curatenie bronz la domiciliu

De-a lungul timpului, vase de bronz apare depozit verzui numit patină - este rezultatul unei oxidări aliaj staniu-cupru. Anticarii cred că dă produsul efectul antichității și de lux. Cu toate acestea, în condiții de umiditate pot apărea pete patină, fie pe suprafața sa va fi o mulțime de praf și murdărie. Apoi, există dorința de a curăța complet statuie, sau feluri de mâncare, astfel încât străluceau culori luminoase din aliaj. În acest caz, puteți pune manual pentru produsul folosind acasă căi de atac.Încălțăminte de bronz la domiciliu: metodele și normele

Înainte de a utiliza una dintre următoarele metode, se spală produsul cu apă curată. Se îndepărtează particulele de praf și murdărie, ștergeți cu o cârpă curată.

Rețete pentru diferite grade de oxidare

oxidare puternică, o mulțime de patină

oxidare slabă, câteva pete

1. Se prepară o soluție, se amestecă:

  • 1 L de apă
  • 10 g de dicromat de potasiu
  • 20 ml de soluție concentrată de acid sulfuric
(Se toarnă acidul în apă)

2. Se toarnă soluția într-un vas de sticlă, se înmoaie în produs.

3. Așteptați dizolvarea patinat.

4. Coborâți în amoniac lichid, urmată de clătire cu apă.

5. Ștergeți uscat.

Degresare cu soluție caldă de sodă (apă, sodă calcinată). Se clătește cu apă curată și se șterge uscat.

Se amestecă rumeguș cu acid acetic. Când se umflă din lemn, pentru a curăța, această compoziție folosind o cârpă de lână. Se clătește cu apă și se usucă.

Sfat: Curățați mănușile de protecție pentru a evita deteriorarea pielii.

Paste de tratament la domiciliu

Va oferim 2 contra-paste de curățare puteți să vă pregătiți și să curețe obiecte din patina, coroziune și contaminarea. Sare, bicarbonat de sodiu și oțet - răspunsul la o întrebare decât pentru a curăța bronzul ware la domiciliu.

Se amestecă 2 tabel. l. sare și făină. Picurare într-un amestec de otet alb, se amestecă până la consistența păstoasă. Aplica amestecul pe articol și o cârpă moale poloneză până la dispariția oxidare. Lăsați pasta pe subiect pentru încă o jumătate de oră, apoi se clătește cu apă și se șterge uscat.

Se toarnă într-un bol de masă 2. l. sifon. Se adaugă treptat picături de suc de lămâie (sau un acid citric diluat), se amestecă la o consistență de pastă. Purtarea mănuși, freca compoziția produsului și lustruiți cu o cârpă. Curățat din toate părțile, lăsați produsul într-o pastă pentru o jumătate de oră. Se clătește cu apă curată și se usuca.Sfat: „falduri“ pe statuile, îngustează curate în locuri greu accesibile cu ajutorul unei periuțe de dinți.

Aceste paste sunt potrivite pentru îngrijirea feluri de mâncare și alte produse fabricate din alamă. Ele sunt eficiente, nu mai puțin de fonduri speciale pentru aliaj de bronz și disponibilitatea funcției.

Recomandarea de anticari. Monede și alte elemente curate Trialonom B, care este vândut în magazine. GOI pastă sau cu adaos de benzină.

Rapidă de apă caldă curată și săpun

Dacă aveți nevoie pentru a da produsului un aspect atractiv și fără murdărie, utilizați următoarea metodă.

curatenie bronz la domiciliu

Se fierbe în tigaie apă pură.

Coborâți subiectul în apă clocotită timp de 2 minute, se continuă fierberea.

Lather în apă sau săpun lichid.

Scufundati produsul într-o spumă.

pânză finet perie murdăria și gunoi.

Cum se curata bronzul la casa de rugina

În cazul în care elementele acoperite de coroziune, a restabili aspectul lor original, puteți utiliza mazăre comestibile.

curatenie bronz la domiciliu

Se fierbe mazăre galben. Nu este lăsat să se răcească, mash la consistența terci gros. Acoperiți locuri gruel cu rugină și se lasă să se usuce. După aceea, se spală produsul în apă clocotită, răzuire resturile de perie rugina. Ștergeți uscat pe toate laturile.

Mazăre se aplică și în cazul în care lucru este destul de muște zasizheny.

Gatiti mazăre galben, se macină într-un bulion blender. Inferior în articole bulion contaminate și se fierbe timp de 2 ore. După răcire, se spală în apă caldă cu o perie moale, îndepărtarea resturilor de mazăre.

Avertizare. Pentru a nu deteriora suprafața lucioasă, folosiți o pastă și curățare intensivă din timp în timp, dar în oxidare puternic. Pentru întreținerea regulată este suficient pentru a șterge cu obiecte umede, și apoi o cârpă uscată.

Cum se curata de bronz cu aurire

anticarii cu experiență, renovarea de mare interes pentru găsirea și antichități, produse chimice sunt folosite pentru statuara curățare corespunzătoare, bijuterii.

curatenie bronz la domiciliu

placate cu aur produse Reactive chimice pure în 2 etape:

Hidroxid de sodiu cu apă sau hidroxid de potasiu șterge suprafața, îndepărtarea petelor, murdăria și praful.

Se amestecă apa, acidul azotic și sulfatul de aluminiu într-o proporție de 30 până la 8 la 1. Cu o pensulă, aplicați compoziției la suprafață, și apoi uscat sub soare sau de la o sursă de căldură.

Consiliul. Utilizați chimicale numai dacă știți regulile de amestecare și reacție în contact cu diverse substanțe și materiale. Fii atent pentru a evita consecințele nedorite pentru tine, hainele, feluri de mâncare și mobilier.

Prevenirea oxidare

Dacă doriți să prevină apariția patinei în viitor, tratează elementele eliminate prin una dintre următoarele:

Folosind aceste instrumente și o cârpă moale, articole piele de bivol. Acest lucru va da un plus de stralucire si creeaza un strat protector care împiedică apariția unei plăci patinovogo albastru-verde.