Cum se intarca un copil musca unghiile de ce apare, psihologi sfaturi

Mulți adulți sunt conștienți de un obicei de musca unghiile sale. De obicei, o facem în momentele de pasiune, atunci când încetează să mai poarte singuri de grijă, deși conștient că acest lucru indecent. Poate că muscand înrădăcinate în noi încă din copilărie, pentru că părinții noștri nu a dat lupta pentru atenția ei. Dar ce se întâmplă dacă aveți deja un părinte, și observați un obicei nociv cu copilul tau? În acest caz, întrebarea cum să intarca un copil musca unghiile, este foarte de actualitate.Cum se intarca un copil musca unghiile de ce apare, psihologi sfaturi

Se pare că, în scopul de a lucra în strategia de dreapta, ar trebui să răspundă mai întâi o altă întrebare - de ce copilul mușcă unghiile lui? Este el a fost prea nervos, în același timp, și este reacția lui naturală? Asta despre revendicările de știință.

De ce copilul mușcă unghiile

Psihologii pentru copii spun că pentru a obține răspunsul corect la această întrebare pe care trebuie să înțeleagă mai întâi cum se simte copilul tau, ce starea lui de sănătate mentală și fizică. Nu este necesar să se meargă la extreme și să scrie pe toate „prostul obicei“ sau „exemplu negativ.“

La copii, dorinta de a roaderea unghiilor este de multe ori aproape de netrecut, și o fac fără, la prima vedere, motivele. Medicii au introdus chiar și un termen medical special - „Onychophagia“ pentru a descrie acest fenomen. Așa cum se arată de către numeroși oameni de știință de cercetare, este destul de comună în societate. Iată câteva fapte:

 • aproximativ o treime din copiii cu vârste cuprinse între șase și 10 ani, rozi unghiile lor;
 • după 10 ani și 17 de ani, acest obicei preia jumătate din adolescenți;
 • Baietii musca unghiile lor mai des decât fetele.

Motivul principal pentru care copiii musca unghiile lor, medicii cred de stres, care de obicei însoțește orice schimbări majore în viața copilului sau adolescentului. Vă rugăm să rețineți: acest copil de 6 ani sunt deja încep să muște unghiile sale. Ce se întâmplă de obicei, pentru a le la această vârstă? Asta-i drept, ei merg la școală, vin la prima clasă. Deci:

 • ei au o mulțime de prieteni noi și profesori, în relațiile cu care pot exista unele dificultăți;
 • în adolescență, copiii încep să se înțeleagă pe sine în această lume, ei devin interesați de sexul opus;
 • Cel mai adesea există un astfel de factor de performanță școlară slabă ca volumul de muncă sau umflate.

Cum se intarca un copil musca unghiile de ce apare, psihologi sfaturi

Ajutor în lupta cu obiceiul ar trebui să fie în primul rând părinții

Se pare că copiii noștri, așa cum adulții musca, de asemenea, unghiile lor, din cauza unor experiențe nervoase. Dar dacă un adult tinde la situații stresante ca găsirea unei soluții la problemele cât mai curând posibil să se stabilească, atunci copiii de o astfel de condiție poate dura ani de zile.

Este o greșeală să creadă că copilul în cele din urmă el a „deveni prea mare pentru“ pofta de a mesteca unghiile - în cazul în care cauza este natura nervoasă, atunci fără a identifica toate motivele pentru care speranța nu ar trebui să fie. De asemenea, nu ajuta dacă începe să pună presiune pe adolescent, îndreptați-l de fiecare dată, pleacă de la el însuși. În final, sunteți doar adăugați la lista acestor factori cele mai nefavorabile care determina copilul trage unghii-muscatura.

Cu toate acestea, pediatrii nu ofera si fiziologie cu reducere. Există unele boli care pot dezvolta un stil de musca unghiile sale.

Ce trebuie să faceți

Este recomandabil să se acorde o atenție să-l imediat, atunci când acest fenomen a apărut încă - cu atât mai repede începe să se ocupe de problema, este mai puțin probabil că va crește într-un obicei irezistibil. Baza, așa cum am explicat deja, poate fi atât psihologic și se află în domeniul fiziologiei.

În primul rând aveți nevoie pentru a identifica cauzele, în plus, să fie pregătite că ele vor fi mai mult de unul. Începeți unul câte unul pentru a le lua în considerare pe listă, cu excepția cel mai puțin probabil, lăsând cele care sunt susceptibile de a exercita influența.

cauze fiziologice

Cum se intarca un copil musca unghiile de ce apare, psihologi sfaturi

Prezența paraziților în corpul copilului provoacă roaderea unghiilor

Să începem cu situațiile cele mai periculoase, care necesită o atenție specială.

 1. În corpul de copii crescuți paraziți. Ei au un impact negativ asupra sistemului nervos, inhiba ea, și ca rezultat - există un obicei prost. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că medicina occidentală se referă la astfel de factori destul de sceptici.
 2. Boli ale sistemului cardiovascular și nervos. Bolile cele mai tipice, capabile să genereze la copii un obicei prost, considerat aritmie si tahicardie. De asemenea, ele pot fi atribuite la boli de inima.
 3. In corpul copilului este pur si simplu nu suficient de anumite vitamine și minerale. În cazul în care dieta copilului este slabă pe componente, cum ar fi vitamina E si magneziu, se deprimă sistemul nervos. Copiii devin iritabil, obosit repede, un sentiment de anxietate.
 4. Lipsa de emoții pozitive. Dacă în mod frecvent intarca copilul de dulce, el începe să caute astfel să recupereze trata inaccesibile. În acest caz, de la cuie ronțăit, de exemplu, de doi ani copiii sunt destul de capabil să se simtă plăcere fizică.
 5. cuticula copil nu este bine întreținute așa cum ar trebui, și ghimpi lor irita firimituri. cuie roadere, copil cum să te facă o manichiură, din reflex încercând să aibă grijă de ei înșiși.


cauze psihologice

Cum se intarca un copil musca unghiile de ce apare, psihologi sfaturi

Certurile în familie sunt o creștere mare a provocateur roaderea unghiilor

Așa cum am menționat deja, în mediul copiilor de multe ori se află în așteptare pentru o varietate de situații stresante pe care trebuie să le depășească. Am numi cele mai importante.

În plus, anumite tulburări neurologice apar la copii foarte mici, care este încă prea devreme, nu numai în școală, dar chiar și în grădină. Iată câteva exemple tipice:

 • copii înțărcați și a început să se dezbrace de sticla;
 • Anterior, el a avut un obicei de degete supt, iar părinții au început să lupte cu ea. Ca rezultat, un obicei este pur și simplu înlocuită cu o alta;
 • copilul nimeni nu vorbește, nu e nimic de făcut, și el începe să roadă unghiile plictisit.

Impactul TV și calculator

Apropo, chiar și cei care au totul în ordine în școală și nu există probleme cu colegii, pot să apară, de asemenea, „Onychophagia“. În cazul în care copilul mușcă unghiile, motivele ar trebui să caute în activitățile sale de zi cu zi.

Care sunt cauzele de unghii ronțăit

Potrivit psihologilor, în cazul în care acest obicei nu lupta serios, ea poate deveni cronica. Ca urmare, deja un adult va fi arătat consecințele negative, cum ar fi:

remedii populare pentru a combate obiceiul

Dacă credeți că am reușit să elimine cauza fiziologice sau psihologice, dar a rămas un cui-musca, puteți încerca medicamentele tradiționale. Iată câteva sfaturi utile.

 1. Imprastiati degetele ceva amar. În 11 sau 12 ani, copiii au un astfel de „divorț“ nu se face, dar pentru firimiturile de la un an, se poate lucra. Dacă utilizați muștar sau suc de agave nu risca, puteți cumpăra un lac special, care este produs pentru copii. Acest lac este sigur, ar trebui să fie ușor de frotiu copil pe galbenelele. Datorită gustului amar, un astfel de instrument este pe deplin capabil să „recâștige“ obiceiul. Așa cum se spune - „ca cure“.
 2. Se acopera adezivul unghiilor. Acesta este un mod foarte eficient pentru copii: ciuguli un plasture, nici unul dintre ei nu vor.
 3. îngrijirea unghiilor corectă. Dacă a existat un cui musca fata - si invata-o sa aiba grija de unghiile lor. Deja de cinci ani, fetele pot face-ti o manichiura, folosind instrumente de manichiură set copiilor. Cu toate acestea, băieții vor fi, de asemenea, util pentru a învăța cum să aibă grijă de cuticulele și unghiile pentru a monitoriza.
 4. Confruntarea cu stresul. Daca unghiile de ronțăit din cauza nervozitate excesivă, ar trebui să învețe un copil pentru a elimina stresul în mod corespunzător. Pentru aceasta există exerciții speciale de respirație - respiratii lente (pentru adolescenți) sau un instrument, cum ar fi încleștare și came de relaxare (pentru copii).
 5. Elaborarea unui reflex condiționat. Pentru unii înseamnă că s-ar putea părea prea severă, dar este destul de eficient. Ai nevoie pentru a pune în mâinile bratara copilului, cumpărarea sau făcându-l din guma. De îndată ce observați că el a tras involuntar degetele la gură, doar trage brățara și da drumul. Guma de mestecat ar trebui să faceți clic ușor pe mâna copilului, astfel că nu a durut, dar este neplăcut. După 5 - 7 ori a produs un reflex condiționat, iar copilul însuși începe să monitorizeze comportamentul propriilor mâini.

Cum se intarca un copil musca unghiile de ce apare, psihologi sfaturi

Cu ajutorul unui copil special de unghii strat va fi mai puțin unghiilor-muscand până la dispariția completă a obiceiului

psihologii recomanda

Principalul lucru pe care trebuie să fie înțeles acei adulți care sunt interesați de ce să facă în cazul în care un copil mușcă unghiile - este necesar pentru a elimina sau a reduce stresul, ceea ce a dus la apariția unor astfel de obicei. Dupa indepartarea cauzei, atunci va fi mai ușor să se ocupe cu ancheta - acest lucru este cel mai bun sfat.

În plus, psihologii da părinților și alte sfaturi importante cu privire la modul de a intarca un copil musca unghiile.

 • În nici un caz nu certa copilul, fie că este vorba copil sau adolescent. În acest fel se va personaliza împotriva ei însăși, agravând factorii negativi deja existente.
 • Pentru a afla motivul pentru care, trebuie să vorbești deschis cu fiul sau fiica ta. Este de dorit ca tine sunt conștienți de grădiniță și școala lui afacerile, relațiile cu colegii. Cu alte cuvinte, părinții ar trebui să fie prieteni, nu doar profesori, și nu lăsați copiii singuri cu problemele lor.

Încurajați-vă copilul să se bazeze pe hârtie lor curte școală, prieteni și familie, folosind creioane colorate sau vopsea. Intuitiv, copiii aleg culorile închise pentru colorarea piesele pe care le creează probleme în viață.

Cu toate acestea, există probleme, pentru a face față cu care poate ajuta doar neurolog calificat. El va dezvălui cauza și sugerează cum să intarca un copil musca unghiile. Acestea pot avea nevoie de unele teste și efectuarea procedurilor medicale.

Cauza principală a copiilor roaderea unghiilor este stresul, și, în orice vârstă. În mod constant musca unghiile inconștient copilul încearcă să-și îndrepte atenția lor de a crea „puncte fierbinți“ în altă parte. De multe ori unghiile ciugulitură este însoțită de durere și care este, de asemenea, posibilitatea de a distrage atenția de la probleme.

Sarcina de părinți iubitori:

 • timp pentru a observa apariția obiceiurilor;
 • pentru a afla ce a fost cauza aceasta;
 • ajuta copilul pentru a elimina cauza de nervozitate, apoi asigurați-vă că obiceiul a dispărut treptat.

Cum se intarca un copil musca unghiile de ce apare, psihologi sfaturi
Ce metode de adoarmă un copil care rulează rapid și fără probleme (9 moduri + bonus)

Cum se intarca un copil musca unghiile de ce apare, psihologi sfaturi
Co-dormit mama si copil: „pro“ și „contra“

Cum se intarca un copil musca unghiile de ce apare, psihologi sfaturi
Ce se întâmplă dacă copilul nu vrea sau teamă să stea pe olita

Cum se intarca un copil musca unghiile de ce apare, psihologi sfaturi
Cum se intarca un copil din mâinile fără a deteriora psihicului

Cum se intarca un copil musca unghiile de ce apare, psihologi sfaturi
Cum de a preda un copil fără zasyspat rău de mișcare - rapid și fără isterie

Cum se intarca un copil musca unghiile de ce apare, psihologi sfaturi
Cum de a învăța și de a preda un copil să se spele pe dinți pe cont propriu