Cum să crească un trandafir de la butași la domiciliu

Probabil că nu găsi un grădinar care nu ar divorța de pe paturile lor de trandafiri. Aceste frumuseti au fost mult timp considerate „regina“ de flori. Ei au nevoie de atenție și îngrijire, precum și pentru a da datorită înflorire încântătoare. În acest articol vom vorbi despre cum să crească trandafiri de la butași, care, în acest caz, utilizați trucuri și secrete.Cum să crească un trandafir de la butași la domiciliu
Cultivarea Trandafiri de la Butasii

Trandafiri în țară, gata pentru plantare

Cultivarea trandafiri începe cu alegerea de culori. Așa că ei cresc sănătos și frumos, este necesar să se ia în considerare faptul că punctul de la butași este mai ușor să crească trandafiri nativ decât orice în străinătate. Ar trebui să ia în considerare, de asemenea, alege o frumusețe din țară:

 • Ce procent din dimensiunea horticultor intenționează să le ia pentru a planta trandafiri. Din aceasta depinde foarte mult de modul în care trandafirii vor creste si se dezvolta.
 • Dacă site-ul este selectat mai mare, se va arata trandafiri cataratori mari și soiuri de crizanteme. Trandafiri poate ajunge la o înălțime de 1,5 metri, astfel încât necesitatea de a instala sprijin.
 • Zonele în care umiditatea este suficient de mare, sunt destinate numai pentru soiurile pe care le va supraviețui fără deteriorarea sănătății. Aceste flori cresc bine în climatul ploios.
 • Nici un rol mic este jucat de numărul de spini pe culori, precum și capacitatea lor de a tolera îngheț.

Cum să crească un trandafir de la butași la domiciliu

Crestere trandafiri în trei moduri:

Pentru reproducție o grădină de trandafiri în țară metoda cea mai potrivită de propagare, este foarte simplu, dacă știi toate regulile, cum să planteze și de îngrijire.

De ce butași

Principalul avantaj al grefare este faptul că obținerea unui soi cu caracteristici similare bucșele mama mult mai ușor. Doar câteva avantaje, cum de reproducere:

 • Este mai ușor de transportat iarna.
 • restabili rapid puterea după o iarnă rece.
 • Mult mai puține lăstari decât în ​​cazul altoirii.

Propagarea prin butași și au câteva dezavantaje:

 • Perioada inițială după plantare în sol, sistemul de rădăcină este slab trandafirii, deci poate fi supus la diferite boli, devine vulnerabil la dăunători.
 • flori tinere uneori dificil de hibernează în primul an de la plantare.

Propagate prin faptul că nu se poate toate soiurile de altoire. Metoda este adecvată numai soiul, care este liber să prindă rădăcini în diferite zone climatice - aceasta este, în principiu parc de specii, de exemplu, „Selva“, „Tchaikovsky“, etc ...

soiuri hibride destul de greu să prindă rădăcini, există cazuri când butașii au avut loc la toate fără succes. Acest lucru este valabil și pentru ceai a crescut.

În cazul în care tulpinile sănătoase și puternice, capabile să transfere iarna rece, este garanția că va lua atunci când a fost pus în închisoare, lasa radacinile si Bloom aproape 100%. Din păcate, florile hibride nu sunt adaptate la astfel de condiții, și sperăm că în grădină să crească o superba olandez Rose nu este necesar. Există mai multe varietăți de trandafiri interne, care va decora cu siguranță orice pat de flori.

Pregătirea în mod corespunzător

O mulțime de timp la cheltuielile de reproducere Cerenkov pentru a pregăti și de a organiza totul. Determinați dacă evadare este copt pentru reproducere, este posibil prin aspectul său:

 • Crengute ar trebui să rigidizeze sau să aibă o rigiditate parțială și verde.
 • Este demn de atenție pastilelor în cazul în care acestea sunt ușor de spart off - lăstarii de maturitate, atunci când se fac eforturi - acestea nu sunt încă gata.

Butasii preparate la cerere, în primăvara devreme sau toamna. Procedura se efectuează după mugurii fixate, și înainte de sfârșitul anului în floare. taiere prematura va duce la faptul că scăparea va da rinichi vitalitate, și înrădăcinare nu se va întâmpla. Acesta este motivul selectat numai ramuri rigide, grosime ar trebui să fie de aproximativ 5 milimetri. Imature verhushechki tăiat.

Cum să crească un trandafir de la butași la domiciliu

Unii cultivatori se pregătesc materialul săditor în timpul verii, introducerea flori pe sertare separate. După formarea de calus, butași obține, între o legătură și este amplasat într-un nisip umed. Toate acestea este pus într-un loc rece, acoperite anterior cu o folie de plastic. Temperatura de depozitare optimă - 1-2 ° C sub zero. In primavara se poate face plantarea, plantele rămân astfel puternice și sănătoase.

butași Zagotavlivaya în toamna, înainte de a sta grădinarului sarcina principală - pentru a le stoca până la primăvară, în scopul de a înrădăcinare a avut succes. Pentru a face acest lucru, nu respectă regulile complexe:

 • Ia butași trebuie să fie dis-de-dimineață, la un moment dat tulpinile sunt îmbogățite cu umiditate.
 • Pe o sucursală ar trebui să fie de la 3 la rinichi, nu mai puțin, iar lungimea sa de 15 cm. Partea de sus a face câțiva centimetri deasupra nodului și inferior în mod clar dedesubt.
 • Pentru tăierea butași sunt puternic încurajate să pregătească un obiect ascuțit (cuțit ascuțit lama, bisturiu). În cazul în care țesutul tulpină la deteriorarea poate începe putrefacție.
 • La un unghi drept reduceri nu fac un unghi drept - 45 de grade.
 • Cu ramuri cu atenție îndepărtate și piroane frunzele rămase. La câteva frunze de top încă din stânga. În acest caz, plantele tinere vor fi mai bine fotosintezei.
 • Înainte de plantare, tăiate pentru a fi scufundat în solul tratat cu stimulatori de creștere. Prin utilizarea recomandată „Kornevina“ sau o soluție ușoară de permanganat de potasiu.

Cum se înrădăcinare

După finalizarea tulpinilor ar trebui să ukorenitelny etapă. Aici, rolul principal este jucat de sol pregătit în mod corespunzător. Ai nevoie de:

 • Primer bun de retenție de umiditate și respirabil (permeabil la aer).
 • Adaugata nisip curat sau mușchi sphagnum, butași va salva de la putrefacție.


Că butași a început rapid, și a început să crească, ele acoperă filmul pentru a crea condiții teplichke. Dupa aproximativ 30 de zile, în rădăcinile de trandafir se va forma și va fi posibil să se planteze în teren deschis.

Cum să crească un trandafir de la butași la domiciliu

flori de rădăcină bună în apă. Dar, doar scufundați ramura nu va fi suficient, ar trebui să respecte anumite reguli:

 • Butașii sunt plasate în castron (ceașcă, borcan, și așa mai departe. D.) cu apă pură. În timpul tot timpul că acestea sunt în rezervor, apa nu se schimba. Se acumulează în sine componentele necesare care însoțesc o bună dezvoltare. Pe măsură ce apa se evaporă, se adaugă un pic de a fi.
 • Este recomandabil de a pune într-un recipient o rădăcină, cu atât mai există, mai lent unitatea.
 • Pentru înrădăcinare a mers bine, tulpini de control pe putrefacție.

Unele metode neobișnuite de înrădăcinare

De-a lungul timpului, există noi metode pentru înrădăcinare trandafiri, care grădinari petrece cu bucurie în scopuri experimentale. Astfel, este posibil să se aleagă cel mai eficient și ușor. Explicați fiecare în detaliu:

 1. Una dintre cele mai recente metode de bază este de aterizare butași direct în teren deschis. În același timp, au nevoie de izolare. În acest scop, un strat suplimentar de pământ sau rumeguș.
 2. Un mod neobișnuit și interesant de a reproduce trandafirul - utilizarea de cartofi. Petreceți o înrădăcinare în primăvară, atunci când solul este suficient de cald. Faceți o gaură mică, la o adâncime de 15 centimetri. a treia parte ei este umplut cu nisip. În partea de jos a pus un tânăr tuberculii de cartof ( „glazik“ ar trebui să fie omise). ramurile tăiate au crescut blocat direct în cartofi. Pentru a păstra interiorul umiditate, crengi acoperite bănci. trandafiri de udare sunt necesare în fiecare zi. Într-o zi, o săptămână în apă pentru udarea zaharul este dizolvat. În curând, băncile vor fi eliminate.
  Cum să crească un trandafir de la butași la domiciliu
 3. trandafirii pot fi propagate numai folosind apă purificată. Ia tulpină de floare, care a dat nici un sens, nu ia rădăcină. După cum sa menționat mai sus, se recomandă să crească numai soiurile naționale.
 4. Ca nici o surpriză, dar un bun de germinare ajutor de butași este sucul de aloe. Pachet mic acoperit cu sol cu ​​adaos de mușchi, la acesta se adaugă suc de aloe. Amestecul rezultat a fost plasat butași. Capacitatea trebuie să fie umfla cu atenție și strângeți, astfel încât nu a lăsat aerul. Stai geanta pe fereastra. In termen de 30 de zile tulpinile încep rădăcinile.
 5. Există o altă metodă - burrito, este mai des folosit în străinătate, dar producătorii noștri sunt sceptici. Butasi de flori învelite cu un ziar, în care se află mușchi. Ziar ușor impregnat cu apă. Tot materialul este plasat într-un ambalaj și depozitat într-un loc răcoros, la o temperatură de 18 ° C magazin Pachetul de 30 de zile. In formarea călușului de cel puțin 4 mm, crengi pot fi plantate.
 6. Spre deosebire de metoda Trannua anterioară este popular datorită simplității sale. După înflorire terminat, ar trebui să alegeți o crenguță cu muguri grăsuț, și se taie. Buta pregătit pentru plantare metoda uzuală pentru toți, și imediat plantate în pământ. În acest caz, trebuie să urmați un unghi mic. După aterizare pe ramurile puse sticle de plastic, care anterior taie gâtul.

Pentru a opri la orice metodă particulară, ar trebui să-l încercați. Numai în acest caz cultivator decide, așa cum este convenabil să se așeze, care sunt părțile pozitive și negative.

Grija pentru trandafiri după plantare

După butașii au fost plantate în teren deschis, au nevoie de o ingrijire adecvata. Cel mai adesea înrădăcinat rostochku așezat în toamnă. În această perioadă, ar trebui să aibă grijă de o bună protecție împotriva înghețului. Izolați plante în valoare atunci când a anticipat primul inghet. Puteți utiliza ramurile copacilor (lemn moale), sau să achiziționați un anumit magazin de flori, materialul de plante stabilite de izolare termică.

Trandafiri sunt foarte mândru de căldură, astfel încât să le planteze în locațiile recomandate cu lumina directă a soarelui. Frumusete prefera sol neutru, ușor acide tolerat.

Cum să crească un trandafir de la butași la domiciliu

Este foarte important pentru fertilizarea trandafiri, mai ales atunci când Bush tineri și are nevoie de îngrijire. Ce trebuie să știți despre hrănire:

 • „Regina Florilor“ este foarte pasionat de îngrășăminte minerale. Ei fac de 3 ori pe an, diluarea o lingura de dressing la 10 litri de apă. Inițial făcând îngrășăminte cu azot, apoi - nitrophosphate și completează procesul de sare de potasiu cu adaos de superfosfat.
 • Dacă decideți să se hrănească excrementele flori de pui, fiți extrem de atenți. Este destul de concentrată și poate arde rădăcinile de flori. Înainte de a face gunoi de grajd fermentat în apă, timp de 10 zile.
 • Utilizați gunoi de grajd pentru a fertiliza trandafiri INTERZISE.

atenția cuvenită udare. Prima se realizează în timp de debarcare butași în sol. In a doua apa de irigare este adăugat permanganat de potasiu. Soluția nu trebuie să fie prea concentrată. Culoarea sa este nuanta roz pal. Se toarnă varza contraindicata. În jurul solului germeni slăbit în mod regulat. În plus față de udare floare va fi recunoscător pentru pulverizare.

Nu uita tăierea în timp util un trandafir ar trebui să elimine, de asemenea, flori și boboci estompate.

Dacă oferi o îngrijire adecvată a culorilor și condițiile potrivite pentru o creștere bună, nu este un pat de diferite soiuri de trandafiri pot fi cultivate în țară.

Un sfat bun de gradinari cu experiență

Crestere trandafiri din butași - nu este doar o modalitate de a decora gradina ta, dar, de asemenea, o idee foarte bună de a crea o afacere. Există mai multe avantaje:

 • Paturile vor crește o grădină de trandafiri de diferite soiuri și specii, paleta de culori va fi admirat.
 • Va fi redus de mai multe ori butași de costuri de achiziție.
 • Puteți avea încredere în calitatea materialului pe care butași puternic și sănătos.

Cum să crească un trandafir de la butași la domiciliu

a crescut de Boli

Flori de multe ori suferă din cauza îngrijire necorespunzătoare. Unele dintre cele mai comune boli:

Unele boli este aproape imposibil de a vindeca, și, din păcate, trebuie să scape de flori, astfel încât problema să nu se răspândească. Prin urmare, este mai bine să ia măsuri preventive. Acest lucru este valabil mai ales pentru culori tinere.

Măsurile de control sunt efectuate între înflorire. Procedura de decontaminare trebuie efectuată în mod continuu. Dacă trandafirul atinge o boala, ea slăbește sistemul imunitar, și devine vulnerabil la alte boli.

Produsele achiziționate pot fi utilizate ca agenți profilactici. Dacă nu le pot cumpăra pe ajutorul metodelor naționale. Puteți prepara un decoct folosind:

Pulverizarea trandafiri astfel încât să permită culorile să reziste la diferite bacterii si agenti patogeni. Alte instrumente plus de gătit la domiciliu - nu trage o dependenta.

Tratamentul de chimie se efectuează în dimineața, dar nu mai devreme, după ce roua va veni cu frunze. Puteți transfera procedura în seara zilei de pe trandafiri se evaporă excesul de umiditate. Pens luare preparate flori bine se toarnă apă sub rădăcină.

Că trandafirii nu sunt bolnavi, ar trebui să se efectueze tratamente preventive la timp. În cazul în care acestea sunt deja infectate, apoi se trece direct la tratament.

Unele boli sau dăunători pot trăi pe flori o perioadă lungă de timp, stabilindu-se pe părțile moarte ale plantei. De asemenea, poate și iarna, și în primăvară pentru a lansa un atac. De aceea, înainte de hibernare, pentru a elimina toate frunzele de Bush.

În cazul în care trandafirul este încă bolnav, acesta este eliminat din grădină, cu toate resturile, și chiar buruienile. Toate colectate și ars cu grijă.

În prevenirea căderii ca poate fi folosit sulfat de fier (3 la suta). flori de primăvară pulverizate cu o soluție preparată din oxid de cupru și clor.

Înainte de orice proceduri (tăiere butași de circumcizie Bush și t. D.), toți subiecții tratați cu preparate dezinfectante și dezinfectante.

Înainte de a vă decide să planteze în paturile lor „regina florilor“, citiți cu atenție informațiile cu privire la aceasta:

 • Varietatea.
 • Regulile de îngrijire.
 • Transplantul de reguli și de reproducere.
 • Cum și unde să planteze.
 • Atunci când planta.
 • Măsuri preventive pentru a evita bolile.
 • Boala este posibil și metodele de combatere a acestora.

Numai în acest caz, puteți să crească flori frumoase.