Cum să se spele nasul copilului cu o răceală

 • De spălare și clătire - metode pentru tratamentul rinitei la copii
 • Instrumente și tehnologii de spălare nazale pentru copii
 • Echipament duza de spalare
 • Nasul poate fi clătit cu un copil rece
 • Retete de medicina tradițională

Pentru a preveni dezvoltarea infecției și a vitezei de recuperare, este important să știți ce copilul se spală nasul cu o răceală.Cum să se spele nasul copilului cu o răceală

Fă-l destul de părinți forță la domiciliu.

De spălare și clătire - metode pentru tratamentul rinitei la copii

Rinita este o boală în care mucoasa nazală inflamate, astfel apar mucoase, apoase sau puroi (duză). Ca urmare, pacientul poate începe o durere de cap copil severă, tulburări de apetit, perturba somnul (mai ales noaptea) și așa mai departe. D.

Tratamentul eficient este necesar pentru a afla cauza si un fel de frig. Asigurați-vă că ar putea fi doar un medic. Cu toate acestea, există 2 modalități eficiente, care sunt prescrise pentru tratamentul rinitei la copii. Acestea includ spălarea nasului și gargară. Lavajul nazal este o procedură în care soluția medicală trece prin pasajele nazale. Scopul evenimentului: curățarea pasajelor nazale din secreții, mucus, puroi, placi, care sa stabilit pe membrana mucoasă, și eliminarea simptomelor răcelii comune.

Cum să se spele nasul copilului cu o răceală
Eficacitatea acestei proceduri, datorită faptului că, în cursul pasajelor nazale sale de punere în aplicare sunt eliminate de virus, care, în cele mai multe cazuri și pot provoca curgerea nasului.

Al doilea obiectiv al lavajul nazal: este de a crește eficacitatea altor medicamente utilizate pentru a trata răceala obișnuită. Acestea includ fonduri sub formă de unguente, spray-uri, picături. Ele trebuie să fie tratate numai mucoasa purificată. De aceea este atât de important, înainte de fiecare medicament de tratament prespălare nas.

Gargara - a doua procedură este importanța pe care trebuie să fie efectuate la o răceală. Și gargară este necesar chiar și atunci când nu doare, nu gadila și nu cauzează nici un disconfort. Acest lucru se datorează faptului că nasul, gâtul și urechile sunt corpuri interconectate, astfel încât atunci când a lovit infecția într-una dintre ele un risc ridicat de răspândire la alte organe, sunt situate în apropiere. Se clătește și se spală nu permit infecția să dezvolte și să se răspândească în continuare, literalmente „lovind“ din organism.

Gargara de spălare are un obiectiv similar: pentru a elimina placa, mucus, puroi și alte tipuri de conținut patologic al mucoasei faringelui. Acest lucru poate fi utilizat pentru ambii agenți farmaceutici (de exemplu, izotonice și antiseptice) și decocturi de ierburi. Acestea din urmă sunt deosebit de potrivite pentru copii mici, care ar putea inghiti accidental soluția de medicament.

Înapoi la cuprins

Instrumente și tehnologii de spălare nazale pentru copii

Irigarea nasul copilului poate fi într-o instituție medicală sau de la domiciliu. Dacă rinita nu este mutat la stadiul de sinuzita, îngrijire la domiciliu ar fi suficientă. Primul lucru pe care ar trebui să aibă grijă de părinți, vine la arta pasaje nazale de spălare. În acest caz, suntem în primul rând, vorbim despre instrumentele.

În acest scop, puteți utiliza:

Cum să se spele nasul copilului cu o răceală

 1. Seringă. Pre-nevoie pentru a scoate acul. Seringa și este turnat sub presiune soluția este injectată în fiecare nară a unui copil (cealaltă nară trebuie să prindeți degetul). Dar există o rezervă importantă: în nici un fel nu poate fi realizată în conformitate cu procesul de înaltă presiune! Acest lucru se datorează faptului că copiii nu sunt încă pe deplin format canalele respiratorii. Cu ajutorul unei seringi, trebuie administrată lent, iar soluția a fost pasajelor nazale usor. Hipertensiunea arterială este permisă numai în tratamentul pacienților adulți.
 2. Pipetei. Această opțiune se va potrivi chiar și cei mai tineri copii.
 3. Seringă. Aveți posibilitatea să utilizați un pic „pere“. Principiul procedurii este similar cu utilizarea unei seringi.
 4. Kettle. Puteți utiliza un ceainic obișnuit pentru frunze de ceai (de dimensiuni mici) sau ceainice Jala Neti, care pot fi achiziționate în magazine specializate pentru persoanele care practica yoga, etc ceainic - .. Perfect pentru cei mai tineri pacienti.
 5. Dispozitive speciale. De multe ori cu soluții farmaceutice pentru spălare sunt deja vândute într-un set și accesorii pentru a efectua procedura. Unele farmacii pot fi achizitionate separat.
 6. Metoda Yoghini. În cazul în care copilul este foarte mic, puteți încerca să clătiți nasul cu o răceală într-o manieră care oferă cursuri de yoga. Acesta constă în faptul că pacientul se revarsă în palma sau soluția curativă container de mică adâncime, niște degete de prindere și trage o nara cealaltă nară o soluție, astfel încât el a căzut în gât (în mod ideal). Procedura este apoi repetată pentru cealaltă nară.


Cu toate acestea, această metodă nu este adecvată pentru yoga tineri copii.

Înapoi la cuprins

Echipament duza de spalare

Cum să se spele nasul copilului cu o răceală
Cea mai simplă metodă - este de a utiliza o seringă sau „Grushki“. Părintele ar trebui să ia tipul de instrument selectat în soluție sa, pentru a introduce vârful într-o nară, iar celălalt ușor să prindeți degetul. Apoi, trebuie să înclinați capul copilului deasupra chiuvetei și intră fluidul medical în pasajul nazal. Încă o dată, este reamintit faptul că presiunea nu ar trebui să fie ridicat.

În cazul în care copilul nu este foarte nasul înfundat, lichidul trebuie să treacă de la un pasaj nazal în nazofaringe și de acolo - prin cealaltă nară - să iasă afară. În același timp, o parte din soluția devine în gât, astfel încât fluidul poate ieși prin gura, și că este norma.

Este foarte important ca copilul nu a fost nervos și nu strecurat. Mai relaxat el este, procedura va avea loc mai eficient și mai ușor.

În același mod, și clătirea se efectuează folosind ceainicul și alte dispozitive. În acest mod, nasul poate fi curățat prin intermediul unor căi de atac farmacie și populare.

Este important de știut că, odată cu SARS și ARI spălare este contraindicată. În aceste cazuri există edem mucoasa, care împiedică respirația. Dacă fișierul în pasajul nazal, chiar și la presiune scăzută soluție, se poate ajunge în urechea medie. Cu o soluție de tratament la căderi și infecție.

Înapoi la cuprins

Nasul poate fi clătit cu un copil rece

Ca farmacii, iar medicina tradițională oferă o mulțime de opțiuni diferite înseamnă că puteți utiliza pentru a curăța pasajele nazale și gât la copii.

Cum să se spele nasul copilului cu o răceală
Printre produsele farmaceutice pot fi izolați în special izotonice (clorură de sodiu, adică sare), trebuie să aibă o concentrație de 0,9%. Farmaciile și oferă multe soluții la apa de mare.

soluție izotonică, care va fi nici mai rău decât ștergându-nas decât la farmacie, puteți găti acasă. Acest lucru necesită următoarele componente:. (. 1 lingura) sare (. 1/2 linguriță), apă fiartă. Se dizolvă sarea în apă. Asigurați-vă că pentru a încerca concentrația de soluție înainte de a trata copilul. Dacă soluția este foarte arde mucoase, trebuie să adăugați apă. Ciupit nu ar trebui.

Al doilea mijloc eficient - este soluția salină. Este de asemenea disponibil peste tejghea, și pot fi preparate și în mod independent. Acest lucru necesită astfel de ingrediente: Sare (1 linguriță ..), iod (2 picături), apă fiartă (1 lingura.). Tot ce trebuie să se amestecă și pentru a estima concentrația. Ca izotonică, soluția nu trebuie ciupit mucoasei. O rezervă importantă: această rețetă poate fi utilizat numai în cazul în care copilul nu este alergic la iod.

Înapoi la cuprins

Retete de medicina tradițională

sucuri proaspete, ierburi și plante - aceasta nu este o listă completă a componentelor pe baza cărora oferă un mijloc foarte eficient și în condiții de siguranță pentru a curăța nas. Iată câteva dintre ele:

 1. Tincturi. Ingrediente:.. Tinctură de Eucalyptus (. 1/2 linguriță), Tinctură de gălbenele (. 1/2 linguriță), apă caldă (1 lingura.).
 2. Musetel. Componente: flori de mușețel (3 lingurițe ..), apă fierbinte (0,5 L). Se toarnă flori cu apă clocotită și se fierbe timp de 5 minute. Se răcește și tulpina.
 3. Lemon. Stoarce sucul de lămâie și se clătește nasul lor. Dacă arde puternic, poate fi diluat cu apă.
 4. Sfecla. Mod de preparare: Se spala sfecla si coaja, se taie în cuburi și se fierbe timp de 5 minute. Se lasă să se răcească și tulpina. Atunci să infuzat bulion în termen de 3 - 4 zile. Infuzia este gata.
 5. Ceapă. Mod de preparare: curata ceapa, se taie pe o răzătoare sau blender, stoarce sucul. Irigarea-i nasul.
 6. Mama și-mama vitregă. Componente: iarbă (3 lingurițe ..), apă fierbinte (0,5 L). Se toarnă apă clocotită peste iarbă, fiartă timp de 5 minute. Să se răcească și tulpina.
 7. Aloe si Kalanchoe. Se spală 1 frunze de plante, cotlet, stoarce sucul. Se diluează la un raport de 1: 1 cu apă fiartă și se spală nas.

Aceste fonduri nu sunt numai curata nasul, dar, de asemenea, să aibă, efect anti-bacterian anti-inflamatorii pe mucoasa nazală.