Cum și de ce să se spele nasul copilului la domiciliu ce să facă cu o răceală

Clătirea nas - o procedură foarte importantă în rinita bacteriană sau alergică, precum și pentru prevenirea răcelilor. În caz de boală, după eliberarea corectă a nărilor și a gâtului de mucus în exces toate căile de atac acționează mai eficient, eliminând rapid umflarea și a elimina bacteriile.În condiții moderne pentru lavajul nazal pentru produse farmaceutice sunt aplicate și copii, și remedii populare. La selectarea evalua starea copilului și ar trebui să se consulte cu medicul dumneavoastră.

nas Spălarea copilului cu o răceală?

Înainte de a aplica spray-ul de vindecare sau de picături de rece comune, este necesar să se îndepărteze copilul nările. De la mijloc prietenos pentru experți nazale spălare recomanda slab - soluție de clorură de (7 12%) de sodiu.

Cum și de ce să se spele nasul copilului la domiciliu ce să facă cu o răceală
În al doilea rând înseamnă, pe baza de apa de mare, inclusiv „Umor“, „akvamaris“, „Salină“ și „Physiomer“. Există, de asemenea fierturi eficiente și inofensive de plante. Alegerea ce să se spele în mod corespunzător, în funcție de vârsta copilului și cauzele rinită.

Potrivit experților, este suficient pentru un mijloc eficient de lavaj nazal pentru copii cu vârsta de până la un an - un decoct de galbenele, musetel sau salvie, soluție salină slabă sau apă minerală caldă (grad „apă minerală“, alege pe sfatul medicului).

O soluție de sare de mare preparare o rată de 1 linguriță la 250 - 350 ml apă caldă. Sare luăm în jumătate până la două ori mai mult.

Pentru a pregăti supa, pe care o puteți spăla nasul bebelușului, utilizați 2 - 3 lingurițe de una sau mai multe plante sau flori (într-o formă fin divizată). Materiile prime trebuie plasate în flacon și se toarnă 100 - 150 ml apă clocotită. Se acoperă recipientul și se incubează timp de 15 - 20 de minute.

Decoctul să se spele nasul copilului cu o răceală la domiciliu, pot fi preparate dintr-o mare varietate de plante:

Chiar și mai eficient este un amestec de trei sau patru plante. rostopască recomandate pregătesc, fără a se amesteca cu alte plante medicinale. Pentru prepararea Hypericum (2 lingurite la 100 ml), se aplică o baie de apă timp de 10 - 15 minute.

Asigurați-vă că rețineți că utilizarea de plante este exclusă atunci când curge nasul provocate de alergii la polen (guturai de fân).

Ce ar trebui să fie supa?Soluția cea mai eficientă spălare (bulion) aproximativ +35 grade temperatură. Mai aproape de temperatura corpului, cu atât mai bine să se spele nasul copilului.

In mai „mature“ 2 - 5 ani va fi mai ușor să se spele nas, deoarece copiii au o mai buna intelegere a procedurilor terapeutice. Aici, de asemenea marin soluția slabă adecvată, sodiu (piatră sau iod) săruri, care este necesară pentru a pregăti o rată de 1 linguriță la o cana de apa calduta.

Cum să se spele nasul copilului?

În primul rând, aveți nevoie pentru a calma copilul nu a fost frică și nu intra în panică. Când alegeți, decât să se spele nasul copilului, puteți începe această procedură.

Fit unul dintre aceste instrumente:

  • pipetă;
    Cum și de ce să se spele nasul copilului la domiciliu ce să facă cu o răceală
  • o seringă fără ac;
  • pere (seringa) cu o capacitate de 35 - 50 ml.

Multe soluție sau bulion nu este necesară - suficient de 50 mililitri nările limitate lavaj nazal copil. Evitați agent de spălare în nazofaringe. Pentru lavajul nazal într-un copil în vârstă de până la un an, l-au pus pe spate. Apoi ridicați capul un pic, în fiecare nară de câteva picături de bulion cu o seringă sau pipetă.

Apoi îndepărtați mucusul seringa subțire. Dacă spălarea este necesar să se repete.

Cu abilitățile de modul în care să se spele nasul copilului la un an, va fi capabil să stăpânească procedura mai complicată pentru copil mai în vârstă, fără mare dificultate. Pentru spălarea în acest caz, poate fi suficient și 5 sau 10 inferior al seringii fără ac sau pipetă mare, dar uneori mai convenabil să fie mici seringa (50 ml) - para pentru lavaj nazal.

Chiar mai bine dacă acest instrument este echipat cu o gura de scurgere detașabilă din plastic neted - material care a fost potrivit pentru dezinfectare, înainte și după procedura de spălare. Auto-spălare pentru copii de 4-7 ani de materiale plastice flexibile adecvate de udare mici pot ca un ceainic cu cioc.

Deoarece nasul este spălat copil de 2-5 ani ar trebui să fie mai intens decât sugari - cu trecerea lichidului prin nazofaringe, procedura este mai bine să-și petreacă în baie.

Se prepară soluția de 100-150 ml cald (+25 ... + 35C) sau bulion și le umple pere. Copii ar trebui să se aplece chiuvetă, și mijloacele necesare pentru a pune în nările ușor și încet la copil a reușit să scuipe ceva care devine în gât și gura nazofaringe.

În cazul în care se dovedește a se toarnă soluția într-o nară și se toarnă rândul său, pe de altă parte, acest lucru este de asemenea bun. În intervalele dintre doze de lichid de spălare pe cât posibil, copilul trebuie să sufle nasul.

Cum și de ce să se spele nasul copilului la domiciliu ce să facă cu o răceală
Înainte de a vă spălați nasul cu o răceală, verificați permeabilitatii nazofaringe. Dacă respiri pe nas foarte dificil, limita spălarea nari într-un mod proiectat pentru copiii de ani.

Acest lucru va ajuta la eliminarea umflarea mucoasei, a restabili respirație, prin nas și de a spori eficacitatea tratamentului rinitei prin utilizarea spray-uri și picături.

Deoarece copilul se spală nasul în casă este adesea mai ușor decât într-un spital, medicul va fi cea mai bună mamă.

Copilul este foarte sensibil la interferența altor persoane în spațiul său personal.

Tonul lui mentală în succesul efectului tratamentului nu este mai mică decât mijloacele prin care puteți clăti nasul cu un copil rece. Sănătatea copilului tau!