Cum să se spele copilul nas la domiciliu, mijloace de spălare

Procedura de prelucrare igienică a pasajelor nazale la copii este bun prevenirea bolilor nazale, reacții alergice la praf, nisip și polenul plantelor. Se recomandă să se efectueze regulat, impreuna cu periere si spalare dimineata.Clătirea copilul nas poate oferi asistență de neprețuit pentru copii, care suferă de exacerbări regulate de sinuzita, rinita cronică și alte boli ORL. Este deosebit de important pentru a curata pasajele nazale ale sugarilor, pentru că în cazul în care un copil mic de a respira greu, aceasta duce la tulburări de somn și a poftei de mâncare, sănătate precară și tearfulness.

De ce este necesar să se spele nas

Cea mai frecventă întrebare adresată de părinți pentru pediatri - cum sa se spele nasul copilului și de ce să o facă. Răspunsul este evident - procedura ajută la clare pasajele nazale de mucus, praf și corpuri străine care se încadrează din nou împreună cu aerul inhalat.

Avantajele incontestabile ale curățarea regulată a pasajelor nazale:

 • Procedura servește prevenirea infecțiilor bacteriene, în special în primăvara și toamna boli înălțime sezon;
 • ajuta la eliminarea simptomelor răcelii comune a început deja și pentru a preveni complicații;
 • Ea îmbunătățește acțiunea medicamentelor vasoconstrictoare, ca un mijloc, aplicat pe mucoasă curățate, să acționeze mai rapid și mai eficient;
 • elimină alergeni blocați în pasajele nazale, care împiedică dezvoltarea de convulsii la copii care sunt predispuse la alergii;
 • normalizeaza mucoasei nazale microfloră, elimină excesul de mucus si crusta - factorii care împiedică respirația normală;
 • Este prevenirea copilului regurgitare si balonare care alăptează - în cazul în care copilul greu sa alapteze din cauza nasului infundat, este probabil apariția acestor simptome neplăcute.

Util pentru a spăla nasul copilului, nu numai în timpul rece comune, dar după fiecare întoarcere de la o plimbare, mai ales în condiții de căldură și vânt puternic, atunci când praful de stradă.

soluţie de spălare

Înainte de a vă spălați nas, aveți nevoie pentru a pregăti toate cele necesare și să se pregătească o soluție. Pentru a face acest lucru, urmați aceste reguli:

 1. Pentru soluția va avea nevoie de ustensile sterilizate și apă curată, fiartă.
 2. Temperatura soluției nu trebuie să depășească 36-37 de grade, adică maximal mai bine se apropie ea la natural.
 3. Solutia trebuie percola înainte de utilizare.
 4. Aplicarea soluției pentru a spăla copilul nas, aveți nevoie pentru a monitoriza reacția copilului la procedura. Dacă el simte o senzație de arsură sau disconfort, sau dintr-o dată a fost sângerare din nas, poate fi necesar pentru a reduce concentrația și să greșească pe precaut (mai ales atunci când vine vorba de sugari).

Înainte de a începe de spălare, cel mai bine este să se consulte cu medicul dumneavoastră cel mai bine cum să facă acest lucru și ce medicamente și soluții, preparate în mod independent, pot fi utilizate.

lavaj cu ser fiziologic

Cel mai sigur pentru spălare este de a utiliza o soluție salină - compoziția este un amestec de apă distilată cu saramura în concentrația sa de 0,9%. Acesta este vândut disponibil gratuit în farmacii, este ieftin și ușor de utilizat.

Acesta se găsește în multe soluții gata făcute pentru curățarea mucoasei nazale și a fost aplicată cu succes în practica clinică - să se spele nas, ochi, injecție și inhalare. Prin urmare, soluția salină este sigur de a utiliza pentru copii sub vârsta de un an și mai mari.

Folosind sare de mare

Preparat pentru ser fiziologic nazal de lavaj copii proprii este puțin probabil să reușească, puteți face soluția de sare iodată obișnuită sau sare de mare pentru a cumpăra de la farmacie, sau produsul finit. Pentru a face singur soluție, pentru a se amesteca linguriță (fără slide-uri), săruri cu un litru de apă clocotită. Această concentrație este potrivită atât pentru copil în vârstă de ani lunar și.

Pentru copiii mai mari, puteți crește cantitatea de sare, dar în același timp, încercați să nu exagerați.

Ventilatoare terminat pregătirile pentru lavajul nazal pentru copii pot recomanda agenți străini, a căror utilizare este sigură și eficientă. Se obțin rezultate bune prin spălarea akvamaris nazale, medicamentul prescris cel mai frecvent medici ORL pentru copiii cu boli ale nazofaringe - amigdalita, sinuzita, rinita cronică.Cum să se spele copilul nas la domiciliu, mijloace de spălare

Sare - perfect pentru procedura de spălare

Pentru copiii mici, medicamentul este vândut sub formă de picături, pentru copii mai mari - în formă de spray. Iriga mișcări au nevoie de 3-4 ori pe zi, până în momentul în care cavitatea este curățată de cruste, mucus și praf. Nu Akvalorom spălare mai puțin eficace, acest medicament este, de asemenea, în condiții de siguranță și utilizat pe scară largă în practica medicilor ORL copii.

A se vedea, de asemenea:

Cum să se spele copilul nas la domiciliu, mijloace de spălare
Cum să se spele nas Dolphin?
Cum să se spele copilul nas la domiciliu, mijloace de spălare
lavajul nazal cu soluție salină pentru copii

alte soluții

Puteți pregăti un mijloc pentru lavajul nazal singur, la domiciliu, din fierturi de plante care au efect anti-inflamator și antibacterian. Pentru a determina alegerea, decât spală nasul copilului, este mai bine să se consulte un medic pentru orice contraindicații și reacții alergice.

Clătirea este necesar să se ia 1-2 linguri de iarbă uscată, se toarna un pahar de apă clocotită și infuzat timp de două ore. Înainte de tratament - tulpina și se încălzește la o temperatură apropiată de temperatura corpului.

Cum să se spele copilul nas la domiciliu, mijloace de spălare

Un ajutor pentru ameliorarea inflamației a decocturi mucoase ale gălbenele, mușețel, sunătoare, eucalipt

Pentru copii spălături nazale folosite cu succes de ceai verde. Pentru a prepara soluția, trebuie să luați 0,5 lingurițe de plantă la o cana de apa fiarta fierbinte, iar apoi da compozițiile din prezent aproximativ o jumătate de oră. Clătirea cu o astfel de soluție poate fi efectuată în fiecare zi, în special în perioada unei infecții respiratorii.

Propolisul - un instrument care este cunoscut pentru proprietățile sale anti-inflamatorii. Pentru copii vândut tinctura finit care conține 10% alcool (prin urmare, potrivit pentru copii mai mari). Într-un pahar de apă fiartă se dizolvă 10, 15 sau 20 de picături, în funcție de vârsta copilului este.

Puteți spăla nasul copilului încă de apă minerală.

Procedura de spălare

Atunci când spălarea nasul la copiii mici vor avea nevoie de următoarele elemente:

 • vată steril;
 • pipete sterilizat;
 • un dispozitiv pentru îndepărtarea mucusul din pasajele nazale - seringă sau o para.

In primul rand, pasajele nazale sunt eliminate crustelor prin intermediul flagellums de vată îmbibat cu apă fiartă. mișcări curate trebuie să pună copilul pe spate. După aceea, insufla 3-4 picături de mijloace de spălare (nu mai este necesar, astfel încât să nu provoace otita).

Cum să se spele copilul nas la domiciliu, mijloace de spălare
nou-născut lavaj nazal

Câteva minute mai târziu, când mucusul dizolvat, acesta trebuie îndepărtat cu o seringă. În concluzie, trebuie să se scurgă un accident vascular cerebral cu flageli din bumbac.

De câte ori pe zi, se spală nasul, medicul va recomanda. Depinde de ceea ce este procedura în scopuri terapeutice și profilactice. Soluția salină poate fi utilizată în mod frecvent, de 5-6 ori pe zi, dar nu mai mult de 5 zile. Decocturi de plante medicinale și saline pot fi folosite mai mult timp.

Pentru a spăla copilul nas mai vechi de 3 ani la domiciliu, veți avea nevoie de o seringă bec de cauciuc sau o cantitate mare, fără ac. Copilul trebuie să se aplece chiuvetă, o nară trebuie să fie mai mare decât cealaltă. Nara superioară cu ajutorul unei seringi sau a unei pere este introdusă sub soluție medicală ușoară presiune, și din partea de jos - ea curge împreună cu mucus.

Cum să se spele copilul nas la domiciliu, mijloace de spălare

Pentru a exclude leziuni ale mucoasei este necesară pentru a selecta o seringă cu vârful moale sau copii hotei

Se efectuează procedura trebuie să până când apa curge curată. Aceeași procedură se face pentru a doua nară, atunci copilul ar trebui să fie bine sufla nasul.

Printre mijloacele pentru spălarea nasului la domiciliu, de droguri eficiente Dolphin. Acesta este fabricat din ingrediente naturale, și este ușor de manevrat pasajele nazale, din cauza dispozitivului convenabil și duza. Spalarea Dolphin mai ușor de respirație nazală, elimină bacteriile pe suprafețe mucoase și asigură prevenirea bună a infecțiilor virale.

După cum se poate observa, lavajul nazal - un procedeu util și simplu. Care transportă mai bine pentru a aranja sub forma de joc, copilul nu este speriat si nu au experienta disconfort. Dupa procedura, copilul ar trebui să fie lăudat și să-ți spun cât de ușor este acum să respire și cât de multe bacterii au fost uciși în nas. Consultarea cu privire la posibilele contraindicații pentru spălare vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră.