Cum să se spele nasul sugarilor

congestie nazala la copii se poate datora:

 • infecții virale;
 • răceli;
 • alergii;
 • introducerea unui corp străin;
 • dentitie;
 • aerul uscat din interior și altele.

Atunci când nasul este înfundat, copilul nu se comportă ca de obicei: se agravează somnul si pofta de mancare, el tremura în somn și capricios lui. Toate acestea se datorează faptului că un copil este dificil de respirație nazală. Copilul ar trebui să fie asistată. Cel mai adesea cauza nasului infundat - curge nasul. Pentru a facilita respirația, este necesar să se recurgă la spălare nazală.Cum să se spele un nas nou-născut?

kiddies nou-născuți poate spăla nas, dacă este necesar. Desigur, lavajul nazal facilitează firimituri de respirație, îmbunătățește starea de spirit. Dar fără un motiv important pediatrii nu recomanda spalarea pasajele nazale, deoarece aceasta procedura implica expunerea la membranele mucoase ale nasului, care la sugari este încă foarte vulnerabilă.

Scăldați gura de scurgere diferite mijloace, de exemplu, akvalorom, akvamaris, chiar și soluție salină Otrivin. Se clătește duza nu mai face de 5 ori pe zi.

Ce este un hotei nazal este mai bine de a alege:

Cum să se spele nasul sugarilor, al cărui cap la rece:

 1. nasul copilului Clean lui. Acest lucru se poate face prin hotei nazal sau flageli bumbac. mucus în exces eliminate folosind un aspirator sau pere, și flageli din lână face perfect cu cruste in nas.
 2. Îngropare picături pentru nas pentru spălare. La început, copilul este plasat pe flancul. Cu ajutorul unei pipete sau alt distribuitor în fiecare cavitate nazală poate curge 2 picături de soluție. Nu puteți turna o mulțime de fluide în nas, ca copil poate sufoca. În plus, excesul de lichid se poate ajunge în copilul tub auditiv, ceea ce poate duce la dezvoltarea otitei medii la firimituri.
 3. După 1-2 minute, folosind din nou curat hotei nas. Saline, destinat pentru spălarea lichefiază mucus, care facilitează îndepărtarea acesteia din duza. Acum, muci ușor cădea în sac.
 4. Puteți cioc flagele bumbac uscator. Este necesar să se răsucească turunda bumbac subțire, introduceți-l în nară și răsuciți ușor, eliminându-se treptat de la nas. Face același lucru cu cealaltă nară.
 5. Acum, nasul este eliminat. La o răceală poate picura picături copii vasoconstrictoare, numirea unui medic pentru tratament. Când cioc spălate și picături vasoconstrictoare purificate sunt mai bune decât mucus nas atunci când este plin. De aceea, este important să se spele nasul copilului.

Copilul care alăptează de spălare nas?

Mamele de multe ori cere decât să se spele nasul și cum să se spele nasul corect? Irigarea firimituri nas posibil ca mijloace speciale, cumpărate de la farmacie, iar mijloacele fierte la domiciliu.Toate soluțiile pentru instilarea în nas sugarilor trebuie în mod necesar să fie de acord cu medicul!

salin

Medicul Famous Komarovsky recomandă clătirea nasul cu copii saline. soluție salină Ready este vândut în farmacii ca fiole sau flacoane cu un lichid transparent. Acest instrument este sigur pentru copii mici și este ieftin. Pentru spălare în fiecare nară, se toarnă pe 1 picătură de soluție salină.

Aqua Maris

Realizat pe baza de apa de mare purificata. Reduce inflamația mucoasei nasului și gâtului. Este important de remarcat faptul că ca un spray akvamaris poate fi aplicat numai copiilor de la 1 an. Pentru copii cu varsta pana la un an sunt vândute rewetting picături Aqua Maris, care poate fi folosit pentru a curăța sau clătiți akvamaris nas.

Akvalor copil de până la un an. Folosit în boli infecțioase ale tractului respirator superior. Sticla cu picăturile au un distribuitor cu care asigură modul de instilare blând. Aplicare Akvalor la copii poate fi de 2-4 ori pe zi.

Soluție pentru lavaj nazal Otrivin facilitează îndepărtarea mucusului din pasajele nazale. De câte ori acesta poate fi folosit? Folositi-l de 3-4 ori pe zi înainte de instilarea de picături vasoconstrictor.

soluție salină de casă

Pentru a prepara soluția, trebuie să se ia 1 linguriță de sare de mare, se dizolvă în 1 litru de apă fiartă caldă. Această soluție salină slab concentrat, astfel încât este potrivit pentru copii mici. Sare de mare reduce inflamația, inhiba infectia si subtiaza mucus. Se aplică de multe ori ser fiziologic nu este recomandat pentru sugari copii.

ceaiuri de plante

Unele plante au proprietăți medicinale. Musetelul este cunoscut pentru efectul său antiinflamator, inhibă răspândirea infecției. Un decoct slab de mușețel poate fi spălate copil cioc. ceai de plante într-o cantitate de 1 lingura umplut cu 1 cană de apă și adus la fierbere. După o jumătate de oră bulionul este filtrat cu grijă. Pentru a spăla un nas copii, mușețel bulion insufle 1 picătură în fiecare nară.

Caracteristici duza de spălare în fază incipientă

Trebuie remarcat faptul ca pediatrii nu recomanda duze de spălare pentru copii mici, folosind spray-uri. Faptul că spray-urile creează un jet puternic, care ar putea afecta integritatea mucoasei nazale, și în afară de sare lichidă la presiune ridicată poate cădea în tubul auditiv. a fost vărsat lichid în urechea plumb mijloc la dezvoltarea otitei medii, ceea ce va agrava situația.

Astfel, termenul „lavajul nazal“ la copii sub un an presupune îngroparea soluție plutitoare în derivă în pasajele nazale, dar nu și inundații zapryskivanie.

Sfaturi mame de copii pentru a combate congestia nazală

 • Prima și cea mai importantă regulă: în cazul în care copilul nas înfundat, consultați un medic. Nu te grăbi să auto-medicate! Adresați-vă medicului dumneavoastră cum să se spele dreapta copii nas?
 • Odată cu apariția bec buy-hotei copilului de a scoate mucusului din nas copilul. Copiii de mai mulți ani, nu știu cum vysmarkivatsya, au nevoie de ajutor.
 • Înainte de copii picurare desemnat medicul vasoconstrictor picaturi aranja duza de curățare, inclusiv prin spălare.
 • În orice caz, nu se expune cavitatea nazală a legumelor pentru copii și alte tipuri de sucuri „medicale“: aloe, ceapa. Mulți nu-și dau seama cât de periculos este. Chiar și inofensivă la prima vedere, clătirea nasul cu laptele matern poate provoca otita medie. Această metodă de spălare incorectă.
 • În cazul în care copilul dumneavoastră are o răceală, de multe ori lasa piept pentru a compensa deficitul de lichid. Deci, organismul face fata cu boala mai repede.

Pentru a rezuma

Copiii mici sunt foarte vulnerabile și neajutorat. Chiar si rinita banale, la sugari poate provoca frica. În cazul în care duza este înfundată firimiturile, trebuie să apeleze la un medic pediatru la tratament competent desemnat. Irigarea nou-născutului nasul nu trebuie, în toate cazurile. Această procedură este necesară numai în cazurile în care răcelilor firimiturile, rinita, sau SARS. Pentru a obține o crustă de la gura de scurgere, nu neapărat să recurgă la spălare, ele pot fi scoase cu un flageli de bumbac îmbibată cu ulei de vaselina.