Cuptor pentru o baie cu speciile sale mâini, beneficiază de consiliere

Astăzi este greu să ne imaginăm o casă de țară, fără o adevărată baie de aburi rus, iar principalul său atribut - cuptor. Printre gama largă de tipuri, este dificil de a alege dispozitivul care îndeplinește toate cerințele necesare și pentru a îndeplini condiția financiară. După ce a citit acest articol până la sfârșitul anului, puteți construi cu ușurință un cuptor pentru o baie cu mâinile.Cuptor pentru o baie cu speciile sale mâini, beneficiază de consiliere

Cuptoare - tipuri și avantaje

Primul lucru pe care trebuie să alegeți tipul adecvat de unitate de încălzire pentru perechea, astfel încât acesta se încălzește rapid și să păstreze cald în timp ce în repaus. Principalele proprietăți deținute de proiectare selectate sunt:

 1. compactitatea;
 2. Ușor de utilizat;
 3. siguranță la foc;
 4. ajustare a puterii.

Prin cuptor lor de clasificare pentru structura de încălzire baie împărțită în DC, AC și efectele combinate.

 • Pentru dispozitivele includ elektrokamenki cuptor continuu. Designul acestui cuptor pentru containerul de baie este format din fontă cu pietre, care sunt încălzite cu vreascuri de lemn. Pentru a începe baie după ambele proceduri pot începe emiterea de perechi de pietre în contact cu apa. Avantaje încălzire independentă: simplă operație, lipsa dioxidului de carbon și încălzirea rapidă. Încălzitorul electric nu este o supapă specială care păstrează temperatura dorită, astfel încât să anexați lemnul trebuie păstrate, care nu este convenabil. Produce și instalați cuptorul poate fi obținut în mod independent, permisiunea pentru inspecția de securitate la incendiu. O caracteristică de încălzire - necesitatea de a crea sol.
 • acțiunea combinată a cuptorului este un dispozitiv care combină proprietățile cuptoarelor continue și AC. Aceste modele sunt proaspete camera uniform încălzite și sunt în cerere de către proprietarii de astăzi de moșii țară. Design-ul are camera de separare și de gaze arse lemnele, iar rezervorul de apă poate fi omisă. Astfel de cuptoare sunt cumpărate în magazinele de specialitate, având în vedere faptul că producția nu este un proces simplu.
 • Prin dispozitive de încălzire baie cu efect variabil se referă cuptor de cărămidă. cuptor de stabilire realizate din cărămizi refractare și pietre sunt încălzite cu o flacără deschisă. Dintre avantajele pot fi identificate lung de retenție de căldură în cameră, puterea maximă, aspectul prietenos cu mediul și atractiv. Cuptor pentru a topi în următoarele câteva ore. economii de resurse reduse - pentru a topi un cuptor a petrecut o mare cantitate de lemn de foc. Pentru auto-construcție a acestui tip de expertiză cuptor necesare și investiții semnificative.

Cuptor pentru o baie cu speciile sale mâini, beneficiază de consiliere

După cum se vede din lista de mai sus, cea mai bună opțiune este pentru încălzitor de baie cuptor. Conform tipului de combustibil o unitate de încălzire este împărțit în:

 • sobă cu lemne. Lemn uzat de foioase și conifere, dă camera atmosfera potrivită și reglează să se relaxeze.
 • Cuptor electric. Acesta este instalat în incinta în care nu este prevăzută coș de fum, și are o serie de avantaje, inclusiv perioade mai scurte de încălzire, protecția mediului, compactitatea și ușurința de utilizare. Optati pentru acest model, nu trebuie să fie distras de menținerea căldurii, și vă va oferi complet la plăcerile de baie. În cuptorul electric are un dezavantaj semnificativ pentru baie - se consumă cantități mari de energie electrică.
 • cuptor cu gaz. Astfel de unități de încălzire sunt de dimensiuni mari și consumă o mulțime de gaz. Dacă vorbim despre meritele, este ușor de utilizat, încălzirea rapidă a apei și se menține temperatura dorită în cameră.

Pe rafturile magazinelor a găsit o varietate de cuptoare, dar ce plăcere să o facă cu propriile sale mâini.

Cum de a construi o sobă de metal pentru o baie cu mâinile

Un schele pentru încălzitorul servi de metal de înaltă calitate, utilizarea sa nu necesită abilități speciale și znaniy.V terminat formă, cuptorul trebuie să aibă o structură sigilată și de siguranță la foc, pentru a se evita pătrunderea de dioxid de carbon în cameră.
Pentru a începe producția aveți nevoie de următoarele materiale:Cuptor pentru o baie cu speciile sale mâini, beneficiază de consiliere

 • Metal, 6 mm grosime, sau Cottage baril;
 • Ușa este din fontă, racorduri și supape;
 • pietre grilaj metalic.

Mai jos puteti vedea principalele elemente ale viitorului încălzire:
Soba pentru bai cu propriile lor mâini create în etape:

 • Primul pas este facut cenusa dimensiune groapă 200h60 mm și este amplasat în partea inferioară a cuptorului viitorului. groapă de cenușă închisă fier o ușă;
 • În a doua etapă, o cameră de ardere. Dacă utilizați butoiului, atunci acest element este tăiat în mijloc. Sub grătarul camerei plasate pe ele sunt stivuite lemn inflamabile cuptor. Pe partea de sus a coșului este setat pentru a asigura o mai bună calitate oparesc de metal lui.
 • Pasul final este instalarea încălzitorului.

Mai jos sunt planurile care vor ajuta să creați cu ușurință un cuptor pentru o baie cu mâinile.

Cuptor pentru o baie cu speciile sale mâini, beneficiază de consiliere

Cuptorul pentru baie, indiferent dacă acesta este copilul tău, sau l-ați cumpărat în magazin, o cerințe speciale de instalare:

 • În primul rând avem nevoie pentru a testa cuptorul (nu-l pune pietre), va evalua etanșeitatea îmbinărilor și rezistența structurii;
 • Locul de instalare Cuptor pentru baia este selectată astfel încât un design întreaga cameră este încălzită pereche;
 • Perete în spatele sobei obkladyvayutsya țiglă specială având rezistență la căldură. foi de metal sunt de asemenea utilizate;
 • obiecte inflamabile trebuie să fie distanțat la o distanță sigură;
 • Pentru a nu contacta cu o soba fierbinte, este ecranat grilaj de construcții;
 • Anatomică situat la distanță moderată de dispozitivul de încălzire;
 • Locul unde conducta de evacuare care iese din camera de aburi de pe stradă tapițate foaie de metal, nu va lăsa zidul char;
 • Cuptorul în sine pentru o baie, creat cu mâinile plasate pe o placă de metal, acesta este de pietre căzute accidental nu devin cauza focului.

Instalarea cuptorului - este un proces important în care greșeli duce la consecințe dezastruoase.

Fa-ti un cuptor de caramida

Pentru a efectua zidăriei cuptorului din caramida ar trebui să fie conștienți de ordinea în care rândurile sunt dispuse și ar trebui să fie utilizate kipichi ce brand. Mai jos puteti vedea cuptor de caramida poryadovkoy, realizat de un profesionist.
Există diferite versiuni ale zidăriei, dacă a face cuptorul pentru prima dată, cel mai bine este de a alege cea mai simplă opțiune, aceasta nu afectează calitatea aparatului. Comparativ cu încălzire pentru cărămidă fundație răspândirea cuptorului și acoperite cu material pentru acoperișuri. Numai atunci puteți trece la cele mai zidărie.

Cuptor pentru o baie cu speciile sale mâini, beneficiază de consiliere

Cărămidă de construcții, de înaltă calitate este selectat pentru cuptor. caramida standard are dimensiuni 250h120h65, vă permite să facă o stabilire buna. Dacă obțineți o cărămidă obișnuită (este cuptor mult mai ieftin, dimensiunea acesteia poate să nu coincidă cu aceste standarde. Soluția pentru a dobândi zidărie în magazin de hardware, sau de a face propria prin amestecarea cu nisip, argilă și apă. Soluție în mod corespunzător executate similar cu amestec de smântână.
Procesul de stabilire a cuptorului pentru o cărămidă baie greu de explicat, cel mai bun spectacol în fotografie. Aici puteți vedea fiecare pas separat.

Ce cuptor pentru a alege pentru o baie: consultanță de specialitate

Dacă vă decideți să cumpărați o sobă pentru o baie într-un magazin de specialitate, citiți recomandările experților și să răspundă la următoarele întrebări:

 • De ce aveți nevoie cuptor: arderea lemnului sau electrice? Dacă vom compara cuptoarele electrice și pe bază de lemn, sa observat că, în primul caz, este ușurința de utilizare și o gamă largă de proiectare. Astfel de dispozitive necesită costuri de energie, care, în multe cazuri, nu priemlemo.Drovyanye același cuptor complet inofensiv, sunt topite rapid și nu depind de electricitate. Singurul dezavantaj al unității de încălzire este considerată a fi o nevoie constantă de a răsturna combustibil. Pentru cei care păstrează tradiția de băi rusești - aceste deficiențe devin un avantaj.
 • La ce moment, ușa de ardere este? Există două tipuri de uși Locul de amplasare: în interiorul și în afara sauna (în camera de zi). Avantajul de a doua opțiune este de a avea șemineu în camera de zi și nu este nevoie să aloce spațiu în camera de aburi la foc magazin.
 • Vei încălzi apa sau aveți nevoie de un cuptor fără rezervor? Această întrebare nu este discutat - este întotdeauna nevoie de apa. În primul rând, pentru spălare, și în al doilea rând, să arunce apă pe pietre. Rămâne doar pentru a determina ce volum va fi suficient pentru a efectua proceduri complete pentru baie.
 • Câte pietre trebuie să fie plasate în cuptor? Din numărul de pietre depinde de atmosfera din cameră. Cele mai laid pietre în cuptor, aburul mai moale.
 • Care producător este mai bine? Această întrebare. probabil una dintre cele mai dificile, pentru că în lumea modernă există o mare varietate de cuptoare pentru bai cu diferite functii si caracteristici. Pentru a selecta dispozitivul care îndeplinește toate cerințele, este necesar să se determine funcțiile pe care trebuie să posede. Frecvente sunt sobe Harvia și Kastor.

Construiți un cuptor pentru o baie cu mâinile sale, nu este dificil, dacă faci instrucțiunile de mai sus și să respecte toate tehnologia. Dacă utilizați în fabricarea de fantezie, atunci veți primi un dispozitiv unic, atractiv, și cel mai important funcțional pentru încălzirea pereche de cameră.

Cuptor pentru o baie cu speciile sale mâini, beneficiază de consiliere

Soba originala pentru bai: fotografie

Mai jos sunt familiarizați cu radiatoare neobișnuite și originale pentru sauna, locuitorii de vară creat în mod independent.
Ce cuptor pentru a alege pentru propria baie țară - este o chestiune individuală, atâta timp cât era puternic, durabil, și îndeplinește toate cerințele de siguranță.

43 fotografii și diagrame cuptoare de baie: