Cum să se spele copilul de nas 1-3 ani acasă

Cum să se spele copilul de nas 1-3 ani acasă
Cum să se spele nasul copilului în cazul în care este prea mic pentru a te otsmorkatsya? Această problemă este de preocupare serioasă a multor părinți, și pe bună dreptate. Pentru că, dacă nu știi cum să se spele nasul copilului poate provoca leziuni periculoase.Abandonați procedura din cauza incertitudinii și frica nu este necesară, deoarece nasul pentru a elimina acumulate copil de mucus este foarte important. Trebuie să te calmezi, trage-te împreună și să învețe cum să curețe copilul în vârstă de ani cioc rapid și corect.

De ce este important să se efectueze procedura

Clătirea nasul la copiii mici pot fi la fel de procedură medicală obligatorie și profilactic sau de igienă. Totul depinde de vârsta copilului.

  1. Dacă firimiturile timp de câteva săptămâni sau luni, nasul ar trebui să fie spălate în scopuri sanitare, pentru a îndepărta capacul. Pentru a face acest lucru, utilizați picături saline sau speciale.
  2. La vârsta de 1 an la 3 ani, nasul este tratat pentru a umezi membranei mucoase, chiar dacă copilul este complet sănătos. Pediatrii recomanda să o facă pentru prevenirea gripei in timpul epidemiilor sau în sezonul de înflorire a plantelor, atunci când cazuri foarte frecvente de alergii. Cele mai multe dintre organismele patogene intră în corp prin nas copilului. În cazul în care mucoasa este bine hidratat, ele nu vor fi în măsură să câștige un punct de sprijin pe el, și se clătește cu mucus;
  3. La aceeași vârstă pasajul nazal se spală la diferite răceli, această procedură înlocuiește suflare a nasului, și de asemenea, hidrateaza mucoasa. Copiii rareori știu cum să sufla nasul, sa iasa din sinusuri se acumulează în culoarele, se ingroasa si face respiratie dificila. In plus, o grosime de mucus - un focar de bacterii. Prin urmare, este o necesitate pentru a dilua și elimina. Și va ajuta în această spălare.

Cum să se spele copilul de nas 1-3 ani acasă
De aceea este atât de important să știe cum să se spele nasul copilului in casa, indiferent de lui sau trei ani, el este bolnav sau sănătos.

Cu toate acestea, unii copii plâng atât de strident încât părinții disperare și abandoneze procedura.

Nu ar trebui să se grăbească. Tot ce ai atunci când știi cum să se spele corect nas, chiar și copilul cel mai capricios, nimic complicat în această manipulare nu este, și este destul de capabil să facă față nu numai mama, dar, de asemenea, tata.Cititorii recomanda!

Pentru tratarea și eliminarea sputei cititorii nostri au folosit cu succes remediu natural pentru flegma. Acest produs natural 100%, care se bazează în mod exclusiv includ iarbă, și se amestecă astfel încât să maximizeze lupta bolii. Produsul va tuse rapid și eficient depășite într-un timp scurt, și o dată pentru totdeauna. Deoarece medicamentul conține numai plante, nu are efecte secundare. Nici un efect asupra tensiunii arteriale și a ritmului cardiac. Scapă de flegma. "

Cum de a efectua corect procedura

Deci, există mai multe opțiuni și modalități de spălare a pasajelor nazale la copiii mici. Prima - procedura cea mai simplă este realizată atunci când copilul la piept pentru a scoate capacul. Cum de a face acest lucru corect?

  • Maruntita, este mai bine să se stabilească pe o masă de schimbare în partea din spate, astfel că mama ei a fost convenabil să se sprijine pe el.
  • Gata să fie o pipetă cu o soluție care trebuie introdus în pasajele nazale. Acest lucru poate fi ser fiziologic, musetel bulion sau medicament.
  • Că copilul zvâcni accidental capul lui, iar mama mea nu a traumatizat pipeta de nas ar trebui să țineți cu grijă palma copilului peste frunte și, în același timp, se adaugă rapid 2-3 picături de lichid, mai întâi una apoi cealaltă nară.
  • După introducerea soluției după 1-2 minute tampon de bumbac capacul îndepărtat.

Dacă doriți să eliminați de mucus, puteți utiliza un ventilator mic. În mod similar, ținând capul și copilul mâner, astfel că nu va face mișcări bruște, rapid eliberat mai întâi o nară, apoi pe celălalt. Trebuie să acționăm cu încredere, cu toate acestea, în acest caz, foarte atent. Mucusul trebuie să fie eliminate complet, dar fă-o, astfel încât să nu rănească membrana mucoasa delicată, și nu a existat nici o sângerare.

Ceva mai complicat pentru a face față cu copilul doi ani si mai in varsta, care au agitat și capricios. Forța el sau pentru a efectua procedura de forță, prin țipete, istericale și chiar luptă mai bine explica copilul de ce se face, să dețină un bec de cauciuc sau a unei seringi fără ac, pentru a arăta modul în care este scris și se traduce Vodicka, care îl va ajuta să respire mai bine nas și dormi noaptea. Copiii de la această vârstă sunt deja bine înțelese de toți, iar când își dau seama că ei nu doare, ci dimpotrivă, se vor întâlni. Cel puțin, nu va fugi și țipă.

Ce să faci când copilul este calm și gata pentru spălare?

Copilul stă pe un scaun sau mama este cu el la baie. Dacă este o fată, este mai întâi necesar să se ia părul de pe cap și le-a pus într-un pachet, astfel încât acestea să nu interfereze.

Cum să se spele copilul de nas 1-3 ani acasă
Apoi, copilul ar trebui să arunce înapoi capul pe spate, dar nu prea mult și să se plece ușor într-o parte. De ce se face acest lucru?

Lichid, care bude spălat de scurgere nu trebuie turnat în nazofaringe și îndoiți în jurul septului nazal și din cealaltă nară cu mucus. Că acesta este întregul scop lavajul nazal.

Becul mama sau seringa pentru a obține o soluție de spălare (care poate fi soluție salină, vodichka mare, bulion mușețel) și încet, se introduce ușor în nară.

Este important ca copilul in timp ce respira prin gura si sa aplecat deasupra chiuvetei. Apa va curge parțial prin gura copilului, parțial prin cealaltă nară. Împreună toate vor mucusului cu germeni.

Copilul înclină apoi capul spre partea cealaltă și repetați procesul. La sfârșitul copil ar trebui să otsmorkatsya, dacă tu deja știi cum să o facă.

Asta e toată înțelepciunea cum să se spele nasul copilului, nimic complicat aici. Iar punctul principal - pacea sufletească a celui care efectuează această procedură.