Cum sa faci un arc de vânătoare - supraviețuire în situațiile sălbatice și extreme

Cum sa faci un arc de vânătoare - supraviețuire în situațiile sălbatice și extreme

Ceapa - este una dintre cele mai accesibile de arme de vânătoare. Astăzi, mulți vânători se întreabă cum să facă un arc pentru a vâna pe cont propriu, pentru că tir cu arcul - este una dintre cele mai interesante moduri de a-și înhăța prada.Cum sa faci un arc simplu

Pentru a face un arc de vânătoare (simplu), este din lemn masiv adecvat din lemn (pin, cedru, brad, ulm, artar, mesteacan, cires, pere, mere, zada). dimensiunea arc depinde de scopul său. Pentru vânătoare aveți nevoie de o armă compactă, așa că alege Godyaev lesin (cățele flexibile) la coapsa cu o singură mână reglează capătul său, îndreptați celălalt braț și un pic pus deoparte, astfel încât brațul și piesa de prelucrat coincid una cu alta. arcul final va fi acolo, care este capabil de a obține. În centrul lățimii prova trebuie să ajungă la nivelul de 5 cm, iar capetele 1 .5 cm, la o distanță de 1 .25 cm de la capetele fantei pentru a selecta șirul. Goliți semifabricatul din cortex, apoi dându-i forma corectă, freca grăsime animală.

Cum sa faci un arc compus

Asigurați-un arc real, și luptă cel mai bun compozit de 2 sau 3 părți. Producția sa are loc mai dificil, dar pentru materialul piesei de prelucrat este mult mai ușor de găsit. Oferindu-i forma cea mai avantajoasă, ea poate fi aproximată la acest arc de vânătoare. Un astfel de arc constă de obicei din 3 bucăți de lemn, os sau corn și se extinde dincolo de limitele de lungime 1 0.5 metri.

Bazele de ceapă - „kibit“ care servește ca un cadru pentru fixarea detaliilor de bază. Kibit este „mâner“ și două brațe - coarne. Corni trebuie să se încheie capete pentru fixarea unui coardă de arc. Aceste coarne variază în lungime -. Partea de jos a superior mai scurt, ceea ce este crucial atunci când se fotografiază cu „genunchi“ În toate celelalte cazuri, cornul este în valoare de a face chiar, este scutit de montarea coarnele de flexibilitate.Pentru lemn adecvat KIBIT este aceeași ca și pentru a face un arc simplu. Copacii ar trebui să fie grosimea medie, care nu are un lemn stratificat flexibil. Cea mai buna alegere - prikorennaya o parte densă și poros de copac. Corni în valoare de a lua o pasăre cireșe, care nu crește departe de apă.

Goliți piesa de lucru din coaja, se usucă aerul într-un loc întunecos, după mânerul dur și uscat din nou. Se taie părți principale, și în cele din urmă să le usuce la soare mai mult timp.

Cu ihtiocol (poate fi sudate de oase de pește zdrobite) lipici terminat parte. Lipire, cedru kibit impregna cu rășină sau ulei. lipire loc de tendon contractabile și din nou impregna grăsime. Deja lipite de vânătoare arcul va fi manipulat de către un obiect ascuțit.

Pentru cetate obkleyte placa laterală interioară maximă de molid „Kremlin“ exterior - mesteacăn. Apoi, pasta de ceapa scoarță de copac. Ar trebui încă lipici cald numai după digestie, fibrele de-a lungul arcului.

Realizat din benzi rawhide (lățime 3 mm) răsucită tulpini de urzica sau cordon. În cazul în care arcul are o bună flexibilitate - face un șir lung. Amintiți-vă, nu ar trebui să fie strânse. Pe cornul inferior al arcului pus pe arc, aproape de mijlocul interiorul piciorului stâng învecina-l la podea, trageți de mâner și de altă parte, să apăsați pe capătul de sus și a pus pe bucla șir. Pentru arcul puternic, ar trebui să se sprijine pe capătul inferior al acesteia pe pământ, să devină, astfel încât mijlocul arcului atinge picioarele din partea din spate, apoi îndoiți arcul și a pus șirul. arcul șir propriu de mâner este de aproximativ 15 cm.

Săgețile Lungimea depinde de prova. Dimensiunea acesteia ar trebui să ofere tensiune adecvată. Pentru a face o săgeată, luați-o necompletată, se odihnește în mijlocul pieptului, trăgând de mână înainte, care va fi capetele degetelor, este sfârșitul boom-ului. Sfaturi ei nu ar trebui să atingă KIBIT. Boom Diametru - 6 mm. Săgețile face pentru vânătoare mici au nevoie de joc de lemn deschis la culoare, mare - lemn de esență tare greu.

Pentru săgețile care aveți nevoie pentru a alege busteni fara noduri, împărțiți-le în bețe mici și un mâner de cuțit. Capătul secțiunii cozii este recomandată pentru a face fanta (adâncimea de 5-6 mm, lățime puțin mai mică decât diametrul șirului). Pentru penajul alege orice pene de zbor puternice.

Pentru a vâna păsări mici la sfârșitul boom-ului se poate pur și simplu ascuți. Asigurați-vă un sfat simplu poate fi realizat din os sau silex, oferind spații libere formează un triunghi acută.

Numărul și distribuția de elani.