Cum să se spele copilul nas la domiciliu, pe blog-ul Iriny Zaytsevoy

Cum să se spele copilul nas la domiciliu, pe blog-ul Iriny Zaytsevoy

Dragi cititori, recent, pe blog am postat un articol care a spus cum să se spele nas, dar aceste informații în cauză adulți, iar astăzi vom discuta despre cum să se spele nasul copilului și dacă să o facă.Procedura lavajul nazal nu este numai măsuri terapeutice, dar, de asemenea, de igienă și un număr mare de medici recomanda-l să-și petreacă pe o bază de zi cu zi, împreună cu spalatul pe dinti si limba. lavajul nazal poate fi un avantaj pentru acei copii care suferă de nas infundat cronice sau alergii. Această procedură este deosebit de important pentru firimiturile foarte, copii, pentru că în cazul în care copilul nas înfundat, devine înlăcrimată, agitat, nu mananca bine sau pot chiar refuza să mănânce.

Pot curăța nasul copilului. De ce se spală nasul copilului

Spalarea regulata ajuta la curatarea copii nazale praf cavitatea nazală și corpuri străine grămada acolo din cauza aerului inhalat.

Prin urmare, toți părinții sfătuim să acorde atenție atunci când te duci undeva, cu un copil sau doar plimbați-vă: Alegeți străzile cu aer mai curat, deoarece afectează în mod direct sănătatea copiilor dumneavoastră, în special a celor mici.

Prin acest lucru este ușor de prelucrat, vă puteți proteja copilul împotriva răcelilor în sezonul rece, precum și prevenirea apariției unor boli bacteriene foselor nazale.

Clătirea a nasului este un mijloc eficient pentru tratamentul rinitei a început deja, deoarece are o acțiune bactericidă datorită soluțiilor pe care le utilizați. De asemenea, potrivit medicilor, această acțiune crește scade eficiența de la rece comune, deoarece acestea cad pe mucoase curățate.

De asemenea, această procedură este mult mai ușor viața pentru copiii cu alergii, deoarece ajuta la eliminarea alergenilor din nas, și, astfel, a preveni atacul. În acest caz, spălarea trebuie efectuată după fiecare vizită la stradă.

normalizează microflora lavaj nazal contribuie cavităților nazale și previne formarea crustelor și mucus excesiv în nas, interfera cu respirația normală. În plus, datorită acestui tratament hidratează mucoasa nazală, în special în cazul în care copilul este într-o cameră cu umiditate scăzută.

nas spalata si copii: la urma urmei, dacă în momentul de hrănire nas înfundat copilul, apoi prin ingerarea de alimente, aerul poate intra în stomac și pot provoca eructații și regurgitarea.

Mai multe detalii despre ce spala nas, de soluții de spălare, etc. puteți citi în articolul meu Cum să vă spălați nas.

Ce și cum să se spele nasul copilului cu o răceală. Rețete pentru soluții de spălare

Când se prepară o soluție pentru lavaj nazal trebuie să respecte următoarele reguli:

 • Utilizate pentru prepararea de preparate sterile și apă fiartă.
 • temperatura soluției trebuie să fie cât mai aproape de temperatura corpului, adică la 36,6o C.
 • După gătit, asigurați-vă că pentru tensionarea soluția sa.
 • În timpul și după procedura, urmați cu atenție bunăstarea copilului și, în cazul în care se simte disconfort, reduce concentrația soluției. În mod obișnuit, concentrația soluției de spălare este dat copiilor mai mari, așa că, dacă sunteți de gătit lichid pentru cei foarte mici, este mai bine să fie în siguranță, încă o dată și să-l mai slab.

Cum să vă spălați nas cu copilul soluție salină

Cel mai natural pentru corp este o soluție salină, care este o soluție 0,9% de sare obișnuită în apă distilată.

Saline este utilizat pe scară largă în medicină: acesta este diluat injecții, injecții cu deshidratare etc. Ele se pot spăla în siguranță ochii în cazul în care acestea sunt înfundate. soluție salină este vândută în orice farmacie și nu este scump. În plus, în majoritatea soluțiilor pentru spălarea nasului, care este vândut în farmacii, conține ser fiziologic.

Bazat pe cele de mai sus, soluția salină - cea mai potrivită lichid pentru copii spălături nazale, în special mici. Același lucru este valabil pentru copii.

O soluție de spălare cu sare

Desigur, soluția salină poate fi preparată la domiciliu, dar sterilitate și precizia dozei nu poate fi atins în mod natural. În plus, sarea de acolo, cred că, de asemenea, este folosit, nu chiar așa, ceea ce avem în bucătărie.

Pentru a prepara soluția salină la domiciliu part-time 1 linguriță Se amestecă sare în 1 litru. apă.

Pentru copii mai mari, concentrația de sare poate fi crescută, de exemplu, pentru adulți este de 0,5 linguriță 1 Art. apa, dar nu arata prea departe.

Cum să se spele copilul nas la domiciliu, pe blog-ul Iriny Zaytsevoy

Sare de mare pentru spălare nazală

Pentru lavajul nazal este utilizat, de asemenea, sare de mare, care este mai bine să cumpere în farmacii. O soluție este preparată în același mod ca și cu soluție de sare de bucătărie.

Alte soluții pentru copil lavajul nazal

Decocturi de plante aromatice. Pentru spălare nazal gasit infuzii utilizarea pe scară largă și decocturi de plante cu acțiune antibacteriană. Ea plante cum ar fi salvie, gălbenele, mușețelul, St. John și colab.

Pentru a spori efectul, puteți insista plante medicinale pe ser fiziologic sau ser fiziologic.

Ceaiul verde pentru a spăla copilul nas. De asemenea, pentru prepararea soluției, puteți folosi ceai verde: 0,5-1 linguriță ceai pentru 1 st. apă clocotită, se lasă timp de 15-20 minute. Copiii fac soluție mai bună ceai verde destul de slab.Și întotdeauna înainte să se scurgă în ceva nas un copil, verifica toate de unul singur. Că dacă temperatura apei, dacă concentrația puternică soluție.

Și, de asemenea, pot să vă spun experienta mea cu ceai verde. Am învățat asta de mult timp. Acesta va fi util pentru acei copii foarte care nu le place să se spele nas, care nu a convins această procedură.

Consiliul este foarte simplu: îngropa mai multe pipete ceai verde cald în fiecare nară a copilului, și apoi lăsați-l sufla ușor nasul. Sau să-l ajute sufla nasul. Foarte bine și ușor mod de a trata raceala pentru copii.

Propolis - cunoscut pe larg agent antibacterian. Pentru prepararea soluției pentru lavaj nazal, folosind 10% extract etanolic de propolis, care pot fi achiziționate într-o farmacie. În 1 st. 15-20-25 dizolvă picături de apă (în funcție de vârsta copilului) perfuzii.

Apă minerală fără gaz. În plus, apa minerală fără gaz poate fi de asemenea folosită ca soluție pentru lavaj nazal.

Cum să se spele nasul copilului la domiciliu

Procedura de spălare nazală depinde de vârsta copilului.

Cum să se spele copilul care alăptează nas

Înainte de a trece la spălarea nasului sugarilor, asigurați-vă că să se consulte cu medicul pediatru.

Pentru procedura va avea nevoie de:

 • lână,
 • pipete sterile
 • hotei pentru copii (un dispozitiv pentru îndepărtarea mucusului din nas) sau sac de cauciuc №1 cu un vârf moale.

În primul rând trebuie să curățați copilul de scurgere din cruste uscate. Pune-l înapoi și de a face cu un flageli din bumbac, ușor înmuiate în apă fiartă. Apoi, folosind o pipetă în fiecare nară picurare 1-2 (până la 4) pentru picătura soluție de spălare. Nu turnați mult, astfel încât lichidul nu a fost inclus în urechea copilului, sau otita medie se pot dezvolta.

Stai un minut sau două, că lichidul poate dizolva depozitele în nas, mucus și aspiratul prin suflante sau hotei.

Și, în sfârșit, cu ajutorul flagelilor bumbac uscat mișcări rotative curat în cele din urmă copilul gura de scurgere.

În realizarea acestei proceduri, să fie deosebit de atent, deoarece nou-nascuti au pasaje nazale foarte înguste și a mucoasei nazale delicate, vulnerabile.

Soluția salină poate fi utilizat nu mai mult de 5 ori pe zi și nu mai mult de o săptămână, astfel încât să nu distrugă bariera naturală a mucoasei. Saline și ceaiuri medicinale și infuzii pot fi folosite mai mult timp.

Cum să se spele copilul nas la domiciliu, pe blog-ul Iriny Zaytsevoy

lavajul nazal cu un copil de trei ani

Se crede că, odată cu această vârstă de spălare a copilului poate fi realizată ca un adult. Dar, de fapt, această afirmație este pur individuală, și așa că voi părăsi această întrebare pentru tine. În orice caz, nu ar trebui să fie grăbit.

Pentru procedura, veți avea nevoie de un bec de cauciuc cu un vârf moale sau o seringă fără ac.

În cazul în care un copil este înfundat nasul, înainte de procedura, curățați-o cu o flageli din bumbac. Pat înclină capul deasupra chiuvetei sau un castron, și apoi rotiți-l ușor într-o parte, astfel încât o nară a fost mai mare decât celălalt, deschide gura un pic. În nici un caz nu permit copilului să pună capul pe umărul lui, în caz contrar lichidul poate intra în ureche și cauza otitei medii.

superior nara lent, fără a crea un jet puternic, folosind pour protuberanță de cauciuc sau soluție preparată seringa care trebuie să curgă împreună cu mucus acumulate în nas și nările crustelor din care este mai mic. Continuă să se toarnă lichidul până la partea de jos a nări nu va apă curată.

Aceeași procedură a fost făcută cu cealaltă nară. Acum, copilul ar trebui să fie bine sufla nasul pentru a elimina excesul de lichid din cavitatile nazale. Asta e întreaga procedură!

Clătirea copilul nas. Ce altceva se poate spăla nasul copilului

Dacă preferați medicamentul oficial și în același timp, doresc să folosească o metodă de spălare, este posibil acum să dobândească mijloacele de a face acest lucru. Farmaciile au o gamă largă de produse, în plus față de cea a soluției include pulverizator.

Cele mai populare medicamente Aqua Maris, Sahlin, Akvalor, Marimer, Dolphin, Physiomer, Humer-150 și altele.

Aceste dispozitive sunt proiectate special pentru a face procedura de spălare nazală mai confortabil și soluțiile la acestea au ajustat compoziția care elimină maxim iritație.

Înainte de a merge la cumpărături, discutați cu medicul pediatru. Acest lucru este valabil mai ales a copiilor foarte mici.

Cum să se spele copilul nas la domiciliu, pe blog-ul Iriny Zaytsevoy

Cum să se spele nasul copilului

 • Pentru mulți părinți, se pune întrebarea: cât de des și cât timp este posibil să se spele nasul copilului. Această întrebare ma interesat, și știu că adulții pot face această procedură ca de igienă în fiecare dimineață, dar cum rămâne pentru copii? Căutarea pe Internet, dar răspunsul nu a găsit.
  Aparent, nasul copiilor mici se spală numai în vremuri de boală, nu pentru a distruge bariera mucoasă. La ce varsta se poate face spălare de igienă de zi cu zi, trebuie să vă consultați medicul pediatru.
 • La o procedură de spălare nazală și rece ca terapeutic se poate face de 3-4 ori pe zi, la 1-2 ore dupa masa.
 • Asigurați-vă că pentru a verifica daca copilul respira nas. În cazul în care nasul este umplut, apoi înainte de procedura timp de aproximativ 10 minute l picurare vasoconstrictor droguri. În ceea ce privește copiii cerut în prezent pentru a negocia cu medicul pediatru.
 • După spălarea de lichid poate curge din nas un alt 15-20 min. de ce nu cheltui această procedură chiar înainte de culcare.
 • Pentru a evita hipotermie, nu merg pe stradă, timp de 30 de minute. în timpul verii și 1-2 ore în timpul iernii.

Ce se poate face în cazul în care un copil nu vrea să se spele un nas? Sfaturi de la experiența

Împărtășiți experiența dumneavoastră. Avem de multe ori prinde un, un pic ceva rece doar muci, tuse și în jos toate coborât imediat. Și odată ce a început curgerea nasului, am să se adapteze pentru a le spălați imediat un nas. Acest lucru facilitează foarte mult cursul în continuare a bolii și timpii de recuperare accelerate. Nu o dată a fost o astfel de reacție frumos. Ce-am făcut?

Copiii place întotdeauna forma de joc. Am plantat păpuși, ursuleți de pluș, iepurași și a jucat la spital, inclusiv nasul le-a spălat. Am întrebat întotdeauna micile animale și păpuși, în cazul în care ideea de a lua ... rănit, nu-i asa? Acesta poate fi implementat. Eu spun că acum va fi bine să respire, etc.

Și de atunci nu a fost atât de rău de a face procedura și filialele ei înșiși. Desigur, este necesar să se aloce timp norocos. Este greu să faci ceva atunci când un copil este foarte entuziasmat, obraznic. Mai bine decât înainte de procedura să-l calmeze: citind cărți, jocuri liniștite, etc.

Foarte bine introduce copii la începutul procedurii. Copiilor le place să se joace cu apa. Este posibil cu ei, pentru a prepara o soluție. Interferă cu o lingură într-un pahar. Chiar și cu unitatea poate adăuga un formular mic joc. Adresați-vă strângeți capacul, se agită pentru a se amestecă totul.

Uneori, le puteți întreba dacă copiii sunt un pic mai în vârstă, vă ajuta să spălați nas. Principalul lucru nu este de a ne face griji, nu tipa la copil, și liniștit attune pozitiv. Și după procedura de a lăuda copilul, menționând că acum cioc zadyshit și va fi mult mai bine starea de sănătate. Iată câteva sfaturi simple, din experienta mea cu fiicele mele. Sunt sigur că vei reuși.

Cum să se spele nasul copilului. Contraindicații

Pentru toate avantajele sale evidente lavajul nazal are contraindicații:

 • tumoare nazală,
 • epilepsie,
 • inflamație a urechii medii, precum și o predispoziție pentru ea,
 • alte boli ale urechilor,
 • o tendință de sângerări nazale,
 • obstrucție a nasului, care nu pot fi eliminate medicamente vasoconstrictoare.

În prezența copilului deviat sept sau polipi înainte de a efectua lavaj nazal, consultati medicul pediatru.

Iar pentru suflet vom auzi astăzi Șostakovici. Romance de la k / f streche. Interpretat de Ansamblul de violoniști ai Teatrului Balșoi sub conducerea Iulia Reentovich.