Cum să crească roiniță în casa de semințe

Cum să crească roiniță în casa de semințe

Bună ziua, toată lumea! Ce mai faci? Nu ar trebui sa te calmezi un pic? Și acest lucru va ajuta la bun ceai vechi cu balsam de lamaie.

In oameni, aceasta planta se numește lamaie menta. Datorită proprietăților sale revigorante și benefice Melis utilizate în medicină și de gătit.Îmi place foarte mult aceasta planta, și așa l-am pus în grădina lui. Dar, se pare, ea poate să crească, și acasă pe pervazul ferestrei, de asemenea, am dori să încerc să fac în această iarnă.
Așa că astăzi vă voi spune cum să crească balsam de lamaie in casa.

Proprietăți utile de balsam de lamaie

Melissa nu numai că are un parfum placut, dar, de asemenea, ajută cu multe probleme de sanatate. Acesta este capabil să facă față cu tulburări nervoase, înlătură emoțiile negative, dar, de asemenea, normalizeaza functionarea inimii.

Chiar și în cele mai vechi timpuri, iarba a fost folosit ca un agent antibacterian.
Uleiurile esențiale ale acestei plante sunt cunoscute fitontsidnymi proprietăți. În plus, acesta conține acid util, taninuri și chiar caroten.

Cum să crească roiniță în casa de semințe

In medicina pe bază de plante, aceasta planta este indicat pentru:

Apropo, Melissa nu este doar ceai bun. Se completează perfect supe, garnituri și salate. În plus, acest condiment a fost folosit cu succes pește, ciuperci, vinete și castraveți.

Mai ales de lamaie balsam în creștere pe pervazul ferestrei

Melis să crească pe un pervaz sau balcon necesită un pic de condiții:

  • loc însorit;
  • semințe bune;
  • udare;
  • substrat fertil.

Planta este cel mai bine plantate în ghivece în primăvară. În acest moment, aceasta a oferit cea mai rapida crestere, si ingrijirea nevoile cele mai de bază. În acest balsam va aduce bucurie frunze sale frumoase timp de mai mulți ani.

Cum să crească roiniță în casa de semințe

Acest perene poate crește fără directe de trei-patru ani.

Mulți grădinari sunt interesați, dacă este posibil să crească roiniță în sezonul rece?

Da, Bush va continua să crească în timpul iernii, dar numai splendoarea sa va fi mai mică decât în ​​vara și primăvara.

În perioadele reci frunzele devin mai ușoare.
Se pune oala cu o instalație de pe partea însorită, dar nu uitați că Melissa nu-i place lumina directă a soarelui și de curenții de aer.

cultivare

Acum, uita-te la modul în care să crească o plantă din semințe. Este mai bine de a oferi un substrat fertil cu aciditate neutră și cu respirabilitate bună.

Solul ar trebui să fie lumină, deoarece acest lucru va asigura o bună germinare a semințelor. Pentru a slăbi solul trebuie să utilizeze vermiculit sau perlit.Asigurați compoziția solului grădină, precum și părți egale de nisip și humus. Dacă nu doriți să deranjez, atunci puteți cumpăra în magazin un substrat pentru plante de apartament.
Plantarea răsadurilor se realizează după cum urmează:

  1. Se prepară în avans pentru capacitatea de aterizare. Acestea pot fi containere, ghivece sau cutii. Acestea ar trebui să trateze soluția de mangan.
  2. In partea de jos pune stratul de drenaj, și apoi stratul prefabricat.
  3. semințe mici sunt plantate în sol umed cald la o adâncime de 5 cm și 6 cm.
  4. După plantare, acestea ar trebui să fie udat cu apă.

Primele lăstarii vor apărea numai după câteva săptămâni. În acest caz, site-ul de aterizare nevoie de o zi pentru a hidrata. Capacitatea de a aranja într-o locație caldă și însorită.

Când răsaduri, cutiile pot fi plasate într-un loc suficient de iluminat. Dar este important ca acestea nu ajung razele soarelui. Alegerea nu se poate face, dar în cazul în care planta se va ridica prea gros, poate fi cel mai slab dintre ei povydergivat.
Câteva luni mai târziu, tufele vor deveni mai puternice, și le puteți pune pe o creștere constantă.
Puteți planta răsaduri în grădină sau la cabana. Dar face mai bine în a doua jumătate a lunii mai. Și, dacă aveți de gând să planteze varza pe balcon, apoi selectați lungimea containerului sau oala de volum.

Cum să crească roiniță în casa de semințe

În acest caz, fiecare dintre ele ar trebui să fie de cel puțin cinci lăstari. Aceste piese sunt bine aclimatizate.
O metodă de propagare în timpul reproducerii trebuie să fie tăiate butași din partea de sus a lăstari tineri. Ele sunt plasate în apă, iar după apariția rădăcinilor, acestea ar trebui să fie în sol afânat.

Cum să aibă grijă de plante?

Pentru plante, este important să se asigure o bună și îngrijirea. Udarea trebuie sa fie regulate. În acest caz, nu aveți nevoie doar de a uda solul, dar, de asemenea, frunze.

Pentru ei, prin pulverizare mai potrivite. arbuști Avansarea ar trebui să fie udat de trei ori pe zi.
Din mai până în toamna devreme îngheþurile containere cu plante pot fi în balcon sau loggie. Dar, în acest caz, trebuie să fie preocupat de protejarea culturii de vânturi puternice și ploi.

Nu uita de hrănire de calitate. Pentru a face acest lucru, puteți lua îngrășământ organic: ceai de preparare a cafelei și coji de ouă.

Fertilizatori sau lichid tip. In acest caz, sarea de potasiu corespunzătoare, sulfat de amoniu sau superfosfat. Fertilizarea ar trebui să se facă după fiecare recoltă de frunze.

Amintiți-vă că, în primul an de flori și verdeață luxuriantă nu este afișată. În acest balsam nu crește mai mult de 50 cm. Având în vedere că principalul beneficiu al plantelor prin frunze, muguri ar trebui să fie tăiate, de îndată ce acestea apar.

Cum să crească roiniță în casa de semințe

Cum să utilizați balsam?

Melissa este adesea folosit, precum și mentă. Și în prepararea unor infuzii combinate cu mare salvie ei.
O mai bună recoltă pentru al doilea an, după balsam va primii muguri.

Se crede că în acest moment o cantitate semnificativă de componente utile se acumulează în plantă. Harvest standuri cu tufe complet formate.

Acest lucru se poate face de patru ori pe sezon. Slice efectua la o înălțime de 10 cm sau chiar mai mare. materii prime uscate și în buchete mici. Ele pot fi plasate într-un loc uscat și bine suflata.

Dacă această metodă nu este adecvată, puteți separa frunzele se descompun într-un singur strat pe un raft de sârmă, pânză sau pergament. Bine să se usuce pe balcon.

Cum să crească roiniță în casa de semințe

Numai acest lucru se face cel mai bine pe vreme uscată și o mică umbră.
După uscare, materialele uscate trebuie să fie extinsă în borcane și se acoperă-le acopere bine. În acest fel puteți păstra stocul pentru un an. Nu mai este necesar, ca un balsam pentru acest timp, va pierde mult din aroma.

La depozitarea nu ar trebui să se amestece aceasta planta cu alte plante medicinale.

Cu abordarea dreptul la cultivarea și îngrijirea veți obține o grădină frumoasă și bucătărie pe pervaz, pe care îl va mulțumi în orice moment al anului.
Utilizați numai alimente naturale si sa ramana sanatos. Dacă vă place informațiile, apoi împărtăși cu prietenii.

Până când ne vom întâlni din nou, prietenii mei!

Acest articol este în valoare de partajare cu prietenii. PUSH!