Dacă aveți o durere de dinți, care se poate face la domiciliu

De ce durere de dinți - mecanismul de durere de dinți

Un dinte este compus din solid dentină, în afara acesteia este acoperită de smalț (dinți dă culoare albă) și are o cavitate în interior. Cavitatea dintelui este țesutul conjunctiv, vasele de sange si nervi - pulpa. Dacă dentină deteriorate și smalț, pulpa comunică cu oral poate introduce compuși chimici din alimente și bacterii. Acest lucru duce la iritații ale dezvoltării celulozei și a nervilor a inflamației sale. Inflamatia din cauza sistemului imunitar prostaglandine substanță activă, ca și în alte țesuturi de localizare determină deteriorarea fluxului sanguin (hiperemie), iritație a nervilor și umflături. Acesta oferă intensitatea umflarea durere de dinți. Acest lucru se produce deoarece expandabile cu umflarea limitată a celulozei și dentina comprimă terminațiilor nervoase.Atunci când o durere de dinți - cauzele și caracteristicile de afișare

Dacă aveți o durere de dinți, care se poate face la domiciliu

Durerea acută este de manifestare dentara principala a mai multor procese patologice, în grade diferite afectează pulpa și nervul dintelui. Printre acestea se numără:

 1. Cariile profunde - leziuni smalțul dinților și dentina, în care pasta este în comunicație cu cavitatea bucală. In acest aliment, care este un iritant chimic și bacteriile pătrund pulpa, cauzand iritatii. Prin urmare, durerea apare adesea după o masă. , Apa calda este redus intensitatea durerii După ce curat igieniza cavitatea bucală și dinților.
 2. Pulpita - inflamație a pulpei dentare. Durerea în această condiție este severă, are loc la întâmplare, fără a ține cont de mese sau băuturi. De multe ori cu pulpita dureri intense dezvoltat în timpul nopții. Uneori, pulpita poate dezvolta dupa un tratament de către un medic dentist, sub un sigiliu, astfel se caracterizeaza prin crize de durere pulsatila. Odată cu răspândirea inflamației în țesuturile moi ale feței, umflarea obrazului se dezvolta.
 3. Parodontita -dezvoltarea inflamației în ligamentele care susțin dinții în alveolele fălcilor. Durerile cu o creștere periodică a intensității durerii și a domolit sale ulterioare. Durerea agravată de presiunea exercitată asupra dintelui afectat, gingiile din jurul lui hyperemic și edematoasă.
 4. Pericoronitis - inflamație a țesutului moale în zona în care noul dinte este tăiat. Aceasta inflamatie de multe ori se dezvoltă în primul an de viață al copilului, atunci când au loc procesele de creștere intensivă a dintilor de lapte. Copilul în această neliniștiți, nu doarme, atunci când sunt privite gingii inflamate remarcabile în erupția dinților. În perikoronit om adult de multe ori se dezvolta atunci cand incepe sa erupa dinte înțelepciune (molar 8-lea), care este însoțită de formarea de „capota“ a gingiilor inflamate în colțul maxilarului.
 5. Tratamentul necorespunzător -în acest caz, durerea dentară se dezvoltă după dintele de etanșare, fără a scoate nervul si canalele sale de tratament. Inflamatia se dezvoltă datorită soluție prelucrare insuficientă amplasare instalare antiseptică a sigiliului. După îndepărtarea durerii posibile dureri de conservare a nervilor pentru ceva timp, care apoi trece propriul sau după ce au luat medicamente pentru durere.
 6. Gingivita (inflamatia gingie), urmată de expunerea dentinei sensibilă - durere nonconstant, îmbunătățită prin mușcare sau contactul cu alimentele la nivelul colului uterin. Gingivita este adesea însoțită de un miros neplăcut.
 7. Dezvoltarea de durere sub coroana - se întâmplă ca o consecință a preparat necorespunzătoare a dintelui pentru protezare. Astfel, există complicații după canalul de etanșare sub formă de perforații (care formează deschideri în timpul tratamentului, prin care un canal de ratări) infecție, abces apical (purulenta cavitate mică în apexul rădăcinii), restul instrumentelor dentare otlomok în canal. Durerea este de obicei dureri in natura, aspectul său nu este asociat cu ingestia de alimente.


opțiune clinică posibilă atrage atenția, este faptul că obraz este umflat, dar dintele nu doare. Aceasta nu exclude sau inflamației patologice în dinte. Această variantă este posibilă dacă inflamația de curgere în depulpirovannnom dinților (canalele de pulpă de la distanță și nervoase în timpul tratamentului). Această manifestare este, de asemenea, motivul pentru vizita la dentist.

Ce se poate face cu dezvoltarea de durere?

Dacă aveți o durere de dinți, care se poate face la domiciliu

Cea mai bună opțiune atunci când o durere de dinți, este o vizită imediată la dentist. Dar, de multe ori există situații în care un anumit moment nu este posibil pentru a vizita cabinetul stomatologic (noaptea, depărtare de oraș), iar durerea devine de nesuportat. În aceste cazuri, dacă este puternic durere de dinți, ajuta la recomandări simple, care pot fi efectuate la domiciliu:

 • efectua procedurile de igienă orală rta- pentru a îndepărta ușor reziduurile alimentare care pot irita pulpa, si periati dintii;
 • utiliza orice medicament durere non-steroidiene din kit-ul de origine (ketanov, analgină, tempalgin). In timpul sarcinii, doza de medicament nu este de dorit, cu toate acestea mai bine să se utilizeze tehnicile de diminuare locală în intensitatea procesului inflamator;
 • clătiți gura cu soluție de bicarbonat de sodiu (într-un pahar cu apă caldă linguriță luată de sodă), care ameliorează procesul de inflamație și durere.
 • încercați să nu respire prin gura, ca aerul care trece prin dintele poate provoca amplificarea durerii în aceasta;
 • în timpul dezvoltării parodontita, bine ajuta la ameliorarea durerii de atașament rece la locul inflamației - de obicei, o bucată de gheață aplicată pe dinte sau obraz în proiecția durerii;
 • cu malocluzie, intensifică durerea, aveți nevoie pentru a menține gura ușor deschisă;
 • metodă eficientă pentru durerea acută este atașarea dinte și gingie în jurul ei înmuiate în lână vodca - ca absorbtia alcoolului in tesuturi, are un efect anestezic. Alcoolul în acest caz de utilizare nu este de dorit, deoarece aceasta poate provoca arsuri chimice țesuturi orale. O variantă a unui astfel de eveniment, un alcoolat de procesare (soluție 30%) calendula;
 • se aplică între gingie și mucoasa bucală o bucată mică de grăsime de porc, care ajută la îndepărtarea umflarea celulozei și a reduce presiunea asupra terminațiile nervoase;
 • Puteți clăti cavitatea bucala infuzie de plante cu proprietăți anti-inflamatorii - salvie, sunătoare sau mușețel;
 • piele masaj palma mâinii între degetul 1 și 2 prin intermediul unui cub de gheata - aceasta zona reflexogen, ceea ce reduce impactul asupra durerii. Masaj ar trebui să fie efectuată pe de o parte de către dintele pacientului.

Toate aceste activități sunt un tratament simptomatic, care vizează o reducere temporară a severitatea inflamației și durerii. Ea însăși o cauză patologică a bolii dentare, acestea nu elimină. Prin urmare, evenimentul următor este o vizită la dentist, care va finaliza terapie.