Cum să se spele procedurile de pregătire și de spălare care alăptează nas pentru copii

ORL> Copii afecțiuni ORL> Mai bine si cum sa se spele copilul care alăptează nas

Sugarii observate adesea secreția excesivă de secreție, rezultând în lavajul nazal al evenimentului sunt pur și simplu de urgență. Secreții nazale la sugari este adesea determinată de caracteristicile fiziologice și o vârstă puțin, dar uneori vina boala catarală.În ambele cazuri, fiecare mamă este important să știe cum să se spele nas care alăptează copilul, face totul bine și nu face rău copilului. O serie de manipulări simple, poate ajuta ușor curate secreția excesivă a cavității nazale mucoase și grudnichka așa-numitele cruste congelate care vor fi la fel de util și plăcut pentru copil.

Când trebuie să se spele nasul sugarilor

Cum să se spele procedurile de pregătire și de spălare care alăptează nas pentru copii

Clătirea nas - este un complex de proceduri de igienă și terapeutice pentru scopuri terapeutice sau profilactice

Înainte de a organiza sugari spălături nazale, este important să se verifice fezabilitatea acestui eveniment. Premisa de bază a necesității procedurii - apariția unui congestie nazală pronunțată într-un copil, nu contează cum se manifestă (respirație grea în timpul mucusului din nări, etc.).

fenomene similare afectează în mod negativ nu numai confortul copilului, dar, de asemenea, asupra sănătății sale, de aceea este important să se identifice rapid nevoia de spălare și punerea în aplicare a acesteia.

Clătiți nasul de sugari, este necesar să se stabilească ce a cauzat congestia și de a elimina factorul care influențează formarea de mucus în exces. Principalele motive pentru creșterea cantității de secreții sunt:

 • răceli
 • reacție alergică
 • incomod pentru condițiile de mediu pentru copii (temperaturi scăzute, umiditate sau uscăciune ridicată etc.)
 • dentiție

Numai prin luarea de măsuri eficiente pentru a elimina cauza congestiei nazale într-un copil, se speră că orice probleme cu sănătatea lui nu apare și nu este necesară re-spălare. Elimina problema trebuie să se bazeze pe motivele apariției sale, sau mai degrabă:

 • alergii sau o soluție salină rece, în valoare de mucoasă medicamente necesare extra hidrateaza copilului
 • boala catarală este important să se vindece complet copilul
 • creșterea dinților va aștepta pur și simplu

Cu toate acestea, trebuie înțeles faptul că în a scăpa de oricare dintre problemele care cauzează congestia nazala la copii, nu se poate renunța la spălare. Acestea ar trebui să fie efectuate atât timp cât curge nasul nu este complet înapoi în jos, pentru că prin sistematică prin spălare copilul se va simți confortabil și nu capricios.

Proceduri de preparare și spălare cioc

Cum să se spele procedurile de pregătire și de spălare care alăptează nas pentru copii

lavajul nazal va ajuta copilul sa scape de mucus, scuti umflarea și eliberarea de respirație

Luând act de necesitatea lavajul nazal la sugari, este necesar de a iniția procedura, chiar dacă anterior trebuia să facă. Folosind recomandările prezentate mai jos, fiecare mama noi trebuie să facă față nu este întreprindere dificilă.

Astfel, trebuie să facă Paramount unele preparate. Acesta este după cum urmează:

 • Se prepară sau de cumpărare, în cazul în care există este necesar să se spele lucrurile. Acestea includ: o para sau o seringa pentru a spăla înseamnă șervețele hipoalergenice și muguri de bumbac.
 • Se prepară o soluție de spălare. De regulă, este necesar fie să se aplice metodele naționale de fabricație (care nu este întotdeauna adecvată), sau se prepară o soluție a fondurilor achiziționate în farmacie urmând instrucțiunile. Mijlocul cel mai primitiv pentru clătire este o soluție salină care este preparată prin amestecarea unui cană plină cu apă caldă și se fierbe cu două lingurițe de sare de mare.
 • După ce a efectuat cele două etape de pregătire anterioare, trebuie să formați soluția implicată într-o pară sau o seringă. Apoi, puteți începe procedura în sine.

Clătirea nasul sugarilor deținute de următoarea succesiune de acțiuni:

 1. Verticală ridicați copilul ținându-l în același timp deasupra bazinului. Aveți grijă, astfel încât gura lui a fost deschisă. Acest lucru este important, deoarece lichidul va curge în jos nazofaringe limbii. În caz contrar, copilul poate sufoca puternic.
 2. începe ușor tastarea soluție promyvatelny într-una din nările. Prima presiune pe o para sau o seringă nu trebuie să fie prea puternic. Amplifică puterea prin simpla apăsare a butonului atunci când grudnichok să se obișnuiască cu fluxul de intrare.
 3. uitam cu atenție ca copilul să nu aplece capul pe spate, terminați de introdus soluția într-o nară. Așteptați până când tot lichidul este vărsat din gura lui. După aceea a efectua spălarea, ci prin cealaltă nară.


Pentru a curăța pasajele nazale utilizați după spălare sau de pere sau din bumbac cu ulei de flagele mici sunt importante introduce mai mult de 2 cm în fiecare nară.

Citește și: Cele mai eficiente antibiotice pentru copii Tuse

Metoda de mai sus se aplică pentru acei copii care pot fi deja pe cont propriu sau cu ajutorul altora pentru a ține capul. Dacă grudnichok încă nu poate fi lung în poziție verticală, nasul trebuie să efectueze spălare, după cum urmează:

 1. Pune grudnichka înapoi și începe să sape promyvatelny soluție este doze foarte mici, cu o pipetă.
 2. Avand ambele nări lavaj, efectua purificarea pasajelor nazale, în conformitate cu punctul 4 din algoritmul anterior.

Pentru sugari eficiente de lavaj nazal suficient pentru a face totul în mod clar, corect și fără grabă, folosind informațiile furnizate mai sus. De asemenea, nu uitați că, înainte de punerea în aplicare a spălat, este important să se elimine toate alocarea inutilă a unui secret, folosind pere sau șervețele.

Formulările medicamentoase pentru lavajul nazal

Cum să se spele procedurile de pregătire și de spălare care alăptează nas pentru copii

Aqua Maris - mijloace pentru lavajul eficiente de droguri nazale

După cum sa menționat anterior, este necesar să se prepare o soluție specială pentru lavaj nazal. Există două tipuri principale de fonduri pentru aceste scopuri: fierte cu propriile sale mâini sau achiziționate în droguri farmacie medicamente. Acestea din urmă sunt mai eficiente, deoarece acestea nu ajută doar să se spele calitativ copii nas, dar, de asemenea, ucide microbii.

Preparate medicamentoasa au o clasificare majoră care definește metodele pentru efectele lor asupra organismului. aceasta se face pe baza cărora un agent special.

soluții de spălare Farmacie sunt disponibile în trei variante:

 • în soluție salină
 • bazate pe apă de mare
 • bazate pe infuzii din plante

În funcție de ceea ce componente de bază medicamente suplimentate pot avea proprietăți, cum ar fi:

 • anti-inflamator
 • antibacterian
 • vindecarea rănilor
 • antihistaminic
 • vasodilatator

Cele mai populare si eficiente solutii pentru lavajul nazal la sugari, care pot fi cumpărate peste tejghea sunt după cum urmează:

 • Aqua Maris - soluția a fost făcută pe baza apele Mării Adriatice. Acesta are un efect antiseptic. Excelent reduce umflarea si inflamatia membranei mucoase. Este de asemenea implicată activ în excreția secrețiilor în exces din pasajele nazale. Pentru sugari înseamnă produs sub formă de picături.
 • Akvalor - de droguri, realizat pe baza de apa de mare. În structura sa nu există conservanți artificiali, astfel încât este complet hipoalergenic. Ea are aceleași proprietăți ca și Aqua Maris. Disponibil sub forma unui spray.
 • Humer - o soluție care este compus în întregime din apa de mare izotonica. Ea posedă toate proprietățile care pot fi caracterizate prin mijloace pentru spălarea nasului. Prezentat sub forma unui spray.

În plus față de acești agenți de mai sus pot găsi o serie de alte soluții de farmacie, destul de eficiente pentru lavajul nazal. Achiziționarea și utilizarea poate fi absolut oricine, atâta timp cât copilul a fost alergic la componentele unei componente.

rețete Folk pentru lavajul nazal

Cum să se spele procedurile de pregătire și de spălare care alăptează nas pentru copii
Irigarea nasul poate fi un copil, folosind populare rețete pentru instrumente de casă. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că o astfel de practică, dacă nu sunt contraindicate, dar nu se aprobă.

Punerea în aplicare a lavajul nazal la sugari astfel de soluții este de dorit numai în acele cazuri în care nu există posibilitatea de a dobândi o pregătire medicală de la farmacie.

Se prepară o soluție promyvatelny cu mâinile pot fi următoarele rețete populare:

 • remarcat anterior de realizare, care este preparat prin amestecarea unui cană plină cu apă caldă și se fierbe cu două lingurițe de sare de mare.
 • De asemenea, o soluție eficientă promyvatelny poate fi preparat din orice concentrație scăzută de plante medicinale decocție (mai puțin de 1 linguriță la 1,5 cană de apă).
 • Cea mai sigură metodă - lavaj nazal cu soluție salină normală. Puteți să-l cumpere, dar puteți face personal, o soluție de 1 linguriță de sare de mare într-un litru de apă fiartă.

Experiment și se adaugă la soluție, de exemplu, iod sau sodă nu este necesară. Nu uitați că aceasta este o micuții sensibile, astfel încât folosesc substanțe prea puternice pot usca pur și simplu mucoase și cauza probleme mai grave. Vă doresc sănătate!

Cititorii placut:

 • Cum să se spele procedurile de pregătire și de spălare care alăptează nas pentru copii
  Tratamentul eficient al prelungite ...
 • Cum să se spele procedurile de pregătire și de spălare care alăptează nas pentru copii
  Principalele simptome și cauze ale laringitei
 • Cum să se spele procedurile de pregătire și de spălare care alăptează nas pentru copii
  Primele simptome de raceala si metode de ...
 • Cum să se spele procedurile de pregătire și de spălare care alăptează nas pentru copii
  Tratamentul conservator polipilor în ...

Partajați acest lucru cu prietenii tai! Rămâi sănătos!