Cum se intarca un copil musca unghiile tratamentele sale, sfaturi

Atunci când un copil începe să muște unghiile sale, nu poate deranja părinții săi, care încearcă să scape de un copil obicei prost în moduri diferite: degetele pătate de muștar, a pus pe mănuși, stick cu cuie lipirea ipsos, abuzat. Asta face greșit.Această problemă este adesea de natură psihologică, și a spus că copilul este într-o stare de stres, și, astfel, se oferă să cunoască sentimentul de insecuritate și stima de sine scazuta. Înainte de a intarca un copil musca unghiile, părinții ar trebui să examineze cu atenție disponibile în literatura de specialitate disponibile gratuit pe acest subiect, consultați un psiholog.

Sursa problemei

În opinia multor părinți, proprii lor copii acest obicei persistă, și de multe ori se întâmplă ca o persoană continuă să mușca degetele, a depășit de mult timp piatra de hotar de 12 ani. Acest lucru este tipic pentru tineri, pentru că femeile sunt mai mult în uitam frumusetea degetelor, manichiură. Această dependență este în mare măsură psihologică, astfel încât părinții mai devreme începe să observe problema și să se ocupe cu ea, cu atât mai bine.

Înainte de a intarca un copil musca unghiile, aveți nevoie pentru a determina de ce o face. În cazul în care copilul mușcă unghiile, motivele psihologi, inclusiv Dr. Komarovsky, sunt următoarele:

  • sentiment de anxietate, depresie;
  • stres (scandaluri în familie, divorțul părinților);
  • nemulțumire;
  • protest (copilul se simte furie, agresivitate și vrea să supere părinții lor);
  • încerca să imite idolul său (adesea inconștient);
  • plictiseala (copilul nu este nimic de făcut, și el încearcă să scape);
  • fobie, frica obstriganiya cunoscut sub numele de unghii;
  • acțiuni obsesiv-compulsive.

Cum se intarca un copil musca unghiile tratamentele sale, sfaturi
În cazul în care copilul dumneavoastră are un obicei a apărut după ce a mers la școală la vârsta de șase sau șapte ani, acesta poate semnala experiențele asociate școlii. Practic, este o relație proastă cu colegii, probleme cu învățarea curriculum-ului.

Explicați de ce un copil musca unghiile sale, poate fi îngrijirea necorespunzătoare a unghiei, atunci când mama, tăierea unghiilor, face foarte scurt, nu-mi place copilul. El, prin urmare, pentru a evita această procedură, gnaws unghiei, și în același timp, pielea din jurul ei. De asemenea, este adesea cazul în care pielea din jurul unghiilor apar bavuri de la care copilul încearcă să scape de dinți.

degetele muscand din copilărie se poate manifesta la varsta adulta. De exemplu, atunci când o persoană se învinovățește pentru orice acțiune, ar putea fi, de asemenea, o explicație pentru ce oamenii musca unghiile lor. Motivul poate fi acuzații de cei dragi, presiunea psihologică din partea lor, pentru a face încercări de a forța efecte nedorite, precum și comparațiile constante cu prietenii și cunoscuții.

Prin urmare, în răspuns la întrebarea referitoare la cum să scape de roaderea unghiilor psihologi adult sau copil sublinia nevoia de oameni aproape menține o atmosferă pozitivă în familie. Comunice unul cu celălalt, fără a fi nevoie de scandaluri, plânge, și dragostea și atenția va contribui la îmbunătățirea situației.

rău obicei

Unghii-musca poate duce la diverse complicații neplăcute. La început, reacția la un astfel de „manichiura“ poate fi curățat și inflamația supurație ghimpi pielii si a dintilor: dupa acest tratament degete întotdeauna rămân înfășurate prin care pătrunde cu ușurință infecție. unghiilor și a pielii este în mod constant expus la dinti masurabile din jurul acesteia va avea un aspect bolnăvicios, formă curbată, care ulterior nu poate fi corectată.

Cum se intarca un copil musca unghiile tratamentele sale, sfaturi

degete muscand periculoase pentru sănătate, în sensul că prin gura în organele digestive cad cu ușurință organisme patogene care pot provoca infecții intestinale și viermi. De aceea, în vârstă de 6-12 oxiuri - un fenomen frecvent.

Pot apărea probleme cu dinții încă din copilărie. Infectarea poate pătrunde și provoca inflamații ale gingiilor, iar sarcina constantă pe aceleași dinți pot duce la slăbirea lor. De asemenea, nu se poate ignora faptul că unghiilor-muscand este întotdeauna o bătaie de joc și priviri piezișe colegii atât la copii cât și pentru adulți, și creează probleme în comunicare. Ulterior, acesta poate fi afișat pe o carieră profesională.Comportamentul părinților

Doar pentru a afla motivul pentru care copilul mușcă unghiile, putem da sfaturi despre cum să-l scape de problema și să crească unghiile frumoase la domiciliu. Rezultatele pozitive nu pot fi de așteptat imediat: această dependență este legată de activitatea sistemului nervos, deci trebuie să fie pacient.

În primul rând, psihologi, inclusiv Dr. Komarovsky, recomandat opri să abuzeze și să pedepsească copilul pentru ceea ce el este de mestecat pe degete, deoarece acest lucru va crește doar tensiunile. Prea puternică reacție a părinților va fi pentru urmatorul stres adolescent, nervi și el va musca unghiile chiar mai mult.

Cum se intarca un copil musca unghiile tratamentele sale, sfaturi
De asemenea, este posibil ca copilul își dă seama că acțiunile sale nu sunt ca părinții lor, vor beneficia de acest obicei ca un semn de protest sau de represalii împotriva lui neponravivshegosya soluții. Prin urmare, el nu se va gândi la modul de a opri musca unghiile sale, necesitatea de a le pune în ordine și să crească.

Acest lucru va determina ca obiceiul să fie stabilită, și va apărea în 3-ani, nu va dispărea, și 12, și chiar 20 de ani. Copilul nu a folosit obiceiul de a unghiile mușcătoare ca răzbunare, părinți, psihologi da sfaturi pentru a schimba reacția la comportamentul său. Aceasta înseamnă că copilul trebuie să se oprească să apese, vina, amenință, interzic. Acesta va fi ineficientă și va duce la efectul opus.

Este recomandabil să se acorde mai multă atenție copilului, angajarea cu el lucrurile sale preferate. Pentru copiii de până la 12 ani pot veni cu exerciții legate de lucrarea mâinilor și degetelor, care se poate face la domiciliu (desen, jocuri, designer, meserii).

Pentru a stimula copilul pentru a opri musca unghiile și le cresc, puteți veni cu un premiu pentru unghii frumoase pentru o săptămână sau două. Pentru fetele un cadou bun poate fi un inel, pentru un băiat cu vârsta sub 12 de ani - a mașinii. În cazul în care un adolescent este mult mai veche de 12 de ani, un dar depinde de hobby-urile sale.

povestiri amuzante

Cum se intarca un copil musca unghiile tratamentele sale, sfaturi
Pentru un copil mic, puteți scrie o poveste despre de ce nu poate musca unghiile sale. Pentru a face acest lucru, puteți spune povestea cum unul dintre personaje (cerb, elefant, tigru) îi plăcea să muște unghiile, deci cu el nimeni nu a vrut să fie prieteni, iar apoi este din cauza unui obicei prost foarte bolnav.

Foarte important, nu uitați să menționăm că totul sa terminat cu bine: un alt personaj poveste l-au ajutat să scape de acest obicei, spunându-i cum să se oprească musca unghiile sale, ajutându-le să crească. Împreună, ei au depășit multe obstacole și au devenit prieteni.

Cu un adolescent în vârstă de 12 de ani, poveste despre de ce nu se poate roaderea unghiilor, acesta nu va funcționa. Prin urmare, puteți pur și simplu spune-i: „Dacă roaderea unghiilor, vă zavedutsya viermi!“ - și pentru a explica modul în care se va termina. Există multe cazuri în care viermii au ajutat într-adevăr pentru a salva copilul de la un obicei prost (deși, de obicei, după ce a experimentat prima mana problema). Dacă mutați un exemplu similar, acesta poate convinge un adolescent de 12 ani.

Puteți pune, de asemenea, lucrurile în astfel de argumente puternice pe care copilul a devenit interesat de răspunsul la întrebarea cum să dezvăța musca unghiile si sa le creasca. Aici depinde mult de sexul și vârsta copilului. De exemplu, pentru a crescut fete argument ar fi că degetele Stubby arata urat, și să le arate elegant, este mai bine să crească. Pentru a stimula dorinta, este posibil să se facă o manichiură și a pus pe lac de unghii.

Boys întrebarea de ce să nu muște unghiile sale, se poate explica faptul că acest obicei este adesea ridiculizat de alții. Este de dorit cât mai des posibil, să încurajeze și să laude copilul: astfel el va dobândi un sentiment de încredere pe care îl va ajuta să învețe să se ocupe de incertitudine, anxietate, a scăpa de necesitatea de a musca unghiile sale, și să le permită să crească.

Cum se intarca un copil musca unghiile tratamentele sale, sfaturi

alte metode

Dacă convingi copilul, pentru a distrage atenția de la unghie, aceasta nu funcționează, puteți cumpăra într-un lac special farmacie care are un gust amar, și, prin urmare, capabilă să provoace disconfort atunci când copilul începe să muște unghiile. Cu toate acestea, această metodă este adecvată pentru fete, și va fi un răspuns bun la întrebarea cum să dezvăța musca unghiile sale pe mâini și să le crească. Dar, dacă este necesar să se intarca băiat, acest sfat nu se potrivește: este puțin probabil că se va provoca unghiile poloneză.

Avantajele de lac este că, spre deosebire de muștar, apa nu se spală saliva lui nu acționează pe ea. În plus, acest lac conține vitamine și minerale care întăresc unghiile, și este sigur pentru copii. Prin urmare, cu un astfel de lac se poate intarca rapid fata mușca degetele și de a construi în curând unghiile rupte.

In fiecare trei zile, stratul de lac aplicat susținut trebuie să fie eliminate și unul nou. Această parte a procedurii este necesară, deoarece în acest timp aplicat lacul de unghii nu mai este un gust amar. Dacă lăsați stratul vechi de vopsea după câteva zile, ea va înceta să facă față cu sarcina, ceea ce va contribui la reluarea obiceiului.

Dacă toate sfaturile de mai sus nu ajuta, iar copilul mușcă unghiile lui, care te fac sa vrei mai mult - este să se consulte cu un psiholog despre cum să se oprească roaderea unghiilor copil. Mai mult decât atât, consultarea cu un specialist cu privire la modul de a opri rosul unghiilor, avem nevoie nu doar copilul, ci și părinților, pentru că acest obicei este adesea asociat cu erori în educație sau în comportamentul lor, este necesar să se identifice și să ia măsurile corespunzătoare.

Dacă un copil nu este doar musca in mod constant unghiile, dar, de asemenea, în mod constant zvârcolindu picior, păr de mână netede, ticuri vizibile, acesta poate fi un indiciu al unei boli, cum ar fi o nevroză. În acest caz, este necesar ca Consiliul să abordeze la neurolog, care va desfasura activitati de cercetare si prescrie un tratament, dacă este necesar.