Curățarea obiectivului camerei în timp ce o faci

Curățarea obiectivului camerei în timp ce o faci
reflex camera Lens, mai ales la pachet cu un obiectiv profesional - lucru costisitoare, care necesită o atenție specială și relații. În ciuda faptului că el a fost pentru o lungă perioadă de timp poate fi operat complet lipsită de griji, mai devreme sau mai târziu, este timpul să vină curat obiectivul. Pentru o anumită perioadă de timp se acumulează amprente, praf, firele de păr și alte corpuri străine. Dintre ei cu siguranta au nevoie pentru a scăpa de, dar acest lucru trebuie făcut foarte atent și corect, în caz contrar puteți deteriora obiectivul, înlocuirea pieselor care, în primul rând, este scump, și în al doilea rând, nu este întotdeauna posibil.Desigur, timpul poate întârzia curățarea lentilelor. Acest lucru va ajuta la următoarele măsuri:
• utilizarea continuă a capacului obiectivului pe scopul propus;
• achiziționarea unui filtru incolor sau ultraviolete;
• este de asemenea posibil să se utilizeze amestecuri în acest scop.

Cu o manipulare corespunzătoare atentă a camerei pentru o lungă perioadă de timp poate să rămână într-o stare excelenta. Dar, pentru a trece de curățare nu reușește.

De fapt, acest proces nu implică nimic supranatural. Se scoate din suprafața întreaga contaminare a lentilelor poate fotograf chiar novice, dacă este urmat stabilit în mod clar secvență de acțiuni.

Pentru a efectua curățarea, veți avea nevoie de câteva instrumente și materiale speciale.

• pere aer. Acest dispozitiv este conceput pentru îndepărtarea prafului fără contact de pe suprafața lentilei a fluxului de aer. Tratați-ar trebui să fie foarte atenți atunci când este apăsat neglijent tot praful din interiorul camerei poate zbura si perturba complet munca lui.

• o cârpă sau microfibră. Folosit pentru a îndepărta amprentele și alte urme. Servetel - materia subțire de unică folosință, spre deosebire de microfibră, care, după fiecare utilizare și pot fi spălate pentru a părăsi curățarea următoare. Înainte de a șterge umezit cu un lichid special, care descrie mai jos.• fluide de curățare. O soluție specifică ce conține în alcool structură, care îi permite să se ocupe în mod eficient cu petele de grăsime pe lentile.

• Creion pentru curățare. Special dispozitiv inventat pentru o curățare ușoară și rapidă a obiectivului camerei. Este o „sabie cu două tăișuri“: pe de o parte - indiferent de a face față cu grăsimi și imprimeuri, pe de altă parte - o perie pentru a îndepărta praful. Creioane si perii (cu perii) pot fi, de asemenea, separat de fiecare alte instrumente.

Curățarea obiectivului camerei în timp ce o faci

Procedura de curățare a lentilelor

Trebuie să eliminați mai întâi murdăria de pe montura obiectivului și obiectivul sau microfibră cârpele umezită cu lichid pentru curățare. Este important pentru a obține fiecare din greu pentru a ajunge la locul. Acesta poate fi utilizat pentru această ureche stick-uri de bumbac.

În continuare, vom scăpa de praful de pe obiectiv. Aceasta este una dintre cele mai importante și dificile sarcini, în calitate de corpuri străine deosebit de mari în îndepărtarea ar putea deteriora suprafața lentilei, având ca rezultat o reducere a calității de fotografiere și necesitatea de a le înlocui. Este mai bine să arunce în aer mai întâi acumulate departe suflanta de praf, și apoi utilizați o perie sau creion.

După purificare se poate trece direct la obiectiv în sine de pete grase. Acestea sunt eliminate destul de ușor și atunci trebuie să recurgă din nou la utilizarea servetele speciale sau un șervețel umezit cu lichid de curățare. Toate acțiunile trebuie să se facă treptat, fără o presiune nejustificată. Cel mai bine este de a face mișcare circulară uniformă.

După curățarea umedă este necesară pentru a elimina lichidul din suprafața lentilei. Acest lucru se poate face folosind șervețele uscate. Dar este necesar să se înțeleagă că noi nu vorbim despre șervețele de bucătărie simple. Fibrele lor sunt prea grosiere și sunt capabile de a deteriora suprafața delicată a cristalinului și a cristalinului.

La sfârșitul procesului de purificare a dezumfle restul suflantei de praf. De asemenea, puteți perie mare face.

Există, de asemenea, o altă metodă de curățare a obiectivului camerei de murdăria acumulată și praful. Ei au bucurat de mai mult posesia primelor camere video, dar eficacitatea sa și în prezent, nimeni nu a pus sub semnul întrebării.

Pentru aceasta avem nevoie de doar câteva elemente comune de uz casnic:
• lingura metalice;
• lumânări de parafină;
• o cârpă moale.

O lumânare la lumină ai nevoie și se acoperă cu o lingură, astfel încât ea a fost cu susul în jos. După ce a apărut pe metalul de cantități suficiente de negru de fum, este necesar să se colecteze cu o cârpă și ștergeți obiectivul. Poate că toate petele și mărcile nu sunt șterse din prima dată. În acest caz, se poate repeta procedura. Se colectează funingine și curățați obiectivul este permisă atât timp cât obiectivul camerei nu pare a fi destul de curat.

În ciuda numeroaselor preocupări, această metodă nu dăunează obiectivul camerei, dar pentru eficiență este încă ușor inferior metode moderne de tratament folosind dispozitive speciale.