Cum udarea plantelor în grădină și în țară convenabil

Metoda cu care dorim să introducem agricultori, numit udarea prin intermediul unor puțuri de irigare. Precum și plante de irigare prin picurare, care sunt folosite pentru sticle de plastic, această metodă este foarte potrivită pentru acei șoferi de camion care nu au posibilitatea de a merge porțiuni prea des.Deci, esența metodei constă într-o unitate specială de paturi, cu scopul de a oferi plantelor cultivate pe sursa ei de apă, care va fi consumată treptat.

Următoarea tehnică. În primul rând, se prepară un șanț sub pat de viitor. Lungimea acestuia poate fi arbitrară, atâta timp cât un capăt privit strict spre est, iar celălalt - spre Vest. Lățime - 40 cm; adancime - 45-50 cm.


Pe partea de jos a șanțului în întregime este un castel de lut, care va ajuta retine umezeala fără a lăsa să se infiltreze în straturile mai adânci ale solului. castel ar trebui să aibă o ușoară pantă de scurgere a apei pentru irigații. Aranjați prejudecată chiar și atunci când săpat tranșee inutil.

Este doar o astfel de blocare - pe partea de jos a argilei este prevăzută, care este tasată cu ajutorul unor instrumente speciale. Grosimea stratului de argilă trebuie compactate până la 15 cm.


Deasupra de blocare este aranjat amestecuri de drenaj ale acestora crengi, pietricele mari și bucăți de cărămidă. Grosimea stratului de drenaj - 10cm.

În partea superioară a șanțului, care se formează datorită încuietoarea înclinată, este aranjat un așa numit bine. Mai precis, aceasta este o găleată comună, din care au fost puse sub sechestru de jos. Este montat în cărămizi jumătate așezată pe fundul șanțului și pregătit astfel îngropat în pământ. Prima sa sarcină este de a pompa apă într-un pat de lut, adică de mai jos. Al doilea - că nu încercați să ude patul de flori și furtunul pentru a spăla de deasupra ei, perturbarea permeabilitatea sistemului la sol și retenția de umiditate.


Capătul inferior al rigolei echipat cu bucata de țeavă convențional montat vertical. Scopul său - pentru a controla gradul de umplere a șanțurilor de irigare. Cand suficienta apa, apa începe să curgă din ea.

Acum rămâne doar pentru a umple șanțul și patul fertil sol va fi gata. Având în vedere condițiile de udare viitoare este cel mai bine de a folosi un pat de sol cu ​​următoarea compoziție: o galeata de humus se adaugă la o treime din compost găleată de înaltă calitate și un pahar de cenușă de lemn.

Adâncimea nervurilor, obținându-se astfel aproximativ 20 cm, ceea ce ar fi suficient pentru dezvoltarea completă a culturilor comune de grădină, cum ar fi castraveți, roșii, varză și multe altele.


Aranja un nou pat de flori nu va avea în fiecare an. va fi suficientă pentru a reface în timp util în scădere a suprafeței solului și apoi va dura câțiva ani.

Tehnologia de irigare este foarte simplu. Furtunul prin care este alimentat cu apă, este coborât în ​​„bine“. De la un grădinar piață acest lucru necesită numai că asigură patul nu a fost inundată, care în conducta de la capătul opus al tijei este coborâtă, prin care controlul nivelului apei.


Pentru a îmbunătăți vlagosberezhenie astfel de paturi poate proceda după cum urmează: debarcate puieți de plante în țară, după sol zamulchirovat cu mușchi. Apa este încă nu este furnizat prin suprafața paturilor, astfel încât calitatea de hidratare nu este afectată, dar evaporarea umezelii va scădea semnificativ, crescând astfel intervalul maxim între udari. Un număr dintre acestea vor fi reduse.

Cu această tehnică este posibil să se aranjeze udarea cu mâinile lor în grădina de orice dimensiune, cu orice tip de sol. Mai ales eficient sa dovedit a fi în zonele cu sol nisipos, proprietarii care, din motive evidente este întotdeauna au probleme cu zona de irigare în timp util.
Cred că acum este clar modul de organizare a plantelor de udare în grădină sau cum să facă țara udate cu mâna. Un avantaj suplimentar al unui astfel de sistem de alimentare cu apă, care este umezit doar cu sol paturi, nu toată țara în jurul valorii, așa cum se întâmplă atât de des. Așa că utilizarea acestei tehnici, printre altele, de asemenea, vă permite să salvați în mod semnificativ de apă, care este de asemenea important, în special în zonele aride.

gradina de legume de casă de irigare prin picurare, cu propriile sale mâini

Una dintre principalele probleme a plantat un rezident de vară gradina de legume - incapacitatea de a vizita țara țara lor în fiecare zi sau cel puțin o dată pe 2-3 zile. Acest lucru este posibil numai la sfârșit de săptămână. Prin urmare, neregulate paturi de udare flori și, în consecință, plantele bolnăvicios fragile, randamentele scăzute de fructe mici fără gust. Există vreo modalitate de a rezolva această problemă? Se pare că există o soluție, și nici măcar una, ci mai multe feluri de astfel de situații.

Regula de aur de udare

În primul rând, aveți nevoie pentru a afla cea mai importanta regula de udare - nu folositi apa rece. Mulți oameni neglijează această condiție, hrănire pe un pat de apă direct de la robinet sau o fântână arteziană. Cu aceasta udarea, plantele tinere sunt supuse unui stres termic, motiv pentru care dezvoltarea lor este încetinit considerabil.

Prin urmare, în procesul de creștere deviație de la normă, culturile de revitalizare au nevoie de energie suplimentară și de udare mai abundente. Astfel, dacă sunt organizate în mod corespunzător udate, este posibil pentru a evita să o fac prea des.

Cum de a face casa gradina de legume de irigare prin picurare, cu propriile sale mâini? Este foarte simplu. Este suficient pentru a instala pe secțiunea baril. În cazul în care seara să-l umple, pentru vara de apă caldă de noapte încălzit la o temperatură adecvată pentru irigare, astfel încât în ​​dimineața, înainte de soarele începe să se coace, puteți obține la afaceri.

Apropo, merge la sfârșitul week-end acasă, puteți pune într-un butoi cu apă, decupaje iarbă și buruieni stânga după plivire. În timpul săptămânii, sub influența luminii solare această infuzie fermenteze în mod necesar, renăscut într-un lichid nutritiv, care poate fi înlocuit cu succes îngrășăminte majoritatea pansamente pe bază.

Cum de a aranja uda grădina din butoi?

Nu-ți face griji, găleți pentru a scoate apă din cuvă și să-l la gradina nu trebuie sa. Există modalități mai inteligente de organizare de irigare. De exemplu, irigare prin picurare. A inventat această metodă a fost în vechiul Egipt, în cazul în care, după cum știm, problema de irigare este foarte acută. Cu toate acestea, în ciuda vârstei sale venerabilă, această tehnologie nu a pierdut relevanța în ziua de azi.

Esența de irigare prin picurare este faptul că apa este furnizată plantelor nu este periodic și volume mari, dar în mod constant, dar încetul cu încetul, în sensul literal al cuvântului, picătură cu picătură. Asigurați-un dispozitiv simplu, cu propriile lor mâini pentru organizarea irigației sunt destul de capabile de fiecare rezident de vară.

Pentru acest butoi de bere pentru încălzirea apei, așa cum sa discutat mai sus, partea de jos a setului, unul sau mai multe robinete - numărul depinde de zona de grădină, paturi de dispersie de suprafață a secțiunii și dispunerea lor în raport cu flancurile site-ului de instalare.

Pentru macarale atașat furtunuri subțiri din plastic, care pot fi cumpărate de la orice magazin de hardware. Capătul opus al înfunda lor de încredere pentru a preveni prize de apă de la curgând prin. Astfel, straturile acvifere se întind de-a lungul arterei pregătite paturi, încercând să pună cât mai aproape posibil de baza răsad.

Apoi, folosind un ac mare într-un furtun de clemă de a face o gaură mică - trebuie să fie în fața rădăcinile plantelor. Apoi, puteți deschide robinetele.

Dacă este utilizat ca o capacitate primară baril de metal standard, de 250 de litri, volumul suficient lichid pentru irigare prin picurare 6 AR timp de 5 zile.

Udarea secretă de arbori de grădină și ornamentale

Este bine cunoscut faptul că copacii sunt alimentate nu numai sub forma unui lichid, absorbită de rădăcinile din sol. De asemenea, ei o fac prin frunziș în detrimentul fotosintezei - un proces special de transformare a luminii solare în energie plante de viață.

Când acest praful în timpul verii pe frunze, previne acest fenomen prin reducerea activității de fotosinteză. Prin urmare, este util să se periodic nu numai pentru alimentarea cu apă la cercul rădăcină de copac, dar, de asemenea, pentru a pulveriza coroana lui. Mai ales eficient această tehnică în ceea ce privește conifere plante decorative.

Mulcirea - un mod sigur de a menține umiditatea în sol

Grădinari cu experiență în ceea ce beneficiile de slăbire. Faptul că o apă freatică dens pentru microcapillaries se ridică la suprafață, în cazul în care se evaporă foarte repede.

Atunci când slăbirea capilarele sunt distruse. Cu toate acestea, efectul unor astfel de proceduri este de scurtă durată, așa că trebuie să fie repetată cel puțin de 3 ori pe săptămână. Asta este, din nou, totul depinde de imposibilitatea de vizite prea frecvente la vila.

Painlessly reduce cantitatea de prășit poate fi realizată prin mulcire. Esența acestei metode constă în faptul că, după udare a solului slăbit, și apoi se presară mulci - o masă de chips-uri mari, firimituri de plante, aceleași buruieni.

Grosimea stratului de protecție nu trebuie să depășească 4-5 cm, altfel va fi un teren de reproducere excelent pentru dăunători. Cel mai bine este de a folosi un mulci de scoarta de pin sau rumeguș nu numai că sunt perfect păstrează umezeala, dar, de asemenea, ajuta la curățarea paturilor de la melcii. Dar, din lemn de esenta tare pentru acest scop nu sunt adecvate, deoarece pământul începe să putrezească dedesubt.