De ce este greu de a respira

De ce este greu de a respira

Practic, fiecare dintre noi se confruntă cu faptul că pentru un moment, „suflare“ în piept și uneori devine dificil de a respira. Acestea pot fi simptome de lipsa de oxigen din cauza unui efort fizic intens, și poate fi din motive mai grave care implică boli grave. Pentru a afla cum să recunoască simptomele și cum să acționeze într-o astfel de situație, vom acoperi în acest articol.Principalele motive pentru care există o greutate

Dacă în timpul respirației, vă simțiți greutate și disconfort, aceasta poate fi o consecință a unor astfel de fenomene:

 1. Bolile infecțioase ale sistemului respirator. Acesta este motivul cel mai evident, care apare ca urmare a unor boli, cum ar fi SARS, pneumonie, gripa, tuse atât de răgușită apare alături de alte simptome - .. la temperatură ridicată, febră, secreții nazale, etc. Prin urmare, pentru a recunoaște această boală este destul de simplu. Pericolul principal în acest caz este riscul de bronsita, tuberculoza și boala pulmonară obstructivă.
  De ce este greu de a respira
 2. Un alt motiv pentru care există o respirație dureroasă, este o patologie vasculară. Aceste simptome pot apărea după un accident vascular cerebral, traumatisme, sau gripa prelungită. Ca o regulă, dificultăți de respirație însoțită de somnolență severă, capacitate de lucru redusă și durata de atenție. În acest caz, trebuie să se facă referire la un neurolog, care va identifica factorii pentru anumite încălcări ale proceselor.
 3. Bolile de inima. Acestea provoacă dificultăți de respirație, dificultăți de respirație, lipsa de aer. Aceste simptome nu trebuie ignorate, deoarece acestea pot fi rezultatul înfrângerii arterelor care alimentează mușchiul cardiac. În plus, o tuse grea, adâncimea de respiratie defectuoasa si ritm - acestea sunt primele semne de angină. De aceea, trebuie să facem un diagnostic detaliat.
 4. Tulburări ale sistemului nervos - un alt motiv pentru probleme ale sistemului respirator. În acest caz, persoana se simte o emoție puternică, deoarece creierul nu poate obține suficient oxigen, precum și încălcarea tensiunii arteriale. În cazul în care nu asigură obținerea de respirație completă și celula de alimentare cu oxigen, apare spasmul respirator. De obicei, această boală nu este nevoie de asistență imediată. Suficient pentru a lua sedative și să se relaxeze, scuti de stres. Se recomandă și ritmic respira uniform pentru o normalizare timpurie a procesului respirator.
 5. Astmul - o boală larg răspândită, care provoacă dificultăți expirand la om. În cazul în care pacientul simte cele mai puternice atacuri de dispnee. Spre deosebire de dispnee cardiacă, atunci când o persoană nu poate lua o respiratie, cu acest atac devine dificil de a respira. umflarea membrelor nu se observă. Acesta este, de asemenea, cazul consulta imediat un specialist, în caz contrar, posibil fatală.
  De ce este greu de a respira
 6. anemie progresiva - este o altă problemă cu respirația. Este destul de dificil de identificat, deoarece examinarea obișnuită a inimii și a plămânilor nu este vizibil. Acest lucru necesită ca pacientul să ia un test de sânge. Cu aceasta boala, persoana se simte oboseala cronica, rezistenta slaba, oboseala si stare de rau.
 7. Reacții alergice. respirație Bound - aceasta este o reacție tipică la stimuli externi. De exemplu, o reacție alergică severă poate provoca angioedem, care necesită tratament imediat la medic.


Cum de a trata respirație grea?

De ce este greu de a respira

Indiferent de ceea ce motiv a provocat complicații cu respirația, această încălcare este întotdeauna vorba despre boli mai grave. Prin urmare, nu ar trebui să se angajeze în auto-diagnostic și auto-tratament și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. În primul rând, du-te la recepție la medic district, care va trimite o consultare calificată și la profilul medicului.

Astfel, am discutat principalele cazuri în care este posibil să primiți tuse șuierătoare, dificultăți de respirație și greutate în piept. Dacă devin greu să respire, contactați imediat un specialist pentru diagnostic în continuare.