De ce articulații pârâi

articulațiilor Crunch numit cracare sunete care vin în timpul mișcărilor active sau pasive.

Acest fenomen experimentat fiecare și aproape toată lumea vrea să știe de ce articulațiilor clic. Răspunsul fără echivoc la această întrebare nu este, așa că, dacă a existat o criza in articulatii, cauze pot fi diferite. Acest lucru poate fi un proces fiziologic sau un precursor al bolii incipiente.De ce articulații pârâi

Motive pentru articulații criza umană

articulații sănătoase se mișcă în tăcere, o persoană nu trebuie să se simtă. Crunch și clicurile apar în cazul în care există abateri de la norma. Acest lucru poate fi caracteristică anatomice destul de inofensiv al structurii, provocând o încălcare a biomecanica comune.

Dar cele mai multe dintre articulațiilor rontai din cauza deteriorarea suprafețelor articulare și a unui număr insuficient de lichid sinovial. De exemplu, criza în articulația genunchiului arată că cartilajului în contact la o frecare crescută, ceea ce poate duce la o deteriorare rapidă.

articulațiilor crunch fiziologice

La om, toate articulațiile au aceeași structură. Prin urmare, motivul pentru articulațiile pârâiturile de pe picioare sau clicuri cot, este structura articulațiilor și starea elementelor sale constitutive, nu locația sa. Silențioasă ideală de alunecare și frecare minimă se realizează datorită sticlos cartilajului articular care acoperă suprafața.

De ce articulații pârâi

Cum sunt articulațiile umane

Cartilajul coplesiti care conține lichidul sinovial-reducând frecarea. Învelișul are îndoituri, asigurând punerea în aplicare a mișcărilor de mare amplitudine. Toate elementele acestui mecanism complicat de ligamente interconectate.

Atunci când este necesar, acestea sunt puse în mișcare: mutat, decalate, întins. În acest moment, un zgomot al cărui sunet seamănă cu criza, snap, pârâiturile sau măcinare. De fapt, articulațiile pârâiturile pe tot corpul, doar intensitatea sunetului este diferit de la ureche pot fi distinse la un jucător în minus.

Oamenii descrie sunetul auzit ca clicuri sau foșnet, ca medici numesc pocnituri. Cel mai adesea, pacienții se plâng de o criză în articulația cotului, coloanei vertebrale cervicale, click în articulația genunchiului și degetele. Prin ea însăși, trosnetul nu este un simptom al proceselor patologice.

Important! În cazul în care criza se produce în articulații, fără durere, în cele mai multe cazuri, acesta este un proces fiziologic, care nu pune în pericol sănătatea și nu au nevoie de asistență medicală.

Cauze articulații crunch fiziologice

Cel mai frecvent întâlnite în adolescenți crepitus. Acest lucru se datorează faptului că copiii, unele părți ale corpului cresc mai repede decât întregul corp și periodic există un dezechilibru funcțional. Acesta este unul dintre motivele pentru care un copil pocnituri articulațiilor.

De ce articulații pârâi

Una dintre posibilele cauze ale unei crize în articulații

Un alt motiv care explică de ce criza de articulații, un congenitale a crescut corduri de tracțiune. Acesta oferă o gamă largă de mișcare și face hipermobilitate articulațiilor. Atunci când se deplasează suprafețele articulare se îndepărtează una de alta, și revenirea criza emit. Această caracteristică este mai frecventă la femeile tinere și cu vârsta, atunci când articulațiile încep să se dezvolte procese degenerative, este pierdut.Crepitus ca un simptom al bolii

În cazul în care criza însoțită de una dintre următoarele simptome, acesta poate fi un indiciu al dezvoltării proceselor patologice.
 • rontai însoțită de durere;
 • există o inflamație, tumefacție, roșeață a pielii;
 • mobilității articulațiilor restricționate;
 • amorțeală;
 • criza puternic se aude în mod constant și este progresivă în natură.

Patologică cauze crepitations

O varietate de boli diferite pot determina apariția unei crize. Este important, cât mai curând posibil, pentru a stabili cauza sunetelor făcând clic și de a începe tratamentul.

De ce articulații pârâi

Motivele posibile pentru articulații clicuri

Aici este o listă cu cele mai frecvente cauze de clic sunete în articulații:

 1. inflamație în comun
 2. artrita si osteoartrita
 3. efectele traumei
 4. excesul de săruri
 5. boli endocrine
 6. tulburare metabolică
 7. lipsa sau overabundance de activitate fizică
 8. obezitate

Important! Dacă pocnituri însoțită de durere, aceasta indică boala se dezvoltă. Trebuie să consultați un medic!

Dezvoltarea bolii în diferite părți ale corpului

Crunch poate orice îmbinări în diferite părți ale corpului. Prin ea însăși, trosnetul nu este teribil, dar este destul de des un semnal de boli incipiente. Pentru majoritatea oamenilor, activitatea care nu este asociată cu sarcini mari de pe braț și umăr brâu, sunt articulațiile picioarelor mai afectate: șold și genunchi articulațiilor.

Acest lucru se datorează faptului că acestea reprezintă sarcina maximă pe osie, ceea ce duce la o deteriorare mai rapida. La fel de dăunătoare pentru articulațiile, un stil de viață sedentar și munca fizică grea sau exerciții sportive grele. Excesul de greutate servește, de asemenea, ca o povară suplimentară pentru picioare.

Criza articulațiilor la copii

Copiii precum și adulții se confruntă adesea problema de crepitație. Ca regulă generală, cauza este hipermobilitate temporara a articulatiilor cauzate de imaturitate aparatului comun și ligamente. C Acest lucru se datorează faptului că formarea copiilor de diferite organe și țesuturi nu se produce simultan. Prin urmare, în cazul în care un copil pocnituri articulațiilor, fără durere și restricție de circulație, acesta este un proces fiziologic.

De ce articulații pârâi

De ce un copil pocnituri articulații

Excepția este criza în articulația șoldului. Când a auzit în timpul formării de cartilaj, acesta este un fenomen normal. Dar, la sfârșitul procesului de osificare a cartilajului, așa cum apare în 5-8 luni, clicuri trebuie să se oprească. În caz contrar, trebuie să se refere la un medic ortoped.

Tratamentul unei crize în articulații

Primul lucru de făcut - este de a găsi cauza crepitație. Dacă este un simptom al proceselor inflamatorii și degenerative ale articulațiilor, este necesar pentru a trata boala de bază. Dacă această criza fiziologică în articulații, tratamentul nu este necesar.

măsuri preventive

In bolile degenerative si inflamatorii ale articulațiilor poate fi o varietate de motive. Această predispoziție genetică, boli autoimune si infectioase, leziuni.

Dar pentru toate bolile, fără excepție, indiferent de cauză, există factori negativi, agravând starea pacientului. dieta nesanatoasa, un stil de viață sedentar și de a fi supraponderali.

De ce articulații pârâi

Produse utile și dăunătoare

regimul de apă

Dezavantajul în organism determină o scădere a cantității de lichid sinovial cartilaj aprovizionare hialin fluid si joaca un rol de lubrifiant. Prin urmare, este necesar să se bea o mulțime de - 2-3 litri pe zi.

activitatea fizică

În timpul zilei de lucru, este important să se deplaseze periodic, pentru a schimba atitudini și să se încălzească. Este necesar să se ocupe de fizioterapie, dar activitatea fizică trebuie să fie moderate, nu ar trebui să fie o sarcină grea pe articulații, care crunch. Dacă sunteți supraponderal, este necesar să se piardă în greutate pentru a reduce sarcina pe articulația.

Dupa ce a citit articolul, au învățat ce să fac în cazul articulațiilor dumneavoastră criza. Destul de des, crepitus - un fenomen fiziologic, care nu necesită tratament. Dar, dacă este însoțită de durere sau alte simptome anormale, ar trebui să consulte un medic și de a obține testate în scopul diagnosticării precoce a bolii.

procese degenerative articulare sunt caracterizate de latență lungă de peste. Durerea și restricție de circulație apar în etapele ulterioare, în cazul în care cartilajul hialin este deja grav avariată.

Prin urmare, identificarea în timp util a cauzelor unei crize și tratament complex se poate opri progresia bolii.

(Nu a fost evaluat încă)