Cum și ce dusurile la domiciliu

În același timp, fiecare femeie ar trebui să știe exact cum să facă dusurile. În cazul în care procedura se face în mod corespunzător și / sau de prea multe ori, de irigare poate conduce la efectul opus (mâncărime intensificat, perturba microflora normală a vaginului). In unele boli, dusurile este contraindicată. Astăzi, veți afla totul despre această tehnică terapeutică.


Avantajele dusurile vaginale

 1. Cum și ce dusurile la domiciliu
  Utilizarea de irigațiilor antimicrobiene la operații ginecologice și după ei pot înlocui utilizarea antibioticelor și pentru a accelera de recuperare.
 2. Utilizarea amestecurilor care conțin acid citric sau acetic, ajuta ucide bacteriile si tratarea infectiei vaginale patogene.
 3. Dacă efectuează periodic irigare folosind derivați de iod, un astfel de tratament normalizeaza microflora femeilor și a opri proliferarea anormală de drojdie.
 4. dusurile pe bază de plante în timpul sarcinii la femeile cu infecție streptococică reduce riscul de transmitere a copilului.
 5. Utilizarea irigațiilor vaginale dupa actul sexual va restabili pH-ul acid, care este deranjat sub influența spermei.
 6. Douche - un excelent adjuvant terapie in tratamentul de eroziune de col uterin, a bolilor inflamatorii ale organelor pelviene (anexita cistita.), Vaginita bacteriană, drojdie infecții și alte boli.

Contraindicații

 1. Dacă aveți mâncărime severă, roșeață, sau umflarea vaginului, nu poate spalaturi, deoarece acest lucru doar va agrava problema.
 2. Trebuie subliniat faptul că punerea în aplicare a irigării după sex nu previne bolile cu transmitere sexuală.
 3. Douching nu împiedică sarcina - o astfel de procedură nu poate fi considerată ca un mijloc de contracepție!
 4. În același timp, dusurile poate împiedica procesul de concepție, așa că, dacă doriți să rămâneți gravidă, nu mai faci această manipulare.

Cum se efectuează procedura?

Asigurați-vă procedura de la domiciliu este injectarea într-o clipă. Pentru a face acest lucru, se prepară mai întâi soluția de medicament (rețetele Dăm mai jos) și să ia un duș sau cadă. Apoi introduceți o seringă sau o seringă convențională, fără un lichid medicinal ac intră în vârful instrumentului cât mai profund posibil în vagin și eliberează medicamentul lent. Se repetă de manipulare de mai multe ori. După dusurile, scoateți seringa cu grijă și spațiul intim uscat cu un prosop curat, se deplasează din față spre spate, astfel încât bacteriile sunt situate in jurul anusului, vaginul nu este introdus în gură.

Rețete tradiționale pentru dusurile

Spălătură pot fi diferite infuzii de plante, decocturi sau sucuri, soluție de oțet, sodă sau produse lactate. Pentru fiecare boală are propriile rețete.douching antibacterian

infecții bacteriene ale vaginului si a uterului ar trebui să fie efectuată prin mijloace următoare spalaturi.

 1. O soluție de bicarbonat de sodiu. Acest amestec se va reduce pruritul și eliminarea bacteriilor la nivel local. Pentru a lua necesare proceduri lingurita bicarbonat de sodiu și un litru și jumătate de apă caldă (temperatura 40 ° C). se dizolvă cu atenție sifon. Dusurile, se repetă de 2-3 ori pe zi, o săptămână, este necesar să se oprească tratamentul și să ia o pauză de cel puțin 1 lună.
 2. O soluție de peroxid de hidrogen. Acest mijloc elimină bacteriile din vagin si in jurul vulvei. Într-o jumătate de litru de apă caldă nevoie de 2 linguri de peroxid de hidrogen. Douching pot fi neplăcute (de ardere cazuri observate), dar este foarte eficient. In ziua a pacientului ar trebui să fie udat de 3-4 ori un curs de tratament - 5 zile.
 3. Cum și ce dusurile la domiciliu
  O soluție de iod. Dacă aveți o infecție de drojdie (afte și boli similare), spalaturi cu o soluție de 2 cani de apa calda si 20 picaturi de tinctura de alcool de iod.
 4. O soluție de oțet de cidru. Această procedură ajută pentru a scăpa de miros, drojdie infecție, infecții fungice. Pentru a efectua injectarea, se dizolvă în 500 ml de apă caldă (temperatura de 40 ° C) 4 linguri otet natural de mere. Procedura de 2-3 ori pe zi (obligatoriu un dusurile trebuie să facă înainte de a merge la culcare).
 5. O soluție de alcool boric și miere. Această soluție ajută cu Trichomonas coleitis, vaginită, vaginita, Chlamydia. eroziune de col uterin, afte, gonoree si alte boli. Ia 5 linguri de alcool boric și miere, se amestecă bine și se dizolvă într-un litru de apă caldă. Soluția rezultată a fost introdusă în vagin și să păstreze cât mai mult posibil (în această poziție culcată, astfel încât lichidul nu se scurge din vagin). Se repetă de manipulare de două ori pe zi, până la recuperarea completă.

Vindecarea și douching liniștitor

Dacă aveți nevoie de eroziune sau de a restabili integritatea țesuturilor după un avort sau interventii chirurgicale ginecologice, vindecare și liniștitor înfășurată petrece injectarea.

 1. Cum și ce dusurile la domiciliu
  Aloe. Aceasta planta este un favorit al multor vindecători. Cu dusurile aloe multe femei sunt capabili de a scăpa de mâncărime, ulcerații, eroziune, restabilirea microflorei normale a vaginului. Potrivit pentru manipularea frunze proaspete învechire de cel puțin 2 ani. Stoarce sucul și se amestecă cu apă caldă într-un raport de 1:10. Douche de două ori pe zi, dimineața și seara.
 2. Un decoct de musetel. Planta cea mai sigură și de încredere, care chiar și femeile gravide pot folosi. flori lingura Se fierbe 2 cești de apă, se răcește la temperatura de 40 ° C, se filtrează și se efectua injectarea.
 3. iaurt natural. Acest lapte fermentat conține bacterii lacto utile pentru microflorei femei. In plus, iaurtul liniștitor membranele mucoase inflamate ale organelor genitale. Doar rețineți că este o persoană fizică (și nu un iaurt magazin), fără aditivi. Spălătură produs nediluat de două ori pe zi, timp de 2-3 saptamani.
 4. coaja de stejar. Când descărcarea profuze, cu un miros neplăcut și utilizarea afte Douches decoct din scoarta de stejar. Ia 2 linguri de materie primă, conectați cu un litru de apă și se fierbe timp de 20-25 minute, la foc mic sub capac. bulion refrigerat irigate vagin de mai multe ori pe zi, până când mâncărimea pleca.
 5. Iarbă manșetă. Brew într-un termos 2 linguri uscate bantă cu 1 litru de apă clocotită și se lasă peste noapte. A doua zi, utilizarea rezultată perfuzie pentru dusurile pentru a trata mâncărime, leucoree, eroziuni de col uterin și vaginită.
 6. Pe bază de plante. mijloace universale de aproape toate bolile de femei - este un ceai special pe bază de plante. Pentru a face o ia pe 50 g de flori de lavandă, mușețel, gălbenele, iarbă și scoarță de copac sunt ulm alunecos plin și 100 g uliginose ierburi, plante aromatice leuștean și zmeură frunze. Brew rezultând o taxă termos (2 linguri pe litru de apă clocotită) timp de 5-6 ore și folosite pentru irigarea vaginului.

(Nu a fost evaluat încă)