De ce articulațiilor 2 clicuri

Unele aspecte legate de anatomia și medicina au fost mult timp un subiect de controverse. Unul se referă la un inofensiv la prima vedere, foșnetul articulațiilor. Pentru o lungă perioadă de timp a existat o opinie, deși, din cauza unui apel în mod deliberat o criza a articulațiilor declanșate de diferite boli, inclusiv reumatism. Studiile clinice recente au arătat că, de fapt, criza la nivelul articulațiilor nu cauzează boala. „Scârțâit“ a articulațiilor, precum și clicurile care apar atunci când se deplasează, sunt ceva de un indicator al diferitelor patologii, atunci când - practic inofensive, și când potențial periculoase pentru sănătate.De ce faceți clic pe articulații?

Corpul uman - un sistem complex, dar foarte fin proiectat. Aici și acolo cartilaj oase de amortizare, care în timpul deplasării articulațiilor ocupă cea mai mare parte tulpina. Cartilagiul protejează oasele presiunii, servește ca suport pentru strat de protecție naturală. În starea normală a cartilajului este buna, ci pentru că mișcarea articulațiilor sunt încet, în tăcere și fără dureri. Acest lucru este facilitat de un fluid sinovial special, care este ulei, lubrifiază articulațiile, contribuind la funcționarea lor ușoară și prevenirea deteriorării.

Dar, uneori, integritatea cartilajului este rupt, poate să apară întreruperi cu sosirea acestui lichid, cartilaj și, uneori, ele însele au o formă nu în mod natural netedă și ușor aspră. Ca urmare, în timpul deplasării articulațiilor are loc alunecarea și scârțâind specifice sau făcând clic pe sunete - principalele sale caracteristici. În primele etape ale acestui fenomen este rar însoțită de disconfort. Dar deteriorarea progresivă a cartilajului duce la faptul că osul mai devreme sau mai târziu va fi lăsat fără protecție, dar este plină cu consecințe dezastruoase, deoarece osul nu este adaptat pentru a lucra în comun, fără cartilaj.

În general, în plus față de modificările în forma îmbinării, sau lipsa de lichid sinovial, faceți clic pe articulații, de asemenea, din următoarele motive:

  • Consecințele celor sau alte leziuni fizice, nu neapărat legate de oase. Poate provoca o criza in articulatii si entorse.
  • Articulatii se poate fisura atunci când le-au trimis la efort fizic excesiv. Mai ales în cazul în care nu a existat nici o pre-antrenament.
  • Un rol foarte important este jucat de o dietă nesănătoasă. Multe boli ereditare și boli ale osului pot împiedica dezvoltarea de doar respectarea dietei corecte.
  • Uneori articulațiile scârțâit și grad insuficient de elasticitate al fibrelor musculare, care sunt direct implicate în operațiunea comună.


Boli infecțioase, cum ar fi streptococ si stafilococ pot cauza scartaind în articulații. Aceste infecții pot provoca boli autoimune, care afecteaza atat osoasa si cartilaj.

Cu toate acestea, în cazul în care criza și crack articulațiilor nu este însoțită de durere, de multe ori acest fenomen este observat la ieșirea aerului din comun. Faptul că cavitatea, care se află în interiorul rosturilor cu o diluție maximă a membrelor pe laturile sau extinderea „tot drumul“, este umplut cu lichid sinovial. Dacă lichidul este insuficientă, există zona de joasă presiune în care aerul poate pătrunde mai mult sau mai puțin liber. Când mișcarea membrelor sau articulația are loc în direcția opusă, cavitatea articular este comprimat din nou și lasă aerul.

Cum de a face cu o criza a articulațiilor și dacă să o facă, la toate?

Nu este atât de des un sunet ciudat, atunci când o operațiune comună poate fi norma pentru organism. Rosturile se pot rontai într-adevăr pentru nici un motiv aparent și nu produce nici un anomalii in domeniul sanatatii umane. Dar se bazează pe faptul că acest caz particular ar fi criza de inofensiv, nu este necesar. Chiar dacă apar sunetele specifice comune în momentul activității și nu este însoțită de durere sau disconfort, nu le poate percepe ca fiind corecte. Tu trebuie să treacă o serie de teste specifice de diagnostic.

Faptul că criza poate fi precursorul diferitelor boli. Prin urmare, în orice caz, ar trebui să facă o programare cu un chirurg ortoped, astfel încât să poată învăța cauza exactă a acestor sunete. Există o serie de proceduri de diagnosticare prin care se poate identifica cu succes destul de tulburări în starea de sănătate a oaselor și a articulațiilor, care împiedică organismul prin criza. De exemplu, imagistica prin rezonanta magnetica. Această metodă de cercetare este destul de precisă și destul de sigur, în contrast cu radiografia convențională, care nu se recomandă să aibă loc în mod repetat. A identificat deja cauza sunetelor înfricoșătoare, medicul va putea spune exact cum să se ocupe de această problemă, dacă într-adevăr este. Pentru leziuni ale ligamentelor sau formă violare cartilaj este necesar să se consulte un medic-resuscitator, în timp ce tot felul de boli infecțioase care pot deteriora, eventual, structura cartilajului si osoase, boli infecțioase o să fie detectate și vindecate în timp.

În cazul în care criza în articulații nu este cauza diferitelor tulburări grave de sănătate, ar trebui să se limiteze la următoarele măsuri:

  • Trebuie să fie atent la starea articulațiilor, abdomene de frecvență (în cazul reglementărilor - nu mai des decât o dată un sfert de oră) și însoțite de senzații.
  • Aceasta ar trebui să ducă un stil de viață relativ activ. Uneori, articulațiile pot rontai atât de la stres nejustificate asupra oaselor, cartilajelor si ligamente, precum și din cauza lipsei unei astfel de sarcină, la toate. În acest caz, criza - semnalul de alarmă al organismului, care merită luat în considerare.
Dacă aceste sau alte boli grave, fie artrita sau guta, trebuie să urmați instrucțiunile medicului cu privire la modul în care au fost găsite terapia de reabilitare si dieta speciala.

Este necesar, cât mai curând posibil, pentru a elimina toate posibile „eșec“ a articulațiilor. La urma urmei, la început, pentru a face cu ei este o simpla dieta, stilul de viață adecvat și medicamente specifice. În cazul în care acest tip de boală vor fi ignorate și vor fi în măsură să progreseze în timp util să fie în măsură să ajute numai intervenția chirurgicală, iar în cazurile cele mai severe, sau care rulează - comun de înlocuire. Prin urmare, ar trebui să asculta întotdeauna corpul tau!