Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu

Text: Margarita Semenova

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu

Tomate - cele mai populare culturi de legume în țara noastră. Și nu e de mirare. Fructele de mai multe vitamine lor, acestea sunt gustoase și, de asemenea - decorativ.La domiciliu, semăna răsaduri de roșii mai bine la o dată ulterioară, decât în ​​sere profesionale. Nu toate cărțile și ghidurile iau în considerare caracteristicile de cultivare de răsaduri de roșii în casă, astfel încât să fie atent!

În regiunea Moscova, cu experiență grădinari observa datele de plantare aproximative:

Pregătirea de semințe pentru semănat

Există multe modalități de a pregăti tomate semănat sămânță: steeping, germinare, tratarea semințelor și altele. Nici o diferență semnificativă în ele nu este. Experiența a arătat că, în cazul în care o varietate de tomate nu da muguri puternice ale semințelor netratate uscate, vitalitatea și gradul de productivitate a unei întrebări mare. Noi nu luptăm pentru soiurile slabe și hibrizi, și cumpărarea de mai multe opțiuni de tomate cu caracteristicile necesare pentru acoperire.

Nu contează ce forumurile de pe internet obișnuiții cei mai importanți furnizori români de semințe de tomate păstrează marca. În căutare, Gavrish, Ilinichny, grădina românească, Zedechia și alte mărci bine-cunoscute sunt, de obicei de semințe de înaltă calitate. Într-un caz sunt „opt-zece puncții“, dar acest lucru este normal. Seminte - bunuri vii, el poate arăta încăpățânarea sau pur și simplu nu vin la condițiile de creștere specifice.

Corodate semințe achiziționate de la agenți patogeni nu este necesară - acestea sunt gravate. Este logic să etch semințele varietate de tomate colectate în propria grădină. Corodat în soluție roz închis de permanganat de potasiu timp de 30 minute, învelite în tampoane de bumbac:

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu

După înmuiere în permanganat de potasiu clătiți bine cu semințe de tomate în mai multe ape înainte de semănat.

răsaduri de roșii nepretențioase la sol - este relativ rezistent la secetă, nu mâncăcios, face o aciditate ridicată. Se dezvoltă bine în pământ, pregătit cu propriile mâini (cu adaos de argilos, humus și compost). Și, de asemenea, în achiziționarea solurilor turbă - dacă nu este un produs de bună credință.

Se crede că solul, recoltat propriile lor mâini, trebuie să fie aburit, iar achiziționarea - nu este necesar. Acest lucru este corect, dar numai cu condiția pe care le va respecta tehnologia ideală în creștere răsaduri de tomate: temperatura, iluminat, hrănire. De fapt, această condiție este aproape imposibil: varza la domiciliu este extrem de sensibile la stres și vulnerabile la ciuperci, chiar relativ inofensive. Prin urmare, este mai bine să fie aburit întregul sol, indiferent de originea lor. Cel mai rău nu va.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu

Semințe de tomate mari, semănat convenabil bucată forceps. le pun pe forcepsului solului compactat prin 1 cm. Fiecare etichetă marca uluc soiuri numite. Se presară stratul superior de sol de 0,5-1 cm, se toarnă și culturile de acoperire de film. Păstrați vasul la temperatura de + 20 ° C După cum se pare în curând varza, pune-l pe pervazul ferestrei și îndepărtați filmul.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu

Înainte de a cules de roșii pentru a alimenta răsaduri nu au nevoie, doar pentru apă. roșii scufundări în faza 2 din aceste frunze.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu

Este timpul pentru tomate cules.

Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu

roșii picaj unul câte unul în ghivece individuale, îngropate aproape la frunzele cotiledonate. In faza de cules adaugă îngrășământ complet lingură în 5 litri dintr-un amestec de 3 linguri sau îngrășământ special pentru tomate „Signore roșii“.Cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu

2 săptămâni după înțeparea răsaduri de furaj din îngrășământ complex pentru răsaduri de

Când să planteze răsaduri de roșii în sol

Multe soiuri de tomate - plantă de zi scurtă, adică, în partea de jos a luminii de cel puțin 12 ore înainte de a fi transferate la fructe și să producă randamente mai mari. Alte soiuri de tomate la fel de bine să crească și aduce roade atât pe termen scurt cât și la fotoperioada lung. În mod ideal, roșii iogurtsy cresc mai bine în diferite sere, ca Castraveți preferă căldura umedă, și roșii ca aerul uscat. (Pentru o discuție de caracteristici de legume în creștere). Conform tipului de dezvoltare sunt roșiile determinante (cu o creștere limitată a tulpinii principale) și indeterminatnymi (fără a limita creșterea tulpinii principale). La soiurile de fructe mari și hibrizi de tomate sigur pentru a scoate ovar suplimentar, lăsând nu mai mult de patru - cinci.

Tomate cer la lumină, dragoste cu pantele sudice protejate de vânturile de nord.

aciditatea solului Ph

6,0-6, 7, tomate cresc bine pe soluri ușoare, cu reacție neutră sau ușor acidă. Solurile acide trebuie să fie cenușãrite la fiecare 3-4 ani.

Lipsa de tomate umiditate frunze verde închis, pufos care acoperă cilii cresc vertical în sus. În cazul în care frunze de excesul de umiditate cresc, devin verde pal.

Tomate nevoie de udare în perioada de formare a fructelor.

Tomatele displace umiditate ridicată (afectate de boli fungice) și pătrunderea apei pe frunze.

Excesivă udare răsaduri de roșii duce la alungire.

Excesul de umiditate cu un deficit de căldură conduce la o creștere a crescut de muguri în rodirea daune.

irigare frecventă la etapa inițială de tomate duce la o creștere excesivă a părților aeriene ale plantelor, rădăcinile nu sunt în același timp, pentru a câștiga putere care, în situații de stres (în căldură, de exemplu), conduce la o rezistență scăzută a plantelor la boli, flori cădere, etc.

Pregătiți-vă pentru aterizare

Seminte de tomate necesită pre-plantă (calibrare, dezinfectare, stimulare, barbotare, etc.).

Tomate prefera sa creasca pe soluri bogate in materie organica. La prepararea paturi pentru tomate la 1 m face până la 10 kg îngrășăminte organice îngrășăminte, fosfatate și potasiu (20 g) - în toamnă, îngrășăminte azotate (10 g) în primăvară.

În sezonul doi petrec roșii fertilizare: 20 de zile după transplantare și chiar 20 de zile, în perioada de fructe în masă. Pentru fertilizator lichid în 10 litri de apă diluat cu 25 g de îngrășământ cu azot, 40 g de fosfor, 15 g de potasiu. Scurgerea de lichid care alimentează prima dată la 15 plante, a doua oară - 7 plante.

Puteți aplica fertilizant uscat pentru fertilizator, închiderea lor în culoar. Când pansament uscat pe tomate 1m² folosind 5 g de îngrășământ cu azot, 10 g de fosfor și potasiu.

Rezultatele bune dau îngrășăminte organice îngrășăminte lichide.

La începutul sezonului de creștere de tomate este nevoie de îngrășăminte fosfat, care afecteaza in mod favorabil înflorire și fructe.

Excesul de azot (în special la temperaturi joase) slăbesc planta ar putea duce la cădere a ovarelor.

Armat fabrică de îngrășăminte potasiu crește stabilitatea, ceea ce este important în lipsa de iluminare.

Cu o lipsă de potasiu în frunzele apar seacă de frontieră și sunt răsucite. Cu o lipsă de azot cu frunze gri mat umbra sau lumina și mici. Cu o lipsă de fosfor, partea inferioara a frunzelor devin mov, frunzele sunt presate de trunchi și de a urca la partea de sus. Atunci când frunzele devin deficit de magneziu coloratie marmura.

Precursori pentru tomate poate fi: castraveti, varza după gunoi de grajd verde, ceapa, cartofi, morcovi, dovleac, dovlecei.

Nu puteți planta roșii în grădină, în cazul în care în anii anteriori au crescut: tomate, ardei, vinete, physalis

Cultivarea răsaduri de roșii

Semințele germinează la +15 ° C

Crească roșii prin răsaduri de. Semănat semințele pentru răsaduri depinde de momentul de transplantare la un loc permanent. grădinari Diverse sunt creșterea nivelului de răsaduri pentru 45-80 zile înainte de plantare. De obicei, răsaduri ar trebui să fie înălțimea robust tufă de 35 cm cu 10 frunze adevărate și flori 2 perii. răsaduri de roșii concrescute nu sunt transferate bine și bolnav.

amestec de sol de răsaduri de roșii preparate din 7 părți turbă, porțiune de teren iarbă 1 și 0,5 părți rumeguș. Sau turbă amestecat, humus, mullein, rumeguș în raportul 3: 1: 0,5: 0,5. Per 1 m³ de amestec se adaugă 1,5 kg de azotat de amoniu, 4 kg de superfosfat, 1 g de sulfat de potasiu, 3 g de borax, 1 g de sulfat de zinc, 2 g de sulfat de cupru, 1 g de permanganat de potasiu. Dar este posibil să se utilizeze îngrășăminte chimice ca fertilizare mai târziu.

Este posibil să se prepare în mod independent solul pentru răsadurilor de toamna (30% humus, 60% turbă, nisip râu 10%), a expus iarna rece pentru congelare și arcul pus pe containere pentru material săditor.

Eroarea fundamentală a grădinar atunci când cultivate răsaduri - plantații prea dens în stadii foarte timpurii. Cea mai bună vârstă pentru transplantare în seră - 30-35 de zile.

Temperatura optimă de cultivare de răsaduri de roșii la 20-25 ° înțepături C în zilele însorite și 18-20 ° C într-o tulbure. După cules în timpul săptămânii menținut la 25-27 ° C în timpul zilei (20-22 ° C în timpul noros) și 14-17 ° C pe timpul nopții. set temperatură constantă După 7 zile, ziua 20-25 ° C (18-20 ° C în timpul noros) și 8-10 ° C pe timpul nopții.

Pentru a simplifica descărcarea lăstarii haina de semințe, a realizat o serie de irigare mici, cu apă caldă.

Răsaduri se arunca cu capul în faza de educație de 1-2 frunze adevărate (la vârsta de 18-20 de zile).

Timp de 12-14 zile înainte de transplantare roșii începe temperament. Astfel reducerea udare, răsaduri sunt predate la (razele solare variind de la câteva ore pe zi) în timpul acestei perioade răsadurile pot fi tratate cu 1% amestec Bordeaux. Un rezultat bun poate da pansament îngrășăminte potasiu (pentru creșterea forței de aspirație de rădăcini), aceasta în 1 litru de apă se dizolvă 1 g de nitrat de amoniu, superfosfat și 4 g 7 g sulfat de potasiu sau kaimagnezii.

7 zile înainte de plantare răsaduri de roșii în seră au nevoie să-și verse paturi microfertilizer Baikal EM1 pentru a forma în sol de microorganisme necesare.

La transplantare în fiecare bine pus o jumătate de linguriță Urgasa îngrășământ.

Sol după plantare poate mulci.

Schema de plantare depinde de varietatea de tomate: plantare schemă de 30x40 cm timpurie-maturare soiuri târzii - 50h50sm și metoda de formare a bucșei.