Cuptor de aluminiu de topire cu mâinile lor

Cuptor de aluminiu de topire cu mâinile lor
Cuptoare utilizate în industrie sunt foarte scumpe. Prețul lor este de zeci de mii de dolari. În plus, aceste unități să ia o mulțime de spațiu nu este permisă. Aluminiul este metalul cel mai abundent pe Pământ, astfel încât industria în acest domeniu sa mutat departe. Există mai multe tipuri de cuptoare de topire. De exemplu, cuptoarele cilindrice înclinate, reverbatsionnym carusel cuptor cu creuzet și altele.Dar dacă ai nevoie pentru a face orice element în casă, și posibilitatea de a comanda dintr-un motiv sau altul, nu? Excelent mini cuptor destul de ușor de făcut și cu propriile sale mâini. Și, pentru cea mai mare parte acest lucru nu va trebui să caute anumite materiale specifice, componente și dispozitive. Cele mai multe dintre ele nu va fi aproape fiecare casă, în garaj sau la cabana.

Cuptor de aluminiu de topire cu mâinile lor
În esență, principiul tuturor cuptoare improvizate simple și de același tip. Diferențele sunt, de obicei doar câteva dintre caracteristicile lor structurale. Într-un vas rezistent la căldură volumetric alimentat cărbune (varianta de realizare cea mai de succes de combustibil pentru aluminiu de topire) în sau peste care este plasată în metalul creuzet însuși. Deoarece creuzetul poate fi, de exemplu, decupaje carcasa stingător. sau chiar producătorii de oțel obișnuite. Pentru a crește temperatura cărbuni de calitate impuse de suflare a aerului din toate părțile (încălzită la aluminiu în recipient uniform). De obicei, oxigenul este alimentat printr-o conductă în jos „bine“. Poftele poate crea, de asemenea, un aspirator obișnuit, motorul de desen vechi, un cooler sau chiar un uscător de păr. În principiu, este condițiile necesare pentru a crea un fel de mâini de turnătorie mini.

Ca formă pentru turnarea pieselor acționează de obicei gips. Dacă este necesar să se arunce un lingou cilindric obișnuit de aluminiu și bucata potrivită din țeavă de oțel tăiate. Să luăm în considerare cele mai interesante și simple, cuptoare de design mini.

Mini-cuptor a jantei

Cuptor de aluminiu de topire cu mâinile lor
Pentru a face acest model foarte simplu. Tracțiune diametru dorit, turnați în pământ, astfel încât suprafața sa să coincidă cu orizontul, care nu este deasupra suprafeței pământului. Discul de mijloc din interiorul materialului rezultat cuptor trebuie să fie o deschidere prin care trece conducta curbată. vine aproape de turnatorie. Potrivit acestuia, în mini cuptorul este alimentat cu oxigen din partea de jos. Deoarece turbocompresorul este convenabil de a folosi un mic cooler. pus pe tubul exterior. Cu toate acestea, cu o astfel de alimentare cu suflanta de aer va fi foarte slabă calitate și unidirecțională. Pentru a face acest lucru, în interiorul conductei de evacuare a cazanului pentru a construi ceva de genul o placă fierbinte. Convenabil de a folosi frana disc auto pentru acest lucru. peste țeavă sudată. După aceea, rezultată mini topitor poate fi umplut de carbon și aer care furnizează, pentru a ridica temperatura lor. Aluminiu resturi într-un creuzet plasat între cărbuni.Cuptorul unui rezervor de metal

Cuptor de aluminiu de topire cu mâinile lor
Nu neapărat cuptorul trebuie să fie scufundate în pământ. Este ușor de a face propriile mâini, și un aragaz portabil. În acest scop, orice vas cilindric adecvat din metal rezistent la căldură. de exemplu, un rezervor de la un vechi mașini de spălat și uscătoare. In interiorul diametrul tancului este redusă din cauza cărămizi și lut. Astfel, grosimea cuptoarelor noastre vor fi de 10-15 centimetri. Nu uitați să montați la partea de jos a tubului de locuințe pentru a umfla. Aerul poate fi furnizate în orice mod convenabil. Creuzetul cu materia primă de aluminiu este atârnat în interiorul cuptorului. După cum puteți vedea, diferențele fundamentale din versiunea anterioară nu este. Sale la fel de ușor de a face propriile mâini, singura diferență este în instrumentele necesare și piesele.

Mini turnătorie de sticla

Aceasta este, probabil, cel mai neobișnuit și într-adevăr diferită de versiunea anterioară a producției de propriile mâini cuptor pentru topirea aluminiului. De ce neobișnuit? Nu avem nevoie de nici un combustibil. In acest exemplu de realizare, încălzirea cuptor are loc prin încălzirea firului având o rezistență mare - nicrom. Pe suprafața lubrifiat cu ulei de mare bandaj sticle plăgilor, care se aplică după stratul de amestec de argilă și sticlă de apă. După aceea, argila să se usuce (aproximativ o săptămână). Apoi, rezervorul de lut rezultat înfășurate dublu din sârmă nicrom și deasupra acestuia din nou, un strat de lut. O săptămână le să se usuce și apoi o sticlă de extract, și au auto-încălzire, recipient rezistent la căldură pentru topire. Putem descărca numai în materia primă de aluminiu și se conectează ambele capete ale firului la 220 de wați.

Este demn de menționat faptul că toate metodele de mai sus sunt destul de periculoase pentru viață și sănătate, și ar trebui să fie utilizat cu mare precauție.

De fapt, există modalități de topire a aluminiului este mult mai mult, dar cele mai multe dintre ele sunt reduse la unul și același principiu de acțiune. Prin urmare, nu este necesar pentru producerea unei componente pentru a aborda experților, pentru că o mulțime se poate face cu propriile mâini.

Cuptor de aluminiu de topire cu mâinile lor
cuptor cu inducție pentru metale topire
Cuptor de aluminiu de topire cu mâinile lor
Specificații tehnice de radiatoare din aluminiu
Cuptor de aluminiu de topire cu mâinile lor
Care sunt dimensiunile radiatoare din aluminiu
Cuptor de aluminiu de topire cu mâinile lor
cuptor cu arc electric