Cum și ce să se spele pe nas și nou-născuți copii

cauzează probleme

congestie nazală la sugari pot fi cauzate de diverse cauze: boli respiratorii, alergii, aer uscat într-o cameră, dinții de tăiere. Oricare ar fi motivul, secreții nazale poate complica foarte mult durata de viață a copilului. Prin urmare, este necesar să se ia măsuri eficiente pentru a le elimina. În primul rând avem nevoie pentru a găsi cauza. Dacă se manifestă ca rinita sau reacție alergică la aerul uscat din interior (rinită fiziologică), este suficient pentru a umezi mucoasa nazală, adesea aerisiți camera, și merge la copil în aer liber. În cazul în care un copil a avut un nas care curge rece și nu îi permite să respire (rinita virală), este necesar pentru a ajuta copilul sa scape de aceste senzații neplăcute. Cel mai simplu și mai eficient mod de a curăța lavajul nazal pentru sugari este ser fiziologic, soluție salină, sau prin metode bazate pe apa de mare.Este întotdeauna necesar pentru a curăța nasul

În cazul congestiei nazale este cauzată de un aer uscat în cameră, sau sunt alergici la praf, vor fi suficiente pentru a utiliza un umidificator, mai ales în sezonul de încălzire curent. Atunci când aerul excesiv de uscat într-un copil vis poate adulmeca și groh, indicând faptul că supra-se usucă mucoasa nazală. În acest sens, și produce mucus, care incorect poate fi confundat cu o răceală virală. De asemenea, pentru a umezi mucoasa nazală este suficient să se scurgă în nas, la ser fiziologic de noapte sau prin alte mijloace, pe baza de sare.

Mai mult decât atât, copilul se întâmplă nazale abundente la aspectul dentar. În acest caz, este de ajuns să-i dea unul dintre instrumentele care au ca scop să faciliteze erupția.

Curățarea este necesară pentru secretii clare din nas, precum și atunci când copilul devine incomod nas: este incomod de a avea, el adulmecă și mormăieli.

Este necesar să se respecte câteva reguli pentru a facilita starea copilului:

 • aerisiți de multe ori camera;
 • cât mai des posibil pentru a bea copilul cald apă fiartă;
 • nas picurare orice mijloace pe bază de sare și nasul uscat;
 • în cazul secreției nazale abundente ajuta copilul pentru a scăpa de ele prin duza de aspirație cu un aspirator.

se spală bine

Termenul „clătire“ este de copiii mai mici arbitrare, deoarece abordarea corectă este pur și simplu de a instilarea de soluție salină în nas. Îngropare ajută cu ser fiziologic rinită uscată pentru a înmuia crustelor formate, și umezirea pasajul nazal mucoase. Este suficient să se efectueze de 1-2 ori pe zi, în funcție de necesități. Când congestiei nazale saline picurare de 3-4 ori pe zi și 1-2 picături (frecvența variază în funcție de congestie nazală). Procedura generală este următoarea:

 • punem copilul pe spate;
 • Am îngropa 1-2 picături în fiecare nară;
 • elimina excesul de țesut.
Cum și ce să se spele pe nas și nou-născuți copii
Pentru umezirea căilor nazale născutului suficient ser fiziologic picături 1-2

Soluție de achiziție are avantajul în farmacie sterilitate originală. Ulterior, soluția poate fi format printr-o seringă cu un ac, care este apoi necesar să fie eliminate, ca atunci când deschiderea sterilitatea containerului este pierdut.

Farmacia se poate cumpăra, de asemenea, picături nazale similare ser fiziologic și spray-uri pentru copii. Acestea sunt realizate pe baza de apa de mare, este destul de eficient, dar prețurile ridicate sunt diferite.

Galerie foto: mijloace populare pentru copii de lavaj nazal

Cum și ce să se spele pe nas și nou-născuți copii
Spray Physiomer
Cum și ce să se spele pe nas și nou-născuți copii
picături saline
Cum și ce să se spele pe nas și nou-născuți copii
Spray Aqua Maris copil
Cum și ce să se spele pe nas și nou-născuți copii
Picaturi pentru copii Aqua Maris
Cum și ce să se spele pe nas și nou-născuți copii
Spray Akvalor pentru copii
Cum și ce să se spele pe nas și nou-născuți copii


Picături Akvalor copii
Cum și ce să se spele pe nas și nou-născuți copii
soluție salină

Cum se prepară o soluție salină la domiciliu

Pentru a prepara o soluție salină pe cont propriu, suficient pentru a amesteca o linguriță de sare și un litru de apă fiartă răcită. Pentru utilizarea convenabil și soluție de stocare făcut poate fi turnat în recipientul folosit de sub copil picături de congestie nazală.

soluție preparată de termenul de valabilitate este de 7-10 zile.

Pot folosi spray-uri

Preparatele sub formă de spray pentru copii nu ar trebui să fie de până la 1 an.
Cristall

Spray nazal este interzisă (sub îndrumarea) la copiii sub 5 ani, datorită particularităților de înregistrare și foarte forma de eliberare - majoritatea medicamentelor sub formă de spray-uri nazale nu folosesc la copii sub 5-6 ani, în timp ce Aqua Maris sub forma unui spray, de exemplu, a permis un an .
OlgaSha

spray-uri nazale sunt foarte periculoase, de nedorit, dacă îmi amintesc corect, chiar și până la doi ani, în loc de până la un an.
Hass

Este clar că există situații în care un depozit de deșeuri nu este de ajuns. De exemplu, comuna muci rece si SARS au nevoie pentru a elimina definitiv că infecția nu a rămas adânc în nasul copilului. După instilarea picăturilor sau o soluție salină, în acest caz, medicii recomandă să se utilizeze un dispozitiv special de siguranță - hotei.

Cum să se spele copilul nou-născut nas

Cel mai simplu și mai eficient mod de a curăța gura de scurgere copil primele luni de viata este instilația solutie salina, care pot fi achiziționate într-o farmacie sau preparate prin (1 linguriță de sare la 1 litru de apă fiartă).

Un copil nou-născut nu este încă păstrează propriul cap, astfel încât procedura este realizată în poziția culcat pe spate.

 1. Așezați copilul pe spate.
 2. Întoarceți capul la soluție salină laterală și picurare în pasajul nazal, care se află deasupra.
 3. Întoarceți capul spre partea cealaltă și petrece aceeași manipulare cu un alt accident vascular cerebral arc.
 4. Scoateti mucusul nazal de flageli cu bumbac sau un tampon de bumbac, inserarea lor in nara de nu mai mult de 1 cm și cu blândețe cotitură.
Cum și ce să se spele pe nas și nou-născuți copii
Se îndepărtează cu grijă separarea tampon de bumbac după spălare

mod periculos: spălarea laptele matern

De multe ori mamele tinere aud de la bunicile lor ar recomanda insistent să-și îngroape nasul în laptele matern copilul. Ei cred că laptele matern poate fi utilizat pentru curățarea cavității nazale pentru copii. Cu toate acestea, aceasta este cea mai mare eroare, pentru că laptele matern nu are proprietăți dezinfectante, ci dimpotrivă, este un teren de reproducere excelent pentru bacterii și se poate transforma în mari probleme pentru copil. De exemplu, pot exista inflamarea sinusurilor sau a mucoasei nazale. Prin urmare, este important să ne amintim că, în caz de contact cu laptele matern în nasul copilului, de exemplu, atunci când un copil înecat cu laptele trebuie să fie clătite cu cavitatea nazală salină. În acest caz, puteți preveni apariția infecțiilor și de a salva starea de sănătate a copilului.

Cum să se spele nasul de sugari cu vârsta peste o lună

nas Purificarea folosind ser fiziologic sau picături

Atâta timp cât copilul nu este încă păstrează propriul cap, nas, de curățare este cel mai bine în poziția culcat pe spate, de-a lungul aceleași linii ca și cea a nou-născutului.

În cazul în care copilul este deja mai mult sau mai puțin cu încredere pune mâna pe cap, procedura este un pic diferit.

 1. Copil ține în poziție verticală.
 2. Cu ajutorul unei pipete sau seringă pentru a intra în nas ser fiziologic fără presiune.
 3. copil cap de apleca ușor înainte de a fluidului suplimentar poate scurge cu ușurință.
 4. Se îndepărtează excesul cu un tampon de țesut sau de bumbac.

Purificarea cu ajutorul spray-

Utilizare spray-uri, în fiecare caz, poate fi de acord cu medicul pediatru sau ORL-ist. Dacă un medic aveți încredere, în conformitate cu anumite indicații numit un copil sub un an lavajul nazal, folosind un spray, o schemă de acțiune este după cum urmează.

 1. În poziție verticală, întoarce capul copilului în lateral.
 2. Introduceți vârful în vârful nara, situată deasupra și una lungă de presare (1-2 secunde) umezește cavitatea nazală.
 3. Efectuați aceeași procedură cu cealaltă nară.
 4. Dacă este necesar, îndepărtați hotei de mucus acumulat.

Instrucțiunile indică de obicei că durata pulverizării depinde de gradul de congestie nazală.

Amintiți-vă că cel mai sigur și în același timp eficient mod de a trata un nas infundat si congestie nazala este de a elimina instilarea de ser fiziologic în pasajele nazale sau similar cu acesta scade.

Recenzii parinti

Desigur, în cazul în care mama a încercat unele mijloace, și a ajutat copilul ei, este posibil să nu fie de a experimenta cu celelalte opțiuni, și va continua să utilizeze numai acest medicament în viitor. Prin urmare, opinia părinților este destul de subiectiv. Pe exemplul de feedback de la irecommend.ru site despre pregătirile pentru spălarea nasului se va uita la ceea ce este dat de droguri mai mult de preferință: soluție salină, picături pentru copii Aqua Maris sau spray Akvalor pentru copii.

În general, se acordă preferință părinților de soluție salină, el a primit cel mai mare rating posibil de 5 puncte. avantaje:

 • Acesta poate fi folosit de la nastere;
 • vă puteți pregăti (termen de valabilitate limitat de 7-10 zile);
 • Acesta poate fi utilizat cu orice tip de rinita: alergice, fiziologice, virale.

Fiecare mama este întotdeauna o alegere: cumpara o soluție salină sau un analog al acestuia. Am ales o soluție salină și de a folosi numai ei.
Franceva

Saline nu produce efecte secundare. Acesta este un mijloc excelent pentru spălare nazală și prin inhalare.
romashka89

Mijloace de un copil Akvalor prin pulverizare la rece este dat o evaluare globală a 4.6 din 5 puncte. Preparatul se bazează pe o soluție de sare de mare cu diverși aditivi. De droguri este mai scump decât soluție salină, dar nu mai puțin eficace pentru recenzii ale părinților.

Akvalor spray de copii promovat pe baza de apa de mare naturale. De droguri este sigur, facilitează respirația, este de asemenea potrivit pentru tratamentul și prevenirea, precum și aplicată în primele zile de viață pentru curățarea eficientă a duzei.
Lily_Look

Instrumentul elimină rapid umflatura (nu la fel de rapid ca picături speciale, desigur, este necesar să se spele un nas mai des, dar este perfect sigur), face mai ușor de respirație. curge nasul este mai rapid.
shooik

Printre neajunsurile sunt izolate folosind costisitoare și incomodă, deoarece după butonul de eliberare continuă atomizor prin pulverizare pulverizare câteva secunde.

Picături nazale părinții Aqua Maris sa apreciat cu 4,3 puncte.

Picaturi - 100% natural, purificat painlessly nas. Ele pot fi folosite pentru copii din luna.
Alexandra64

Dezavantaje: costul ridicat, durată scurtă de viață după deschidere (45 de zile).

Cele mai multe dintre medicamente pentru a elimina rece comune la copii sunt efectuate pe baza soluției de sare. Ei au diferite forme de eliberare, dar nu este întotdeauna potrivit pentru toate vârstele. Este important să ne amintim că utilizarea de spray-uri este contraindicat pentru copii sub un an, ca spălarea nasului sugarilor sub presiune obtinerea plină de infecții la nivelul sinusurilor nazale și tubul auditiv. Fondurile rămase sub forma unei soluții eficiente și au avantaje și dezavantaje, astfel încât mama poate alege un medicament pentru copil pe baza experienței personale sau pe baza feedback-ului din partea altor părinți și recomandările medicilor.