Dalmatian - o descriere a rasei, fotografii, videoclipuri, articole

Dalmatian - o descriere a rasei, fotografii, videoclipuri, articole

Instantaneu de recunoscut prin colorarea unică a dalmate spotted - Dog pentru proprietarii energetice. În secolul al XVIII-lea. a fost superb „Karetnaya câine“, însoțit de trăsuri trase de cai în 30 km (20 mile) sau mai mult. Astăzi, caracterul deschis, prietenos și frumusețe izbitoare transformat într-un animal de companie popular, dar încă mai păstrează o dragoste de exercițiu și afecțiune pentru cai. Recenta Filmul „101 dalmată“ a inspirat multe pentru a cumpara puii dalmate, cele mai multe dintre ele nu iau în considerare faptul că câinele, ai căror strămoși au fost difuzate un maraton, nu potrivite pentru stilul lor de viață. Nu face această greșeală! Câinele este bun, fără îndoială - dar pentru o casa potrivita. Ea este iubitor, inteligent, blajin si jucaus, dar nu este potrivit pentru persoanele care nu se ridica de pe canapea.Originea dalmate este neclar. Nu există nici un motiv convingător pentru a se conecta la aceasta rasa Dalmatia (o parte din fosta Iugoslavie). Nu este exclus faptul că tipul actual de dalmată format în secolul al XVIII-lea în Anglia.

  • Locul de origine: Necunoscut;
  • Scopul inițial: Karetnaya câine;
  • Înălțimeagreabănului (bărbați): 58,5-61 cm (23-24 inch);
  • Înălțimea la greabăn (cățele): 56-58 cm (22-23 inch);
  • Greutate: 23-25 ​​kg (50-55 lbs);
  • Durată de viață: 11-13 ani.

Mai cunoscute culori clasice - alb cu puncte negre, dar, de asemenea, ficat adecvat pete (maro). Arătăm câini pete ar trebui să fie rotunde, distribuite în mod egal; fără această Dalmațienii condiții nu sunt acceptate, dar acest lucru nu devine mai puțin buni companioni. Catelusii se nasc alb pur, și pete apar în a zecea zi de viață.CE toaletare?

lână fină scurt nu necesită îngrijire specială, este suficient să se pieptene în mod regulat câine, îndepărtarea părului mort. Viitorii proprietari ar trebui să fie conștienți de faptul că aceasta rasa picături de lână, și firele de păr alb prea clar vizibile pe mobilier și pantaloni gazdă.

Pe măsură ce se apropie de rolul unui animal de companie?

Pentru persoanele active, dalmate - un câine minunat. El joacă bine cu copii. Cu toate acestea, acest lucru nu este cea mai bună alegere pentru familiile cu copii sub vârsta de zece ani, deoarece câinele este puternic și jucăuș, și reprezintă o mulțime de în jur de joc, înainte de a ajunge la maturitate.

Dalmate are nevoie în mod ideal, o casă cu o grădină mare împrejmuită în siguranță, în cazul în care acestea pot petrece o parte din energia lor. Cu toate acestea, este de dorit să se închidă a fost un loc bun unde vă puteți rula, dar aceasta nu înseamnă că câinele trebuie să trăiască în afara orașului. Aceasta rasa poate fi usor adaptat si dalmată se adapteze la viața de oraș, în cazul în care este compania de drept și de multe exerciții fizice.

caini energetice au nevoie de gazdă, energic, care iubește plimbări lungi și găsește timp pentru un joc de minge violent. Dalmatienii au nevoie de o companie; ei reacționează la singurătatea lui tare și distructive. Adult dalmate - o companie încântătoare, dar de multe ori crescute pui huligani violente, care nu pot face față oricărei persoane în vârstă fragila sau un copil.

Cum se obține, împreună cu alte animale de companie?

În simpatia înnăscută dalmată pentru cai; alte animale de companie, acestea sunt, de asemenea, bune. Dar este câine mare Bouncy: ton de sus, acestea pot provoca rănirea partenerului său mai fină.

CE exercitarea este necesară?

Dalmată a fost crescut pentru cursele de maraton, iar câinii adulți necesită o sarcină mare - cu cel puțin o oră de mers pe jos vioi pe zi. Catelusii de până la un an este necesară pentru a limita sarcina de a preveni deteriorarea oasele lor în creștere. În cazul în care dalmată fac imposibilă pentru a rula și să se joace, el va cheltui energia lui într-un alt mod.

Ce vrei să-ți fie frică?

Exercitarea, este nevoie de formare, în scopul de a preveni un comportament rautacios. Dalmatienii sunt în mod constant în scădere și peste și peste strat. Fii atent in alegerea unui crescător, deoarece unele pepiniere comerciale produc o linie cu temperament atipic.

Ce probleme medicale?

surditate ereditara (crescatori responsabili verifica pui audiere in sase saptamani - solicita un certificat). Predispozitia la formarea de pietre la rinichi periculoase, mai ales in dieta bogata in proteine. O serie de probleme ale pielii.