Cum se spală nasul cu un copil rece la domiciliu

Despre ce să se spele nasul cu un copil rece, fiecare părinte crede. Cele mai simple mijloace, accesibile și eficiente de tratament - soluții saline. Ele pot fi cumpărate de la o farmacie sau de a face propria. Acest lucru va economisi foarte mult ca și pentru spălarea nas timp de mai multe zile, necesită o cantitate destul de mare de droguri.De ce spălare și atunci când acest lucru nu se poate face?

Clătirea nasul cu o răceală la domiciliu va face posibilă pentru a obține rapid scăpa de simptomele neplăcute ale bolii. Prin această manipulare pot fi îndepărtate prin umflarea și umezirea mucoasei nazale, pentru a reduce activitatea procesului inflamator. Un avantaj suplimentar al acestei manipulări este curățirea mecanică a cavității nazale și sinusurilor virusului și a bacteriilor prezente pe suprafață, precum și mucus, puroi și alte secreții.

Cum se spală nasul cu un copil rece la domiciliu
Clåtirea nasul cu o răceală. Cu o aplicare la rece de sare și alte soluții de medicamente ar trebui să înceapă de la primul semn de apariție. Tratamentul mai devreme este început, cu atât mai bine șansele de a preveni progresia în continuare a rinitei. Acest lucru nu permite procesul inflamator pentru a trece de mucoasa nazală în sinusurile paranazale, nazofaringe, gura tubului auditiv.

Spălarea rece comune nu poate face întotdeauna. Există anumite limitări la această procedură, astfel încât înainte de prima manipulare ar trebui să se consulte întotdeauna cu un specialist.

Este de dorit de a face lavajul nazal la domiciliu, în prezența polipi. Acest lucru poate provoca dureri severe. Este interzisă efectuarea procedurii pentru pacienții la care există o sensibilitate crescută la dezvoltarea hemoragiilor nazale atunci când inflamație în urechea medie și prezența reacțiilor alergice la medicamente utilizate pentru manipulare.

În scopul de a obține un bun efect terapeutic asupra spălat, este necesar să se respecte următoarele reguli:

  1. Procedura este lăsată să se facă numai în absența edemului mucoasei nazale. În cazul în care este necesar mai întâi să se scurgă vasoconstrictor droguri congestie nazală. Acest lucru ar scuti umflarea și să ofere acces liber la sinusurile.
  2. După manipularea necesară să se întindă în jos timp de 15-20 de minute. În nici un caz nu poate ieși, mai ales în timpul sezonului rece.

Metodele procedurii

Cum să vă spălați nasul acasă la copii? Această întrebare deranjează orice mamă, care se va desfășura procedura. Din cauza cât de bine se va face, eficacitatea tratamentului depinde.Următoarele instrumente pot fi utilizate pentru procedura:

Pentru a efectua spălarea folosind lichid cald, pentru a evita senzații neplăcute la pacient.

Aplicație salină

Cum să se spele nasul copilului cu o raceala? Cel mai popular instrument - soluție salină. Ea vine sub forma unei soluții izotonice de clorură de sodiu sau agenți farmacologici. Acestea includ Humer, Aqua Maris, Nosol, Saline, Marimer și altele. Deoarece procedura ia o cantitate destul de mare de lichid, este indicat să se utilizeze 0,9% NaCl, care este produsă nu numai în fiole, dar, în flacoane de 200 și 400 ml.

Cum se spală nasul cu un copil rece la domiciliu
De droguri de frig comune este ușor să se pregătească acasă. Pentru a face concentrația dorită de soluție necesară la 1 g sare de mare de sodiu dizolvată în 100 ml apă călduță. mijloace Ready trebuie să fie utilizat imediat. Nu este permisă depozitarea chiar și pentru câteva ore. Pentru fiecare procedură este necesară pentru a pregăti remediu în stare proaspătă. Această regulă trebuie să fie respectate cu strictețe pentru a efectua proceduri medicale pentru copii.

Saline are proprietăți unice. Este un instrument sigur, deoarece compoziția sa respectă nivelul de sare din plasma sanguină umană. Prin urmare, este folosit cu succes în tratamentul nu numai adulți, dar, de asemenea, sugari.

In timpul procedurii, cavitatea nazală este curățată de agenți patogeni și viruși. hidrata Efectiv mucoasa și îndepărtat crusta. Mucusul lichefiază și evacuate în mod activ la exterior. Soluțiile saline contribuie la restabilirea microflorei normale în nas și de a crește imunitatea locală. Irigarea nevoia nas 1 - 3 ori pe zi, timp de 7-10 zile.

nu înseamnă dependență, și este folosit nu numai pentru tratamentul răcelii comune, dar, de asemenea, pentru prevenirea bolilor respiratorii acute, în toamna și iarna.

Alte mijloace de spălare a nasului

Ce mai bine să se spele nasul cu o raceala? Win rinita în stadiile inițiale vor nu numai soluții de sare, dar, de asemenea, ceaiuri de plante din plante medicinale.

Cum se spală nasul cu un copil rece la domiciliu
Proprietățile antiinflamatorii și antiseptice pronuntate are daisy. Pentru a pregăti supa aveți nevoie de 1 lingura. l. flori plante uscate pentru a umple 1 litru de apă clocotită, se lasă timp de 50-60 minute și se scurge complet. Instrumentul poate fi utilizat pentru spălare nazală numai după răcirea la temperatura corpului. În orice caz, imposibil să se aplice soluția fierbinte pentru a preveni arsuri membranele mucoase inflamate ale nasului și deteriorarea sănătății pacientului. Pentru a spori efectul terapeutic al musetel, atunci când supa de gătit poate adăuga aceeași cantitate de salvie.

Medicamente pe bază de plante medicinale pentru lavajul nazal nu trebuie utilizat de către persoanele care au avut mai multe alergii. Dacă remedii populare pentru lavajul nazal este utilizat pentru prima dată, trebuie să respecte cu atenție reacția organismului și, în caz de mâncărime, erupții cutanate și alte semne de hipersensibilitate, se întrerupe imediat tratamentul.

Pentru a preveni progresia rece comune, aceste fonduri ar trebui să fie utilizate nu numai pentru spălarea nas. Pacientul trebuie să fie sigur de a face gargară decoct de plante. Acest lucru va preveni raspandirea procesului inflamator in pasajele nazale si gat.

nas Spălarea copilului cu o răceală? Răspunsul la această întrebare nu poate da decât un expert după o examinare atentă a copilului. În nici un caz să fie auto-medicate, deoarece această metodă nu este întotdeauna în măsură să ajute în tratamentul bolii. Numai un medic poate evalua în mod corespunzător starea copilului și prescrie medicamentele necesare.