Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și

Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și

complot Țara este percepută de către toate ca zona de recreere - și acest lucru este corect! Desigur, iubitorii de gradina pot elimina paturile lor interminabile, fanii de paturi de flori - să aibă grijă de plantare, dar totul, absolut totul, se va prefera să nu să se odihnească la cabană, și nici măcar pe „compensare“, în aer liber, și într-o nișă confortabilă. Și acest lucru foarte arbor poate fi construit cu propriile mâini. Puteți face un foișor din metal - este durabil, fiabil, un fel de „monumentalism“ pe 10 de acri. Dar este mult mai înțelept de a alege ca material de bază pentru foișoare în zona suburbană a copacului - este un punct de vedere ecologic în condiții de siguranță, frumos, și cel mai important - disponibile.Tipuri de lemn arbors

Dacă te-ai decis să construiască o pergola din lemn, cu mâinile, atunci trebuie să vă amintiți imediat unele nuanțe necesare:

 • două dintre cele mai importante puncte din întregul proces de construire a unui chioșc din lemn - competente, procesare de înaltă calitate a lemnului și a pus o bază solidă;
 • decide imediat cu privire la dimensiunea clădirii viitorului - un chioșc poate găzdui doar membrii familiei, dar pot fi proiectate pentru a primi grup mare de prieteni;
 • chioșc ar trebui să se integreze armonios în proiectarea peisajului și exteriorul casei (în cazul în care nu este construit pe o porțiune goală).

Pentru a construi arbor într-adevăr potrivite pentru a se potrivi cerințelor individuale, va trebui să decidă ce fel de formă și este. În general, experții distinge mai multe tipuri de bază, structura:

Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și

 1. Deschideți. Folosit doar în timpul verii, și sunt împărțite la rândul lor în mai multe subtipuri:
 • tentirovannye - cort ușor pur și simplu protejează zona din interiorul foișorul de ploaie de vară soare și lumină;
 • pergole - acest arc, care sunt pur și simplu conectate între ele, nici o acoperire pentru ei acolo, și mobilier de grădină pot fi folosite numai pe vreme uscată;
 • „Ciuperci“ - un mobilier de semi-exterior, care este perfect acoperiș fix, dar nu se poate proteja de vremea rece a anului vânt / ploaie.

Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și

În cazul în care lucrările de construcție nu este dvs. „forte“, cel mai simplu mod de a începe construcția de forma unui foișor din lemn dreapta pătrată sau dreptunghiulară. Cu toate acestea sunt și hexagonale, și rotund, și, în general, orice formă doriți.

Vă rugăm să rețineți: considerăm cea mai simplă opțiune - un foisor de lemn cu mâinile lor formă pătrată sau dreptunghiulară.

lucrările pregătitoare

Trebuie să alegeți mai întâi o locație pentru construirea de pavilioane, și imediat elimina depresiile - acestea sunt mai potrivite pentru amenajarea unui iaz decorativ. In timpul umezeala ploios se va acumula în mod constant în aceste locuri, iar copacul este cunoscut a fi sensibile la putrezire este în condiții de umiditate, chiar și în prelucrarea fiecărui element al unei soluții de protecție.

Apropierea de casa viitorului - destinații caz special individuale, dar dacă vă decideți să se alăture chioșc la casa, apoi să respecte regulile de același design exterior. Puteți construi un foișor în colțul îndepărtat al zonei, dar să respecte următoarele condiții:

 • Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și
  la necesitatea de a construi o alei de grădină arbor - asigurați-vă că pentru a contempla spațiu pentru acest lucru;
 • vedere de destinații ar trebui să fie plăcută - grădina din față, grădină de flori, un corp artificial de apă;
 • În cazul în care zona este selectată deschisă, apoi avea grijă de amenajarea gardului - acesta poate fi un gard de lemn. plantare densă de arbuști și mai mult.

Locul ales? Deci, este timpul să se pregătească site pentru construcții - tunda iarba, elimina gunoi, sol razravnyayte. Și vă rugăm să rețineți că site-ul de construcție trebuie să fie absolut clar, nu numai în dimensiunea foișor din lemn, dar unul și jumătate sau doi metri mai mult pe perimetrul.

Pe teren, lucrările pregătitoare este finalizată, rămâne doar pentru a colecta / pregăti materiale și instrumente pentru construirea unei pergole de lemn cu mâinile lor.

 • nisip, ciment, amenzi rocă zdrobiți;
 • piloți, cărămidă și accesorii;
 • placi, bare de lemn, șuruburi (cuie) și colțuri ale metalului;
 • Material pentru acoperișuri - există o alegere de a face pur individuale (ardezie, policarbonat, foi de oțel, etc.);
 • daltă, ciocan și chei;
 • elektrorubanok, ferăstraie și șurubelnițe.

Construirea fundației

Există mai multe tipuri de fundație, dar în mod special pentru pergola din lemn este construirea cea mai rezonabilă fundație dig. Și înainte de a începe să-l construiască, este necesar să se facă cu marcajele de pe teren.

Figura prezintă un exemplu de marcaj sub o formă pătrată arbor de lemn:

Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și

Și apoi să acționeze în conformitate cu instrucțiunile:

 • la punctele indicate pe marcaj, făcând șanțuri, gropi cu o adâncime de cel puțin 30 cm.;
 • în partea de jos a depresiunilor rezultate ingrasare cu atenție și coloane din dreapta de cărămidă din interiorul răspândit - în fiecare rând trebuie să fie de 5 cărămizi, ultimul număr trebuie să se ridice deasupra nivelului solului;
 • Trebuie să afișați cu exactitate nivelul barelor orizontale - acest lucru va depinde de cât de netedă și stabilă întreaga construcție va;


Rețineți că în construcția de coloane de cărămidă în fiecare dintre colțuri pe care doriți să introduceți tijele întărite, astfel încât acestea se înalță de stabilire de 15-20 cm, și așa au fost adâncit într-o coloană. Această tehnică va oferi rigiditatea întregii clădiri.

 • dota strat de impermeabilizare - la suprafața fiecărei bare este plasat orice material de impermeabilizare, dar este în mod favorabil (și în mod fiabil și ieftin) utilizate pliat în două straturi de material pentru acoperișuri.

Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și

Fundația Pier este gata - iar aceasta este cea mai simplă opțiune. Unii oameni preferă să facă fundație mai solidă:

 • îndepărtați solul pe teritoriul întregii zone sub bolta la o adâncime de 50 cm;
 • pava „pernă“ de nisip și piatră spartă de fracțiune mică (fiecare 10-15 cm);
 • Se toarnă în partea de sus a tuturor chitul si se lasa sa se usuce timp de 7-10 zile;
 • deja pe ciment „podea“ terminat set coloane de cărămidă.

Ce să aleagă - este de până la proprietarul site-ului, dar prima și a doua opțiune satisface pe deplin cerințele clădirii și asigură rigiditatea / stabilitatea mandrinele din lemn.

Construcția cadrului de bază și chioșc

Pentru cadrul de bază și experții pergole din lemn recomandă utilizarea secțiunii lemnului 100x100 cm, iar pentru construcția bazei în cauză, „clădire“ va avea nevoie de câteva bucăți de bursa .:

 • dacă aveți de gând să construiască un foișor pătrat, nu va fi suficient de 5 bucati;
 • Dacă vă construi un formular chioșc dreptunghiular din lemn, se va lua 6-8 bucăți de lemn, în funcție de lungimea structurii.

Aceste panouri care vor fi dirijate prin coloanele de cărămidă unghiulare, teancurile - făcând găuri corespunzătoare dimensiunii barelor de armare. Aceste gauri „protap“ grinzi pe bare, dar mai mult se poate „lega“ scândurile între ele prin „o jumătate de copac“ - creează o rezistență suplimentară și rigiditate a bazei și a întregii construcții.

Cum de a face o conexiune „într-o jumătate de copac“, prezentată mai jos:

Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și

teren finit, în o pergola din lemn, de a face cu mâinile lor este destul de simplu - în cele mai multe cazuri, atunci când dimensiunea unui chioșc mic, nu sunt necesare chiar și asistenți.

Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și
Următoarea etapă - construcția cadrului. Mai întâi trebuie să se ocupe de lemn, ce va fi instalat în cele patru colțuri - lucru electroplane, face suprafață mai netedă lemn. Asigurați-vă că pentru a face capătul inferior al deschiderii de sprijin post pentru fasciculul duza pe pinul, și pe partea de sus puteți face imediat reduceri - acestea sunt necesare pentru fixarea șarpante. Bucăți au 40h100 dimensiune, dar, în general, acești parametri sunt ajustate conform deja pregătite benzi-căpriorilor.

Expuse la pintenii de susținere coloane sunt aliniate folosind un nivel de spirit strict orizontal. Fix-le aveți nevoie de aparat dentar - acestea sunt realizate din lemn dimensiuni 40h70 mm, sunt fixate cu șuruburi.

Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și

Instalarea unui acoperiș de lemn pergole cu mâinile lor

Pe teren, aveți nevoie pentru a face bara transversală centrală - două plăci sunt interconectate mod „într-o jumătate de copac“. Și marginea fiecărei bord (sau plăci - oricare dintre acestea se utilizează), care va intra în contact cu stâlpii de susținere trebuie să fie „desemnat“ crestături. Aceiași decupaje corespund dimensiunii tăiate în partea superioară a stâlpului de susținere.

A terminat bara transversală orizontală instalat pe site-ul - lemn de margine / placi de a insera crestături în tăietură. Atașați în articulațiile bord cu o traversă de susținere orizontală stâlpi pot cuie (200 mm) sau șuruburi.

Notă: pentru a asigura o mai mare rigiditate transversală orizontală încă la locul de muncă pe teren poate fi îmbunătățită prin intersecția a două grinzi de lemn plăci de dimensiunea de 40x40 mm.

Acest lucru se face după cum se arată mai jos:

Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și

Rămâne de a valorifica acoperiș - aceasta este folosita pentru dimensiunea 100x50 mm lemn, „închide“ cele patru colțuri ale acoperișului. Și de aceeași lemnul a făcut bară de mână la o înălțime de 1 metru de la baza chioșc. bare Montate sau cuie (200 mm) sau bolțuri sau șuruburi. Balustradele va suporta nu numai o funcție decorativă, cu toate că acest lucru este important - ei întăresc întreaga structură, făcându-l mai rigide.

Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și

Urmatorul vine cel mai important moment în amenajarea unui pergolă din lemn cu mâinile - alege tipul de acoperiș. Acesta poate fi un Pent, dar în acest caz, este necesar să se facă o pantă ușoară. Dar, mai practic pentru a face un acoperiș de șold - timpul și materialul petrec mai mult, dar rezultatul va fi mult mai bine.

Acum sunteți gata să instalați pe acoperiș ipohondru:

 • octaedru 80 cm lungime manufacturat secțiunii transversale a fasciculului de 100x100 mm;
 • în propilului octogon finală la primele două benzi căpriori;
 • gata pentru a fixa coloana din centrul crucii;
 • Primele două grinzi sunt fixate împreună manieră „într-o jumătate de copac“ și le-a pus în propilului octaedru;
 • coloana centrală prin „vnakladku“ fixați încă două căpriori;
 • fixați cele patru benzi de ancorare octogon, ale cărei capete „minciună“ pe stâlpii de susținere.

Rezultatul este o astfel de proiectare trebuie să aibă:

Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și

Toate plăcile sunt atașate la șuruburile octogon sau cuie (200 mm), iar acoperișul trebuie să fie luate în considerare atunci când se calculează lungimea de cherestea / placi care au marginile lor se extind dincolo de înclinării acoperișului este de 30-50 cm, - acest lucru se va asigura impermeabilitate spațiu interior foișor din lemn.

 1. Banda se măsoară distanța de la postul de sprijin - acesta este definit doar de lățimea de intrare viitoare.
 2. Acum, în punctele marcate trebuie să ciocan un cui în tren de supapă - doar o bucată de tijă, pe de o parte ascuțită și cu ciocanul, iar în bara de instrumente, care va fi instalat ca o „carcasă“ ușa, găuri.

Ca rezultat, stâlpi preparate simplu „sunt împinse“ la ciocan un cui din valvele și conductele atașate la partea superioară a acoperișului, cu cuie sau șuruburi.

decorare chioșc

Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și
Rămâne doar la instalarea de material pentru acoperișuri și construcția foișor în sine. Ca material pentru acoperișuri ar trebui să fie ales, care este identică cu cea care acoperă acoperișul casei - va rămâne așa, în general, teren agricol armonie. Dar asieta exterior foisor de a face din lemn finisat - acest lucru poate fi panouri pentru pereti, panouri, simulând un jurnal sau cherestea.

Puteți picta foișor din lemn, cu materiale de vopsea luminoase decorative - va fi foarte original și distractiv. Dar, dacă dezvălui toate piesele din lemn cu mai multe straturi de lac, veți obține o adevărată capodoperă, ca rezultat! Dar, în puncte de vânzare cu amănuntul sunt bucăți de lemn sculptat - ele pot face, de asemenea, structura mai original. În general, opțiunile pentru pergole din lemn decor sunt multe - alegerea este făcută în mod individual.

Cum sa faci un foișor de lemn cu mâinile lor de stabilire fundație dig, construcție cadru și

Nu uita că vom avea mai mult spațiu interior și structura finit înnobila: pune podele (pentru terase perfecte), set de mobilier (masa si scaune din lemn, de asemenea), loc de flori proaspete.

Construirea unui pergolă din lemn, cu propriile lor mâini - un proces creativ, care necesită un minim de cunoștințe și experiență în acest domeniu. Dar este un lux pentru a obține, împreună cu prietenii și familia, se bucură de propria lor de succes și cu siguranță laude, spunându în detaliu toate vicisitudinile procesului.