Cum să se înmulțească găinile ouătoare la domiciliu

Profitabilitatea acestei afaceri ca găinile de reproducție este foarte mare. Adesea, aceste puii sunt crescuți în scopul de a obține un număr suficient de mare de ouă, care vor fi vândute și să fie profitabilă în viitor. De asemenea, trebuie remarcat faptul că păsările nu cresc foarte greu, iar rezultatul se justifică în totalitate. Ca o regulă, productivitatea găinilor ouătoare la un nivel ridicat, iar pe parcursul anului, un individ poate aduce aproximativ 300 de ouă. Dar, pentru ca performanta a fost la nivelul maxim, trebuie să știe ce rasa de a alege ce alimente și utilizarea de îngrijire.Cei pentru care creșterea puilor la domiciliu este o afacere, folosesc adesea o rasa specific, și anume specii de reproducție.

Cum să se înmulțească găinile ouătoare la domiciliu

Reproducție ca o afacere

Creșterea găinilor ouătoare a fost mult timp considerată o zonă profitabilă de activitate. Rentabilitatea sferelor este de aproximativ 100%. Și dacă organizează în mod corespunzător vânzarea și să dea o pasăre îngrijirea necesară, investiția va okupleny maximă pentru anul.

Dacă există o cooperare pui la domiciliu, atunci puteți începe o afacere, chiar dacă aveți doar 400 $. De regulă, organizația principală a fluxului de afaceri de bani se duce exact la coop de pui și echipamentul pentru ea, și, desigur, nu pe alimentația puilor. De exemplu, pentru a cumpăra 100 cap va trebui să-și petreacă aproximativ 150 $. Pentru a hrăni puii tineri va trebui să-și petreacă aproximativ 2 $ pe zi. In primele 3 luni de viata solicita amelioratorului nu oferă o mulțime de produse alimentare, în acest context, costurile vor fi de aproximativ 180 $. De asemenea, este necesară o cantitate mică pentru achiziționarea de vitamine și minerale, care poate crește productivitatea și pentru a îmbunătăți starea de sănătate a puilor.

La domiciliu, puteți reduce costul produselor alimentare, în cazul în care-l producă pe cont propriu. În acest caz, economiile ar fi de aproximativ 40%.

Aceasta afacere este bine că astăzi oamenii doresc doar pentru a obține un produs ecologic. Ouăle provenite de la domiciliu sunt astfel. În cazul în care produsele vor fi de înaltă calitate, cererea va crește, iar prețul pentru mărfurile pot fi ridicate.

Mulți oameni se întreabă cum este stocat ou. Deci, ar trebui să fie purtat timp de 25 de zile.

După studierea materialului puteți vedea cât de mult bani este necesar pentru a începe și a rentabilității a fost la nivelul corect.

Cum să se înmulțească găinile ouătoare la domiciliu

Echiparea unei coop de pui, ar trebui să acorde o atenție la astfel de lucruri:

 1. Ventilația. În casa ar trebui să facă ferestre și guri de aerisire, precum și capota, care va elimina proiectele;
 2. Plot pentru mersul pe jos. Găini ouătoare este importantă pentru a merge pentru o plimbare, iar zona ar trebui să fie în umbră. Este posibil să se utilizeze un baldachin sau umbra de copaci;
 3. Cuiburile. Ar trebui să fie instalate în locuri întunecate. Câte sloturi vor fi provin dintr-un șeptel. 5 capete O mufă 1. La începutul activităților pot fi folosite în cutii de lemn care așternut estompat rumeguș noroi sau fân;
 4. Dezinfecția. Ar trebui să fie efectuată în mod continuu și să monitorizeze curățenia. Toate așternut ar trebui să fie înlocuit de un cuplu de ori pe săptămână;
 5. Baie cu cenușă. Că păsările nu sunt bolnavi, și nu sunt expuse la paraziți, este necesar să se pună o baie de cenușă, argilă și nisip. Dacă vorbim despre cât de mult este necesar să se toarnă ingredientele, proporțiile trebuie să fie în cantități egale;
 6. Alimentatoare și adapatorilor. Trebuie să instalați în coteț, și zona pentru mersul pe jos. Fa-le le puteti acasa, va reține o parte din bani.
 7. Roosts. Acesta este fabricat din lemn. Poziționarea acestora necesită la o distanță de 50 cm unul de altul. Înălțimea de aproximativ 1 metru în fața ferestrei;
 8. Lumina. Pentru Windows ar trebui să ocupe 10% din suprafața podelei. Pentru perioada de iarnă ar trebui să asigure iluminatul artificial pui suplimentar, aceasta va crește productivitatea;
 9. Etaj. Per 1 mp ar trebui să reprezinte 5 pui. Așternutul ar trebui să fie în timpul iernii, cât de mulți centimetri la păsări a fost cald, și este de aproximativ 50 cm Sexul este mai bine să facă lemn .;
 10. Condiții de temperatură. Pentru producția de ouă a fost maximă, ar trebui să adere la o temperatură de aproximativ 24 de grade. Se recomandă să se facă în casa de plafoane 1.8 metri. Asta-i cât de mult ai nevoie pentru a salva înălțimea temperaturilor de iarnă. În acest caz, iarna trebuie să fie păstrate la nivelul mărcii gradul 15.


alegerea rasei

Pentru rentabilitatea a fost satisfăcătoare, selectați dreptul de rasa. De asemenea, trebuie să cumpere păsările numai de la oameni de încredere. În acest caz, achiziția se poate face atât pui și păsări care au peste 17 de saptamani.

Deci, putem considera femelele cele mai productive:

 1. Lohmann Brown - valoare excelentă pentru productivitate, rezistenta si rezistenta. Productivitatea este de 315 de ouă pe an;
 2. Leghorn - rasa cea mai productivă din lume. Productivitatea este de 330 de ouă pe an;
 3. Hajseks Brown - cresc destul de mici, greutatea de ou este 70g. Productivitatea este de 300 de ouă pe an;
 4. Rhode Island - cel mai bun look pentru conținutul de pe stradă, pentru că ei înșiși sunt în căutarea pentru produsele alimentare în timp ce pe roaming. Productivitatea este de 230 de ouă pe an;
 5. Poltava argilă - aclimatizare excelent, diferite rezistenta. Productivitatea este de 200 de ouă pe an;
 6. Alb Rusă - trăiesc lung, poate fi prezent la climatul aspru. Productivitate - 230 de ouă pe an;
 7. Amroks - castiga rapid in greutate si are o carne delicioasă. Productivitate - 220 de ouă pe an.

Cum să se înmulțească găinile ouătoare la domiciliu

Puterea depinde de mulți factori, dar în orice caz, acesta trebuie să fie echilibrat.

De asemenea, pentru a economisi bani, puteți găti mâncarea cu mâinile lor. Acesta ar trebui să includă:

 1. Proteine ​​- are în hrana pentru animale și produse lactate, precum și deșeurile din tabel;
 2. Vitaminele A, B, D - prezentă în legume, morcovi, dovleac, uleiuri de pește și în unele tipuri de plante;
 3. Fat - este în ovăz și porumb;
 4. Este important să se includă în dieta de rădăcini și bagasei;
 5. Minerale - conținute în cretă, oase zdrobite, precum și în rakushnyaka sau pietriș;
 6. Carbohidratii - pot fi găsite în amidon și zahăr.

În timpul iernii, este foarte important să avem găini în dispozitivele de alimentare au fost vitamine si minerale in cantitati mai mari. Creșterea numărului de ouă va ajuta drojdia.

Păsări de curte implică, de asemenea, dreptul de a calcula cantitatea de alimentare per pasăre și numărul de mese. Astfel, ferma de origine ar trebui să producă păsări de alimentare de 3-4 ori pe zi, în orice moment al anului. În acest caz, micul dejun ar trebui să se facă la rata de 1/3 din dieta zilnică totală. De asemenea, prima masă trebuie să fie cât mai curând posibil, în timp. Dupa-amiaza ar trebui să dea un fel mai umed de produse alimentare, cu alte cuvinte, se zdrobesc.

Pe cap de locuitor, de obicei, au aproximativ 140 de grame de produse alimentare în timpul iernii, și aproximativ 120 de grame de vara. Acest număr vă permite să formeze oul. În cazul în care păsările nu aduc un ou în fiecare zi, aceasta înseamnă că puterea nu este suficient de nutrienți. Dând în același timp, de asemenea, o mulțime de mâncare pentru păsări este, de asemenea, imposibil. Acest lucru poate duce la o performanță slabă și o scădere a mobilității. Și, după cum știm este găinile rău de grăsime produc ouă.

Asigurați-vă că straturile de putere ar trebui să fie proteină brută de aproximativ 70%, dar care sunt rapid digerate. De asemenea, este important să se dea de calciu.

perioada de stabilire

Înainte de a începe creșterea puilor ar trebui să știe, atunci când dau primul ou. De obicei, acest lucru este timpul pubertății, dar aceasta depinde de mai mulți factori:

 1. Pe rasa. Unii dau primul ou la vârsta de 4,5 luni, iar unele în cele șase luni. Carne de vită va aduce ouă la vârsta de 8 luni.
 2. condițiile de habitat. Se recomandă să se dea păsărilor mai mult spațiu și să le elibereze pe padocului. Desigur, în cazul în care păsările sunt ținute în cuști, padocul va fi extrem de rare. Un alt rămășițe importante de zi cât și de temperatură. Despre ei a fost spus mai sus in articol.
 3. Putere. Păsările mănâncă ar trebui să fie tot ce ai nevoie, și anume, iarbă și plante aromatice, legume și fructe, precum și vitamine și minerale. Acest lucru va maximiza devreme pentru a începe de stabilire.

Trebuie remarcat faptul că, pentru pontei în mod necesar începe un cocoș. El ar avea nevoie doar să aducă pui din ouă.

De asemenea, a recomandat sacrificarea pui cu sfârșitul toamnei, deși ei trăiesc mult mai mult de un an, doar pentru productivitatea de iarnă pasăre cade, iar crescătorul le va alimenta într-un gol, iar acest lucru, la rândul său, reduce profitabilitatea afacerii. Adesea, găinile ouătoare trăiesc până la 2 ani, după care acestea sunt trimise către crescătorii de animale pentru carne și sunt actualizate. Acesta a fost în această perioadă carnea este gustoasă și moale, iar productivitatea este doar la început să scadă.

Cum să se înmulțească găinile ouătoare la domiciliu

productivitate

O zi bună pentru o găină stabilește un ou 1. În timpul iernii, productivitatea este ușor redusă, în legătură cu care unii pui produc un ou la fiecare două zile. În primul an de viață găinilor cele mai productive. Odată cu debutul celui de al doilea an de performanță este redus cu 15%, iar apoi tot mai mult. Prin urmare, păsări de curte, de regulă, preferă să se înmulțească găinile numai un an, iar apoi actualizați turma. La domiciliu, creșterea optimă a păsărilor de 2 ani, iar apoi actualizați turma.

Afaceri pentru găini ouătoare cost-eficiente. La urma urmei, puteți câștiga nu numai ou, ci și de carne și puf. Principalul lucru să gandești totul și de a găsi un punct de vânzare.