Cum sa faci o componente de beton, proporții, frământare

 • Principalele caracteristici ale betonului
 • Cerințe pentru componentele de beton
  • ciment
  • nisip
  • umplutură
  • apă
  • aditivi
  • agent de ranforsare
 • La selecția de proporții
 • Cum se frământare?
 • turnarea betonului

Unul din materialul de construcție cele mai comune este de beton, este folosit pentru turnarea fundației, și pentru a construi pereții sau acoperișul oricărei clădiri. De aceea, întrebarea cum să facă propria lor concretă, este întotdeauna relevantă.Schema de preparare a unui amestec de beton.

Principalele caracteristici ale betonului

Înainte de a face concret cu mâinile lor, va trebui să decidă în ce scop ai nevoie de ea.

Cum sa faci o componente de beton, proporții, frământare

Un amestec de beton.

Principalele componente ale betonului este ciment, nisip si agregate, dar, în funcție de scopul acesteia, pot fi utilizate proporții diferite componente și diferiți aditivi care ar putea modifica proprietățile betonului.

În țările CSI, există clase concrete de la B7.5 la B80 - totul depinde de calitatea și proporțiile componentelor care fac parte din ea. Cifra reprezintă valoarea presiunii care poate suporta betonul, este exprimată în MPa.

Componente de masă pentru producerea unui amestec de beton.

Instrumente și materiale:

 • ciment;
 • nisip;
 • umplere;
 • plastifiant;
 • aditivi;
 • agenți de ranforsare;
 • mixer de ciment;
 • lopata;
 • pin metal;
 • vibrator de tamponare.

Înapoi la cuprins

Cerințe pentru componentele de beton

Înapoi la cuprins

Această componentă oferă un pachet de toate componentele, de cele mai multe ori în acest scop, să ia ciment portland, dar se poate utiliza și alte tipuri de ciment. Pentru o parte din construcția brandului M400 este potrivit de ciment M-500. Dacă intenția de a efectua lucrări la o temperatură sub 16 ° C, este mai bine să ia cimentul Portland.

Nu puteți utiliza cimentul umed, ar trebui să fie uscat și cu curgere liberă. Acest lucru va face de înaltă calitate și beton durabil, care va asigura siguranța structurii. Nu este necesar în avans pentru a achiziționa ciment, deoarece se poate obține umed, este mai bine să cumpere o săptămână înainte de începerea lucrărilor de construcție.

Înapoi la cuprins

Indiferent de nisipul de umplere este ingredientul esențial al oricărui beton. De obicei, dimensiunea nisip ar trebui să fie în intervalul de 1,5-5 mm. Asigurați-vă că să acorde atenție în nisip nu avea impuritati, pentru că poate fi trecut printr-o sită sau o rețea. Dacă soluția care se face pentru zidarie, nisip poate avea impurități de argilă, apoi nisip pentru argilă de beton nu ar trebui să fie.

Înapoi la cuprins

umplutură

Cum sa faci o componente de beton, proporții, frământare

Schema de preparare a unui amestec de beton.

Pietrișul sau pietrei concasate poate fi folosit ca material de umplutură. Utilizarea pentru prepararea de pietricele (la mare sau la râu) nu este adecvată, deoarece are margini netede, iar rezistența structurală este insuficientă, din cauza setărilor slabe.

pietriș Fraction sau piatră spartă poate fi între 8-35 mm, acestea trebuie să aibă, de asemenea, o cantitate minimă de praf și substanțe străine. Dacă trebuie să faci foarte concret, apoi ca un material de umplutură, este necesar să se ia pietrișul de facțiuni diferite, astfel încât acesta va fi mai dens în jos și să nu se întindă a lua carii.Înapoi la cuprins

Apa care este folosit pentru a face beton. fie în mod necesar pur și au impurităților acide sau bazice. Unii artiști folosesc râu sau lac de apă, dar are o mulțime de incluziuni, care afectează în mod negativ calitatea și rezistența betonului. Ideal pentru a crea betonul să fie apă potabilă.

Înapoi la cuprins

Cum sa faci o componente de beton, proporții, frământare

Conducerea unui amestec de beton manual.

Unii maeștri recomanda pentru a adăuga un pic de var în soluție, este mai ușor să efectueze alinierea suprafeței. Dar poate fi un obstacol la o grămadă de încredere de componente, astfel încât alegerea este a ta.

Plastifianti sunt folosite pentru a face fluiditate betonului sau vâscozitatea. Ele pot fi diferite, și să le utilizeze în diferite proporții. Se recomandă să se folosească plastifianți prin turnarea fundației, care are o formă complexă sau un aranjament dens de supape.

Poate fi folosit și alți aditivi, de exemplu, pentru utilizarea la temperaturi sub zero.

Înapoi la cuprins

agent de ranforsare

Dacă efectuat șapa subțire și este necesar pentru a realiza rezistență ridicată, agenți de ranforsare speciale pot fi utilizate (de exemplu, clorură de polivinil sau fibre de polipropilenă). Această adăugare nu dă fisura din beton.

Înapoi la cuprins

La selecția de proporții

Cum sa faci o componente de beton, proporții, frământare

proporții de masă în fabricarea betonului.

În funcție de scopul pentru care betonul gata amestecat, va fi diferit, și compoziția acestuia. Pentru a crea soluția de fundație ar trebui să fie foarte puternic, astfel ca umplutură să ia dimensiune cu pietriș 20-35 mm. Soluția trebuie să aibă o fluiditate suficientă, este bine pentru a umple golurile tuturor și de a crea o structură monolitică.

Înainte de a turna fundația utilizată în mod tipic un substrat, care este folosit pentru a crea un ciment și nisip, o soluție făcută foarte gros.

Pentru a crea balustri, pridvor, măsurile necesare pentru a utiliza soluții mici și mijlocii de umplere se face curgător.

Componentele utilizate în mod obișnuit o astfel de proporție de 1: 3: 6, adică 1 parte ciment, nisip 3 părți și 6 părți ale unui material de umplutură, în funcție de fluiditatea necesară pentru beton, apa ia 0.5-1 parte. Rețineți că părțile în volum de nu corespund întotdeauna greutatea. Nisip sau pietriș poate avea o umiditate ridicată, care trebuie de asemenea să fie luate în considerare.

Pentru a măsura cu precizie proporțiile componentelor, este necesar să se ia o găleată, completați-l pe rând toate componentele și să efectueze ponderea acestora. După câteva calcule simple, puteți determina numărul necesar de componente pentru a crea beton.

Înapoi la cuprins

Cum se frământare?

Cum sa faci o componente de beton, proporții, frământare

Schema de probe de beton de mortar.

Pentru a face concret propriile lor mâini, este mai bine să folosiți un mixer. Deci, puteți face rapid un lot, beton pentru a obține de înaltă calitate. Dacă nu mixere, va trebui să facă manual lot. Există 2 opțiuni de amestecare: mai întâi amestecarea uscată a componentelor și apoi adăugați-le la apa (sau invers, se toarnă apă și acoperite restul componentelor în ea).

Dacă amestecarea mână este destul de dificil să se asigure că toate ingredientele sunt înmuiate în mod egal. În scopul de a face lucrurile bine, este necesar pentru o lungă perioadă de timp pentru a se amesteca. În acest timp, el poate începe să se stabilească.

Volumul este de 200 l mixer pe baza acestui calcul trebuie efectuată numărul componentelor. Mai întâi se umple aproximativ 85% din volumul necesar de apă, apoi se adaugă ciment (întârziind astfel aceeași cantitate) și acoperite cu nisip. Se amestecă totul ar trebui să fie de 2-3 minute. Apoi, turnat elemente suplimentare: plastifianți, agenți de ranforsare, aditivi. Ultimul lucru adăugat în moloz. Această apă și ciment, care le-au lăsat, sunt amestecate mai întâi și apoi se adaugă la soluția finală. Toate amestecate.

1 pentru a efectua frământare va dura nu mai mult de 10 minute. Atunci când dintr-o dată o soluție nu a intrat în mașină, atunci ar trebui să se amestecă până mixer complet gratuit.

Înapoi la cuprins

turnarea betonului

De asemenea, în acest caz, are propriile sale nuanțe și trebuie să respecte cerințele de bază. Din moment ce betonul este alcătuit din mai multe componente, nu este uniformă. Atunci când este necesar să se umple pentru a se asigura că acesta a fost distribuit în mod egal. Se recomandă să efectueze după turnarea ingrasare.

Pentru a elibera aerul, cu ajutorul unei bare de metal, acestea străpung soluția la partea de jos, apoi se realizează alinierea stratului superior.

Că nu a existat nici evaporarea rapidă a umidității, recomanda folie de acoperire din beton. 1-2 zile pentru betonul poate fi mers mai departe, dar aceasta nu înseamnă că el a dobândit puterea necesară. Deși puterea maximă a betonului va fi realizată numai după un an, puteți efectua în continuare activitatea într-o săptămână.