Cum se determina temperatura în cuptor, fără un termometru - femeie s zi

Proprietarul sobelor de gaz vechi de multe ori nu caută să schimbe tehnica dovedit a unui nou, chiar mai tehnologice și de cost - beneficiu al produselor vechi este de obicei comoditatea de tratament. Cu toate acestea, se pune întrebarea cum se determină temperatura cuptoarelor vechi, deoarece în rețete moderne de obicei specifica intervalul dorit de încălzire în cuptoare cu grade Celsius și gaz sunt vechi gradație de producție în clivaj sau care nu sunt prevăzute cu dispozitive pentru măsurarea încălzirii.  • Cum se determina temperatura în cuptor, fără un termometru - femeie s zi

Cum se determina temperatura în cuptor, fără un termometru: se coace în mod corespunzător

Comparație între scale de măsurare

In mod traditional, sobe cu gaz produse în URSS și CSI (Cehoslovacia, Polonia) a fost utilizată clasificare divizare termometru intern în opt segmente. În consecință, elementele desemnate scală de la 1 la 8 și apare o întrebare pentru a determina temperatura în cuptor de figuri. Deoarece temperatura maximă în cuptoare casnice nu cresc peste 360 ​​de grade Celsius (în medie), atunci putem încerca să calculeze temperatura de calibrare de potrivire independent.  • Trebuie remarcat doar că, chiar și cu încălzire minimă (nivelul 1), de obicei, se încălzește până la 150 de grade.
  • Prin urmare, temperatura normală de coacere - 200 ... 220 grade - corespunde la aproximativ 4 ... 5, dar acceptabil pentru fabricarea biscuiților - nivel 3.
  • Cea mai mică căldură posibil, potrivit pentru fructe uscate de uscare sau de gătit bezea, boabe este de aproximativ 70 ... 90 grade Celsius și se realizează în plăci convenționale numai prin controlul diferenței între ușă și partea principală a cuptorului.

Mai multe informații precise pot fi obținute din pașaportul produsului în cazul în care a fost păstrat. Cu toate acestea, utilizarea prelungită poate face ajustări la nivelul real al încălzirii. Deci, este recomandabil să-l verifice experimental.

Cum de a determina temperatura fără un termometru?

În cărți vechi de opțiunea de menaj propus aproximeze gazul de încălzire, lemn sau energie electrică (cărbune), placa fără termometru. În acest scop, la locul în care se află în mod normal, tigaie (tigaie, forma, tigaie) pentru a coace produsul, broșură pus hârtie de scris obișnuită. Acest lucru se face atunci când cuptorul este deja incalzit, atunci a fost mai mult de 10 minute după pornire. Apoi, urmați foaia de timp carbonizarea, observând temperatura în grade Celsius:

· 5 secunde - 270 ... 300;

· 15-250 ... 270;

· 30-230 ... 250;

· 1 minut - 200 de mai sus;

· 5 minute 180 ... - 200;

X 10 minute - mai puțin de 180.

Când este încălzit la 150 de grade sub hârtia nu este carbonizat. Deci, această metodă este potrivit pentru cei care se întreabă cum de a determina temperatura în cuptor, fără un termometru.