Cum se intarca un copil musca unghiile

Degetele cu unghiile roase și bavuri curățate uite vinovat ca răspuns la interogatoriu părinților scurt ... O poveste familiară? Obiceiul de a ciuguli unghiile si pielea din jurul lor pot să apară la copii la orice vârstă. Mai mult decât atât, aceasta poate suferi, deoarece există copii în 2 sau 3 ani, și adolescenți.Cum se intarca un copil musca unghiile
Cel mai adesea, un astfel de obicei este legată de dorința incontrolabilă a copilului care primesc astfel încât lasa un mic și trecere, dar satisfacție.

Acest fenomen are un nume - Onychophagia. Mai mult decât atât, există un alt tip de această problemă - dermatofagiya atunci când copiii musca pielea din jurul unghiilor.

Este aceasta o problemă obicei?

Din păcate, nu toți părinții considera Onychophagia problemă. Mulți dintre ei sunt profund convinși că, deoarece acestea cresc copiii mai mari vor intarca musca unghiile sale.

Potrivit psihologilor

Psihologii cred că onihofagiya- o reflectare a anxietății patologice la copii, care necesită o corecție obligatorie.

Potrivit statisticilor, numărul copiilor care au obiceiul de a mușca unghiile, creste in adolescenta si de 45%, în ciuda faptului că, în vârsta preșcolară este observată la 30% din totalul copiilor.

Principalul motiv pentru creșterea performanțelor este apariția dificultăților în viața copilului și reacția lui să-i pe măsură ce îmbătrânesc. Acesta este motivul pentru gândire care mai devreme sau mai târziu, o fiică sau fiu va depăși acest obicei - este periculos.

Corect să-l sprijine și să ajute la depășirea etapă dificilă în viață, înțărcare roaderea unghiilor o dată pentru totdeauna.

De ce copiii musca unghiile lor?

Cauzele Onychophagia pot fi atât de natură psihologică și fiziologică.

probleme psihologice

anxietate crescută

medici pentru copii cred că obiceiul de a unghiile ronțăie, precum și stilou mușcare similare, creion, pentru a vântului șuvițe de păr pe mâinile sale - este un semn clar de anxietate a crescut și chiar starea de depresie.

Cum se intarca un copil musca unghiile

Acești copii de la naștere excitabile, la fel de clar răspunde atât negativ și situația pozitivă.

vinovăție

Nu realizând în acest raport, copilul gnaws unghiile sau pielea din jurul lor, încercând în acest fel să-și exprime sentimentele, de multe ori se Învinovățindu abatere, angajarea în autoflagelare.

Cel mai adesea, vina pentru acest lucru este mediul înconjurător. Părinții prea stricte, presiunea de grup, profesori, comparații constante cu alți copii care nu sunt în favoarea unui copil duce la stres și agravarea anxietății.

Deci, la o vârstă fragedă, de exemplu, în 2 ani un astfel de stres poate provoca un scandal la domiciliu între părinți, înțărcare din sfarcurile, sau reinstalare într-o cameră separată. Austeră în astfel de momente se pot simți abandonat și singur, și a început să rontaie unghiile.

presiunea externă

lume interioară complexă pentru copii. Incarcatura adulți eșec personal poate necesita găsirea unui mod de automulțumire. Alarmat și undeva profund copil nefericit va găsi o cale de ieșire și să nu-l găsească, va începe să muște și muște unghiile lui.

De asemenea, apariția de acest obicei poate provoca atacuri fizice și psihologice din partea părinților, situația tensionată din familie, o distracție regulat la monitorul calculatorului sau ecranul televizorului.

Agresiune și apatieTrebuie să se înțeleagă că nu toți copiii musca unghiile lor pe mâini, din cauza stării de perturbare interne. Unii dintre ei exprima astfel agresiune, încercând să se retragă din părinți înșiși.

exemplu rău

În cazul în care copilul se va vedea că cineva din anturajul său mușcă unghiile, atunci probabil va prelua obiceiul ei înșiși.

Cum se intarca un copil musca unghiile

perfecționism

Copiii mai mari, de exemplu, în 4 ani, 6-8 ani, in mod regulat unghiile ronțăie poate dezvolta un sentiment de perfecționism asa. În dorința de a fi cel mai bun se străduiesc în mod constant față de idealul, care ar trebui să fie în reprezentarea părinților lor.

Pasionantă în acest caz, nu este nimic mai mult decât un mod simplu și la prețuri accesibile pentru a corecta locul de muncă de slabă calitate - nu atent îngrijită: unghiile inegal bordurate și pielea din jurul lor.

Alternativa la alte obiceiuri proaste

Un alt motiv - este înlocuirea unui obicei pentru altul. De exemplu, un copil care nu mai suptul degetului le pot antrena pentru a ciuguli vârful degetelor destul de inconștient.

În cazul în care copilul cu nimic de a face, el poate începe să se distreze la acest lucru cu ajutorul unui obicei prost. De asemenea, motivul pentru care sa produs poate deveni oboseala si de somn cronice privarea unui copil, care de multe ori duce la tensiune nervoasă și stres.

probleme fiziologice

unghiile tratate carelessly

Copil poate încerca să rezolve problema, în cazul în care părinții nu avea grijă de mâinile sale, fără a tăia unghiile și cuticulele timp.

Privind pentru distracție

Fac ceva ce nu este permis părinților, mulți copii obține cea mai mare placere. Nail-musca - una dintre aceste opțiuni.

Boli ale sistemului cardiovascular sau nervos

Este, de asemenea, cauza de tracțiune pentru a ciuguli unghiile pot deveni boli de inima si sistemul nervos.

Deficienta de vitamine și minerale

Primiți mai puțin necesare pentru creșterea și dezvoltarea normală a vitaminelor, copilul va căuta modalități de a scuti de stres și de anxietate, cultivarea un obicei ea.

Paraziți în organism

Helminths efect negativ asupra sistemului nervos imatur al copilului, ceea ce poate duce la iritabilitate crescută și dorința de a găsi pacea chiar și în ceva, de exemplu, în aceleași galbenelele de ronțăit.

Pentru a determina cauza principala a acestui obicei prost în copil, trebuie să-l urmăriți pentru un timp și pentru a identifica principala sursă de anxietate și iritarea. Numai după stabilirea adevăratului motiv ar putea fi de a găsi o soluție eficientă la această problemă.

Cele mai periculoase unghiile de ronțăit?

abordare a problemei superficială poate duce la consecințe grave - Onychophagia complicații.

Acestea pot include:

 • distorsionarea formei unghiilor, nu pot fi reparate;
 • forma degetelor de deformare pe mâinile sale;
 • reducerea vitezei de creștere a unghiilor;
 • inflamație în jurul unghiilor;
 • infecții intestinale datorate penetrării agenților patogeni la intestine;
 • infestarea cu viermi;
 • probleme dentare;
 • ridicol de colegii;
 • nesiguranță și inferioritate complexă a unui copil în viitor.

Greu de crezut, dar se agravează odată cu vârsta, problema poate câștiga enorm și dimensiuni destul strica viața unui adult, devenind un obstacol în calea auto-realizare.

Cum de a depăși un obicei prost: moduri simple

Deci, problema este identificată, motivele sunt mai mult sau mai puțin clare, consecințele prea clare, asa cum se intarca un copil musca unghiile lui? Oamenii - acestea sunt câteva alte metode în pediatrie.

Ce cale de a alege? Responsabilitatea pentru această decizie ar trebui să ia ei înșiși părinți.

Psihologii recomanda asta?

metodele tradiționale

 1. Ungeți degetele copilului ceva amar, cum ar fi sucul de agave.
 2. Învățați-firimiturile pentru a corecta respirație, fac exerciții cu el cams. Acest lucru va calma copilul și-l ajute să rezolve problema.
 3. Fetele pot face o manichiură frumoasă. Viitorul Lady nu numai opri musca unghiile sale, dar, de asemenea, deprindă grija de mainile tale.

Cum se intarca un copil musca unghiile

Ca o alternativă, puteți utiliza, de asemenea, creme speciale si lacuri cu un gust amar, care repulse rapid vânătoare copil musca unghiile.

Cu toate acestea, ține cont de faptul că efectele secundare ale unor astfel de mijloace ar putea fi de a introduce un nou obicei, acel copil, patentat de detectare înseamnă ca o pedeapsă, vrea să înlocuiască vechi.

Când aveți nevoie de un psiholog?

Sfaturi enumerate mai sus ar trebui să ajute la rezolvarea problemei copilului, care are obiceiul de a musca unghiile sale. Dar, dacă nici una dintre aceste soluții nu funcționează, cel puțin un pic pentru a îmbunătăți situația, și firimituri continuă să „mănânce“ unghiile și cuticulele.

Mai mult decât atât, în cazul în care arată excitabilitate, anxietate, care suferă terorile nocturne, și pe partea de sus că există probleme fizice - sângerare și inflamație în jurul galbenelele, va trebui să caute ajutor profesional imediat.

Medicul copilului dumneavoastră va determina adevărata cauză a problemei și de a ajuta intarca musca unghiile, indiferent de vârsta copilului.