De ce frunze rândul său, galben, fotografie tomate

Un grădinar cu experiență nu cedează în panică atunci când vede pe site-ul dvs. îngălbenire a frunzelor de tomate. La începător, acest fenomen cauzează o durere de cap severă.De ce frunze rândul său, galben, fotografie tomate

Cauzele frunziș îngălbenire

Motivul pentru frunze rândul său, roșii galbene, uneori mai multe. Printre acestea se numără:

 • aport insuficient de umiditate a plantei;
 • A redus temperatura mediului ambiant;
 • Violarea sistemului radicular;
 • Deteriorarea rădăcinii ca urmare a impactului mecanic;
 • Umiditatea ambientală excesivă (găsit în mod obișnuit atunci când plantarea de tomate în seră);
 • aport insuficient de oligoelemente esențiale;
 • Infectarea boala fungice;
 • Deteriorarea rădăcinile diferitelor insecte.
O analiză mai detaliată a cauzelor va ajuta să înțelegeți ce trebuie să fie luate pentru a topuri de tomate acțiuni nu sunt întoarse galben. În viitor, acest lucru va permite prevenirea acestui fenomen în grădina lui.

Un motiv comun, care lasă rândul său, tomate galbene, este lipsa de umiditate în sol. Tomate rezistență diferită la secetă. Acest lucru se datorează faptului că sistemul de rădăcini de plante, de tip tijă. Rădăcina principală ajunge la aproximativ un metru lungime. tomate udare ar trebui sa fie din abundenta. Într-o udare calitativă a reduce frecvența lor. Acest mod va permite apei să ajungă la straturile mai adânci ale solului, care va oferi o centrale electrice lungi. Atunci când penuria de apă, de obicei, rândul său, frunze galbene mai mici.

Al doilea motiv pentru schimbarea culorii de tomate frunze - o încălcare a temperaturii optime a mediului ambiant în jos. Temperaturavozduha poate schimba, precum și a solului. Ca rezultat al sistemului de nutriție deranjat de tomate rădăcină. Și, ca urmare, frunzele se tomatele galbene. crampoane de temperatură pot afecta negativ planta de a cădea în dragoste în viața lor. Este mai bine să ia toate măsurile pentru a evita. În seră, este necesar să se aerisi, mai ales în zilele fierbinți.

Încălcarea sistemului radicular din cauza lipsei de atenție la răsaduri în creștere. De obicei, acest lucru se datorează lipsei de suprafață de teren (ghivece mici la distanță mică dintre mănunchiurile roșii). Atunci când în creștere peste răsaduri, plantele cresc rădăcinile, traversează bulgărelui de pământ de pământ într-un container. Pentru a rezolva problema de tomate sunt transplantate în sol deschis.

Acest lucru atrage după sine apariția unor noi rădăcini și plante de forță de activare pentru dezvoltarea lor. Frunzele inferioare rândul său, galben, dar acesta este un fenomen temporar. Când aveți destulă putere, planta se va hrăni din nou complet și frunze de tomate va fi o culoare verde frumos. Este recomandabil inițial să planteze semințele în recipiente de dimensiuni medii, în măsura creșterii răsad, mestadlya dezvoltarea sa a fost suficient.

deteriorarea rădăcinii, datorită impactului mecanic - totuși este cauza de frunze de tomate galbene. Lacunele apar atunci când transplantare plantele sau slăbirea brută a stratului de sol de suprafață. rândul său, de multe ori mai mici frunze galbene de tomate. În acest caz, trebuie avut grijă cu plante de îngrijire. După întărirea sistemului radicular este restaurat în culori naturale.Un alt motiv, datorită căruia frunzele inferioare rândul său, galben - roșii această saturație de umiditate. Poate că într-o seră, în absența unor sisteme de ventilație, care se reflectă în dezvoltarea rapidă a frunzelor. Acest lucru provoacă aport crescut de azot al plantelor. Lipsa îngrășămintelor introduse în sol apare ca o schimbare a culorii frunzelor.

aport insuficient de oligoelemente esențiale în momentul creșterii - un alt motiv datorită căruia frunzele de tomate de tomate galben. Trebuie avut grijă pentru a oferi plantelor de udare nu numai de umiditate, dar, de asemenea, alimentația necesară. Azot, calciu, cupru, sulf - toate aceste substanțe sunt necesare pentru planta pentru a aduce o recoltă bogată. Dacă ați avea grijă de sosirea lor în timp util, atunci răsadurile vor incanta culoarea naturala. Și întrebarea de ce frunze rândul său, roșii galbene mai mici, nu va.

Infectarea boli fungice - un fenomen frecvent pentru legume, în special roșii. Fuzariodnoe vei manifesta următoarele caracteristici:

 • Lăstarii galben;
 • Modificări turgor de plante;
 • Există un eșec de irigare credință falsă.

Ciupercile care cauzeaza boala, a trăi o lungă perioadă de timp în sol și sunt rezistente la diferite tipuri de stres. Acestea afectează sistemul de alimentare a instalației, cauzând probleme de creștere și dezvoltare. Infestarea ele afectează direct randamentul culturilor. sursa bolii pot include:

 • semințe;
 • Rămășițele plantelor bolnave în sol;
 • Instrumente pentru a lucra pământul.

În lipsa îngrijirii corespunzătoare, lipsa de atenție a plantelor, în tomate frunză galben cu leziuni rădăcini insecte. Această cauză este eliminat medicamente relevante. Ele sunt amestecate cu rumeguș și împrăștiate în seră lângă fabrica.

De ce frunze rândul său, galben, fotografie tomate

Lupta cu frunze galbene

Prin identificarea cauzei, din care frunzele se ingalbenesc în tomate, este necesar să se determine planul de acțiune în lupta împotriva bolii. În primul rând trebuie să ne asigurăm că udare a fost eficace. Deși planta și este rezistent la secetă, apa are nevoie într-un timp util și mult. În seră trebuie ventilat. Acest lucru este posibil prin crearea unor sisteme speciale de ventilare. monitorizeze periodic îngrășământului.

De ce frunze rândul său, galben, fotografie tomate

Puteți face un spray de frunze. Pentru a face acest lucru, să ia pe un litru de apă la 10 grame de diferite îngrășăminte. Soluția este pulverizată pe partea de sus a frunzelor înainte de noi muguri verzi. Nu depășiți concentrația admisă de substanțe, deoarece aceasta va afecta negativ starea instalației. În cazul în care îngălbenirea frunze de tomate a fost sursa unei infecții fungice, este necesar să se înceapă tratamentul. De vanzare este un mare arsenal de medicamente pentru a lupta impotriva bolii. Ar trebui să fie, de asemenea, de timp pentru a dezinfecta uneltele de gradina, care poate fi un purtător de boli: lopeți, greble, găleți.

Cu toate acestea, în special în lupta împotriva îngălbenirea frunze de tomate este prevenirea în timp util. Acesta începe cu plantarea semințelor. Ghiveci de material săditor ar trebui să fie selectate suficient, cu accent pe termenul de plante în ea. Înainte de plantarea semințelor prin scăderea dezinfectat în soluție de permanganat de potasiu 1%. Pentru prepararea ei înseamnă administrarea a 1 g și se dizolvă în 100 ml. apă.

Timpul de rezidență al seminței în lichidul o medie de 20 de minute. După clătire cu apă curată, ei sunt gata pentru plantare. În procesul de creștere și dezvoltare a plantelor este important să se ia în considerare caracteristicile specifice ale soiurilor de tomate. Până la urmă, acestea pot fi cerințe diferite pentru umiditate, regim de temperatură. Se evită, de asemenea, motivele pentru care roșiile din frunzele se ingalbenesc.

De ce frunze rândul său, galben, fotografie tomate

Orice plante de cultură necesită îngrijire. Și roșii - nu este o excepție. Întrebare: De ce frunzele se tomatele galbene, valuri periodice ale tuturor agricultorilor. Chiar și cu suficientă experiență, puteți preveni greșeli în îngrijirea plantelor. Este important de a detecta în timp util a problemei și de a începe rezolvarea ei. Și apoi având grijă de tomate transforma într-o recoltă bogată. Și motivele din cauza cărora frunzele inferioare rândul său, roșii galbene nu va mai.

De ce frunze rândul său, galben, fotografie tomate