Cum și ce să spele copilul nas acasă cu o răceală

Clătirea nasului - intervenții terapeutice complexe, caracterizate prin curățirea cavității nazale și sinusurilor paranazale de mucus patologic prin irigare. Irigarea nazofaringelui ajută la eliminarea florei patogene ale organelor respiratorii superioare, reducând astfel umflarea și mai ușor de respirație nazală. Procedura medicală permite normalizarea epiteliului ciliat, care este cauzată de reducerea microcirculatiei sângelui în țesuturile afectate și o creștere a tonusului vascular.Cum și ce să spele copilul nas acasă cu o răceală
Nasul se clătește copilul acasă cu o răceală? Pentru ameliorarea simptomelor rinitei este indicat să se utilizeze soluția medicinală pe baza apei izotonic. Ei omoară bacteriile și virusurile, ceea ce conduce la regresia proceselor de catar si a atenua simptomele.

Care sunt spălarea?

Irigarea cavității nazale - o procedură care este utilizat pe scară largă în medicina oficială și alternative pentru tratamentul inflamației la nivelul sinusurilor paranazale și nazofaringe. Tratamentul sistematica a epiteliului ciliat de medicamente bazate pe soluții saline duce la o creștere a imunității locale. Inhibarea activității florei patogene favorizează detoxifierea țesutului afectat, prin procesele de regenerare accelerată.

Irigarea nazofaringelui realizat pentru tratamentul și prevenirea răcelilor, datorită următoarea procedură următoarele proprietăți:

 • Se curăță pasajele nazale din detritus țesutului, exudat purulent și secreție vâscoasă;
 • Acesta reduce permeabilitatea vasculară, eliminând astfel umflarea nazofaringe;
 • dezinfectează țesutul inflamat, ceea ce contribuie la distrugerea agenților patogeni;
 • îmbunătățește imunitatea locală, reducând astfel probabilitatea de reinfecție a tractului respirator superior;
 • Acesta oferă permeabilitatii normală a pasajelor nazale, facilitând astfel pentru răceli.

Important! Înainte de irigare nazale la copiii mici, consultați medicul. Prezența de polipi si anomalii in structura septului nazal poate determina penetrarea medicamentului în plămâni.

Indicații și contraindicații

Irigarea nasului - parte a unei terapii locale integrate, care este utilizat pentru tratamentul răcelilor complicate și necomplicate. Procedura medicală contribuie la refacerea rapidă a microflorei normale la nivelul tractului respirator superior, accelerând astfel procesul de vindecare. Din acest motiv, este recomandabil să se efectueze irigarea nazala cu:

 • gripă;
  Cum și ce să spele copilul nas acasă cu o răceală
 • sinuzita;
 • din față;
 • sinuzita;
 • laringotraheită;
 • rinita alergică;
 • rinita vasomotorie.

Rădăcină tratamentul topic al răcelilor dezirabile atunci când primele semne ale unei rece. Inhibarea florei patogene în zonele inflamatorii împiedică procesele răspândirea catar.

irigare nazala imbunatateste impactul de medicamente pe corpul pacientului, dar nu ar trebui să facă procedura de o tendință de a nosebleeds, dezvoltarea de otita medie acuta si vidre obstructie nazala. Ignorarea contraindicat poate provoca complicații severe.

unelte

Cum se spală nasul cu o răceală la domiciliu un copil? Infuzia de soluție de medicament în pasajele nazale, puteți utiliza instrumentele de care sunt în aproape fiecare casă. Dar, înainte de aplicarea acestora ar trebui să fie dezinfectate pentru a elimina posibilitatea de penetrare a agenților patogeni în epiteliului ciliat.

Pentru irigarea mucoasei nazale poate fi utilizat:

 • picurător - instrumentul cel mai sigur pentru aportul de soluție de medicament, care este adesea utilizat pentru a spăla nas pentru sugari;
 • seringă - este un sfat special sau plastic moale, proiectat pentru administrarea confortabilă a soluției de medicament în interiorul cavității nazale;
 • seringă - se utilizează pentru aspirarea fluidului din nas și administrarea medicamentului sub presiune a pistonului.


Ce instrument de a utiliza pentru irigare de nazofaringe, aceasta depinde de vârsta pacientului. Pentru tratamentul copiilor sub 1 an este mai bine să utilizați o pipetă, curățare nas la copii mai mari pot fi efectuate cu ajutorul unei seringi sau Neti oală - oală de ceai pentru irigare nazala.

Efectul terapeutic al procedurii este determinată de eficacitatea medicamentului, utilizat pentru irigarea mucoasei inflamate. Pentru a preveni apariția unor reacții alergice, pentru tratamentul răcelilor la copii este de dorit să se utilizeze medicamentul în soluție salină. Ce se poate spăla nasul copilului cu o răceală la domiciliu?

 • „Aqua Maris“ - apă sterilă izotonică, care constă din macro- și microelemente, normalizând functionarea epiteliului ciliat. Elimină congestie si inflamatie in pasajele nazale;
 • „Dolphin“ - soluție salină, care conține săruri minerale și organice origine vegetală. Crește imunitatea locală, normalizează secreția de mucus și accelerează regenerarea tisulară;
 • „Furatsilinom“ - soluție care a pronunțat proprietăți antimicrobiene. Acesta inhibă activitatea bacteriilor Gram-pozitive și Gram-negative, provocând dezvoltarea sinuzita, sinuzita bacteriana si rinita;
 • „Miramistin“ - un antiseptic care are un efect hidrofob pe membrana citoplasmatică a agenților patogeni. Aceasta ucide cele mai multe tulpini de bacterii patogene, care permite eliminarea inflamației purulente la nivelul sinusurilor paranazale și nazofaringe;
 • „Dioksidin“ - un antibiotic cu spectru larg, care promovează eliminarea infecției cu purulent în mucoasa nazală.

Antibacteriene sunt folosite doar pentru ameliorarea simptomelor de inflamație purulentă. Unele dintre ele pot determina modificări mutagene în ereditate, astfel încât înainte de a utiliza medicamente, consultati medicul pediatru.

Spălarea cu o pipetă

Cum și ce să spele copilul nas acasă cu o răceală
Pentru a facilita respirația nazală la sugari, ar trebui să utilizați o pipetă obișnuită pentru irigare a nasului. Aceasta nu creează o presiune de fluid mare, care împiedică pătrunderea medicamentului în plămânii copilului. În timpul procedurii trebuie să ia în considerare mai multe recomandări importante, și anume:

 1. înainte de spălare, spălați-vă pe mâini cu săpun antibacterian;
 2. de ridicare capul copilului, în fiecare nară pentru a se toarnă 3-4 picături de droguri;
 3. un minut pentru a elimina mucus acumulate in nas cu ajutorul unei seringi fără ac;
 4. Curățați fasciculele pasajelor nazale de bumbac înmuiate în soluție salină;
 5. irigare lucra cel puțin 3 ori pe zi.

Pentru a preveni uscarea membranei mucoase, a pus lângă pat pentru copii umidificatorul sau de fiecare dată după spălare lubrifia nari cu unt piersic.

lavajul seringa

protuberanță de cauciuc (seringa) - un instrument versatil, care este cel mai des utilizat pentru irigarea membranelor mucoase ale tractului respirator superior. Nu permite numai spalate cu un nas, dar, de asemenea, se hrănește din mucus acumulate purificate. Trebuie remarcat faptul că este recomandabil să se utilizeze instrumentul numai în tratamentul copiilor după 1 an.

Cum să vă spălați nas acasă cu un copil rece?

 1. Se clătește seringa cu apă sărată caldă și săpun;
 2. Tipul de pere în cantitate suficientă de formulare preîncălzit;
 3. Înclinați capul copilului într-o parte;
 4. se toarnă lichid în nara superioară, până când iese din partea de jos;
 5. schimbarea pozitiei capului, se repetă procedura pentru a doua nară.

Important! În timpul de irigare, adresați-vă copilul să țină respirația în timp ce expirati. În caz contrar, nu este exclus de la intrarea de droguri în orofaringe.

Odată cu dezvoltarea de o răceală rău, irigații trebuie să se facă cel puțin 3 ori pe zi, timp de 7 zile. În absența unor rezultate pozitive trec examenul de către un specialist. Temperaturile ridicate, umflarea ganglionilor limfatici și expectorație impurităților mucus purulent poate semnal dezvolta sinuzita sau sinuzita.

sfaturi importante
Cum și ce să spele copilul nas acasă cu o răceală

Pentru a obține rezultatele terapeutice dorite, trebuie avute în vedere anumite reguli importante în timpul de irigare nazala. Implementarea lor asigură eliminarea semnelor neplăcute de la rece timp de câteva zile:

 • nu este necesar pentru a efectua procedura imediat înainte de culcare, care este asociat cu creșterea secreției de mucus sub influența unei soluții de medicament;
 • dacă irigare nazală este realizată în scopuri terapeutice, procedura este necesară pentru a face cel puțin 7-10 zile consecutive;
 • după curățarea nazofaringe indezirabil eliberarea copilului să meargă timp de 2 ore;
 • în cazul în care, împreună cu spălările expert atribuie utilizarea picături nazale sau unguent, trebuie utilizat imediat după purificarea nasului;
 • când dusurile evita o presiune puternică asupra pere;
 • pentru a umezi mucoasa nazală folosind o cantitate mică de ulei vegetal.

Pentru îndepărtarea crustelor în nas la nou-nascuti trebuie spalat decocție nas de mușețel. se diluează cu apă în raport 1: 1. După înmuierea coaja îndepărtată din bumbac turundy înmuiate într-o soluție salină slab diluată sau peroxid de hidrogen.

studii medicale superioare, anestezist.