Cum se prepara o tinctura de la fundamente de acasă

Din acest articol cuprinzător, vă va învăța cum să pregătească o tinctura acasa pe alcool sau vodca. Acesta va fi afectat doar principiile creării tincturi, astfel încât acesta va fi mai puțin semnificative în ceea ce privește scrisorile, dar nu mai puțin semnificative în ceea ce privește utilitatea.← susțineți-ne Repostare

Unele metode pentru prepararea băuturilor autohtone vor fi completate de retete interesante, care vă va ajuta să creați în bucătărie gustos, mult mai gustoasă decât magazin, tinctura.

Într-unul dintre articolele noastre, ai învățat cum să se dizolve alcoolul la domiciliu, așa că, dacă ați găsit o modalitate de a contrabandiștii respectabili, atunci vei trăi mult mai ușor. În cazul în care un astfel nu a fost în cartier, puteți folosi vodca, dar nu este cea mai bună idee. Alcoolul este un solvent foarte bun, deci cu cât este conținută într-un amestec apă-alcool, cu atât mai bine.

Vodka, așa cum este cunoscut, are o putere de 40% - este mic, gradul optim de alcool pentru perfuzii cu 45 și mai sus. Ridica gradul de vodca poate fi un mod simplu: pentru a turna un cuplu de bule farmaciei alcool etilic 96% - cu speranța de 1 litru de vodca. Obținem o soluție hidroalcoolică având o tărie estimată de puțin mai mult de 50% (în cazul în care nu Alcoolmetre utiliza diluare nostru alcool calculator în apă).

Cum se prepara o tinctura de la fundamente de acasă

tincturi Clasificare pe alcool

Unele teorie pentru curioși. Tinctura - băuturi alcoolice la 60%, soluția rezultată hidroalcoolică infuzie pe fructe de pădure, fructe, condimente și ierburi. De asemenea, adăugat pentru a le zahăr / sirop de zahăr și alte ingrediente. Desigur, procesul este mult mai complex decât pur și simplu amestec de alcool cu ​​diferite ingrediente. Tincturi necesită un minim de 3-7 săptămâni, ca un maxim - 2-6 luni de timp, astfel încât să fie pacient la început.

De asemenea, merită menționat este faptul că tinctura diferă semnificativ de lichioruri - trecut, au tendința de a obține fermentarea sau prin adăugarea la alcool sucul preparat în prealabil. Tincturile ca substanțe aromatice și uleiuri esențiale merge direct la alcool, și de ce ai nevoie de atât de mult timp. De asemenea, este demn de menționat faptul că pentru tincturi pot folosi diferite spirite: gin. rom, whisky bourbon, calvados, whisky, etc. Dar, cu alcool pur pentru a lucra mult mai ușor, pentru că nu trebuie să lupte cu gustul original al băuturii. Ne întoarcem acum la o scurtă clasificare care mynemnogo completat:

Tinctura de alcool amar - o cetate de 30-60%, sunt obținute ca rezultat al infuzie alcool de ierburi, rădăcini, semințe, frunze, boabe si cruste.

Infuziile de pe picant alcool - castel 30-60%, din alcoolul obținut în perfuzia la diferite condimente, urmată de filtrare sau prin distilare în coloană de distilare ( „dice“) sau un aparat preparată.

Tipuri reprezentative infuzii picante: acasă Becherovka și anason

Perfuziile la alcool dulce - castel 18-25% cu un conținut de zahăr de la 150 la 300 g zahăr per 1 litru de băutură, infuzia de alcool obținută pe fructe, boabe, rădăcină și alte produse, urmate de sirop preliminar sau zahăr / zahăr. De fapt, în cazul în care într-o astfel de tinctură de 300 până la 400 g zahăr per 1 litru, atunci este lichiorul, iar dacă este 350-500 g, atunci este lichiorul.

Sfaturi Alchimiștii tineri 18+:

  1. Inainte de fructe de padure intr-un recipient de înghețare a recomandat - astfel încât distrugerea structurii fibrelor, și fructe de pădure vă va da mai mult suc.
  2. Practic băuturi insista într-un loc întunecos, la temperatura camerei. Dar este posibil să se lase tinctura și soarele - modificări ale gustului, va fi un pic afumat, iar culoarea băuturii brichetă.
  3. Cea mai mare temperatura de infuzie, cu atât mai repede substanța reacționează cu un alcool - fizica elementara si chimie.
  4. Fructele pot fi pre-fry - caramel astfel format, care da băutura umbră mai nobil și gust.
  5. În timpul perfuziei nu este necesară pentru a deschide capacul pentru a încerca să adulmece sau să bea - se pot obține bacterii nedorite și oxigen, oxidarea alcoolului. Ca o excepție, unele tincturi nevoie de saturație constantă de oxigen.


Cum de a face o tinctura de alcool

Rețeta de bază pentru lichioruri amare. Se umple rezervorul cu o tinctura de 2/3 este bine spalate si sufla boabe uscate sau fructe felii. Se umple spațiul rămas cu alcool sau vodca, preferabil cel mult capac - deci nu alcool va fi oxidat. Se închide recipientul cu un capac sau cu o cârpă groasă și se pune într-un loc întunecos, la ora specificată în rețetă. La fiecare 3-4 zile, se agită băutură. După, infuzie de filtrare printr-o pâlnie cu un filtru, se toarnă într-un flacon curat / borcan și se pune într-un loc răcoros, întunecat timp de 2-8 săptămâni.

Rețeta de bază pentru infuzii picante. Se toarnă 1 litru de alcool sau vodca suma de mai sus, în rețete condimente și se lasă în rețeta de timp specificată. După, se filtrează printr-o pâlnie cu filtru sau depasi prin „cub“.

Rețeta de bază pentru lichioruri dulci. Se prepară biter și adăugați-l la gustul de sirop de zahăr 250-300 ml în raport de 1 litru. Pentru siropul, utilizează cantități egale de zahăr și apă; amestec de sirop și tincturi preîncălziți focul la 70. dar nu se fierbe. rece lichid si sticla; Depozitați într-un loc răcoros, întunecat. De asemenea, licoare dulce poate fi preparat în modul următor: la 1 L de alcoolul adăugat la rețeta de mai sus și picant numărul tincturi amare de fructe, boabe sau condimente; se adaugă, de asemenea, zahăr la calcularea 50-300 grame de zahăr la 1 litru. Zahărul poate fi înlocuit cu miere.

Tipuri reprezentative de lichioruri dulci, unde mierea se folosește de preferință: piper vodca. hrenovuha. Cranberry.

Retete infuzii

Mai jos este una dintre toate tipurile de tincturi prescripție descrise mai sus. Pentru a le pregăti, a se vedea mai întâi recomandările de mai sus, și numai apoi pe reteta in sine.

Tinctura de cireșe amare. 1.5-2 kg de cireșe un pic podvyalite în cuptor la foc mic; se adaugă apă, dacă este necesar; se toarnă cireasa pe aceeași gât de alcool sau vodca. Insistând 1,5-3 luni, agitând periodic infuzia. Cireșele underwire conține acid cianhidric, care este dăunătoare perfuzii numai după prelungite (mai mare de 6 luni). Prin urmare, în cazul în care băutura este filtrată în timp ce, oasele nu se poate scoate - ei vor da bautura gust mai rafinat. Daca turnat alcool coniac după perfuzie, pur și simplu se diluează o băutură la cetate de apă dorită.

Tinctura cu condiment scorțișoară. La 1 litru de alcool sau vodca, se adauga 3-4 linguri. linguri de afine uscate, 2 linguri. linguri zdrobit migdale, timp de 1 oră. lingură de scorțișoară (măcinat, de preferință, pe ansamblu) și coajă de citrice pudră, timp de 1 oră. cuișoare lingura si anason stelat. Insista băutură conform rețetei de bază timp de 1-2 săptămâni.

Cum se prepara o tinctura de la fundamente de acasă

Procesul de preparare a vodca sau citric Limonchello, în funcție de zahăr adăugat în etapa finală.

Voronet, lichior dulce. La 1 litru de alcool sau vodca add: 150-250 g de sirop de zahăr sau de miere, 1 lingurita scortisoara macinata, ½ cardamom lingurițe, ¼ linguriță de nucșoară și culoarea cuisoare .... Amestecul este plasat în cuptor într-un recipient închis ermetic timp de 5-6 ore la o temperatură de 50-60 ° C. După scurgere băutură și pus să stea într-un loc întunecat, rece.

Folosind aceste linii directoare, puteți găti aproape orice tinctura - oricum, acest proces necesită o abordare experimentală. Chiar și atunci când faci totul într-o rețetă strictă, băutură poate obține urât, sau, dimpotrivă, mai delicios decât era de așteptat. Utilizați, experiment, împărtășiți experiențele.

← susțineți-ne Repostare

Bine ai venit! Spune-mi, te rog, întrebarea este. Am făcut lichioruri, în timpul de gătit (chiar înainte de a pune Infuse) masurat nivelul de alcool hidrometru - a fost de aproximativ 45 de grade. După 3 săptămâni de alcool sunt doar 30 de grade. În borcane bine insistat asupra sigilate, nu sa deschis. În cazul în care ar putea lăsa o treime din alcool? Vă mulțumim!

Citiți instrucțiunile din areometru.

Iar faptul că băncile au fost ocupate 2/3 - a avut un impact?

Bună ziua, Artem!
Nu am vrut să te deranjez - Cred că am găsit răspunsul în sine - nu a vazut aceste articole citit 🙁
Am făcut coniac / lichior, și el bine, foarte puternic și dulce dovedit.
Am înțeles necesitatea de a dilua cu apă. Noi robinet în apă de izvor, în mod natural, cu toate bacteriile „live“ și minerale.
1. Am nevoie pentru a fierbe apa pentru a dilua bautura sau poate fi ud?
2. Cum se determina cât de multă apă pentru a adăuga? Am dat seama că trebuie să fie diluat la gust. Dar atunci când se poate determina cu gust - fie direct, fie după diluare bea încă mai au nevoie de ceva timp pentru a menține?
Vă mulțumim anticipat pentru ajutor.
Toate cele bune!

Se fierbe, nu este necesară, cu excepția prin filtru, dar dacă sunteți sigur că apa este curată, acesta poate fi direct de la robinet. bit mucegai, de exemplu, 100 ml de băutură și începe adăugarea de 5-10 ml apă, o dată încercând. Pentru a înțelege modul în care o băutură dulce, nu este necesară expunerea.