De ce este bine să fii un pic nebun

geniu nebun

Potrivit martorilor oculari, Isaak Nyuton era bolnav pe capul lui. El a fost capabil să lucreze zile și nopți fără somn și de odihnă, iar apoi a căzut într-o depresie profundă și au suferit de halucinații și vorbesc cu tovarășii imaginari.Nikola Tesla nu a fost mai bine. În plus față de halucinații, el a avut o teamă puternică de murdărie și viermi. El maniaco credea tot ceea ce înconjoară, de exemplu, calculat cantitatea de alimente pe placa.

Printre artiștii și genii ale tulburărilor mintale sunt mai frecvente decât în ​​mediul de locuitori.

Scriitorii sunt mai predispuse la depresie, cercetatorii sunt de multe ori schizofrenic. și artiștii sunt mai susceptibile de a ciocni cu tulburare bipolara.

Cu toate acestea, în timp ce persoanele fizice tulburări mintale stimulează activitatea de creație și de cercetare pentru majoritatea persoanelor cu tulburări psihice sunt asociate cu boli cronice fizice, dificultăți în comunicare, limitările de carieră și speranța de viață mai mică.

Diferența dintre oameni nebuni și normali nu este atât de mare

În multe privințe, conceptul de norma depinde de cultura și timpurile în care trăim. Câteva secole în urmă, depresia a fost numit melancolia, și se credea că este cauzată de o încălcare a echilibrului de fluide, numit umor.

Unul dintre motivele pentru care tulburările psihice sunt dificil de diagnosticat, este faptul că multe dintre simptomele lor - extreme de trasaturi normale de personalitate, care sunt fiecare dintre noi. Toate dintre noi, din când în când pot merge la extreme și de a face ceva ciudat.

Pentru cineva cum ar fi secventa de important dureroase în care există feluri de mâncare în dulap de bucătărie. Aceasta nu este tulburarea obsesiv-compulsiva, și doar o nevoie urgentă într-un mod care dă un sentiment de calm și de securitate. Sau, de exemplu, uneori auzim ceva, chiar și în sala de nimeni altcineva, dar asta nu eo halucinație.Diferența este că cei mai mulți dintre noi nu observăm când creierul nostru a decis să se joace cu noi, și repede înapoi la realitate. Cei care sunt bolnavi de diferite tipuri de schizofrenie nu este întotdeauna posibil să se distingă realitatea de fructe imaginație.

Suntem cu toții în propria lor puțin nebun. Există un anumit interval de comportament și a celor care sunt diagnosticați cu o boală mintală, de multe ori sunt pur și simplu la extremele spectrului.

Rata mentală poate fi comparată cu creșterea. Creșterea cea mai mare dintre noi ușor cu privire la o anumită valoare oscilează în medie, dar sunt cei care sunt pe punctele extreme - pitici și uriași. Ei văd lumea diferit față de oameni de înălțime medie. În mod similar, cei a căror minte este pe etalonul creșteri extreme percep lumea diferit.

Aceste aceleași extreme contribuie la trezirea creativității și geniu. Problema nu este cum să scape de ele, și să învețe cum să le gestioneze.

De ce ar avea nevoie de natura nebunilor

Dacă ne imaginăm că aceste extreme implică atât riscuri mari și beneficii de mare, se poate presupune că boala mintală - este o încercare de a face un pariu riscant natura, în speranța de a sparge un jackpot mare.

Din punct de vedere al evoluției, există un alt aspect: în anumite situații, unele dintre manifestările de boli mintale ar putea fi utile pentru strămoșii noștri antici. Psihopatul este un risc considerabil pentru alții. Dar, datorită aceluiași psihopatice el ar putea deveni liderul fără rival al tribului - o crudă, dar și de resurse viclean.

Paradoxul este că, din aceleași motive ca fondul genetic ar fi fost pentru o lungă perioadă de timp pentru a scăpa de probleme mentale, contribuie la conservarea lor. Aceleași manifestări extreme, care interferează cu transportatorii lor în viața de zi cu zi, da un dram de nebunie a geniului lor. Și vom câștiga numai.

Societatea modernă este aranjată în același mod. Avem nevoie de o mulțime de oameni previzibile să se angajeze în munca de zi cu zi, de la care rezultatele depind de zi cu zi. Astfel de oameni sunt baza civilizației. Dar pentru progresul societății moderne sunt, de asemenea, manivele necesare și proști, pentru că se aprovizionează cu totul nou.

Omenirea are nevoie de oameni creativi, care nu sunt doar posibilitatea de a vedea lumea dintr-un unghi diferit, dar este atât de detașat de realitate, și că ei nu au venit, că ideile lor - prostii.

Din moment ce suntem cu toții un pic nebun, ar trebui să știi idiosincrasii și tendințele sale de a le folosi în beneficiul lor și altora. De aceea, este important de a studia propriul creier și să înțeleagă propriile lor psihic.

de îngrijire a sănătății mintale nu este limitată la tratamentul sau corectarea creierului uman, și să recunoască punctele forte ale propriilor excese, combinate cu capacitatea de a face față cu deficiențe.