De ce frunze rândul său, galben, roșii într-un teren agricol cu ​​efect de seră și câmp deschis

De ce frunze rândul său, galben, roșii într-un teren agricol cu ​​efect de seră și câmp deschis

Spune ce să facă în cazul în care frunzele galbene și uscate de tomate, și ceea ce este cauza de sănătate a plantelor.

De ce frunzele se tomatele galbene în seră și cu efect de seră

Dacă observați că frunzele inferioare a început să se transforme roșii galbene și ofili, motivul se află într-una dintre următoarele probleme.1. Nu ați ținut regim de udare. Ca umidificarea excesivă sau insuficientă la fel de periculoase pentru tomate. Atunci când solul este uscat, apa tomatele moderat. Când restabiliți un regim optim de paturi de irigare și slăbirea periodică a solului plantele vin repede mintea la cap.

2. Rosiile sunt bolnavi. Frunzele roșii galbene în înfrîngerea Fusarium ofilirii și a altor boli. Pentru a salva recolta, este necesar să se recunoască boala și să înceapă să se ocupe de ea.

3. Instalația nu este suficient de micronutrienți și minerale. Poate că roșiile au nevoie doar de hrănire. Pe parcursul perioadei de maturare plante fructifere nevoie complex de îngrășăminte cu azot.

De ce frunze rândul său, galben, roșii într-un teren agricol cu ​​efect de seră și câmp deschis

Este de asemenea posibil pentru a procesa remedii roșii populare. De exemplu, frunzele și rădăcinile farmaciei soluție tătăneasă. leaf infuzie tătăneasă (1 kg la 10 litri de apă, se lasă timp de 4-5 zile) amestecat cu o cantitate mică de rădăcină bulion tătăneasă. Concentratul rezultat se diluează cu apă în proporție de 1: 3 și pulverizat sau le arbuști roșii turnat. La fiecare 2-3 metri aterizări găleată soluția uzată.

4. tomate deteriorat sistem de rădăcină. Problema poate ascunde în care dăunătorii rădăcinile plantelor mistuie și că deteriorarea accidental rădăcinile atunci când transplantarea răsadurilor în pământ sau relaxarea.

Dacă este o defecțiune mecanică, îngălbenirea frunzelor, datorită faptului că planta este aruncat toate forțele lor la formarea de noi rădăcini adventive. Odată ce sistemul de rădăcină revine, lasă din nou, va obține o culoare verde sănătos.

Care este motivul pentru frunze rândul său, roșii galbene în câmp deschis

Cea mai mare parte pete galbene pe frunze de tomate cultivate în teren deschis, care apar din aceleași motive ca și pentru cultivarea sub adăpost. Cu toate acestea, există unele nuanțe.

1. Temperatura scăzută. Această problemă este aproape necunoscut roșii cu efect de seră, dar „strada“ roșii în timpul vreme rece se pot obține hipotermie, care au ca rezultat - îngălbenirea frunzelor.

2. Bolile înfrângerii și dăunătorilor. Fusarium, precum și a altor boli de tomate pot provoca îngălbenirea frunzelor plantei. În plus, această problemă poate indica faptul că rădăcinile plantelor uimit de dăunători.

3. Lipsa de udare. Dacă strada a fost cald, vreme uscată, roșii și pierde cantitatea necesară de umiditate, frunzele încep să se îngălbenească.

4. Un overabundance de umiditate. udare excesivă este de asemenea periculoasă și amenință apariția de pete galbene pe frunze de tomate.

5. Elemente de deficiență și minerale în sol. Lipsa de nutrienți, în special azot și potasiu, poate provoca, de asemenea, îngălbenirea. Pentru a reveni frunzele verzi de tomate, trebuie să le hrănească îngrășământ complex.

6. Deteriorarea rădăcinilor. Dacă nadlomali rădăcinile de răsaduri de tomate de la plantare sau deteriorarea lor în timpul plivit și prășit, frunzele se pot transforma pe scurt galben. Odată ajuns pe planta sunt formate noi rădăcini, partea din spate verde.

De ce rândul său, galben și frunze uscate de răsaduri de roșii

Ingalbenirea frunzele de răsaduri de roșii cel mai adesea asociate cu erori în îngrijire sau condițiile de creștere incorecte.

De ce frunze rândul său, galben, roșii într-un teren agricol cu ​​efect de seră și câmp deschis

Îngălbenirea de frunze răsad - adesea rezultatul de hipotermie și de udare necorespunzătoare

1. Un recipient mic. înghesuielii nu permit sistemul de rădăcină de material săditor se dezvolta in mod normal. Acest lucru înseamnă că frunzele se va transforma galben și veșteji fără a eșua.

2. udare excesivă sau insuficientă. Pentru răsaduri nu uscat și putred, apă-l moderat.

3. Hipotermia. Se menține temperatura optima de dezvoltare de tomate răsad - 18-22 ° C.

5. Lipsa de iluminat. Fara buna lumina soarelui, fotosinteza este imposibil. Nu este surprinzător, în camere întunecate răsaduri de tomate începe să se îngălbenească.

6. acidificarea solului. Orice problemă este mai ușor să previi decât să se stabilească. Prin urmare, este de dorit să se utilizeze inițial un sol special pregătit pentru creștere răsaduri. În cazul în care sa dovedit că solul în containerele cu răsaduri acre, situația poate fi corectată prin adăugarea de un pic de cenușă.De ce frunze rândul său, galben, roșii, după transplantare

1. udare greșită. Dacă apa răsaduri de roșii prea tare, sau, dimpotrivă, neregulată, acest lucru poate duce la apariția de pete galbene pe frunze de roșii.

2. Deteriorarea sistemului radicular. În cazul în care sistemul de rădăcină funcționează prost tomate, aceasta va duce inevitabil la ingalbenirea frunzelor. Motivul poate consta în deteriorarea mecanică la rădăcini, atunci când transplantare, plivit sau prășitoare. În acest caz, planta va recupera pe cont propriu.

3. Boli și dăunători. Când deteriorate de viruși și boli ale plantelor și dăunătorilor adesea frunzele încep să se îngălbenească. În acest caz, salvați imediat planta și să înceapă o luptă cu boli și insecte.

4. Hipotermia. Dacă după transplantare temperatura solului a scăzut, răsaduri va dispărea și îngălbenire. Salvați situația poate, ascunde prudent roșii în vreme rea.

Ce se poate face în cazul în tomate frunze superioare galbene

În cazul în care doar primele frunze de roșii, galbene și partea de jos, în același timp, să rămână verde, motivul - lipsa de nutrienți.

De ce frunze rândul său, galben, roșii într-un teren agricol cu ​​efect de seră și câmp deschis

Îngălbenirea frunzelor superioare - un semn de elemente de deficiență

1. Calciu. Cand deficienta de calciu frunzele superioare se ingalbenesc, vârfurile frunzelor sunt deformate, florile cad, în partea de sus a fructului produs asupra lui pete întunecate. Dacă cenușărite sol înainte de plantare, cel mai probabil, ai mers prea departe cu îngrășăminte de azot, care poate interfera cu absorbția calciului liber. Poziția Fix poate fi prin pulverizare bucșe nitrat de calciu (20 g per găleată de apă).

2. Sulf. Brimstone „foamea“ poate duce la lignification și o subțiere a tulpinilor, venele și îngălbenirea treptată roșeață a frunzelor. În acest caz, roșiile au fost pulverizate cu o soluție de sulfat de magneziu (10 g în 10 litri de apă).

3. Fier. Un simptom al lipsei de conținut de fier în sol - pete galbene în centrul foii și roșiile de-a lungul midrib. Pentru a reveni plantele la o culoare sănătoasă, acestea sunt pulverizate cu o soluție 1% de sulfat feros sau chelat de fier. Puteți efectua, de asemenea fertilizatoare rădăcină de aceleași substanțe. Îngălbenire trebuie să treacă prin a doua zi.

4. mangan. Simptomele de deficit de mangan sunt similare cu simptomele de deficit de fier. Singura diferență este că culoarea neuniforma a venelor, galben-verde. Pentru a restabili cantitatea necesară de mangan se efectuează tratamentul foliar cu o soluție 1% de permanganat de potasiu.

5. Bor. Inițial, cu un deficit de bor frunze superioare rămân verzi de culoare, dar sunt deformate la baza. Dacă problema nu este rezolvată, frunzele se ingalbenesc, venele devin maro inchis. Pentru a preveni acest lucru, roșiile au fost pulverizate cu o soluție de acid boric (10 g în 10 litri de apă).

Ce se poate face în cazul în tomate frunze galbene mai mici

Îngălbenirea frunzelor inferioare mai puțin periculoase decât îngălbenirea feței, deoarece aceasta nu este întotdeauna un indicator al bolilor plantelor. Cel mai adesea planta se scapa de frunze mai mari să aloce toate resursele pentru dezvoltarea fructelor.

De ce frunze rândul său, galben, roșii într-un teren agricol cu ​​efect de seră și câmp deschis

Îngălbenirea frunzelor inferioare nu sunt întotdeauna indică o problemă gravă

Tomate să se simtă bine, este necesar pentru a se conforma recomandării, ne-am dat mai sus:

1. plante udate regulat, dar moderat.

2. Evitați hipotermie.

3. În timp util hrănire cuprinzătoare conduită.

4. Combaterea bolilor și dăunătorilor.

5. Lipsa unor elemente complementare. De exemplu, colorarea în galben a primelor două perechi de frunze adevărate, care este însoțită de răsucirea lor în sus, poate indica o lipsă de molibden. În acest caz, îngălbenire mai întâi manifestat sub forma unor pete mici, iar apoi se acoperă întreaga suprafață a foii. Midrib rămân verzi. În acest caz, procesul tomatele soluție de molibdat de amoniu (2 g în 10 litri de apă).

Îngălbenirea frunze mai mici în cele din urmă se ofilesc și se desprinde ei înșiși, dar este mai bine pentru a le elimina le că plantele nu cheltui pe ele elemente nutritive.

Pentru a preveni deteriorarea pielii pe o tulpină de tomate, îndepărtați frunzele usor. Pentru a face acest lucru, înmuiați-le în jos, împingeți maneta și numai apoi trageți ușor în sus.

Ce se întâmplă dacă la marginea frunzelor galbene cu roșii

Îngălbenirea la marginile frunzelor de tomate indica plante subnutriție elemente necesare.

1. Azot. Frunzele rândul său, galben și ars la margini, iar mai târziu - să moară. Plantele sunt trase, devin slabe, pipernicit. În acest caz, este necesar să se efectueze un îngrășământ cu azot. De exemplu, uree (1 lingura la 10 litri de apă).

2. potasiu. Frunzele tinere sunt deformate, răsucindu-tub, vechi - galben la margini. Fi procesate roșii nitrat de potasiu (1 lingura la 10 litri de apă).

Ce se întâmplă dacă frunzele rândul său, galben și se ofilească în tomate

frunzele ofilite și îngălbenite de tomate - cel mai adesea rezultatul de hipotermie sau irigare insuficientă.

1. roșii „cald“. Pentru a face acest lucru, puneți-le într-un loc cald și se udă cu apă la temperatura camerei.

2. Hraneste roșiile. Ofilirea si ingalbenirea frunzelor se poate datora deficienței de elemente esențiale. îngrășăminte complexe de azot pot fi utilizate.

3. Scoateți răsadurile de la soare strălucitor. soare direct poate, de asemenea, mai bine oprime roșii. Perfectă iluminat - lumina ambientală.

Ce se întâmplă dacă curbarea de tomate frunze galbene și

frunze de tomate - Curl este „circumstanță agravantă“, ceea ce indică o problemă mai gravă decât o simplă hipotermie. Cauzele îngălbenire și răsucirea frunzelor poate fi de trei.

De ce frunze rândul său, galben, roșii într-un teren agricol cu ​​efect de seră și câmp deschis

În cazul în care frunze de roșii rândul său, galben, nu numai, dar, de asemenea, răsucite, plantele au nevoie de o ambulanță!

1. Lipsa de minerale și elemente. La deficit de substanțe esențiale pentru creșterea plantelor de tomate au nevoie pentru a fertiliza. Procesul de tomate? Cel mai simplu mod de a face un îngrășământ complex gata. Mai mult, este posibil să se stropească stratul de cenușă tufișuri de lemn de 0,3 cm sau se toarnă sub fiecare arbuștilor 0,5 litri de soluție de azotat de potasiu (2 linguri găleată de apă).

2. creșterea frunzelor denivelat. Cu un salt în creștere bruscă de frunze de tomate poate Twist. Acest lucru se datorează faptului că foaia este tras de-a lungul, și ea lamina nu poate să crească după midrib. Această problemă poate fi rezolvată prin punerea roșii într-un loc însorit.

3. dăunători. Frunzele de ondulare poate indica faptul că planta a fost atacat de larvele de acarieni sau afide. Pentru a scapa de dăunători, pot fi prelucrate remedii roșii populare. De exemplu, la fiecare cinci zile pentru a pulveriza perfuzia de coji de ceapa (1 lingura. O găleată de apă, pentru a insista noapte). Este de asemenea posibil să se pulveriza tomate 1% soluție de permanganat de potasiu.

De asemenea, să acorde o atenție la articolul despre cauzele frunzelor îngălbenite de vinete și ardei.