De ce buzele și senzația de mâncărime cauze decât vindecarea

(2 voturi, 5,00 Scor de 5)

Pruritul pe buze nu este considerată o boală deosebit de dificilă, dar provoacă un disconfort. Prin urmare, fiecare dintre ele a început, aș dori să știu de ce buzele mancarime. Dacă doar mâncărime buzele, este încă posibil de ceva timp să îndure, dar acest proces poate fi îmbinată prin alte simptome: umflare, roșeață, fisuri mici și obligatorii.De ce buzele și senzația de mâncărime cauze decât vindecarea

Cauzele mâncărime a buzelor

Cauzele mâncărime la nivelul buzelor pot fi destul de mult. Cele mai frecvente - este aceasta:

 1. Alergie. Alergiile pot apărea pe buzele aproape totul: unele alimente, ingrediente cosmetice, produse chimice în compoziția mediului.
 2. O cauză frecventă mâncărime a buzelor este lipsa de vitamine din grupa B.
 3. Boli cum ar fi diabetul poate provoca această condiție neplăcut.
 4. Candida ciuperca apare de multe ori acest lucru, mai ales în cazul în care sistemul imunitar al organismului este slăbit.
 5. Herpes pe buze cauzeaza de multe ori dorința de a zero și inflamat pieptene și țesutul din jurul său.
 6. Uneori provoca iritații și mâncărime poate fi o mușcătură de insectă.
 7. Chapping a buzelor - apariția frecventă de iarnă. Aceasta este însoțită de mâncărime, senzație de etanșeitate și durere.

Candida ciuperca

Dacă aveți afte (un simptom - în cazul în care podeaua este zgâriat și buzele erau de descărcare de gestiune branzos), ciuperca unghiilor sau boli fungice ale pielii pe fata, este probabil ca soarta și acest lucru nu va trece, și buzele. De obicei, o infecție fungică Candida albicans incepe sa apara cu imunitate scăzută. Boala, de asemenea, contribuie la hipovitaminoză B2, utilizarea prelungită a antibioticelor, dietă săracă (o mulțime de alimente glucide).

Principalul simptom al unei patologie - perleches, zone umede din colturile gurii, o floare albicioasă și eroziuni. Buzele sunt ușor patriotice, fard de obraz, sau nu. Boala poate fi însoțită de mâncărime. Înainte de tratament este necesar pentru a confirma faptul că aceasta este o ciuperca - pentru această analiză este atribuit unei infecții fungice. După ce a primit antifungici de confirmare, numit complex de vitamina B2 grup și askorbinka.

Este necesar să se efectueze o reorganizare completă a cavității orale și în mod regulat se ocupe de zonele cu probleme de soluții de ulei de vitamine. Dieta presupune restrictie de carbohidrati.

Înainte de apariția de vezicule herpetice pe buze în domeniul erupții viitoare apar prevestitori: buze senzația de mâncărime la un anumit punct, o senzație de arsură, furnicături, poate porni cuptorul acest loc. Este în acest moment puteți preveni în continuare dezvoltarea leziunilor bule, începând cu tratamentul medicamentos.De ce buzele și senzația de mâncărime cauze decât vindecarea

Herpes pe buze este de obicei cauzata de HSV1 - primul tip de virus herpes simplex, și sexuală - un al doilea tip de HSV2. Cu toate acestea, ambele tipuri pot duce la răni și erupții pe organele genitale. Cea mai mare parte a populației de herpesvirusuri sunt într-un vagon de stat. La un moment dat, duce la infectii, acestea sunt stocate în sistemul nervos, uneori, manifestată clinic. Provoac activarea infectie poate hipotermie, stres, răceli și așa mai departe.

Virusul este tratat cu medicamente antivirale speciale (de exemplu - acyclovir). Dacă exacerbare apar frecvent, se utilizează, de asemenea, imunomodulatori și agenți fortifiante.

Cheilitis - așa-numita boala inflamatorie benigna a buzelor. Puteți clasifica ei înșiși cheilites fapt inflamația simptomatică și buze în alte boli. Unele cheilites însoțite de mâncărime:

 • cheilită exfoliativa este o consecință a stresului pe termen lung a experimentat pe un fond de imunitate redusă. Pe buzele apar crusta solzoase, buzele se înroșește, se pot umfla.
 • cheilită Meteorologic este, de asemenea, adesea însoțită de un sentiment de mâncărime. Boala este cauzata de frig, vânt, îngheț, umiditate. Buzele se umfla, se colorează în roșu, există un sentiment de etanșeitate și pot apărea fisuri.
 • Atopică Cheilitis frecvent observate la adolescenți și copii. Alergenii pot acționa praf, droguri, polen, microorganisme, bacterii și produse alimentare. buzelor, pielea devine uscata, rosie, solzos, zuditsya pe fisuri ea.
 • cheilită eczematiformă - este un simptom de inflamație a straturilor superficiale ale pielii. Caracteristic crusta bolii, umflare, mâncărime, senzație de arsură, buzele se pot umfla. buze Mîncărime mult. Simptomatologia se extinde la zona înconjurătoare a pielii.

aftoasa apar destul de des. De obicei, oamenii nu plătesc doar o atenție la procesele inflamatorii care apar pe buze. buzele uscate și bine, astfel incat tratamentul este de obicei efectuat cu întârziere și nu întotdeauna contează de ceea ce este necesar.

Trebuie întotdeauna să te motiva ca boala cronică gura în timpul curgerii prelungite și prezența unor factori de risc asociați: mediu sărac, fumatul, apa proasta, lipsa de vitamine, stres frecvent - du-te într-o boală gravă - un precancer.

De ce buzele și senzația de mâncărime cauze decât vindecarea

Du-te la medic pentru simptom frecvent al bolii buzelor nu este dificil. În condiții meteorologice extreme, este necesară utilizarea de protecție balsamuri de emoliere, creme, rujuri. buze de îngrijire specială va ajuta să alegeți un medic. Când mâncărimea pe buze, precum și alte simptome care însoțesc - cracare, uscăciune, cruste trebuie să contacteze medicul dentist, dermatolog sau cosmetician. În cazul în care natura simptomelor de natură alergică, trebuie să se consulte un alergolog.

Unele dintre recomandări pentru îmbunătățirea stării buzelor

 • Dacă mâncărime a apărut după schimbarea de ruj sau balsam de buze - pus deoparte acest instrument și nu-l utilizați.
 • În timpul vreme uscată și caldă, bea mai mult, nu permit uscarea buzelor.
 • De fiecare dată, înainte de a ieși, se spală gura să spele murdăria de fisuri și de a aplica un mijloc de protecție sau decorative.
 • Echilibrați dieta, adăugați mai multe vitamine din grupa B
 • Arunca fumat - tutun buzele uscate.
 • Evitați utilizarea excesivă de alcool - aceasta deshidrateaza organismul.
 • Bea întotdeauna o mulțime de apă minerală necarbogazoase.

De ce buzele și senzația de mâncărime cauze decât vindecarea