De ce faceți clic pe articulații - cauze și ce să facă

Articulația este conceput în așa fel încât în ​​timpul funcționării normale nu trebuie să existe clicuri și pârâituri. De-a lungul zilei, corpul uman este expus la diverse solicitări. Toate acestea contribuie la funcționarea corectă a ligamentelor și a mușchilor. Suprafața netedă a îmbinării, în conjuncție cu lichidul sinovial, a crea frecarea necesară și de a elimina alunecare în comun. Cu toate acestea, uneori, oamenii pot auzi articulatiei clic. Nu vă faceți griji în cazul în care clicurile nu sunt însoțite de dureri articulare și disconfort.Cu toate acestea, în cazul în care fenomenul este comun în natură, precum și alte sunete provin de la aceeași articulație, ar trebui să caute în continuare ajutor profesionist. Practic, sunetul care provine de la articulația nu poartă nici o amenințare pentru sănătate. Nu ar fi părut ciudat, dar criza și clicurile în articulații apar la orice varsta, si la fel de frecvente la copii și persoanele în vârstă. Sunteți îngrijorat cu privire la costurile în momentul în care clicurile au început să publice aceeași articulație.

abateri

De ce faceți clic pe articulații - cauze și ce să facă

În cazul în care clicurile articulațiilor audibile

Când un om se deplasează o mulțime de muschi implicate. Sarcina trebuie să fie distribuită în mod egal pe ambele condilii, iar în cazul în care acest site nu funcționează pe deplin, este posibil deformare cartilajului, precum și os. Din cauza acestei probleme ligamentului osoase și suprafețele articulare încep să se atingă reciproc. Cele mai sensibile la genunchi boala și articulația umărului. Ori de câte ori boala apare pe mâini, în articulațiile mici ale degetelor.

Și totuși, se poate face un clinchet și în comun absolut sănătos. Acest lucru se datorează faptului că, în procesul de mutare sau de a efectua orice sarcină, osul poate fi ușor deplasat, și apoi să se întoarcă la locul său. Astfel de clicuri în articulații nu provoacă durere persoana. Tratamentul bolii nu este de multe ori necesară. Dar ar trebui să acorde o atenție în cazul în care criza apare destul de des mai bine să caute ajutor de la un specialist.

pot apărea clicuri:

 • Atunci când un stil de viață nu este activ. De multe ori sufera de sold.
 • Motivul Criza poate fi slăbiciune a organismului. Atunci când mișcarea ligamente nu se poate pur și simplu să păstreze oasele, și ei vor dispersa mai mult decât de obicei. La momentul revenirii lor la locul lor suna criza.
 • Se crede de asemenea că motivul pentru clicuri poate fi acumularea de gaze în articulații. Bule de oxigen și dioxid de carbon conținute în lichidul sinovial. poate izbucni, creând astfel aceste sunete.
 • Femeile provoca criza poate dezvolta colagen neobișnuit, caracterizat printr-o mai mare alungire. Prin urmare, este posibil să se deplaseze articulațiilor în raport cu celălalt.

Toate acestea nu este periculos pentru viața și sănătatea umană, dar poate fi în mod indirect un factor patologie de precipitare, de aceea este mai bine să mergi la medic.boală

De ce faceți clic pe articulații - cauze și ce să facă

Dacă guta este o criza dureroasa

localizare

Cele mai expuse la această stare a articulației genunchiului. Se manifestă durere în timpul mersului. Testarea mai multor sarcini grele, în comun este un punct slab pentru tot felul de boli. grup de risc - persoanele care suferă de excesul de greutate, precum și sportivi. Criza poate avea loc nu numai atunci când mersul pe jos, dar, de asemenea, prin îndoire genunchi, atunci când o persoană genuflexiuni, sau pur și simplu se ridică de pe scaun.

Ori de câte ori am auzit scrâșnetul degetelor. Motivul pentru acest lucru poate fi o muncă sedentar, cu toate acestea, și simptome similare sunt observate la solicitari extreme. Medicii recomanda insistent ronțăit degetele, deoarece contribuie la dezvoltarea unor boli cum ar fi artrita.

În cazul în care criza vine din comun, nu este însoțită de disconfort și durere, atunci nu ar trebui să vă faceți griji. Cu toate acestea, în cazul în care acest fenomen a început în mod spontan și există durere, ar trebui să consultați un medic pentru diagnostic și tratament posibil. El va numi un X-ray, RMN. SUA. precum și necesitatea de a lua un test de sânge.

De ce faceți clic pe articulații - cauze și ce să facă

medicii prescriu un tratament diferit. Totul depinde de starea pacientului și cauzele bolii. Acest lucru poate fi fie terapia medicală sau masaj sau terapie fizica. La fel cum există metode comune de tratament:

 • Pentru a evita criza atunci când efectuează activități fizice, se aplică un bandaj elastic taping speciala.
 • Ei bine dovedit terapie acupunctura si electroforeza. Ele ajuta să se relaxeze mușchii după un prejudiciu.
 • Numește un complex de vitamine si medicamente care imbunatatesc circulatia sangelui. Utilizarea unguente medicinale, sare de baie și muștar precum contribuie la o recuperare rapidă.

În orice caz, strategia de tratament ar trebui să fie de a dezvolta un medic specialist.

profilaxie

Tratamentul procesului articulațiilor este destul de lungă și complicată. Prin urmare, prevenirea diferitelor boli este o alternativa excelenta. Respectând câteva reguli simple, toată lumea va fi capabil să mențină oase sanatoase:

 1. Nu uita că mișcarea - viața. În timpul liber, trebuie să încercați mai greu să meargă. De înot și cu bicicleta vor beneficia numai.
 2. În cazul în care lucrarea este sedentar, trebuie doar să se ridice în picioare și de a face un antrenament, sau anumite exerciții.
 3. Este foarte important și calitatea produselor alimentare. A salutat prezența de vitamine și minerale. În primul rând, ar trebui să acorde o atenție la feluri de mâncare care conțin calciu, fosfor si vitamina D. De asemenea, este necesar să se reducă la minimum utilizarea de sare, zahăr și să se abțină de la a lua alimente care conțin o mulțime de proteine.
 4. Expunerea la frig au un impact negativ asupra articulațiilor, așa că trebuie evitată ori de câte ori este posibil.
 5. Gimnastica si sport sunt foarte bune pentru mobilitatea articulațiilor.
 6. Ar trebui să acorde o atenție la încălțăminte. Un pantofi greșit sau incomode creează, de asemenea, o mulțime de stres pe toate articulațiile.
 7. Apa ajută la îmbunătățirea compoziției substanțelor sinoviale, așa că ar trebui să bea mai mult.
 8. Persoanele implicate în sport, trebuie să vă amintiți că profesioniștii din această afacere de multe ori suferă de boli ale articulațiilor. Prin urmare, este de dorit să se limiteze.

Există mai multe motive pentru articulații clic. Nu uita ca toate bolile, inclusiv boli ale articulațiilor, este mult mai ușor de a vindeca în stadii incipiente. Prin urmare, la primele simptome ale bolii ar trebui să caute ajutor profesional, astfel încât să nu povara asupra articulatiei vătămate. Cu toate acestea, criza comună nu vorbește întotdeauna despre un fel de boală. Există o serie de cauze naturale, din cauza care articulațiile se fixează, în timp ce nu cauzează durere și disconfort. măsuri în timp util pentru o recuperare rapidă, fără consecințe în viitor.