Cum să se spele nasul copilului descrie modul în care copiii de vârste diferite

Cum să se spele nasul copilului cu soluție salină, fiecare părinte știe, iar acest lucru este un mare minus. lavajul nazal sau nas - nu este doar o procedură de igienă eficientă, dar, de asemenea, o bună măsură preventivă împotriva bolilor respiratorii virale.


Pentru a porni de cruste nazofaringe și nazale îndepărtate și mucus, care a acumulat acolo. Aceasta este, în primul rând, pentru a îmbunătăți funcția de bază nazal - purificare a aerului încălzit și, și în al doilea rând, să respirație liberă.

Cu spălare vă petrece sanitație cavitatea nazală copil - ucide microorganismele și purificat de praf. Astfel de măsuri reduc riscul de boli respiratorii acute la copii. Se pare că, chiar dacă copilul dumneavoastră nu suferă de un nas infundat cronice sau alte boli respiratorii, lavajul nazal el nu a fost rănit, ci dimpotrivă - va ajuta. Medicii recomanda, uneori, să efectueze această procedură pentru fiecare copil, cum ar fi o dată pe săptămână.

Deoarece se spală nasul copilului? Pentru a face acest lucru, există trei moduri diferite:

1. Pentru copiii foarte mici, sau capricios.

Cum să se spele nasul sugarilor sau copil capricios? Această întrebare este întrebat de mulți părinți tineri. Este foarte simplu - cu ajutorul apei calde sau supa de musetel fierte. Ai nevoie pentru a pune copilul pe spate și o pipetă să se scurgă soluția în nările. Fluid vine mai întâi în nas și apoi în nazofaringe, în cazul în care copilul poate înghiți. Toate mucus care rămâne recuperate din nas cu un bec de cauciuc, mai bine cunoscut sub numele de pere. Această metodă nu este cel mai bun pentru spălarea nas, dar dacă aveți nevoie de o astfel de procedură, este mai bine să o facă în acest fel decât deloc efectuate.

2. A doua metodă de spălare a nasului este conceput pentru copiii mai mari.

Cum să se spele copilul nas 2 ani sau mai în vârstă? Copiii de această vârstă sunt deja conștienți de ceea ce este necesar pentru a face această procedură, și pot cere ajutor. Văzând îmbunătățirea respirației, în cele din urmă copiii vor fi în măsură să vă rugăm să repeți cioc procedura de spălare.Apa de mare - o soluție perfectă pentru reajustarea cavității nazale. Este făcută din sare de mare (iau 1 - 2 lingurite ..) Și 1 cană cu apă clocotită în timp ce încă cald.

Sare de mare este ușor disponibil peste tejghea, sau o puteți înlocui prin alte mijloace. De exemplu, 1 cana de apa calda perekipyachennoy se dizolvă 1 linguriță de sare de masă, bicarbonat de sodiu și se adaugă câteva picături de iod. Din bulioane de musetel, eucalipt, salvie, sunătoare și gălbenele, de asemenea, posibil să se prepare o soluție excelentă pentru lavajul nazal. Pentru o dată suficient de aproximativ 150 ml de orice soluție.

Acum, să ne ia în considerare mai detaliat procedura in sine, cum să se spele nasul copilului. Pasul unu: du-te cu copilul în baie și se colectează părul într-un coc, astfel încât acestea să nu interfereze. Copilul înclină capul și se deschide gura cu limba lui stau. Pre-tastați în bulbul de cauciuc de soluție care urmează să fie introdus în nasul copilului.

Lichidul trebuie turnat din nas prin gură sau nara adiacente. Astfel, toate murdăria de pe nas iese. La rândul său, se spală din cele două nari, și apoi cere copilul să sufle nasul în mod corespunzător.

Această metodă este cea mai eficientă și eficace.

3. A treia metodă de spălare nazală este proiectat pentru procedura independentă comportamentul copilului.

Cum de a învăța copilul să facă această procedură singur? Este foarte simplu - cere copilul să formeze apă caldă în mâinile ei și-l inhalati prin nas, prin gura si apoi scuipa-l. Imediat dupa operatie, copilul ar trebui să sufle nasul.

După spălare, toate nas picături terapeutic sau unguent destinat pentru nas, sunt mult mai rapid și mai eficient, acestea acționează direct pe mucoasa nazală. În concluzie, este important să se spele nas, nu numai în prezența de frig comune, dar, de asemenea, pentru prevenirea răcelilor și a altor metode.

Cum să se spele nasul copilului descrie modul în care copiii de vârste diferite

Cum să se spele nasul copilului descrie modul în care copiii de vârste diferite