Cum să scapi de probleme - Belaya Kalitva - portal de informare al orașului Belaya Kalitva

Cum percepem lumea în lumea modernă, sarcina pe conștiința umană devine din ce în ce mai mult. Nu avem timp pentru ei înșiși și temerile lor cu privire la emoțiile lor. Noi permitem sentimente să crească și să se înmulțească, devenind complexe călit. Și motivul pentru toate acestea, există o continuă, accelerarea ritmului de viață. Din ce în ce, ne confruntăm cu o problemă, preferă să se ascundă de ea, mai degrabă decât să lupte și să câștige. Și în acest - slăbiciunea noastră.Psihologii spun că toate durerile și necazurile, am putea decide pentru tine. Este necesar doar pentru a încerca să găsească „cheia“. Există mai multe teorii referitoare la descrierea comportamentului uman atunci când se confruntă cu o problemă. Desigur, emoțiile și percepția unei situații stresante, fiecare persoană este diferită, dar, cu toate acestea, nu există semne similare.

Teoria a scăpa de stimul Klinger

Conform unei teorii cuprinzătoare a scăpa de stimul Klinger, un om pe drum, care a devenit o problemă destul de complexă, acesta încearcă să evite impactul acesteia asupra vieții lor. Asta este, oameni timid departe de influența problemei. Efectul acestei „legi“, de obicei, este împărțit în trei etape sau faze.

Primul este că o persoană care interferează cu obiectivul problemei se intensifică acțiunea sa. Aceasta - faza de activitate neînfrânat, decizii spontane (și cel mai adesea greșit). Omul care a întâlnit un obstacol neașteptat, încercând prin toate mijloacele pentru a lupta si uita de sens și de precauție comune. Destul de des în această fază o persoană devine o problemă majoră, nu evita, și în nici un fel câștiga ei.

Până în momentul trecerii la faza a doua, o persoană este asigurată de inutilitatea situației. Și în a doua etapă la disperare. A doua fază a faptului că neplăcute într-o formă de ură și mânie, un om pune o mare parte din vina pe el însuși. „Acest lucru nu se poate ocupa,“ „A fost necesar să se facă altfel.“ Dar semnificația acestor experiențe o - persoana scade stima de sine. În această etapă, este important ca suportul a fost uman. El trebuie să înțeleagă și să realizeze că problema este încă în mâinile sale.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, se întâmplă trecerea la a treia și ultima fază. Se cufundă persoana în depresie, facandu-l indiferenți. problema a fost? Nu am consultat? Deci, ce. Este important să înțelegem că noi - oamenii care sunt capabili să facă greșeli și să le corecteze. Cel mai interesant este faptul că, în acest stadiu (nu pentru nimic că el este ultimul în această teorie!) Mergând pentru a scăpa de stimul. Da, da! Procesul de apatie și depresie, iar procesul de revenire la un mod normal de viață gard în afara persoanei de problema (cel puțin temporar).

Considerăm un exemplu specific. La om, următoarea situație - un scandal foarte urât în ​​familie. Într-o formă de mânie și resentimente el poate începe să ia spontan, agresiv, chiar și de neînțeles pentru el decizia. Acest lucru doar va agrava situația. După aceea, el va cădea într-o depresie. „Nu am fost conștient că - una“. Prin urmare, pentru a evita acest lucru, trebuie să se gândească cu atenție despre comportamentul lor în viitor. Și, mai presus de toate, deciziile luate după deliberare, va fi mult mai eficientă și de succes.Teoria completă a evenimentelor critice wortman și Brehm

A doua teorie se bazează pe percepția fiecărei persoane a stimulului și este cunoscut ca o teorie cuprinzătoare a evenimentelor critice wortman și Brehm. Sensul său este că aparținem aceleași evenimente în mod diferit. Și, desigur, de a răspunde la influența lor în moduri diferite. De exemplu, o femeie a murit pentru animale de companie iubit, iar celălalt - rochia favorit rupte. Ce crezi, este posibil să se estimeze și egalizarea gradului de experiența lor? Bineînțeles că nu. Cu alte cuvinte, mai mult stres, nu ajunge la cel mai puternic stimul, ci din faptul că efectul este mai important pentru noi.

Prin urmare, încercați pentru a trata totul mai ușor, nu iau toate „la inima.“ Aranjați accente. Găsi ceva care va fi mai important decât relația dumneavoastră cu această problemă. Din exemplul de secții: în cazul în care o femeie după moartea câinelui său va găsi un hobby care a captat atenția ei - îngrijirea pentru animale de companie de viata va cauza ei nu mai este atât de multă durere.

Cu alte cuvinte - să poată distrage atenția de la problemele, nu să fixeze atenția pe ea.

Teorema neajutorarea învățată Seligman

Cel mai interesant, în opinia mea, este teorema învățat Seligman neajutorare. După o serie de studii, cercetatorii au descoperit ca, chiar si stimuli, cum ar fi un curent electric, o mulțime de zgomot și altele asemenea nu se apuca de treabă întotdeauna o persoană într-o stare de șoc. Se pare (conform Seligman), acest tip de stimuli pot duce nu la o stare de depresie si apatie, ci mai degrabă la o creștere a activității. Faptul că această teoremă indică faptul că percepția problemei depinde de metoda de interpretare a omului. Adică, dacă noi percepem situația actuală nu ca o problemă care a apărut din vina noastră, precum și o coincidență neașteptată, rezultatul va fi foarte diferit! În acest caz, vom fi cel mai puțin să se dea vina, mai degrabă decât ceea ce ne înconjoară.

Se pare - un om care se confruntă cu situații neprevăzute, nu-și asumă toate obligațiile și le mută la „accident“. El nu a spus să se „Eu nu știam, așa că a pierdut“, spune el, „nu am spus, și așa victoria a mers la alta.“ Da, pe de o parte, vom salva nervii și psihicul, punând toată vina pe alții. Dar, pe de altă parte, Revista consideră că există un risc de a deveni, egocentric și prea încrezătoare în sine persoană impasibili. Și, de asemenea, uneori, nu face viața mai ușoară. Cu alte cuvinte, așa cum trebuie întotdeauna să găsească o „cale de mijloc“, care ne va ajuta să percepem situația nu este foarte bun, cu nici un risc pentru sănătatea noastră.

Cum cele mai bune pentru a trata situații dificile?

Așa cum sa menționat mai sus, astfel de teorii mult mai mult este cunoscut. Dar ele sunt toate strâns legate, și se repetă o - este necesar să se controleze atitudinea lor față de problema!

Dacă vă gândiți la o persoană atunci când se confruntă cu problema de a da-i un fel de evaluare. Acesta este unul dintre cele mai importante puncte în lupta cu situația. Principalul lucru nu este de a supraestima „inamic“ ... desi subestimat, de asemenea, nu-l merita. Încercați să dea o evaluare adecvată a problemei și uita de stres, șoc, etc. Poate că atunci există o soluție rapid si fara durere.

Revista trebuie să spunem că fiecare situație de viață (fie că este vorba de stres, șoc, sau, dimpotrivă, un fleac plăcut) ne oferă o experiență. Și, în orice caz, trebuie să-l pozitiv. De exemplu, o persoană care intră în situația neașteptată poate face activitatea de inhibare, având ca rezultat percepție mai exactă și judicioasă a împrejurimilor. Sau determina o persoană să efectueze o căutare de informații sau pentru a completa cunoștințele existente. Sunt de acord, această experiență negativă este puțin probabil să fie numit!

Oricum, pentru a percepe problema ca ceva supranatural și nu poate fi de netrecut. Trebuie amintit că este mai mare sens vom atașa la ceea ce se întâmplă - cu atât mai mult ne afectează. De aceea, să ne bucurăm de peste capacitățile noastre, pentru a îmbunătăți cunoștințele și să dobândească noi competențe, care apoi cu o conștiință clară a zâmbi în fața problemei, și este ușor de a câștiga. După toate, viața noastră - în mâinile noastre ...

Și nu uitați, „diavolul nu este atât de teribil ca el este pictat.“