Cum să te îmbraci copilul, cum sa se imbrace, etichete nou-născut, nou-născut

Parintii de multe ori simt că rece pentru copilul pe care ar trebui să încheie cu căldură posibil. Cum ar trebui să poarte un copil să se simtă confortabil?Înainte de a începe a discuta problema principiilor care trebuie urmate, dressing copilul, merita sa ne amintim despre caracteristicile termoreglare nou-născut.

În termen de producție sugari se încălzește ușor înainte de intensitate de căldură. Cu toate acestea, în prima lună de viață și a proceselor de producere a căldurii și a proceselor de pierdere de căldură mai perfectă. Acest lucru este valabil mai ales copiii prematuri sau mici, greutatea corporală la naștere a fost de aproximativ 2,5 kg sau mai puțin. Nou-nascutii au destul de subțire strat de grăsime subcutanată, care joacă un rol major în protejarea organismului de la hipotermie. Pe de altă parte, la nou-născuți care nu sunt încă operaționale glandele sudoripare sunt responsabile pentru revenirea excesului de căldură prin evaporarea transpirației de la suprafața pielii.

Cum să te îmbraci copilul, cum sa se imbrace, etichete nou-născut, nou-născut
Prin grosime luna a stratului adipos subcutanat mărește protecția împotriva hipotermiei devine astfel mai bine. Dar procesele de transfer termic sunt încă imperfecte: glandele sudoripare incep sa functioneze in mod activ la numai trei ani în viața unui copil.

Aici sunt caracteristicile termoreglare și necesitatea de a lua în considerare punerea firimituri. copilul nou-născut trebuie sa se imbrace un pic mai cald decât copilul cu vârsta de peste o lună. Dar, în general, în această chestiune ar trebui să se concentreze asupra senzațiilor de confort cu amendamentul că sala atunci când un adult pare temperatură scăzută, copilul poate fi destul de confortabil și cald atunci când adult - copil poate fi fierbinte.

Pe aceeași stradă există o relație inversă: dacă copilul este încă într-un scaun cu rotile, apoi în perioada rece a anului se poate îngheța mai repede decât un adult, care este încălzit prin contracții musculare activ.


Ceea ce a pus copilul acasă?

Temperatura aerului din camera în care mai mult timp este un copil nou-născut, trebuie să fie în intervalul 23-24 ° C, când este treaz, și 22-23 ° C când copilul doarme.

Această temperatură este prea mică poate părea la un adult, dar copilul este îmbrăcat în mod corespunzător, se va simți confortabil.

Dacă temperatura camerei este menținută la 24 ° C, nou-născut (de la naștere până la 1 lună) pot fi îmbrăcate salopete tricotate, corp sub care poate fi purtat - tricou „combinat“ cu chilot, va purta capac cu o temperatură a aerului din încăpere nu mai mică de 22 ° C nu este nevoie. nu a recomandat punerea accidental copilul un pic mai cald, atunci când acesta este în fază incipientă - pentru că în acest caz nu este în măsură să se miște în mod activ. După cum se știe, contracții musculare active, contribuie la generarea de căldură semnificative și încălzirea corpului. De aceea, copiii care nu sunt infasurate, sunt la risc mult mai mic de congelare decât colegii lor de creștere în scutece.

În timpul somnului, copilul trebuie să fie protejat cu o pătură de lumină sau covor. În pături ochiurilor de plasă disponibile comercial care scurgere de aer - chiar și în cazul în care copilul înfășurat într-o pătură cu capul. Pe de altă parte, pătura netă păstrează temperatura confortabilă.

Nu este necesar să se folosească pături prea cald - lână sau bumbac. Sub această pătură este probabil supraîncălzire copilul.

Acel copil nu este dezvăluit într-un vis, puteți utiliza saci de dormit speciale pentru copii, fabricate din material izolant.

Acestea sunt montate pe umerii copilului, cum ar fi cursoare, în timp ce picioarele sunt complet cuibărit bine cusute partea de jos a sac de dormit.

În zilele fierbinți de vară, în timp ce la domiciliu, copilul poate fi folosit cu ușurință posibil - în timpul zilei este de ajuns pentru a pune pe un corp. La noapte, în cazul în care puteți reduce temperatura aerului din cameră la un spectacol confortabil, aveți nevoie pentru a pune pe un costum subțire.


În această rochie copilul pentru o plimbare?

Imbraca copilul pentru o plimbare este cel mai bine ca mama însăși îmbrăcat, adăugând un alt strat suplimentar de îmbrăcăminte. De exemplu, în vreme rece de iarna Fotografii (-5 - -15 ° C), trebuie să fie purtat pe corp și salopeta tricotate pulover de lână și de sus - combinezonul. Apoi, trebuie să puneți copilul într-un plic special. De preferință, dacă aceasta este făcută din blană, cum ar fi piele de oaie. Pe capul copilului să fie tricotate capac și o pălărie cald. Recent, vânzare căști de protecție de iarnă acolo având o lână interioară din tricot de bumbac și stratul superior. Unele modele au un încălzitor în frunte și urechi. Desigur, în acest caz, nu este nevoie de a purta ceva în interior.

Nu este necesar să înfășurați fular fața copilului lână, închizând gura și nasul. Acest lucru este nu numai util, ci și dăunătoare, pentru că un nas și gură constantă folie creează premisele pentru o hipotermie bruscă în cazul în care această protecție nu este dintr-o data. membranelor mucoase ale gurii și ale nasului perfuzat foarte abundent care asigură temperaturi crescute în gură și nas, care, în sine previne subrăcire. Mai mult decât atât, contactul cu mucoasa permite aerului rece să antreneze mecanisme de apărare pentru a consolida sistemul imunitar.Cum să te îmbraci copilul, cum sa se imbrace, etichete nou-născut, nou-născut
În afara sezonului (primăvara și toamna), dressing copilul, trebuie să se bazeze pe vreme. În acest caz, în cazul în care strada nu este foarte rece (până la -5 ° C), nu există nici un vânt și umed, doar trei straturi de îmbrăcăminte: bodysuit, salopeta și îmbrăcăminte exterioară - semisezon de ansamblu. Anvelopa poate fi făcută din syntepon subțire; în schimb, este de asemenea posibil să se utilizeze o pătură.

Pe cap acest moment al anului purta încă două pălării - subțiri și calde. Ele pot fi înlocuite casca având un strat superior de bumbac. În cazul în care primăvara sau toamna umed și vânt, apoi se pune mai bine în aproape același mod ca și în timpul iernii copilului, având în vedere că vântul umed și foarte mult crește riscul de hipotermie chiar și la aer zero temperatura, de vară, dressing un copil pentru o plimbare, trebuie remarcat faptul că în timp ce în cărucior, copilul poate supraîncălzi rapid, deoarece în interiorul transportului rupt circulația aerului. În cazul în care, cu toate acestea, în acest caz, copilul este îmbrăcat și cu grijă excesivă, supra-încălzirea are loc de două ori mai repede.

În timpul verii, în vreme caldă doar corpul poate fi pus pe copil. Doar atunci când vremea permite, este necesar să se deschidă mâinile și picioarele - aceasta este una dintre măsurile de prevenire a rahitismului, ca și sub influența razelor ultraviolete produse de vitamina D.

Un copil mic pare atât de neajutorat și vulnerabil, am instinctiv căuta să-l îmbrace mai cald, cu atenție înfășurați. Ni se pare că trebuie să fie neapărat rece, el se ocupă de frig sau de picioare. În încercarea sa, ne îmbrăcăm aproape întotdeauna copilul prea călduros, oferindu-i un deserviciu. În primul rând, fiind îmbrăcat mai cald decât ai nevoie, copii supraîncălzește. Mai ales este vorba de copii - primele luni de viață. Supraîncălzite, miez de pâine începe să vă faceți griji, plângând. În al doilea rând, purtarea transpiratii copii prea cald, care sunt cunoscute pentru a creste riscul de raceli. În cele din urmă, copiii care sunt îmbrăcați în mod regulat cu migală excesivă, în mod constant supraîncălzite, sunt mai sensibile la răceli și boli virale. Faptul este că, în acest caz, sistemul lor de termoreglare nu este antrenat. Copilul este în continuă luptă cu supraîncălzirea și cea mai mică scădere a temperaturii este percepută ca stresul, pe care organismul nu poate răspunde în mod adecvat. Prin urmare, chiar moderată, iar scăderea mai accentuată a temperaturii mediului ambiant determină o slăbire bruscă a apărării imune, iar copilul cade bolnav.

Atât acasă, cât și de mers pe jos pentru a determina dacă copilul nu prea îmbrăcat cu căldură poate, senzație de pielea de pe gât și partea superioară a spatelui. În cazul în care aceste zone ale pielii fierbinte la atingere, atunci când sunt ude, nu există nici o îndoială - copilul cald. În cazul în care nou-născut este supraîncălzit, este, după cum sa menționat deja, strigând, anxios, nu pot dormi. Pielea lui are o culoare roșu aprins, pulsul accelerat. De multe ori, în astfel de cazuri, temperatura corpului bebelușilor se ridică la cifre semnificative.

În acest caz, se dezbrace complet copilul să bea apa la temperatura camerei și după 10 minute pentru a măsura temperatura corpului în mod repetat. In mod normal, organismul ea vine repede înapoi la normal. Dacă acest lucru nu se întâmplă, puteți șterge gât, axile, cutele cot, cutele abdomenului si zona din spatele genunchilor cârpă umezită cu apă rece - acest lucru va crește transferul de căldură.

Determina dacă copilul nu este rece, este posibil, după ce a simțit nasul. Aflați temperatura mâinilor și picioarelor nu pot fi: zonele de piele în mod normal, întotdeauna mai rece decât pielea de pe stomac, cap sau spate. Pe stradă, în vreme rece de iarna este necesar pentru a monitoriza culoarea pielii de pe fata. Dacă ea devine palid - astfel încât copilul este rece. Shake-ul congelat poate primul copil - termoreglare a inclus componenta musculară, și apoi ca ingheata, face mai puține mișcare activă - astfel, organismul său „salvează“ energia necesară pentru a menține temperatura.

Pediatrica Alergii: Ce trebuie să știți?

Pat Spider alimente. Ce știi despre ele?

Concursul „limba de fericire“

Urcă-te pe studiu snacks-uri utile pentru copii de la 1 an

Acest lucru despre insecte, pur și simplu nu știu!

Mama merge pe urmele de cercetare

Enciclopedia de insecte: toate distracție

gustare gustoase și sănătoase pentru copii

Aici ele sunt benzi prețuite! Ce să faci în continuare?

Legate de posturi pe tema „Cum să poarte un copil“

 • Cum să te îmbraci copilul, cum sa se imbrace, etichete nou-născut, nou-născut

Cum să poarte un nou-născut?

 • Cum să te îmbraci copilul, cum sa se imbrace, etichete nou-născut, nou-născut

  Cum de a alege haine pentru copii

 • Cum să te îmbraci copilul, cum sa se imbrace, etichete nou-născut, nou-născut

  Copiii alergici la ceea ce trebuie să știi mama mea?

 • Cum să te îmbraci copilul, cum sa se imbrace, etichete nou-născut, nou-născut

  Și ce făceai în 2 ani?

 • Cum să te îmbraci copilul, cum sa se imbrace, etichete nou-născut, nou-născut

  Copiii din celule. la Londra, 30 de ani de mers pe jos copiii lor

 • Cum să te îmbraci copilul, cum sa se imbrace, etichete nou-născut, nou-născut

  Cum sa te imbraci copilul pentru vremea?

 • Cum să te îmbraci copilul, cum sa se imbrace, etichete nou-născut, nou-născut

  Cum să te îmbraci nou-născut?