De ce frunze de răsaduri de roșii cum pentru a rezolva această problemă galben

Rosiile sunt una dintre cele mai populare culturi de legume care sunt cultivate în grădini acasă. Cu toate acestea, grădinari de mirare de multe ori de ce răsaduri de roșii galbene, și cum să rezolve această problemă. În primul rând, se recomandă să se acorde atenție condițiilor de detenție de material săditor și de îngrijire corespunzătoare. După cum arată practica, este nerespectarea normelor de bază duce la boli de origine vegetală, și pete apar pe frunze.De ce frunze de răsaduri de roșii cum pentru a rezolva această problemă galben

Cele mai frecvente factori

De obicei, problema este cauzată de tehnici necorespunzătoare de cultivare. Cel mai adesea, turiștii aleg containere prea strâmt pentru răsaduri în creștere. Mulți grădinari de mirare de ce frunze cotiledonate galben de tomate răsaduri și usca. De asemenea, provoca o îngălbenire a frunzelor sunt de udare, deficit de azot, creșterea acidității excesivă a solului. Printre alți factori de risc evidențiat lipsa de substanțe nutritive și lumină slabă.

Nivelul de iluminare și de udare

De ce frunze de răsaduri de roșii cum pentru a rezolva această problemă galben
În cazul în care răsaduri de roșii transformat galben, primul lucru pe care ar trebui să acorde o atenție la nivelul de lumină ambientală, care sunt cultivate răsaduri. În cazul în care lumina soarelui este mic, planta nu este doar începe să se îngălbenească. Frunzele sale sunt acoperite cu pete maro sau de lumină pe propriile lor răsaduri încep să se ofilească. Pentru a preveni problema din acest motiv, este necesar să se stabilească capacitatea de răsaduri pe pervazul ferestrei sau pe balcon.

Dacă nivelul de lumină este normal, de ce galben răsaduri pe pervazul ferestrei cu grijă corespunzătoare de roșii? De foarte multe ori problema se află în udare incorectă. Supraofertă de umiditate poate duce la planta ingalbenire. Acest factor creează un mediu favorabil pentru apariția și proliferarea diferitelor ciuperci și bacterii. Răsaduri pot fi contaminate cu diferite boli. Salvați nu este întotdeauna posibil.

O mulțime de stres și escaladarea

De multe ori frunze de tomate răsad rândul său, galben, în doar o zi. Care poate provoca apariția bruscă a problemelor? De obicei, Provocateur servește o mulțime de stres.

El poate fi cauzată de:

 • De ce frunze de răsaduri de roșii cum pentru a rezolva această problemă galben
  fluctuațiile ascuțite de temperatură;
 • udare apa prea rece;
 • transplant;
 • ingheturi.

Atunci când grădinari de mirare de ce răsaduri de roșii galben după murături, atunci răspunsul ar fi efectele stresului. Aceasta duce la dispariția treptată a sistemului radicular. În cazul în care răsaduri de tomate galben pentru acest motiv, este aproape imposibil de a le salva. Dar, într-adevăr a preveni o situație stresantă și pentru a minimiza efectele sale. În acest scop, se recomandă răsadurilor în timp util aditivii pentru hrana animalelor sau soluții complexe minerale „Alpin“. Pentru a nu provoca o reacție, este necesar să se facă mijloace foarte mici.

Când frunzele galbene de răsaduri de roșii - motivele care pot fi foarte diferite. De multe ori problema este însoțită de căderea frunzelor. Conform feedback-ul de gradinari cu experiență, de multe ori răsaduri prea mare rândul său, galben. De obicei, ei pur și simplu nu au suficient de sol. Din sistemul de rădăcină este format este prea dens nod, și ca urmare a:

 1. die rădăcini;
 2. puieți expuse la atacuri de diferite boli;
 3. lipsa de centrale electrice de acolo.

În plus, aceste răsaduri sunt apoi foarte rău pentru o lungă perioadă de timp și să prindă rădăcini într-un loc fix.

deficienţele nutriționale

Adesea, răsaduri de roșii galbene nu cresc și atunci când nu obține cantități optime de anumiți nutrienți, în special vegetală acută cultură răspunde la lipsa de zinc, azot sau potasiu.

În această situație, placă de tablă devine galben, iar venele ei raman verzi. Pentru a preveni problema din acest motiv, este recomandat să se hrănească roșiile, în timp util, cu nutriționale speciale „cocktail“.

De ce frunze de răsaduri de roșii cum pentru a rezolva această problemă galben


În cazul răsadurilor de tomate rândul său, frunze galbene mai mici, ceea ce indică deficit de azot. Venele de pe plăcile capătă o culoare roșiatică sau albastră. Salvați răsaduri în această situație posibilă. Se recomandă să se folosească azot sub formă lichidă. O astfel de îngrășăminte, mai degrabă restabili rapid răsaduri.

Adesea cauza probleme protrudes deficit de potasiu. În acest caz, rândul său, galben și frunze uscate de răsaduri de tomate placă răsucire nu numai pe margini și aproape complet. Faptul este că o deficiență a acestui element cauzează plante deshidratare, dar problema este rezolvată. Acesta poate fi eliminată printr-o sare de potasiu simplu.

Deficitul de zinc se manifestă oarecum diferit. În această situație, există pete galbene pe răsaduri de roșii, cauzând mulți fermieri în confuzie. Deficitul de fier se manifestă într-un mod diferit. În această situație, răsadurile schimbă treptat umbra lor. Ele apar în primul rând galben-verzui, apoi culoarea lor devine aproape alb. Pentru a reveni la viața de răsaduri trebuie să folosească un pansament special.

Atunci când se pune întrebarea de ce răsaduri de roșii rândul său, frunze galbene mai mici, atunci este posibil ca planta nu este suficient de cupru. răsad frunze de pe acest site poate fi foarte palid. Dacă primul vârful galben, acesta indică adesea un deficit de fosfor. Când placa foaie dobândi complet o umbră soare, este, dimpotrivă, vorbește despre un exces de substanță. Odată ajuns în sol un pic de mangan, părăsește prima etapă devine galben și apoi se usuce complet. În cazul în care răsadurile se confruntă cu un deficit de sulf, placa nu este numai dobândi „pui“ de culoare, dar încă foarte mult îngroșat. La atingere, ei devin greu și strâmt.

Ce se poate face?

Pentru a nu este de mirare de ce răsaduri de roșii galben, iar într-o panică nu fac o acțiune pripită, ar trebui să o manieră în timp util pentru a alimenta răsaduri. cei mai buni cultivatori recomanda pentru a fertiliza în 7-8 zile de la debutul de germinare. După câteva săptămâni, această procedură este efectuată din nou. Utilizarea recomandată suplimente minerale.

furnizarea la timp a unei substanțe nutritive vegetale va preveni îngălbenirea, dar este important să-și verse în fiecare fertilizator tufiș în mod individual.

feluri de mâncare strânse și congelate

De ce frunze de răsaduri de roșii cum pentru a rezolva această problemă galben
Mulți se întreabă de ce gradinari frunze rândul său, roșii galbene răsad în casă, și ce se poate face în acest caz. situație mai puțin frecvente în cazul în care planta este prea aproape de nava. Salvați răsaduri pot fi, în cazul lor de transplant. Este necesar să se elimine solul din vechi o trage și curățați sistemul de rădăcină. Dacă există rădăcini putrezite sau înnegrite, aceste răsaduri de mai bine pentru a elimina. De asemenea, necesitatea de a elimina toate frunzele galbene.

Apoi, fiecare tomate cufundat într-un nou primer, care anterior fusese ușor umezită și murdare cu compozițiile organice. Irigarea plantelor necesită moderată, la intervale de aproximativ 1-2 zile. Este la fel de important să se aerisi sistematic încăperea unde răsaduri sunt cultivate roșii. Acest lucru va elimina impactul negativ al ciupercilor și bacteriilor, care sunt ca un parazit pe răsaduri. Aici este răspunsul la întrebarea comună în cazul în care răsaduri de roșii rândul său, galben și uscat - ceea ce fac grădinari.

Când plantele sunt într-o seră, cauza îngălbenirea pot deveni congelate. Dacă solul ușor podmerz, cotiledonate adesea frunze rândul său, galben răsaduri de roșii și plante se oarecum pipernicit. Ce se poate face în această situație? Solutia presupune crearea unor condiții optime într-o seră sau o seră. Pentru acest lucru ar trebui să fie posibil să se instaleze o sursă de căldură pentru a menține o temperatură mai ridicată.

Boli care declanșează îngălbenirea

Nu numai de îngrijire necorespunzătoare poate duce la probleme cu răsaduri de roșii. De multe ori, grădinari mai atentă și cu experiență de mirare de ce răsaduri de roșii devine galben și se usucă în conformitate cu toate reglementările agricole.

De ce frunze de răsaduri de roșii cum pentru a rezolva această problemă galben
În aceste situații, problema poate fi cauzată de o infecție a plantei sau alta boala.

Poate fi infectat:

 • sol;
 • sămânță
 • introdus în îngrășământului.

De obicei, boala cauza ingalbenirea origine origine fungică.

la înnegrire boală comună

De ce frunze de răsaduri de roșii cum pentru a rezolva această problemă galben
Una dintre cele mai comune boli de tomate este la înnegrire. Ei bine, dacă ai putea vedea de timpuriu că răsaduri de roșii galbene - ce să facă într-o astfel de situație? În primul rând, să definim ceea ce este într-adevăr la înnegrire. Doar identifica boala. Este necesar să se evalueze trunchiul plantei. Devine moale, dar în partea de jos mult mai întunecat. puieți cad frecvent. Sistemul de rădăcină poate arata perfect sănătos, dar frunzele se ofilesc și se usuca. De obicei, salvați răsadurile de la picioare negre nu pot.

Ei bine, în cazul în care nu a reușit să observe primele semne ale bolii. Apoi, acesta poate fi rostochku sănătos transplantate în sol nou, pre-dezinfectate. Dacă prin frunzele galbene la înnegrire de răsaduri de tomate - ce să facă cottagers. Optim preveni boala. Pentru a preveni apariția acestei boli, se recomandă să se verse soluție roz substrat de permanganat de potasiu.

Fusarium boala fungică

De ce frunze de răsaduri de roșii cum pentru a rezolva această problemă galben
Există și alte răspunsuri la întrebarea de ce frunze rândul său, roșii galbene în răsad respectând regulile fundamentale ale agriculturii. Motivul poate fi o boala fungice periculoase, numite Fusarium. Pe aceasta boala indica o serie de factori. Acestea includ nu numai îngălbenirea, dar, de asemenea, letargie generala a plantei. Se pare pipernicit și bolnav. Se pare că nu este udata pentru o lungă perioadă de timp.