Cum să scapi de invidie pentru oameni 5 sfaturi si tehnici valoroase

Invidia - este o senzație neplăcută de dezamăgire asociată cu experiența, cunoașterea succesului „străine“. Obiectul de invidie nu este numai un obiect, care are una - masina, un apartament, un computer. Umbra de invidie pentru a merge la relațiile celor cu care aveți timp pentru a face contact. Obiectul de invidie este considerată o mare oportunitate de la cineva (de exemplu, nu invidiez succesul altora bani, dar cred că ați comandat banii cu înțelepciune. - a deschis un magazin sau altceva). Psihologie oferă un răspuns - de ce creează negativitate și cum să scape de invidie pentru alții.Cum să scapi de invidie pentru oameni 5 sfaturi si tehnici valoroase

Cum să scapi de invidie la oameni?

sentimente de resentimente - emoțiile negative, au avut cel puțin o dată în viața oricărei persoane. Mult noroc, succes, cadou scump, a trecut de noi, crescut într-un sentiment devastator de tristețe și apoi furie. Face comunicarea umană denigrator, strica prietenia.

Deoarece există invidie?

În al doilea rând, încercând pe imagine sau situația altcuiva - nu ne-am contopi cu modul dorit până la sfârșit. Nimeni nu vrea să aibă în vedere identitatea altcuiva. Prin urmare, am trece cu vederea ideea că ar trebui să schimbe modul de viață, caracterul, obiceiurile de a fi pe locul „străin“. Noua invidia lumea interioară a obiectului nu ar fi asociată cu emoția de plăcere. Din perspectiva unui outsider, un obiect valoros joacă scopul prețuite.

Care de multe ori invidiază?

Nu este ca înclinat să invidie de un anumit tip de personalitate. emoție negativă de invidie prevalează asupra omului atunci când subiectul nu vede calea de a atinge propriul succes. Stați în impas mental.

Cum să scapi de invidie pentru oameni 5 sfaturi si tehnici valoroase

idee omniprezentă de comparație. Omul încearcă să dezvolte abilități ca și ceilalți, nu acordând o atenție la talentele lor speciale într-o altă zonă - încearcă să copieze stilul altcuiva. Comportamentul cea mai mare parte din cauza dorințelor copiilor, care nu sunt clare până în prezent au crescut în inconștient. De multe ori apare în paralel siguranța emoțională - într-un timp scurt pentru a obține același succes. Dar astfel de „reactive“ fapte la nimic altceva decât să determine un comportament nerezonabil, o prostie.

De asemenea, pentru a înțelege cum să scape de invidie pentru persoanele care au nevoie să știe că gelozia nu duce doar la disconfort mental, dar provoacă fenomenul psihosomatică dureros. lungă ședere într-o stare de depresie, gânduri negative de auto-stimulare a dezvolta simptome depresive de rezistenta (scaderea productiei de serotonina, dopamina - un hormon de anxietate predomină (agresiune) - adrenalină). preocupare constantă cu un singur gând creează o setare incorectă, provoacă o oboseală rapidă și agravarea bolilor latente. experiențe umane nu dau satisfacție, au considerat nerezonabilă și lipsită de sens. Ea nu ajută să scape de invidie pentru alții.

Cum să scapi de sentimente de invidie la oameni?

Când un om se găsește fixat pe ideea de succes altcuiva, se simte rușine și un sentiment de timp pierdut. În acel moment, conștientizarea de gândire ca un obiect, un pic triumfă om peste propriile sale sentimente, încercând să se răcească emoțiile - comuta în tăcere. Primul pas este de a elimina starea de spirit obsesiv - imaginația începe să se îngropa în viețile altora în căutare de defecte - „chiar și scorul“.

După un timp raid este de succes, de exemplu, un vecin picături. Se pare că vecinul nu este mult mai puțin de o problemă. Există ideea că unele lucruri în „invidios“ face mai bine, familia mai puternică, în spatele o experiență unică. Acest mod de gândire ajută, dar nu este obiectiv și este valabil numai pentru o perioadă scurtă de timp. Revenind la caz nerezolvat, un sentiment de superioritate este nimic să susțină mintea și să se întoarcă din nou în aceeași orbită. Cum să scapi de invidie la oameni pentru reali?

8 Titluri de valoare de la un psiholog, cum să scape de invidie pentru alții.

Cel mai eficient mod de a scăpa de invidie la oameni - este pe deplin conștient de faptul neplăcut, fără anumite trucuri raționale. (De exemplu, în cazul în care cineva ar putea trage mai bine, este necesar să se recunoască faptul că abilitatea de a trage mai rău). Trebuie să acceptăm faptul calm. Înroleze ideea că oamenii comune sunt rare în lume.Sfat 2. Nu fi ghidat de un simț al dreptății fictiv

În cazul în care un vecin sau un prieten, crezi că este ușor pentru a obține mai mult decât a investi în afaceri, aceasta nu înseamnă că ele nu merită obținute. Nu trebuie să se acorde simțul dreptății că, odată ce au pus în deplină și demnă de cele mai mari premii.

Mai puțin încurcat de multe ori întrebarea „De ce am aceeași mașină (apartamente, familie), cum ar fi ea?“, În ciuda persistenței. Viața nu este nedrept, ci mai degrabă lipsită de logică, apare distribuția dezordonată de accidente, atât bune și rele.

Această tendință este parțial omul este egoist prin natura sa, trebuie neapărat să atribuie (pentru a selecta, cumpara) este că există un vecin (prieten). Ar trebui să fim bucuroși să lucruri care sunt deja acolo. Rapid a scăpa de sentimente de invidie la oameni - vor ajuta la o atitudine pozitivă, acțiunea reală.

sfaturi 3.Samoanaliz redirecționeze emoțiile

Sentimentul de invidie ar trebui să fie împărțită într-o manifestare a invidia „alb“, „negru“ invidie. invidie alb aduce un sentiment de bucurie și mândrie pentru un iubit. utilizarea Exaltare ca sursă de inspirație pentru noi senzații.

Cum să scapi de invidie pentru oameni 5 sfaturi si tehnici valoroase

Gândirea în lucrările ca o modalitate eficientă de a scăpa de invidie negru atunci când mânia înăsprește gol. Creativitatea va ajuta la atingerea obiectivului. Încercați să stingă sentimentul de invidie, pentru a lua temporar o minte lectura, pictura - poveste de dragoste. Faceți o listă de calități utile, hobby-uri, cursuri. Păstrați un caiet sau jurnal. începe să înregistreze idei interesante, evenimente ale zilei, lucruri neobișnuite și vise.

Sfat 4. Utilizați experiența altora ca sursă de cunoaștere

Luați în considerare alte sfaturi cu privire la modul de a scăpa de invidie altora. Adesea, oamenii care sunt gelos, încep să critice, cu scopul de a reduce nivelul de critici. Invidios rareori interesați de metoda de obținere a cunoștințelor, circumstanțele succesului. Nu te mai critica! Încearcă să vezi realizarea altcuiva nu este în lumina invidie, și să acorde o atenție la ceea ce utile în situația pentru tine. Analizeaza ceea ce face cealalta persoana pe care o faci. Fii autocritic - Găsiți un bug care a împiedicat exemplul de realizare conceput planuri. O auto-critica sanatoasa calmeaza sentimentele de invidie și încrederea în sine, vă oferă acces la abilitățile reale. Vă ajută pentru a scăpa de gelozie și invidie, începe de auto-îmbunătățire. Succesul altcuiva este în mod constant deschide noi orizonturi de oportunități.

Consiliul 5.Vek trăi - și să învețe!

În plus față de beneficiile materiale, o persoană trebuie să fie în momente de satisfacție spirituală și intelectuală. Un mod simplu de a realiza experiențe plăcute și actualiza gândire - citind cărți. Fa-ti timp nu numai opere de artă, ci și jurnalism știință. Utilă în special pentru a dezvolta sfera personală de competențe psihologie, imaginație și scriere. De-a lungul timpului, se va dezvolta opinia creativ, independent treptat găsi o modalitate de a scăpa de invidie și de a deveni de succes.

Sfat 6. Toggle Veneman.

Aflați pentru a comuta atenția. Dacă atenția este complet absorbită de problema „gol“, încercați să vă amintiți cel mai fericit moment al vieții sale. Utilizați imaginile trecut pentru a schimba taxa de emoție de la minus la plus. La urma urmei, energia emoției nu are nici o direcție, fără o formă specifică. Comutarea și a scăpa de invidie la oameni pentru a ajuta la culori luminoase, sunete ambientale, mirosurile.

Sfat 7. emoțiile de control

Încearcă să simți norocul ciudat, Bucura-te de o alta. Emoțiile pozitive atrage numai bune invidie netralizuyut. Dacă acest lucru nu funcționează - va fi motivația, modificări ale dispoziției.

Sfat 8. Bucurați-vă de competiție.

competitivitatea sentimentul de stabilitate în lumea afacerilor, în parte, în funcție de superioritate. Aceasta crește sentimentul de invidie abilitățile necesare de afaceri - precizie, creativitate, capacitatea de a face fata stresului.

Ce să faci dacă ești gelos?

Cum să scapi de invidie altcuiva, în cazul în care unul este înconjurat de a abuza de prietenie? Nici o prietenie nu poate merge fără controverse, secrete și bătaie de joc prietenos. Cu cineva care nu percepe emoțiile în comunicarea dificilă. Dar nu mai puțin dificil cu aceste glume în serios, să nu le pese de reactiile celorlalti. Invidios în cadrul companiei pentru a calcula cu ușurință: un prieten apropiat întotdeauna aderă la subiecte interesante pe care le puteți glumă. Nu va ridica probleme delicate.

Gelos „prieten“ dimpotrivă, încearcă să descopere fire pacienți obsmeyat problemă gravă și se rănească reciproc. Oamenii predispuse la sentimente de invidie, nu sunt de multe ori obiective în detrimentul de prieteni și cunoștințe. Nu empatiza, rareori ghici corect emoțiile de prieteni, de multe ori plat pentru a obține încrederea maximă.

În cazul în care unul este gelos, dar rămâne un prieten

Va bine relația ta depinde de gradul de atașament față de persoana. Dacă doriți să păstrați prietenia în viitor, nu ar trebui să evite deficiențele personale. Nu da neapărat o definiție clară a emoțiilor raționale - „invidie“, „furie“. După care unul este puțin probabil să auzi - va provoca o ceartă.

Cum să scapi de invidie pentru oameni 5 sfaturi si tehnici valoroase

O mai bună în mod indirect printr-o conversație pentru a încerca să înțeleagă de ce și ce prietenul gelos (prietena). În cazul în care obiectul de invidie - aspect. Încearcă să ofere ușor exerciții de fitness împreună, pentru a vedea haine reviste. Obiectul de invidie - cel iubit, ajuta prietenul ei găsi un suflet pereche. Într-adevăr exprimă admirația pentru succesul de prieteni, chiar dacă este un succes modest. Recomandă unele zone ale psihologiei. mod Discret, încearcă să scape de invidia altora.

Invidia de colegi, prieteni

Contacte privind comunicarea și vecinătatea nu reprezintă o valoare personală specială. Psihologii recomanda cu fermitate și să protejeze tacticos de dialogul pe tema succesului personal. Nu dedica prea mult din afară de confidențialitate, evenimente curente. Nu scoate în evidență în fața altor realizări ale sale. anchete intruzive, detaliate negates. Uneori este greu pentru a scăpa de invidia vecinilor într-un mod amiabil, arată voința.

concluzie

Sfaturi cu privire la modul de a scăpa de invidie la oameni - această dragoste dintre cei cu care comunici, live, prietenos. Dragoste si gelozie - simte incompatibile. Încearcă să vezi binele în oameni, ceea ce este util. Amintiți-vă că experiența lor, emoțiile sunt transmise prin comunicare peste tot în jurul.