De ce este roiurile de albine și cum să-l împiedice

Roire - o problemă serioasă cu care se confruntă apicultori anual. În esența sa este procesul de reproducere de albine. Și, ca un lucru bun că noul cluster va fi, dar, de fapt, ea interferează cu apicultori și au un impact negativ asupra albinelor în sine. De aceea, oamenii au mai mult de o sută de ani în fiecare primăvară, de îndată ce primele semne ale roire, folosesc diferite metode pentru a preveni propriile lor mâini, și, în cazuri extreme, pentru a întrerupe procesul.Motive roi de stat

Procesul de roire, îndeplinirea rolului său important în natură, în cultivarea artificială a albinelor în stupina împiedică numai atât apicultorului și insectele. De obicei, starea roire începe la sfârșitul lunii mai și continuă pe tot parcursul verii.

Roire albine - un semn că stup nu este în regulă. De obicei, principalul motiv pentru începerea roire este că, în luna mai, mită încă puternică. Datorită faptului că albinele „idle“ și activat instinctul. Laid „boluri“ pentru cultivarea de noi regine și când se maturizeaza, vechea regina zboara departe, luând cu el o parte a albinelor și drone. În spatele ei se poate acoperi câteva roiuri. Apropo, acest lucru este considerat un semn vechi - un vestitor de probleme.

Există, de asemenea, alte motive la roiul de stat:

 1. În cazul în care vârsta uterului mai mult de 2 ani, atunci este probabil că ar fi roire. În același timp, prezența tinerilor a uterului în stup este aproape complet elimină posibilitatea. Motivul pentru lipsa de feromoni alocate reginei vechi.
 2. Distress, căldură și umiditate în stup. Astfel de condiții nefavorabile stimulează activarea instinctului la albine, și ei încep să se pregătească pentru zbor.
 3. celulă veche. În natură, distanța dintre celule este întotdeauna egală cu 37,5 mm. Această regulă se observă și apicultori, crearea de desene pentru stupi. Dar când trapa progenituri pe partea de jos a celulei de jos celulei este pupă. Treptat celula îngroșarea peretelui și culoar conicitate. Pentru albine este un semnal de la începutul roire.

Tendința de a roi, de asemenea, a trecut la un nivel genetic. De exemplu, albinele srednerumynskie începe să roi, dacă mită mai mică de 2 kg. În același timp, pentru lira gri albinele caucazieni suficient să se simtă confortabil și fericit să se angajeze în afaceri.

Roiul periculos de albine?

În cazul în care natura roiurile de albine este justificată, ea aduce doar prejudicii de albine. În cazul în care apicultorul este necesar pentru a crea un nou stup, se poate realiza acest lucru prin mijloace artificiale, care controlează întregul proces. În același timp, albinele, instinctele supunându, aduc prejudicii ei înșiși și la stupina:

 1. Urticarie în care toată vara nu a început roire aduce de mai multe ori mai mult de miere. Roire slăbește stup. Datorită faptului că cele mai multe dintre albinele nu sunt angajate în producția de miere de la un roi are mai puține rezerve pentru iarna.
 2. Noul roi poate zbura oriunde. În cazul în care apicultorul va fi lipsește atunci când albinele părăsesc stup, de „fugari“, aceasta nu poate fi niciodată găsit.
 3. Din cauza lipsei de stat formează un roi de albine lucrătoare, la fel ca în stup vechi și nou formate, motiv pentru care acestea sunt mult mai slabe.
 4. Pe de captare a fluxurilor emise și a tentativelor la încetarea roire apicultor are o mare cantitate de timp și efort, care ar putea fi folosite mult mai productiv.

Semne ale unui roi se apropie

Natura oricărui proces este mai ușor să previi decât să se oprească. Prin urmare, în scopul de a deține mâinile pentru a crea un stup de albine în care albinele nu roi, trebuie să monitorizați pentru semne de călătorie viitoare:

 1. Creșterea numărului de drone;
 2. Aspectul de boluri, botci, și în același timp - reducerea productivității uterine, reducerea dimensiunii sale;
 3. Reducerea cantității aduse de polen. Albinele tinere sunt în stup și să acumuleze putere pentru zborurile pe distanțe lungi;
 4. Creșterea volumului de roi Buzz.

De obicei, aceste simptome apar în câteva săptămâni înainte de plecare roi. Dar chiar și după un roi de formare completă poate rămâne în stup, de așteptare pentru vreme bună, astfel încât să puteți asista la „regine cântând.“Deoarece tinerele regine sunt deja pe deplin mature și sunt gata de eclozare, regina amantă nefericit cu ceea ce se întâmplă. Se rulează între celulele regina, încercând să ajungă la fiicele lor, și să le omoare. Restul albinelor nu permit acest lucru, hrănirea tinerele regine prin fantele din ovipozitor, pentru a le proteja de violență. Uterul-hostess în perturbațiilor produce un chițăit prelungit, iar fiica ei le îndeplini lui „camere“ croncănitor înăbușit.

De ce este roiurile de albine și cum să-l împiedice

Cum de a preveni roire condiție?

În cazul în care anunțurile de apicultori care începe roiesc albine, este mai întâi necesar să se verifice dacă totul este în ordine în stup. Dacă este necesar, stupul este îndepărtat de la soare fierbinte sau ventilatie imbunatatirea. Uneori este suficient să se extindă stup, albinele au reușit să aducă posteritatea și să colecteze miere. Cea mai bună metodă pentru a preveni roire albine poate presupune butași de formare de primăvară, care sunt apoi a revenit la partea de sus a medosbora complete de familie.

Pentru acest stup sunt forțați să roi în primăvara devreme. Este destul de ușor de a face cu mâinile lor. Beehive redus drastic, iar un roi de albine oferă hrană și izolate. În mod normal, aproximativ 10 zile, ar trebui să existe botci. Odată ce acestea sunt sigilate, puteți trece la formarea de butași. Este important să se asigure că în această perioadă au fost în prezența drone.

De asemenea, există și alte metode, inventate de apicultori de sute de ani. Acestea sunt utilizate atunci când sunt primele semne ale unui roi se apropie. Una dintre cele mai comune - metoda Demarin a devenit celebru la sfârșitul secolului al 19-lea. Se elimină congestia din familia de albine și este adecvat numai pentru stupi Multihull.

Metoda constă în faptul că puietul sigilat cu mâinile este transferat într-o clădire separată. Uterul este limitat în capacitatea de a trece prin separarea grilaj. Mai mult, în ambele corpuri sunt adăugate într-o celulă goală și cadre cu fagure de miere, astfel încât uterul poate aduce posteritate, și să se angajeze albinele lucrătoare de colectare miere.

O altă metodă clasică capabile să prevină roiurile albinelor numite „placa pe uter.“ Într-o zi caldă, cu vreme bună câteva rame cu puiet, albinele și uterul sunt transferate la noul stup. Brood Înconjurat rame cu miere și sushyu fagure de miere. Acest stup este pus în locul vechi, albinele a revenit la nectar are un nou loc de reședință. În stup vechi vor rămâne zboară albine, deci nu trebuie să fie uterul fetale prins și primele câteva zile, bea apă de familie.

Există, de asemenea, o metodă de familie de diviziune în vara pentru a preveni starea swarm podea. După cum sugerează și numele, este luat din cadrele jumătate stup cu puiet, miere și albine, și sa mutat la un nou „acasă“. 2 au fost obținute de stup situat echidistant față de habitatul anterior. Este important să se determine care dintre regina stup a rămas la mâinile ei agățate într-un alt unul nou.

Până la sfârșitul verii albinele se vor întoarce și vor fi împărțite în 2 stup. De obicei, una în care există o regina vechi, zboara mai multe albine. Într-un alt stup, respectiv, în aceeași seară podselyaetsya nou uter sub capacul pentru a verifica modul în care se va întâlni agresiv albinele. Cel mai bine este să preia controlul asupra saboților uterului. După îndepărtarea capacului în ziua următoare, se verifică nivelul de agresivitate al albinelor. Dacă este mare, „privarea de libertate“ a uterului prelungi.

Această metodă de apicultura este rău, că ambele familii vor fi obținute în mod substanțial atenuată și capabil să participe în vigoare în recolta de miere doar o lună sau chiar mai mult. Prin urmare, procedura este necesară pentru a face cel mai puternic mită.

albine roind - o problemă de apicultură, și oamenii obișnuiți sunt urmăriți acest proces, consultați vremea și ceea ce se întâmplă în natură. Deci, au existat semne. Unii leagă un roi de albine cu vremea, celălalt - cu o schimbare în viața unei persoane.

Vreme bună prevesteste un astfel de semn: un roi de albine a terminat mai devreme anii de zi și a revenit la stup. Forfotesc în stup - un vestitor al schimbărilor vremii. Și dacă cerul este acoperit de nori cu nori, dar albinele nu sunt în grabă să se ascundă, atunci este un semn exact că furtuna va ocoli.

Chiar și vedea care zboară pe lângă un roi de albine a fost considerată semn de bogăție și prosperitate. Și dacă un roi străin explodat, și a locuit în grădină, se credea că proprietarul este în așteptare pentru prosperitate si succes.

Asigurați-vă că pentru a verifica:

De ce este roiurile de albine și cum să-l împiedice
Cum știu cât de multe albine vii
De ce este roiurile de albine și cum să-l împiedice
Ce să fac dacă mușcat de o albină - măsuri de precauție
De ce este roiurile de albine și cum să-l împiedice
Albinele din cele mai vechi timpuri
De ce este roiurile de albine și cum să-l împiedice
instrucțiuni detaliate despre cum albinele fac miere, și de ce