (plăcile) și utilizate pentru a crește răsaduri de tomate.

decontaminarea semințelor

Chiar și pentru acele semințe, care sunt prevăzute la depozitare în monoterapie (medie, sterilizarea a fost efectuată), să nu mai vorbim de „outsideri“, aceasta trebuie să fie făcut. Crearea unui mediu ideal in casa nu este posibil pentru ei, prin urmare, există riscul ca o parte din plantarea poate fi afectată. În cazul în care acest lucru nu este cazul, prevenirea inutile nu se întâmplă niciodată. Faptul este că, chiar și în pochvosmesi cumpărături preparate cu atenție (în conformitate cu informațiile de pe etichetă) poate fi orice infecție. În sol, care este asamblat la locul (aceasta este cea mai obișnuită opțiune), cu atât mai mult.

 • Prepararea unei soluții de permanganat de potasiu. Concentrația sa (1%) spun puține lucruri despre ceea ce un nespecialist. La domiciliu, cu atât mai bine să se concentreze pe culoarea apei - aceasta ar trebui să cumpere un roșu deschis (aproape violet) de culoare. Mai saturate prepararea de semințe de tomate poate „arde“.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas

 • materialul săditor este cufundat numai în cald în sus, aproximativ o jumătate de oră. În cazul în care semințele dezinfectate de mai multe soiuri, este de a le preveni amestecarea, este recomandabil să se fiecare „parte“ în loc șervețelele de masă. Poate fi supus unor proceduri de apă și se transformă, dar de data aceasta la domiciliu va avea nevoie de mult mai mult.
 • Seminte de tomate dezinfectată secundar încărcate într-un recipient de apă, dar curat. Este necesar ca ei să se umfle, ceea ce contribuie la mai multi germeni intensive pipping. Timpul de ședere depinde de vârsta semințelor. Pentru relativ nou (până la 3 ani) aproximativ 9 ore (± 1). semințele mai vechi sunt înmuiate pentru o perioadă de până la o zi.
 • Pentru tomate dezinfectarea semințelor de utilizând soluție de carbonat de sodiu (0,5%).
 • Extras-l materialului săditor - zi.

Se crede că această metodă de tratament inițiații mai intense răsad de dezvoltare.

pregătirea solului

Tehnologia de preparare a acestuia, la toată lumea. Unele sunt de conținut machiaj Shop; dar este justificată doar cu o mică cantitate de material săditor, precum și un pămînt de calitate este destul de scump. În acest caz, nu există nici o garanție că îndeplinește toate cerințele.

Practic grădinari pentru prelevarea de tomate la sol la o altă porțiune de cădere și se lasă într-o magazie neîncălzită garaj rece sau în altă parte, în cazul în care temperatura scade sub punctul de îngheț în timpul iernii. Avantajul acestei metode constă în faptul că solul este înghețat, și aproape toate paraziți care sunt în ea, mor.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas
În plus, trebuie să efectueze manevrarea la sol și căldură în casă. Dacă există o astfel de oportunitate, sa un bun aburit (nu mai puțin de 2 ore). Aceasta tehnologie este numita „baie de apă“, și este bine cunoscut - un bazin cu o cantitate mică de apă, un cuplu de cărămizi pe partea de sus o găleată de sol, și toate acestea pe un foc deschis.

Alternativ - pat de sol într-un recipient cu găuri în partea de jos și arunca apă clocotită sau o soluție saturată de mangan. Există și alte metode de dezinfectare sol, dar la domiciliu pentru a le pune în aplicare este mult mai dificil.

Rețete preparare independentă de sol pentru tomate

Toate componentele - unitățile de capital.

 • Pentru tomate nevoie de sol cu ​​o aciditate mai aproape de neutru (pH cuprins în intervalul 6.0-6.5).
 • Solului, chiar și luate din zona pentru cultivarea de răsaduri de tomate în casă nu este foarte potrivit! Lăstarii de dezvoltare normală necesită un anumit set de micronutrienti. De aceea, sperăm că același teren cu grădină este de ajuns, nu este adevărat. Acesta servește doar ca un component al amestecului de turbă, nu mai mult. Este necesar să se pregătească pentru plantarea tomate.


 • Teren cu secțiunea (1) + nisip grosier (1) + humus. Totul se amestecă bine.
 • Pregătirea unei soluții (într-o găleată, în g) - uree (10) + sulfat de potasiu (25) + superfosfat (30).

Pochvosmes această soluție se toarnă pentru a satura nutrienți.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas

 • Gazon (1) + nisip (1) + turbă (1).
 • După agitarea cenușa de lemn se adaugă (la rata - 0,5 kg găleată sol) și superfosfatul (100 g).

Există și alte formulări pentru tomate, dar cele mai multe grădinari practica pochvosmesi de gătit pe reteta desemnate.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas

Containere pentru rasadă

Tehnica de cultivare în casa în cupe este greu de remarcat. Tomate nu se tem de murături, astfel încât pentru a economisi spațiu în casă este mai bine pentru a încărca solul în recipiente de plastic (vândute în magazine pentru grădinărit), sau cutii de lemn. Ultimul nu este greu să te facă. În principiu, este posibil să se adapteze la îndemână orice ambalaj disponibil potrivit pentru acest scop (în mărime, în primul rând). De exemplu, vaze pentru flori, cutii de pantofi. Singurul lucru necesar - împiedică materialul de la obtinerea umed. În caz contrar, un astfel de recipient improvizat (carton) rapid „raspolzetsya“. Soluția este simplă - partea interioară este căptușit cu un film p / e.

În cazul în care dimensiunea ambalajului pentru tomate le înțelege (în funcție de locul de instalare), atunci există întrebări în profunzime. înălțime suficientă a pereților. - 15 cm Acest lucru este destul de mult pentru dezvoltarea normală a sistemului radicular de răsaduri în casă.

Procedura pentru semințe de aterizare

 • În recipientele preparate încărcate sol ghiveci. Aproximativ tăiat chiar sub flanșele, pentru că după îmbibarea solului prosyadet în mod necesar.
 • Udarea solului. Nu de mult, doar că este saturat cu apă.

Asta e tot pentru. Land în container este menținut și jumătate până la două săptămâni într-o cameră cu o temperatură mai mare de zero. Este necesar ca în sol, care a fost supus sterilizării apărut și multiplicată bacterii benefice. Și numai după aceea putem începe să lucreze cu materialul săditor.

 • Incalcarea caneluri. Intervalul între - 2,5 ± 0,5 cm, adâncime - 5 mm. Acesta nu mai este necesară, deoarece foarte lăstarii va fi dificil de a sparge prin stratul de pământ.
 • Processing „transheek“ soluție de mangan slab. Cu experiență grădinari și sosesc. Este mai bine să fie din nou în condiții de siguranță decât pentru a obține răsaduri bolnăvicioase sau rare.
 • Umplerea cu tomate de semințe, treptat, pe toată lungimea. Acest lucru va asigura că, în cazul în care nu toate germina, lăstarii tineri vor fi în continuare suficient. Și în procesul de alegere numărul lor optimizat în mod artificial.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas

În acest moment, există mai multe tehnologii. De exemplu, unii gradinari împrăștie pur și simplu semințele suprafeței de tomate a solului și apoi presara-le usor cu solul. Dar pentru a întârzia perioada de cules, dimpotrivă, semănatul se face în canelurile perechii de semințe, cu un interval de 2 -. 2,5 cm Cu un număr de containere, adecvate pentru experiențe care produc, să pună în aplicare moduri diferite.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas

 • Umplerea canelurilor la sol. Puțin, acoperă doar semințele de tomate pentru a le în timpul udare nu este „cu sufletul la gură“, în jurul containerului. Deoarece solul este deja umezit, irigarea sa suplimentar se face.
 • Crearea efectului Parikova. În casetele de mediu acasă, containerele acoperite de o peliculă de p / e (sau sticlă) și expuse la căldură (temperatura dorită - nu sub 20) camera luminată.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas

Grija pentru răsaduri de roșii

Umiditatea solului trebuie verificate zilnic. plumb excesivă la apariția mucegaiului pe sol. În cazul în care filmul (sticlă) de condensare a apărut, ea imediat și se retrage recipientul a fost difuzat. Udare, atunci când este necesar, se scurge, doar cu ajutorul unui atomizor.

Ar trebui să fie suficient timp de 14 - la 16 ore. De aceea, sertare cu răsaduri de roșii expuse, de regulă, pe pervaz (pe lângă apropierea unui radiator și temperatura favorabilă). Având în vedere că, la sfârșitul iernii - începutul primăverii ore lumina zilei scurte, organizat de lumină artificială (de preferință lămpi fluorescente).

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas

Dacă este făcută corect, prima trapa de evacuare deja pe locul 3 (sau 4-a) zi. După aceea, de preferință, în decurs de 2 - 3 zile organizează containere de rufe subliniind. Acest lucru contribuie la o dezvoltare mai intensivă a răsaduri. Apoi, este deja posibil pentru a opri lumina de noapte.

Primele două săptămâni

În această perioadă, efectul de seră continuă de economisire modul (film sau sticlă nu este curățat). Dar umiditatea solului trebuie menținută la un nivel superior. În principiu, udarea de zi cu zi. Faptul că tinerii rădăcinile nu au pătruns încă adânc în sol, și sunt în stratul superior. Dacă este uscat, răsaduri va distrus cu siguranță. Dar de reproducție „mlaștină“ și nu ar trebui să fie.

Treptat, puțin prin creșterea duratei de „proceduri“, containere ventilate. Aceasta este, în primul rând timp de 10 minute filmul este îndepărtat, apoi - la 15, și așa mai departe. Scopul acestor evenimente - adaptarea treptată a răsadurilor de tomate în condiții naturale. 2 săptămâni după apariția adăpostului lăstari cu container pot fi eliminate.

După îndepărtarea filmului

Udarea. Tineri varza încă slab, astfel încât irigarea este necesar să fie atent. Ca o variantă - la domiciliu folosi o pipetă sau seringă (fără ac). Ca înrădăcinare șutează de umiditate au nevoie de mai mult, prin urmare, frecvența de udare ar trebui să fie crescută. Poate - face de două ori pe zi, în funcție de starea solului și de răsaduri. Dacă ea începe niknut la pământ, iriga imediat.

Aerisirea. Este, de asemenea, practicat pe o bază de zi cu zi, cu o creștere treptată a duratei. Pentru a începe cu ferestrele deschise. Când temperatura exterioară este setată la 15, cutii de răsaduri de tomate poate fi setat la o loggie deschisă sau balcon. În primul rând - timp de 5 minute, a doua zi - este de 10, și așa mai departe.

fertilizarea solului. Primar - de îndată ce o pereche de frunze. Este de aproximativ 3 săptămâni după apariția lăstarilor. Apoi, - o dată în 6 - 7 zile. Privind fezabilitatea aplicării îngrășămintelor poate fi judecat de umbra frunze și tulpini. În cazul în care culoarea este verde și trunchiuri groase de culoare închisă, dar nu trebuie să fie hrănite.

Tomatele fertilizate?

Numai organice. Frunzele cazute (jos) indică lipsa azotului în sol; violet - fosfor. Dar îngălbenirea răsaduri spune că prea mult azot.

A roșii aleg. Sincronizarea este de nici o importanță. Apariția trei-patru plin de frunze - un semnal pentru faptul că „site-ul de logare“ ar trebui să fie subțiat. De obicei, acest lucru se întâmplă în 10-a zi după pipping germeni. Scaune pentru cești câteva practică - un loc pentru ei în casă va avea nevoie de prea multe. Prin urmare, toate lucrările se face într-un container.

Cu o zi înainte, pământul udat cu speranța că de timp, ea a fost cules de umiditate normală. Tehnologia este simplu - linguriță eliminate de evadare din sol, care este supus respingerii (transplant sau în alte recipiente), împreună cu nodul pământului.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas

Sarcina - sa se subtieze „Deleanu“, astfel încât răsadurile de tomate se dezvolta in mod normal, îndepărtați tufele bolnăvicios (acestea sunt puțin probabil să prindă rădăcini în teren deschis) și pentru a trece la alte „paturi“, cei care vor fi plantate pe site-ul (pentru a se evita aglomerarea într-un container).

Ce să ia în considerare - ceva timp mai târziu mânuirea sabiei se repetă, dacă este necesar. Ce țintă? La suficient tufiș 1 0.5-0.8 litri (volum) de sol. răsaduri în creștere roșii la domiciliu este limitat spațiu liber. Prin urmare, pentru un apartament urban recomandări cu privire la fiecare aterizare de evacuare în containerul 3 l cu greu de remarcat. Și nu pentru orice casă privată este acceptabilă.

Aproximativ 1,5 luni de varsta, răsadurile pot fi transferate în aer liber. Sertarele sunt stabilite pe balcon, zona locală. În cazul în care exagerați în casă, trebuie să se angajeze în sparring din nou, ca și lăstarii în containere vor fi din nou aglomerat. De asemenea, in casa, ei pot „da culoare.“ În consecință, roșiile de pe ele este puțin probabil să fie deja. Dacă încă mai apare floare perie, acesta trebuie îndepărtat imediat.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas

Se întâmplă adesea ca tinerii tufișuri încep să „cadă“. Ele sunt ușor să se îndrepte, în cazul în care solul în container vărsat cu puieți de iaurt, diluat cu apă caldă.

Ei bine, apoi - aterizare la locul în teren deschis. Mult noroc pentru tine, cititorul, în cultivarea de răsaduri și recoltă bună o rosie!

Citește chiar acum:

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas
Cum sa faci un simplu afumătoare afumat propriile sale mâini - un aparat și desene
Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas
Cum de a păstra usturoi în timpul iernii la domiciliu - cele mai bune metode și sfaturi
Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu - ghid pas cu pas
Cum să se ocupe cu săritor: sfaturi și grădinari sfaturi